Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, działo mi się coś kiedys takiego z samochodem ale nie pamiętam co się wtedy zepsuło...

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie ❤️ po dzisiejszym spotkaniu z zespołem mam tyle zadań do zrobienia że już się zaczęłam łamać żeby zostać

• Ves Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie okropna sprawa... Weź pozbądź się tego auta jak najszybciej.
    My mamy auto od nowości już kilka lat i nie żałuję żadnej wydanej złotówki - bezpieczeństwo jest najważniejsze... Też kilka lat męczyliśmy się ze starszym autem i pomijając kupę kasy włożoną w naprawy i tak potrafił mieć awarię w trasie-np skrzynia biegów siadła na ekspresówce... Także komfort ze sprawnego auta - bezcenny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 11:33

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie, działo mi się coś kiedys takiego z samochodem ale nie pamiętam co się wtedy zepsuło...

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie ❤️ po dzisiejszym spotkaniu z zespołem mam tyle zadań do zrobienia że już się zaczęłam łamać żeby zostać

Nulka, będziesz mieć tyle zadań do samego porodu, jeśli nie pójdziesz na zwolnienie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi jeszcze, to mi dzisiaj moja kochana matula powiedziała, że jestem grubasem, bo przytyłam już 3kg, a powinnam w całej ciąży przytyć 8 (bo jakaś ciotka tyle przytyła i po porodzie wyglądała, jakby nie była w ciąży, więc sobie mamcia wymyśliła, że jak ktoś się nie opycha, to właśnie tak to powinno wyglądać). A najbardziej bawi mnie to, że mówi mi to ona, która w każdej ciąży tyła po ponad 20kg. Ogólnie to luzik, nie przejmuję się tym, ona ma takie mądrości, napisałam to tak dla śmiechu ;)

A i że nasz syn urodzi się zielony, bo nie jemy mięsa, więc według mojej mamy tylko sałatę 😂 wegetarianizm to wypomina przy każdej możliwej okazji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 13:56

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Rosalie okropna sprawa... Weź pozbądź się tego auta jak najszybciej.
    My mamy auto od nowości już kilka lat i nie żałuję żadnej wydanej złotówki - bezpieczeństwo jest najważniejsze... Też kilka lat męczyliśmy się ze starszym autem i pomijając kupę kasy włożoną w naprawy i tak potrafił mieć awarię w trasie-np skrzynia biegów siadła na ekspresówce... Także komfort ze sprawnego auta - bezcenny.
    To nie moje auto na szczescie, rodzicow. Taki zlomek do podskoczenia do sklepu itp. Ja wiecej do niego nie wsiadam, w dupie to mam, ten stres i strach nie jest tego wart.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kasiekkk, wiem... A jak u Ciebie? Dużo jeszcze zleceń Ci zostało? Żeby obrobić zdjęcia to też musisz swoje przed komputerem odsiedzieć :(

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, ale się najadlas strachu, współczuje 🥺

Nulka, o której masz te połówkowe ?🧐 czekam i czekam

Ja dziś miałam wizytę i lekarka stwierdziła ze te moje podwyższone trombocyty mogą być po szczepionce covid. Za miesiąc do powtórki badanie. Dostałam tez leki na bakterie w moczu. I najważniejsze - mam zgodę na wylot na urlop nad morze ☺️ także będziemy szukać jakiegoś last minute, o jak się cieszę!

Eve lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, jeszcze trochę: 2 śluby w najbliższy piątek i sobotę, później 2 sesje narzeczeńskie i 3 ślubne, w połowie października jeszcze jeden ślub, później to obrobić i... Koniec roboty do wiosny 😁 Jakoś bardzo szybko mi w tym roku cały sezon ślubny zleciał, było tak dużo zleceń na ten rok, a zostały już tylko 3. W ogóle cały rok mi strasznie pędzi 🤷

Martyna, jak ja Ci zazdroszczę tego urlopu!

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, wizyta 17:20 więc jeszcze chwila :)

Kasiekkk to i tak sporo jeszcze przed Tobą 😱 mi też rok bardzo szybko uciekł, lata jakby wcale nie było :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Martyna, wizyta 17:20 więc jeszcze chwila :)

Kasiekkk to i tak sporo jeszcze przed Tobą 😱 mi też rok bardzo szybko uciekł, lata jakby wcale nie było :(

Trochę jest, ale to tylko na ślubach jest ciężko. Z sesjami sobie spokojnie radzę, a obróbka, to już w ogóle luzik, bo jak mam gorszy dzień, to po prostu odpoczywam, nie muszę pracować. A nawet jak siedzę cały dzień przed komputerem, to robię sobie co jakiś czas przerwy na spacer lub żeby poleżeć i zmienić trochę pozycję, bo już mi brzuch dokucza, jak za długo tkwię w jednej.

O, to późnawo ta Twoja wizyta! Ja też dzisiaj cały dzień zaglądam, czy już coś napisałaś po usg 😊

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, najpierw praca później dojazd... Akurat w medicoverze jest tak że usg robi tylko szpital medicover a ode mnie dojazd do niego komunikacja to pół życia zajmuje więc muszę wizyty dopasowywać pod męża (mimo że niestety na wizytę ze mną wejść nie może😟)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, siedzę przed gabinetem i wiem że to nie ładnie ale właśnie jakaś kobieta po raz pierwszy usłyszała bicie serduszka dziecka :) żeby nie było, samego przebiegu wizyty nie słychać ale serducho wali że aż miło 😁😁 no i zakładam że to pierwszy raz bo pani płaska jak deska 😂

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was dziewczyny od fryzjera 😀 już 2 godzinki za mną 🙄

Rosalie - dobrze, że wszystko się dobrze skończyło

Nulka - czekam na wieści z wizyty 😃

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff już po :) Mały nie współpracował. Udało się co prawda wszystko pomierzyć ale ładnego zdjęcia nie mam żadnego :( Leoś ma 400 g😲😲 no i nadal, niezaprzeczalnie jest Leosiem 😂

Eve, Alis96, Dip88, Kasienka22, Kasiekkk, Ves, Osama, wariancja, Caro lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka gratuluję zdrowego Leosia😍
    Może na kolejnym zapisuje, mój doktor kazał pracować nad dzieckiem żeby zrobić portret na tym USG 30-32 tc😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 18:34

nulka_23 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja mam chyba uparte dziecko 😂 ręka nawet serce zasłaniał i był problem z pomiarami 😂 ale mąż ze mną mógł wejść jako że zaszczepiony 😁😁

Eve, Belie, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Haha ja mam chyba uparte dziecko 😂 ręka nawet serce zasłaniał i był problem z pomiarami 😂 ale mąż ze mną mógł wejść jako że zaszczepiony 😁😁
    Super,mój też był ze mną ostatnio. I mimo,że to trzecia ciąża to przeżywał widziałam po nim. Gdzieś tam szkliste oko nawet dojrzałam. Jedynie przeżył szok jak doktor powiedział, że na pewno dziewczynka bo był świecie przekonany że chłopak.
    To wychowujmy tych uparciuszkow 😉💪

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, super ☺️☺️ 400 gr łooooo!!!

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój się chyba wynudził 😂jeszcze stwierdził że on to w sumie nic tam nie widział 😂chociaż musze przyznać że dziś faktycznie były słabe te obrazy - a to ten sam sprzęt i doktor co ostatnio więc nie wiem od czego to zależy

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka gratuluje! Jaki maluch juz duzy!! 😍 niesamowite!
    Slyszalam, ze powinno sie przestac smarowac brzuch na 2 dni przed badaniem, bo moze pogorszyc obraz usg, ale nie wiem ile w tym prawdy

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ