W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA właśnie, pisałam Wam kiedyś, że czekam na leżaczek ze smyka i ciągle przesuwają termin dostawy. Po 3 razie napisałam do nich, wytłumaczyli mi, że mają dużo zamówień i może się czasami opóźnić (czekałam już ponad dwa tygodnie, mimo informacji na stronie, że wysyłka w ciągu jednego dnia) i że ta informacja jest orientacyjna, że dochodzi do tego czas wysyłki i takie tam gadanie. Później dostałam jeszcze kolejne dwa maile z kolejnymi zmianami terminów dostawy i się wkurzyłam. Anulowałam u nich to zamówienie i kupiłam w BabyHit, zwłaszcza że tam mieli na zamówienie też beżowy, a nie tylko szary jak w smyku. Czas realizacji miał być 5 dni roboczych, bo beżowy był ściągany od dostawcy. Zamówiłam w piątek, tego samego dnia miałam informację, że już mają u siebie sprowadzony od dostawcy, w poniedziałek wysyłka i we wtorek był u nas! Można? Sam leżaczek jest super, bardzo estetyczny i funkcjonalny. Może pełnić funkcję łóżeczka i kołyski, daszek też jest odpinany, a moskitiera zwijana do daszka. Składa się w 5 minut, przed złożeniem zajmuje tyle co nic i jest na niego torba na ramię. No my jesteśmy zachwyceni, bo to dowód na to, że w bardzo przystępnych pieniądzach można zrobić coś porządnego no i obsługa w sklepie też rewelacja ❤️
Dip88, Papierowka, Eve, Alis96, Ves lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDipp, właśnie wiem, że macica ledwo dobija do wysokości pępka, więc to wybrzuszenie musi jakoś skórę naciągać, ale widok jest naprawdę kosmiczny! Wczoraj moja bulwa zawędrowała tak, wysoko, że prawie cała była powyżej pępka, a nisko tam gdzie pęcherz płaściutki brzuszek 😂
Ja sobie wymyślam, że to bobas się przemieszcza, lubię tak sobie to wyobrażać, wydaje się to wszystko wtedy bardziej realne 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 10:51
Alis96 lubi tę wiadomość
-
Kasiekk, świetny jest ja mam dwa łóżeczka wiec stwierdziłam ze mi się nie przyda, myśle o zakupie babybjorn już później.
W ogóle to zaczęłam się zastanawiać nad porodem w Polsce, chyba jednak wrócę na poród, bo tutaj obawiam się ze będzie słabo rodzic… Tylko zastanawiam się jaka będzie reakcja lekarza jak przyjdę w 30tc i poproszę o założenie karty ciąży 🙈Kasiekkk lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kasiekk super ten leżaczek 😃 Z tą dostawą ze Smyka to faktycznie tragedia 🤦🏼♀️
A co do brzucha to ja sobie wymyśliłam, że jako że ten brzuch mam tylko rano taki i przy pełnym po całej nocy pęcherzu to pewnie trochę przesuwa macice, a macica moje wnętrzności i wszystko się wypycha wyżej 🤣🤣🤣Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDipp, zdecydowanie Twoja teoria jest dużo bardziej racjonalna 😁 Mój brzuch zmienia kształty o różnych porach dnia, ale zapewne ma to związek właśnie z pęcherzem. Zwłaszcza, że mi bobas lubi gnieść pęcherz i często mi się bardzo chce do toalety, a nie mogę nic zrobić. Rano jest właśnie najgorzej.
-
Kasiekkk u nas tez parter, my budujemy dom w nawłociach g2
W tym roku chcemy zakryć chociaż dach .
Z tą macica to ciekawe zjawisko, wiadomo chociaż gdzie babelek jest wtedy 😁 mój mąż stwierdził ,że z tym trzeba natychmiastowo do lekarza 🤣 dzisiaj ciśnienie 94/48 tętno 78 , ale dobrze sie czuje. oby tylko dzidzi nie szkodzilo to ciśnienie. Chcialam do lekarza isc ale wszystlo zajęte masakra ta moja przychodnia dobrze , że w poniedziałek wizyta. -
nick nieaktualnyMartyna, może i się zdziwi lekarz, ale skoro masz ubezpieczenie w Polsce, to możesz tu rodzić, to lekarz co najwyżej może swoją opinię zachwiać dla siebie i Cię przyjąć. Tylko jak Ty biedna taki kawał drogi przejedziesz w 30 tygodniu? No chyba że planujecie podróż samolotem.
-
Martyna33 wrote:Albo nie mam tak jak wy, albo nie patrzę na brzuch rano 🤣
Ale Alis, jaki masz płaski brzuszek 😍 to już ostatnie tygodnie bez brzuszka 😬
Ja już tęsknie za swoimi ubraniami sprzed ciąży😭
Ja też tęsknię najgorzej, że tyle nowych ubrań fajnych widze, a kupić bez sensu vo zaraz nie wejdę 😁 za to nadrabiam obuwiem 🤣
Niech rośnie zdrowo brzusio jak będzie wiekszy pewnie poczuje już ruchy , nie mogę sie tego doczekać. Bo wtedy będę wiedziała, że z dzieckiem wszystko ok 😍 -
Kasiekkk wrote:Martyna, może i się zdziwi lekarz, ale skoro masz ubezpieczenie w Polsce, to możesz tu rodzić, to lekarz co najwyżej może swoją opinię zachwiać dla siebie i Cię przyjąć. Tylko jak Ty biedna taki kawał drogi przejedziesz w 30 tygodniu? No chyba że planujecie podróż samolotem.
Nawet bez ubezpieczenia każda ciężarna Polka ma prawo do opieki i porodu☺️
Wiesz co, mój lekarz mówi ze do 30 tc można spokojnie latać, ale my to samochodem, bo to jednak przeprowadzka na bite 4-5 miesięcy, przecież tyle rzeczy trzeba wziąć 😳
Narazie układam sobie to wszystko w głowie a pod koniec miesiąca podejmę decyzje..25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Alis, to prawda, jak już się czuje ruchy to zupełnie inaczej jest, wtedy zaczyna się etap głaskania brzucha. Czasem bawimy się z młodym w pukanie, on mnie kopie a ja mu pukam i tak w kółko. Niesamowite to jest ☺️
Trzymam kciuki żebyś za jakiś miesiąc czuła już kopniaczki ✊🏻Kasiekkk, Alis96 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyAlis96 wrote:Kasiekkk u nas tez parter, my budujemy dom w nawłociach g2
W tym roku chcemy zakryć chociaż dach .
Z tą macica to ciekawe zjawisko, wiadomo chociaż gdzie babelek jest wtedy 😁 mój mąż stwierdził ,że z tym trzeba natychmiastowo do lekarza 🤣 dzisiaj ciśnienie 94/48 tętno 78 , ale dobrze sie czuje. oby tylko dzidzi nie szkodzilo to ciśnienie. Chcialam do lekarza isc ale wszystlo zajęte masakra ta moja przychodnia dobrze , że w poniedziałek wizyta.
Alis, to Wy już szalejecie! I jak nerwy przy budowie? Idzie jakoś to znieść? My się najbardziej boimy tego, że psychicznie nas to wykończy. A projekt bardzo fajny, podoba mi się duży salon i kuchnia, dla mnie to ważne, bo ja jestem typem rodzinnym i od razu jak oglądam projekt, to myślę, jak pomieszczę rodzinę na święta 😂
Z tym ciśnieniem to moja powiedziała, że niskie jest lepsze dla malucha i żebym pamiętała o odpowiednim nawodnieniu, to będę się lepiej czuć. Spokojnie, do poniedziałku szybko zleci, to porozmawiasz z lekarzem na spokojnie o tym wszystkim, żeby się uspokoić 😊 -
Kasiekk mój też siedzi na pęcherzu 😅 Czasami potrafię co 20 min iść, a tam coś trochę tylko pokapie i tyle z sikania 😂😂 A rano to masakra, bo w nocy nie budzę się na siku i biegnę szybko odrazu, w tym momencie nic innego się nie liczy 😂😂 Bo inaczej chyba bym popuściła w majty 🙈 Ja cały czas kopniaki czuje zaraz nad pęcherzem i na połówkowych właśnie też główkę miał pod pępkiem, a nogi albo wciskał w pęcherz albo podkulał i pupą tam jakby siedział, a przy pępku bardziej czasem czuje tylko takie przesuwanie.
Alis ja prawie cały czas mam teraz takie ciśnienie i w każdej ciąży takie miałam, dopiero w ostatnim trymestrze wracało mi w miarę do normy 😬 Ale takie jest najzdrowsze dla malucha, mimo że my czujemy się przy takim fatalnie 🥴
Martyna lekarzem jak coś to się nie przejmuj, powiesz ewentualnie jak jest, że przyjechałaś i tyle 😉 Ode mnie też często dziewczyny wracają do Pl 1-2 miesiące wcześniej na sam poród, bo np nie podoba im się mała ilość badań albo to, że nie zostaje się tu w szpitalu po porodzie jak wszystko jest ok i takie tam 🤨
Alis96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartyna, też się w to bawimy 😁 Mąż też odkąd poczuł ruchy, to częściej mówi do brzucha i daje mu buziaki.
Ach faktycznie, zapomniałam, że są takie przepisy. Jeśli masz pewność, że tutaj lepiej zaopiekują się Tobą i maluszkiem i macie możliwość wyjechania na tak długo, to pewnie, warto to rozważyć. Ale naprawdę współczuję tej podróży, ja po 2 godzinach bez zmiany pozycji czuję już teraz, że trzeba się rozruszać, a co dopiero w 30 tygodniu -
nick nieaktualnyDipp, to chyba nasz maluch siedzi podobnie, bo mam takie same odczucia. Do kibelka też u mnie rano jest sprint, ale wtedy jest właśnie najgorzej, parę kropel wycisnę z siebie, żeby jakoś wytrzymać i później muszę pochodzić, zjeść coś i jak mały się przesunie, to dopiero idę drugi raz. Póki nie popuszczam, to jest zabawnie 😁
-
Kasiekkk w sumie ja zajmowałam sie do etapu formalności i pozwolenia . T9 reczywiście z tym idzie zwariować , jeszcze pge nie do końca ogarniete . Ale potem to juz z górki w sumie , my praktycznie sami budujemy w weekendy duzo pomaga nam rodzina bo bez pomocnikow mój mąż budowalby wieczność. 😁 a odkąd jestem w ciąży jakoś wcale sie tą budowa nie przejmuje cieszę się że udało sie te formalności ogarnąć bo teraz na pewno nie miałabym tyle nerwów do tego. Najgorsze sa dla nas tylko te ciągle drastycznie rosnące ceny niestety
Ale jak juz wkopiesz pierwsza lopate i widać jak dom rośnie to aż ciepło na sercu sie robi😊 dacie i wy radę 💪 u nas jak mąż dowiedział się o ciąży to budowa od razu szybciej ruszyła 😁
Edit. Bardzo mi sie podoba wasz projekt 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 11:31
-
Kasiekk a to u mnie rano odrazu jakaś Niagara leci jakbym nie wiem ile się opiła czegoś 🤣🤣 W ogóle to teraz najgorzej jak mam gdzieś iść, a tam brak dostępu do kibelka 🤭
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlis, mamy to samo z pge... Od dwóch lat czekamy na przyłącze, umowę odesłaliśmy im w grudniu, do tej pory nie dostaliśmy jej z powrotem. Nikt nie odbiera telefonów, trzeba brać urlop i do nich jechać, żeby się dowiedzieć, że co my tacy niecierpliwi jesteśmy i że oddadzą jak zrobią projekt przyłącza... Udało nam się wywalczyć, żebyśmy nie musieli ciągnąć przyłącza z drogi i rozbudowywać PGE sieci prawie pół kilometra, tylko możemy przeciągnąć prąd od sąsiada z naprzeciwka, który ma słup na działce, to się okazało, że oni na mapach mają ten słup sąsiada w złym miejscu i żebyśmy my ogarnęli nową mapę z prawidłowo naniesionym, bo im się to nie opłaca 😂 Więc teraz próbujemy się dogadać z geodetą, który robi mapę do celów projektowych, żeby przyjechał do sąsiada i zmierzył, gdzie ten słup stoi i to dorzucił do tej naszej mapy.
A i mega podziwiam, że stawiacie sami. Jak Wam to idzie? Które prace robiliście sami, a które zlecaliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 12:26
-
Kasiekkk wrote:A właśnie, pisałam Wam kiedyś, że czekam na leżaczek ze smyka i ciągle przesuwają termin dostawy. Po 3 razie napisałam do nich, wytłumaczyli mi, że mają dużo zamówień i może się czasami opóźnić (czekałam już ponad dwa tygodnie, mimo informacji na stronie, że wysyłka w ciągu jednego dnia) i że ta informacja jest orientacyjna, że dochodzi do tego czas wysyłki i takie tam gadanie. Później dostałam jeszcze kolejne dwa maile z kolejnymi zmianami terminów dostawy i się wkurzyłam. Anulowałam u nich to zamówienie i kupiłam w BabyHit, zwłaszcza że tam mieli na zamówienie też beżowy, a nie tylko szary jak w smyku. Czas realizacji miał być 5 dni roboczych, bo beżowy był ściągany od dostawcy. Zamówiłam w piątek, tego samego dnia miałam informację, że już mają u siebie sprowadzony od dostawcy, w poniedziałek wysyłka i we wtorek był u nas! Można? Sam leżaczek jest super, bardzo estetyczny i funkcjonalny. Może pełnić funkcję łóżeczka i kołyski, daszek też jest odpinany, a moskitiera zwijana do daszka. Składa się w 5 minut, przed złożeniem zajmuje tyle co nic i jest na niego torba na ramię. No my jesteśmy zachwyceni, bo to dowód na to, że w bardzo przystępnych pieniądzach można zrobić coś porządnego no i obsługa w sklepie też rewelacja ❤️
Kasiekkk jaka to firma bo mam wrażenie że my mamy podobny
Udało nam się upolować taki na aukcji charytatywnej i jest jak nowy
https://erli.pl/akcesoria-lezaczki-i-hustawki/kinderkraft-unimo-kolyska-lezaczek-bujak-5w1-18kg,21304315