W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNulka, może chodzimy do tej samej lekarki? Mam czasami wrażenie, że moja ma rozdwojenie jaźni i potrafi na jednej wizycie zgadywać od kiedy jestem w ciąży, zamiast sprawdzić, wkurzyć się na mnie jak nie trafi i nawarczeć, że karty ciąży nie dałam i skąd ona ma wiedzieć, a później takim milutkim tonem skomplementować moją sukienkę lub opowiadać, co właśnie czyta w wolnym czasie.
Kasienka, jak ja Cię rozumiem! Mój teść też budowlaniec i każda decyzja na działce, to przeprawa przez mękę, bo on koniecznie chce tak, jak on to sobie wyobraził. -
Alis, ja ostatnio mam wrażenie że cofnęłam się do pierwszego trymestru bo śpię wszędzie i ile się da😂
Kasiekkk, wątpię że do tej samej bo moja oszczędza na usg ale może razem studiowały czy coś 😂 już mnie nic nie zdziwi...
Co do budowy... Wy chociaż macie teściów budowlańców ktorzy chcą robić po swojemu a ja mam teścia który z budowlanką nic wspólnego nie ma ale do rad jest pierwszy 🤦♀️🤦♀️ -
Nulka przykro, że masz taką dziwną lekarkę. Moja z z luxmedu jest spoko, l4 przez tel też by wystawiła. Widzisz zależy na kogo trafisz tak jak pisałaś - wystawił Ci ktoś obcy😉 na wizyty nie mogę narzekać bo mam tyle skierowań, że co 3-4 tyg chodzę do gina (ustawiam sobie z wyprzedzeniem i nie ma problemów z terminem). Spróbuj tak🙂
Ale Wam współczuję dziewczyny, że się wtrąca ten teść.. Też mam dość słuchania czasem nawet obcych ludzi, którzy "dobrze radzą", bo się budowali i wiedzą lepiej i tylko potakuje, żeby szybciej skończyli... Ale chętnie pytam znajomych którzy się buduja/budowali o ich wybory i dlaczego - to daje nowy pogląd i czasem wprowadzamy dzięki temu jakieś drobne zmiany - bo widać że się sprawdza. Mój tata na zasadzie - wybierz coś z tego i dlaczego, a jak się nie znamy to doradzi. Nawet ostatnio mówił żebyśmy wybrali impregnat do drewna😅 a ja mu na to że się na tym nie znam i niech da jakikolwiek - potem i tak pomalujemy 😉 także naprawdę o wielu rzeczach mogę nie myśleć, a o jakichś istotnych zmianach i wyborach go informujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 20:09
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
nulka_23 wrote:Kurcze, doktor mi się nie zgodziła na przez teleporade wypisac zwolnienia... I teraz tak troche w dupie jestem. Poluje na termin do niej ale nie wygląda to dobrze...
Edit. Wkurza mnie ta moja doktor, mam czasami wrażenie że ona ma siostre bliźniaczkę i przyjmują mnie na zmiany. Dowiedziałam się że nie było mnie u niej trzy miesiace i dlatego nie może przez teleporade (to u kogo byłam w sierpniu na wizycie?). Na szczęście już sobie ogarnęłam od lekarza z luxmedu... Na teleporadzie mimo że mnie na oczy nie widział 😂😂 -
Ves, ja ciążę prowadzę w medicoverze. Do lx uderzyłam bo już sama nie wiedzialam co robic🙂
Rosalie akurat to był internista tylko że przyjmował na profemed czyli te płatne wizyty - dla mnie bez znaczenia bo i tak pakietu nie mam więc musialam płacić -
Mniej się udzielam,ale czytam regularnie. Wpadliśmy w jakieś jeszcze szybsze tempo, bo już szkolne. Ogarnelismy malowanie sypialni. Zrobiłam porządek i oproznilam komodę dla Klary. Zamówiłam łóżeczko, przyjdzie już jutro.
Chłopcy zachwycają się małymi ubrankami, bo coś tam już kupiłam.
Z tymi zwolnieniami to nie jest tak,że dostajecie od wizyty do wizyty? Ja zawsze mam zwolnienie i wizytę jak się kończy i kontynuację. Wiadomo,że z pierwszym inaczej.Kasiekkk, Ves lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyEve, też jesteśmy na etapie malowania pokoju 😊 A łóżeczko to takie drewniane, czy jakąś dostawkę kupowaliście?
A właśnie, co do tego leżaczka, o którym Wam dzisiaj pisałam:
Ariadne, to tej samej firmy - Kinderkraft, więc pewnie dlatego podobne, ale my mamy model lovi
Nulka, też myślałam bardzo poważnie nad Tiny love, ale dostaliśmy taki dla większych dzieci od kuzynki, więc kupiliśmy tylko taki dla maluszków do leżakowania na płasko, kierowaliśmy się głównie tym, żeby był jak najlżejszy, bo planujemy go nosić po schodach, np wybierając się do rodziców na herbatę, więc ten nie ma regulowanego siedziska, to tylko łóżeczko. -
Eve, ja dopiero teraz mam lekarza prowadzacego, do tej pory co wizyte bylam u innej osoby... albo sie baby nie nadawaly albo odmawialy 🙄 no i ta nie mogla wystawic zwolnienia do przodu i mam problem teraz. Chce zwolnienie wlasnie tylko do 29.09, bo 30.09 bede miec wizyte i wtedy juz prowadzaca mi wystawi do kolejnej wizyty
-
Rosalie rozumiem.
Kasiekkk nie mamy miejsca w sypialni na dostawne, wybraliśmy normalne drewniane łóżeczko, które później można przerobić na tapczanik (u sumie każde umiejętnie można ale tu już jest ta niska barierka w zestawie) i kupiliśmy też kolysko-fotel Chicco baby hug właśnie zamiast takiego lezaczka jak Twój (też mi się podobał). U nas sprawdzi się coś wyższego przy chłopakach i przy psie (mamy labladora).👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Poki co mam umowiona teleporade na czwartek z gin, ktora wystawila mi obecne zwolnienie, awaryjnie teleporade z internista na piatek... w najgorszym wypadku bede musiala gnac na wizyte prywatna w piatek, co mi sie bardzo nie usmiecha, bo po prostu szkoda mi kasy na wizyte, pociag itp i nie chce kolejnego usg, bo dopiero mialam, a kolejne bede miec w srode i kolejny czwartek 🙄 oby sie udalo jakos przez luxmed, mogliby chociaz raz mnie nie zawiesc
Tez chcialam chicco baby hug, ale ostatecznie stwierdzilam, ze to zbedny wydatek w naszym przypadku. Sprobuje zrobic dostawke z drewnianego, ktore dostaniemy, a jak nie to kupie jakas tania dostawke, bo to na chwile, a przy lozku ciasno i i tak nie bede jej ruszac, jak juz ja wepchne w ta luke 😅 mamy tez dostac kosz mojzesza, no i w mieszkaniu bedzie tez stac wozek, wiec juz wiecej rzeczy do lezenia mi nie trzeba 😂 -
A ja bym miala pytanko o badania - morfologia i najlepiej tsh i ft4 - robicie na czczo czy po jedzeniu? Ja do tej pory robilam na czczo, ale aktualnie nie bede w stanie tego zrobic, znajoma np zawsze robila normalnie po jedzeniu... czy ten jeden raz moge zrobic wyjatek? Zjadlabym np o 8 rano i o 14 poszlabym na krew, czy to bardzo zaburzy wyniki? Macie doswiadczenia? Specjalnie jechac w inny dzien nie bede, a poza tym ogarniecie sie i dojazd godzine w jedna strone to sie nie uda, nie wytrzymam tyle bez jedzenia rano 😔
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk kciuki za połówkowe i czekamy na dobre wieści, może uda się tez zrobić piękne zdjęcia maluchowi
U nas to Chicco baby hug wygrało ze względu na funkcjonalność i estetykę, to że będzie służyło tak na prawdę długo,bo jako leżaczek czy krzesełko też jest bardzo fajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 06:54
Kasiekkk lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyDzieki, wydawało mi się, że podchodzę do tego na spokojnie, ale jednak bardzo się denerwuję. Pół nocy nie spałam, bo miałam jakieś koszmary związane z dzieckiem 😟
Eve, Chicco baby hug jest super, oglądałam na żywo i oczy mi się do niego świeciły 😍 -
Kasiekkk wszystko będzie dobrze, a myślę że to normalne, że jest stres przed badaniem,człowiek martwi się o to dziecko a później już nie jest nigdy inaczej.
Ja też dziś coś spać nie mogłam, wstałam z bólem głowy,ale chyba kawa pomogła (wreszcie mogę ją pić,tak lubię a do tej pory było mi po niej strasznie niedobrze). Nie mogłam się ułożyć , ale Olek przyszedł do nas do łóżka i kręcił się,wiercił, także przyczyną znana😉👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekk trzymam mocno kciuki ✊✊ A stres jest chyba niestety nieunikniony 🤷🏻♀️ O której masz wizytę ?
-
Kasiek trzymam kciuki za udaną wizytę 😊 mam nadzieję że jest rano i stres szybko zejdzie 😉Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer