Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Ves Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne macie te domki☺️uwielbiam przeglądać projekty😅 Również bardzo mi się podoba przestronny salon z kuchnią - Alis mamy podobny projekt (Homekoncept 26 o. lustr.). I jesteśmy na podobnym etapie chyba😉 my już mamy dach nad głową 😁 ruszają zaraz z dachówką.
    Dla nas najgorsze było załatwienie wjazdu na działkę...(mamy Rów) Znalezienie wykonawcy i wyegzekwowanie od niego rozpoczęcia robót to chyba kolejny cud świata! 😔 Półtora roku to chyba min się męczyliśmy... Ale jak już robota ruszyła to jest faktycznie lepiej😊 Teraz tylko co chwilę musimy ustalać co chcemy, gdzie i jaki rodzaj/kolor(chociaż nigdy je myślałam że będę musiała myśleć o gniazdkach, wykończeniu komina i innych 🤣🤣) ale jak Alis pisze to już przyjemność jak widzisz, że idzie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 12:56

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od dermatologa, wyskoczyła mi kurzajka na palcu a że w ciąży każdy preparat na to jest zabroniony to muszę iść na zabieg wypalania tego. Takie uroki bycia ciężarówka 😅

Belie ja już codziennie jak sie kładę spać to kładę ręce na brzuchu i wyczekuje ruchów a tu cisza 🙈 raz coś poczułam (o ile sobie nie wmówiłam i koniec)

Ves my też jesteśmy na etapie ustawiania gdzie będą gniazdka itp. No tragedia jak dla mnie 😒 ja jeszcze nie wiem gdzie chce coś postawić a już muszę konkretne miejsca wskazywać

Ves lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się naprodukowałyście 😲

Alis i Ves zazdroszcze że u Was juz tak zaawansowane prace. U nas jeszcze wszystko w starostwie i dokumenty załatwiamy. Mam wrażenie że to się nigdy nie skończy 😂

Kasiekkk, śliczny ten leżaczek 😍 mi się marzy tinylove ale zobaczymy co z tego będzie. Ten Twój jest jakos tak składany żeby był też dla starszego dziecka?

Martyna, to teraz przyczepka i wyprawkę będziesz wiozła w drugą stronę 😂😂

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka oj tak my same dokumenty załatwialismy 1,5 do wbicia pierwszej łopaty myślałam że juz nigdy nie zaczniemy przez tą papierologie 😣

Kasiekkk w sumie mąż jest budowlancem i wie co i jak wiec myślę że tylko hydraulik i elektryk bedzie z zewnątrz. Ale jednak zajmuje to więcej czasu bo praca a budowa tylko w weekend.

preg.png
  • Ves Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka - dokładnie - musisz tak myśleć do przodu, że szok, dopiero co dach wybierałam a już mam gdzie co będzie w łazience ustalone🤣

Wiesz co Nulka? Papiery są o tyle "fajne" że je wyślesz i czekasz i nic już nie musisz - potem przygotuj się na to że będziesz znawcą wszystkiego😁 od deszczówki, geodety i jak załatwić media na budowę po pustaki i dach hehe😅 a to zajmuje już dużooooooo czasu.

Alis u mnie podobnie - tata budowlaniec - dlatego tylko pewnie się na budowę zdecydowaliśmy. Tak to komfort.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 14:14

Alis96 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam budowlańców 😂 u nas ciężka przeprawa jest i z papierologią i później z budową też raczej wesoło nie będzie. Boje się jej bardzo a mój jeszcze musi na studia dodatkowe iść bo go firma wysyła. Nie wiem jak to ogarniemy wszystko...

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Zazdroszcze Wam budowlańców 😂 u nas ciężka przeprawa jest i z papierologią i później z budową też raczej wesoło nie będzie. Boje się jej bardzo a mój jeszcze musi na studia dodatkowe iść bo go firma wysyła. Nie wiem jak to ogarniemy wszystko...

Ja to bym wolała żeby mój teść się nic nie znał ale żeby się przynajmniej nie wtrącał 🙊

Alis96, Ariadne002, Kasiekkk lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie te projekty domków, zazdroszcze decyzji 😉 My tez bysmy chcieli, ale sami nie wiemy czego chcemy, bo z jednej strony chcielibysmy wygody takiej jaka daje mieszkanie niemal w centrum miasta, a z dugiej ciszy jaka oferuja podmiejskie miejscowosci. No na chwile obecna nie da sie pogodzic jednego z drugim.

Alis z tymi butami nie przesadzaj, bo w ciazy stopa lubi sobie urosnąc (np tak jak u mnie o 1 rozmiar niemal) i nie wrocic juz do poprzednich rozmiarow... i cala kolekcja butow do wymiany 😑

Ps. Pozdrowienia z Rodos 🏖☀️🌊 !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 15:48

Caro, Kasiekkk lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie długo się przestawie na kupowanie ubranek dla maleństwa 😁 mam nadzieję, że noga jednak mi nie urośnie

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, kupuj torebki 🤣

Nulka, to nawet nie jest śmieszne, wożenie tego wszystkiego tyle kilometrów 🤣🤣😬

Btw byłam wczoraj na depilacji pastą cukrową, bo już nie widze jak mam się golić przez brzuch 😂 Jaka to ulga teraz bez golenia ☺️

Alis96 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 Jaki koszt takiej depilacji ? Na ile powinno wystarczyć ? Sama tez chętnie chyba sie skusze 😊

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, zdaje sobie z tego sprawę ale z tego co opowiadałaś o porodzie na Ukrainie to wcale się nie dziwię że myslisz o takim rozwiązaniu 😱

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, dokładnie, myśle jak będzie dobrze dla dziecka. Tutaj są takie akcje przy porodzie ze potrafią dziecko ciągnąć żeby wyszło… i takie różne dziwne akcje. Także myśle ze w Polsce będzie lepiej, No i mniej problemów z dokumentami będzie bo mały z automatu będzie Polakiem☺️

Alis, u mnie to koszt ok 50 zł i mam spokój na 3-6 tygodni ☺️ Tylko u mnie babeczka zaznaczyła ze bierze ciężarne tylko jeśli przed ciążą miały robione. Chodzi o ewentualne reakcje alergiczne i reakcje skory na takie ingerencje. Generalnie gorąco polecam, tym bardziej ze teraz już coraz ciężej będzie się tam golić 😂

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, powiem Ci że masz bardzo ciężką decyzję do podjęcia :(

Tak podczytuje inne wątki i sobie myślę jak wiele szczęścia my tu mamy na naszym... W sumie chyba wszystkie złe wiadomości jakie się pojawiały znikały i było dobrze... Mamy nawet mały ocalony cud... A tyle dziewczyn traci maleństwa już we wczesnym etapie :(

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 u czyli u mnie odpada, nie mialam wcześniej 😣 cóż mąż pomoże 😁😁
    I też zdecydowanie wolalabym rodzic w Pl niz w Ua.

Może zaktualizujemy wątek ? Iskra chyba juz do nas nie wróci , bo mają dziewczyny swój wątek 😊 a ja mam wizyte 23 września kolejną , nie wpisana jest 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 17:01

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, aż sprawdziłam bo byłam pewna że wpisywałam Twoja wizytę i jest ona wpisana na 23.09 🙂🙂

Ja bym zostawiła też dziewczyny które się nie udzielają :) w sensie mi nie przeszkadzają że są, chyba postanowicie inaczej to jak najbardziej zmienie :)

Eve lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Alis, aż sprawdziłam bo byłam pewna że wpisywałam Twoja wizytę i jest ona wpisana na 23.09 🙂🙂

Ja bym zostawiła też dziewczyny które się nie udzielają :) w sensie mi nie przeszkadzają że są, chyba postanowicie inaczej to jak najbardziej zmienie :)

Dzięki za dopisanie 😘 no możemy zostawić, ale Iskra chyba juz nie wróci do nas o to mi bardziej chodziło :-)

nulka_23 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, doktor mi się nie zgodziła na przez teleporade wypisac zwolnienia... I teraz tak troche w dupie jestem. Poluje na termin do niej ale nie wygląda to dobrze...

Edit. Wkurza mnie ta moja doktor, mam czasami wrażenie że ona ma siostre bliźniaczkę i przyjmują mnie na zmiany. Dowiedziałam się że nie było mnie u niej trzy miesiace i dlatego nie może przez teleporade (to u kogo byłam w sierpniu na wizycie?). Na szczęście już sobie ogarnęłam od lekarza z luxmedu... Na teleporadzie mimo że mnie na oczy nie widział 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 18:27

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka dobrze, że jednak sie udało. 😊u mnie lekarz prowadząca tez pierwsze l4 przez telefon bez problemu wystawiła zwolnienie mimo ze btlam3 u niej tylko raz na poczatku a potem dopiero mialam mieć prenatalne.

Teraz możesz wreszcie spokojnie odpocząć od tych projektów i zadbać o Was 😘

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi dziwnie jak sobie pomyślę że jutro mogę wstac o której chce 😲 Alis, ja mam wrazenie ze tylko moja doktor ze wszystkiego robi problem 🤦‍♀️

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ