W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
S_va_88 wrote:Ja też w ciąży miałam w 12dpo. Mhy i tez nie wyszło. Zastanawia mnie czy im późniejsze implantacja tym pewniak że nie wyjdzie. Proszę napiszcie że to nie prawda. Bo zwariuje przy ewentualnej kolejnej ciąży kiedyś.😓🥺
Też chce wierzyć, że późna implantacją wcale nie znaczy, że ciąża się nie uda, że akurat u mnie po prostu coś było nie tak i organizm wiedział co robić, a nie przez to, że późno implantacją była, a może była późna bo zarodek wadliwy był? Dla mnie duża nadzieja to też to, że mamy tu sporo na forum dziewczyn, którym się udało z późnej owulacji, chociaż mi wszystkie ciążę jakie pykły były jednak z takich owulek do 15 dc 🤷♀️ A jednak więcej w roku mam owulacji 17-20 dc te szybsze owulki ttlko kilka razywl w roku tak z 3-4Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 11:36
S_va_88 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
assialbnn wrote:Ja choruje odkąd starałam się o pierwsze dziecko, wtedy pojawiły się zmiany na skórze głowy 😵💫 w badaniach klinicznych nie brałam udziału że względu na to ze zmiany mam duże ale nie liczne 🤷♀️ skóra głowy, kolana, przedramiona, lydki, pępek, uszy i sutki. Duże ale pojedyncze . Obecnie jestem przed komunia więc pogodziłam się z psiotrolem i beloslicem ale raczej staram się nie sięgać po sterydy bo później jest gorzej 🥺 chodziłam na naświetlania ale pomogły aby na chwilę. Swego czasu użyłam Sorian który pomógł i zmiany się cofnęły, ale po jakimś czasie wróciły i za drugim razem nie dał już efektu. Wypróbujcie jeśli jeszcze nie używaliście. Na codzień polecam balsam Cerave wygładzający który pięknie wygładza zmiany i naskórek tak nie narasta 🙂 jestem mega z niego zadowolona 🙂 czasem skocze na solarium bo też pomaga i czekam na słońce 🙂🌞
assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
- Łuszczyca (Daivobet)
💊
- Omega3
- Witamina D
- Magnez
-TENfertil ON
♀️
- Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
- Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
- PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
- Witamina D
- Omega 3
- Magnez
- Witamina B6 i B12
- Aktywny kwas foliowy Neofolic
- Ogestan 4000
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz -
Mi w ogóle flo pokazuje, że owulka równo za tydzień, a pewnie zaatakuje po weekendzie jak pęcherzyk dzisiaj 18 mm. Może to jakiś znak od losu, skoro dawałam owulce czas do 14 maja, a możliwe, że będzie nawet chwilę przed tym 14 😅 człowiek to zaraz się wszystkiego doszukuje heh bałam się, że ta @ bedzie się przeciągać w nieskończoność i stracimy szanse na ostatnią próbę, a się odwraca wszystko na ananas korzyść póki co
assialbnn, S_va_88, cysterka95, NinaB, emciak, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Mi w ogóle flo pokazuje, że owulka równo za tydzień, a pewnie zaatakuje po weekendzie jak pęcherzyk dzisiaj 18 mm. Może to jakiś znak od losu, skoro dawałam owulce czas do 14 maja, a możliwe, że będzie nawet chwilę przed tym 14 😅 człowiek to zaraz się wszystkiego doszukuje heh bałam się, że ta @ bedzie się przeciągać w nieskończoność i stracimy szanse na ostatnią próbę, a się odwraca wszystko na ananas korzyść póki co
Jak to ostatni cykl to można szaleć i działać cały czas 🤪Powder, Darrika, Bergamotka94, S_va_88, cysterka95, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
team #rodzew2026✨ -
kasialinkaa wrote:Asiu … Twoje serce na pewno już jutro będzie biło mocniej – niech ten dzień będzie owocem Twojej troski, czułości i wychowania. Pięknego świętowania dla Całej rodzinki ❤️"
I smacznej Kawki ☕️ chilluj przed jutrem 😊kasialinkaa lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
S_va_88 wrote:Ja też w ciąży miałam w 12dpo. Mhy i tez nie wyszło. Zastanawia mnie czy im późniejsze implantacja tym pewniak że nie wyjdzie. Proszę napiszcie że to nie prawda. Bo zwariuje przy ewentualnej kolejnej ciąży kiedyś.😓🥺
Myślę że raczej nie, u mnie był cień cienia jakoś 9dpo a w 7tc serce przestało bić 😕S_va_88 lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Nie, nie prawda. Bubu przecież dzisiaj już o tym pisała że miała późno pozytywny test. Wiele jest dziewczyn z pozna implantacja, nawet przy IVF.
Dla kontrastu ja miałam pozytywny test 10dpo i to było puste jajo.
Dziękuję Ci za odpowiedź.
Ale to ten maj 😓tak na mnie wpływa. Że ciągle w głowie na tysiąc sposobów wałkuje, czemu nie wyszło.
Termin miałam na 27go mają.
Dzięki jeszcze raz 🥰20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
S_va_88 wrote:I widzisz nie dochodzą do mnie wiadomości, w sensie do mojego mózgu, jak znowu coś sobie uwalę.
Ale to ten maj 😓tak na mnie wpływa. Że ciągle w głowie na tysiąc sposobów wałkuje, czemu nie wyszło.
Dzięki jeszcze raz 🥰
Kochana to teraz niech maj będzie tym miesiącem, w którym przyjdzie do Ciebie 🌈 maluch 🤍
S_va_88 lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
team #rodzew2026✨ -
Marty.Na wrote:Tak, on też na solarium, ale najlepsze efekty był po lampach właśnie. Tylko szkoda, że nie chcą tak chętnie na nie posyłać. Ma nawet taką domową lampę, ale wiadomo, to nie jest to samo. Spróbujemy, chętnie zaczerpnę tej porady 😁 on to nawet 🌿 palił 😆
Miłego dnia ❤️Marty.Na lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
S_va_88 wrote:I widzisz nie dochodzą do mnie wiadomości, w sensie do mojego mózgu, jak znowu coś sobie uwalę.
Dzięki jeszcze raz 🥰S_va_88 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji -
Darrika wrote:Też chce wierzyć, że późna implantacją wcale nie znaczy, że ciąża się nie uda, że akurat u mnie po prostu coś było nie tak i organizm wiedział co robić, a nie przez to, że późno implantacją była, a może była późna bo zarodek wadliwy był? Dla mnie duża nadzieja to też to, że mamy tu sporo na forum dziewczyn, którym się udało z późnej owulacji, chociaż mi wszystkie ciążę jakie pykły były jednak z takich owulek do 15 dc 🤷♀️ A jednak więcej w roku mam owulacji 17-20 dc te szybsze owulki ttlko kilka razywl w roku tak z 3-4
Bo piszesz że może wadliwy zarodek był. Czyli nie zdecydowaliście się na badania po stracie.
Ja robiłam, i z tego wiem że synek nie miał żadnej wady genetycznej. Tylko serduszko przestało bić......boli😥20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Darrika wrote:Mi w ogóle flo pokazuje, że owulka równo za tydzień, a pewnie zaatakuje po weekendzie jak pęcherzyk dzisiaj 18 mm. Może to jakiś znak od losu, skoro dawałam owulce czas do 14 maja, a możliwe, że będzie nawet chwilę przed tym 14 😅 człowiek to zaraz się wszystkiego doszukuje heh bałam się, że ta @ bedzie się przeciągać w nieskończoność i stracimy szanse na ostatnią próbę, a się odwraca wszystko na ananas korzyść póki co
Darrika lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
klaudia00.. wrote:Myślę że raczej nie, u mnie był cień cienia jakoś 9dpo a w 7tc serce przestało bić 😕
I jak widać, czy wcześniejsze czy późniejsze zagnieżdżenie. To ciąża może się udać i może się skończyć wcześnie......
Ile nas tu to tyle historii, s u każdej jeden cel.
Trzymam za nas wszystkie kciuki, żeby się kiedyś udało. 💚klaudia00.. lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Darrika wrote:Też chce wierzyć, że późna implantacją wcale nie znaczy, że ciąża się nie uda, że akurat u mnie po prostu coś było nie tak i organizm wiedział co robić, a nie przez to, że późno implantacją była, a może była późna bo zarodek wadliwy był? Dla mnie duża nadzieja to też to, że mamy tu sporo na forum dziewczyn, którym się udało z późnej owulacji, chociaż mi wszystkie ciążę jakie pykły były jednak z takich owulek do 15 dc 🤷♀️ A jednak więcej w roku mam owulacji 17-20 dc te szybsze owulki ttlko kilka razywl w roku tak z 3-4
Aktualna ciąża jest z potwierdzonej owulacji z 19 dnia cyklu, więc późno. 😊Darrika, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
S_va_88 wrote:PS. pytam bo poprostu nie pamiętam. Przyznaję się bez bicia. Bo ile mamy wesołych rozwiązań tu to tyle też i smutnych zakończeń ciąż
Bo piszesz że może wadliwy zarodek był. Czyli nie zdecydowaliście się na badania po stracie.
Ja robiłam, i z tego wiem że synek nie miał żadnej wady genetycznej. Tylko serduszko przestało bić......boli😥
Wiesz, u mnie była ciąża biochemiczna, nie zdążyłam na usg pojechać, więc tam nawet nie było co badać zapewne, więc już od startu coś szło nie tak. Więc tylko mogę sobie gdybać.
Przytulam Cię 🫂🫂🫂 mam nadzieję, że już niebawem przyjdzie ukojenie i będzie bolało już chociaż trochę mniej 🫂S_va_88 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Miracle25 wrote:Miałam histeroskopie dwukrotnie i za kazdym razem pierwszy okres przychodzil przed czasem- tuz po histero i byl raczej skapy, za to nastepny to byla powodz ze skrzepami 🥴
Dziękuję Ci za odpowiedź! 🩷
Właśnie mam taką powódź. Masakra jakaś.
Ja już po badaniach krwi. Nie mogli się wkłuć, nic nie leciało. Ostatecznie się udało i 700 zł zostawione. 🙈
Teraz czekam na wyniki.Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
ater wrote:Kochana to teraz niech maj będzie tym miesiącem, w którym przyjdzie do Ciebie 🌈 maluch 🤍
Ale tak jak już pisałam gdzieś wczesniej, już się pogodziłam z tym.
Ale chciałam Wam to inaczej wytłumaczyć. Mam nadzieję że dotrwam do końca postu. Bo już płacze.
Chyba ułożyłam sobie, (pisze chyba, bo strasznie boje się tego 27go maja) albo założyłam, że ten czas od straty, teraz do maja jest takim moim czasem na płakanie za synkiem. Moją żałobą. Jest takim czasem dla nas. Dla mnie z synkiem. Czasem na pożegnanie się z nim. Chociaż mam nadzieję że jego malutkie piąstki trzymają za mnie kciuki.
Moim, bo mimo wszystko ja już dla niego zostałam Mamą. A on dla mnie dzieckiem.
I mimo że historię tu opowiedziane przez nas po stratach pokazują ile razy usłyszałyśmy nie taktowne słowa typu dobrze że teraz a nie później.
To wiem że dla mnie on BYŁ/jest marzeniem. Które nie spełniło się tak jak miało. Ale no właśnie BYŁ moja 🟢kropeczką. Tak wymarzonym. A gdzieś nie dopuszczałam w głowie że to może się ziścić. I nagle się pojawił......a w głowie milion myśli, leku jak dam sobie radę.
I może Szymon dał mi najlepsza lekcje życia/pokory. I ta strata tylko umocni mnie w tym, że może jak los pozwoli to przy kolejnej ciąży znikną te leki które miałam w sobie teraz. Tu przeważał strach, nie to że ciąży nie doniosę tylko bardziej lęk czy dam sobie radę jako Matka.
Ja chcę wierzyć w to, że jak mnie TEN dzidziuś wybrał na Mamę, to znak że dam sobie kiedyś radę.
emciak, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
My się tu wszystkie od Ciebie uczymy.
Naprawdę trzymam za Ciebie kciuki, za Twoje spełnienie.cysterka95, Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Siilike, Miracle25 omg gratulacje 😍 trzymam kciuki za kropki!
Kokosik dobrze że jesteś uff 😌
justina823 oczywiście że jest jeszcze szansa! Owulacja zazwyczaj pojawia się na kolejny dzień po ovitrelle, a w niektórych przypadkach nawet później. Więc 10 dni po zastrzyku możesz być jakieś 9dpo, kropek mógł się jeszcze nie zagnieździć 😊
Darrika przyjemnego oglądania 🍆😜
Laski a tej blokady nie da się przypadkiem obejść robiąc spacje w linku? Wtedy nie powinno wyłapać że to linkjustina823, Kokosik, Miracle25, Darrika, emciak lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳