W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:A jakbyś w jakiś subtelny (lub nie?) sposób mu zasugerowała, że może trochę szkoda kasy na wizytę na którą pójdziecie bez jego badań, bo ostatecznie prawdopodobnie wszytkie drogi prowadzą do tego, że i tak będzie musiał je zrobić? A tak to pierwsza wizyta, cyk, lekarz ma już wszystko na tacy i można łatwiej planować co dalej?
Słuchałam ostatnio podcastu akademii płodności o badaniu nasienia. W sumie fajnie tam goście mówili, że gdzieś też w środku się krępowali pójść na to badanie, że ludzie w poczekalnia się patrzą i wiedzą po co on idzie do tego konkretnego pokoiku, ale z drugiej strony takie badania robi się w klinice niepłodności, więc ostatecznie wszyscy są tam z dokładnie tego samego powodu 🙃Joanka#, Marzycielka94, karczoch321, Olisska, Bergamotka94, Zosia667, snieżka, Pustynia lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
⏳️05 Lametta + Zivafert -
CrazyDaisy wrote:Kazda owulacja przy tak długich cyklach to sukces ❤️ A co najważniejsze, nawet przy długich cyklach jest nadzieja. Trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki Cysterka!
Dziękuję pcosowa siostro 🤭❤️ no nadzieja jest jak najbardziej, jesteś najlepszym przykłademCrazyDaisy lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
White1 wrote:Niepłodność to temat pary a nie kobiety. Dopóki nie ma badania nasienia nie da się określić czy po stronie męskiej jest ok czy nie jest. A niestety zazwyczaj po badaniu wychodzi, że kolorowo nie jest. Jak nie da się po dobroci i chce się ominąć kłótni, to zostaje czekać do wizyty i facet posłucha lekarza, który na 100% zaleci takie badanie. Trzeba pamiętać, że ewentualna poprawa wymaga min 3 miesięcy zmian w suplach, ruchu czy diecie i używkach
Mój też się opierał, były też kłótnie o to. A w końcu go zapytałam: mam Cię umówić? Powiedział umów. I poszedł bez gadnia. A potem jaki dumny chodził, że mu takie złe te wyniki nie wyszły 😂
Joanka#, White1, Marzycielka94, Bergamotka94, cysterka95 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
❌Bx, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆14.05.2025 - podgląd 🥚🥚🥚🥚
🤞#rodzew2026 🍀 -
Czytam wasze relacje o badaniu nasienia i jestem naprawdę wdzięczna swojemu staremu za to, że podszedł do tego tak na luzie i bez problemów. Porozmawialiśmy, że chcemy dziecka, jesteśmy w tym razem, staramy się tak samo, więc robimy wszystkie potrzebne badania razem, nie tylko ja. Dostał foteczkę na drogę i poszedł. Wysyłał mi relację tego jak wygląda pokoik i miał beczkę z playboya sprzed kilkunastu lat 😂
A jak wyniki wyszły gorsze niż by się chciało, zaczął brać suple, chociaż wcześniej nie był przekonany.
Myślę, że kluczem do sukcesu jest partnerskie podejście i zrozumienie, że to jest 50% męskich spraw i 50% kobiecych i każde musi się pochylić nad diagnostyką, jeśli naprawdę chce się tego dziecka.Joanka#, kropka_aga, Meggi_**, Darrika, Marzycielka94, karczoch321, Olisska, Miracle25, cysterka95, Zosia667, izzou97, Gnom, NinaB, anett13 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Staranie na pełnej od 02.2025
⏳4 cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
White1 wrote:Niepłodność to temat pary a nie kobiety. Dopóki nie ma badania nasienia nie da się określić czy po stronie męskiej jest ok czy nie jest. A niestety zazwyczaj po badaniu wychodzi, że kolorowo nie jest. Jak nie da się po dobroci i chce się ominąć kłótni, to zostaje czekać do wizyty i facet posłucha lekarza, który na 100% zaleci takie badanie. Trzeba pamiętać, że ewentualna poprawa wymaga min 3 miesięcy zmian w suplach, ruchu czy diecie i używkach
Dokładnie niepłodność to nie tylko „problem” kobiety. Bo tak się utarło.
Mój jak przy pierwszym się nie udawało w pewnym momencie sam przyszedl i powiedzial „chyba czas na badania” to nie jest wstyd, to jest wyjscie ze strefy komfortu dla wyzszego celu. I jesli facet potrafi z niej wyjsc to jest duza odwaga.
Ale pamietajmy ze mu nie raz z tej strefy musimy wyjsc a faceci mysla ze to dla nas przeciez „normalne badanie”😅malrzrz, Powder, Zosia667, Gnom, anett13 lubią tę wiadomość
👩🏻29 👨🏻33
2021 cb ❤️🩹
2023 👦🏻❤️
Starania o rodzeństwo od marca 2025.
Kwiecień 2025 cb ❤️🩹
👩🏻 hasimoto, euthyrox
👨🏻 ? -
Swoja droga w tym miesiacu nie testuje, mamy stop.
🛑
Do tak naprawde dnja owulacji mielismy przerwe. Jestem 4dpo a brajan sje odpala jak przeciez nie ma racji bytu. Chyba to wymaga leczenia ale u specjalisty innego typu 😵💫😅cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
👩🏻29 👨🏻33
2021 cb ❤️🩹
2023 👦🏻❤️
Starania o rodzeństwo od marca 2025.
Kwiecień 2025 cb ❤️🩹
👩🏻 hasimoto, euthyrox
👨🏻 ? -
Paulina66 wrote:Kłucie w podbrzuszu, od owulacji nie mogę się porządnie wyspać, wczoraj jakaś taka wrażliwość na zapachy, co chwilę mi coś śmierdziało 😅
Generalnie na przemian wydaje mi się, że na 100% jestem w ciąży i może powinnam już testować, a za chwilę, że na pewno nie jestem 🤣 ciężkie dni przed nami do testowania 🫨
Kurcze jakby widziała siebie 😅myślę że na pewno się udało bo te objawy i wgl na to wskazują a za chwilę nie no pewnie nie . też już bym chciała testować ale cierpliwie czekam do dnia @ . A Ty testujesz w tym dniu co na pierwszej stronie ?
Paulina66, Gnom lubią tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
SERPINE1 , MTHFR hetero
Prolaktyna 4dc - 25
Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 93, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu 10.04⌛
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
kasialinkaa wrote:Kurcze jakby widziała siebie 😅myślę że na pewno się udało bo te objawy i wgl na to wskazują a za chwilę nie no pewnie nie . też już bym chciała testować ale cierpliwie czekam do dnia @ . A Ty testujesz w tym dniu co na pierwszej stronie ?
Taki jest plan i mam nadzieję, że uda się wytrzymać do soboty 😅kasialinkaa lubi tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
Na początku maja zakwitło nam tu pięknie tulipankami 🌷… Tyle nadziei, tyle znaków. A teraz cisza. Czekam, tęsknię, wierzę – niech w końcu posypią się te dwie kreski.❤️❤️
Kokosik, Luizaczek, Marzycielka94, assialbnn, ater, Olisska, Bergamotka94, anett13 lubią tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
SERPINE1 , MTHFR hetero
Prolaktyna 4dc - 25
Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 93, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
usg i cytologia ✅ wizyta po poronieniu 10.04⌛
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
Na badanie można też iść po prostu razem i mieć z tego ubaw, podejść na luzie i z humorem 😊 polecam takie podejście. Badanie dużo wnosi, a nawet mając dość dobre wyniki sprawny androlog może zauważyć jakieś niewielkie rzeczy na które jakiś lek może pomóc.
No i facet wykona kilka badań za 1 razem i ma z głowy diagnostykę tak naprawdę jak wszystko jest ładnie. A my mamy listy bez końca i niezbyt przyjemne, a czasem bolesne badania do zrobienia.Powder, Marzycielka94, Loraa, karczoch321, Olisska, Miracle25, cysterka95, Zosia667, AnMiPe, anett13 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
kasialinkaa wrote:Na początku maja zakwitło nam tu pięknie tulipankami 🌷… Tyle nadziei, tyle znaków. A teraz cisza. Czekam, tęsknię, wierzę – niech w końcu posypią się te dwie kreski.❤️❤️
Marzycielka94, kasialinkaa, kropka_aga, Carrie12, ater, cukrzyk1991, Zosia667 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny w końcu po tygodniu przyszedł mi wynik progesteronu... Tragedia z tym naszym laboratorium...🙄 A więc w 7-8 dpo mój progesteron to 15,1 to chyba dobry? Owu była i to chyba ładna?
Marzycielka94, Powder, assialbnn, Miracle25, Bergamotka94, ater, cukrzyk1991, Zosia667, Sylwia_G-K, Gnom, anett13 lubią tę wiadomość
-
boys' mum wrote:Hej dziewczyny w końcu po tygodniu przyszedł mi wynik progesteronu... Tragedia z tym naszym laboratorium...🙄 A więc w 7-8 dpo mój progesteron to 15,1 to chyba dobry? Owu była i to chyba ładna?✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
cysterka95 wrote:Pustynia, Truskawkowykompot - tulasy 🫂🫂 letnie wątki będą nasze
Podbijam 🫂❤️Pustynia lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston
⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
🤞badanie nasienia
⏳10.06 - wizyta w klinice -
Luizaczek wrote:Siostrunie 8dpo jak się dzisiaj czujecie? Bo u mnie wirują światła i tańczy świat 😨 mam wrażenie że wszystko w brzuchu mi się rusza
Trzymam kciuki aby to zawirowanie było dobrym znakiem 🤞🩷👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
kasialinkaa wrote:Kurcze jakby widziała siebie 😅myślę że na pewno się udało bo te objawy i wgl na to wskazują a za chwilę nie no pewnie nie . też już bym chciała testować ale cierpliwie czekam do dnia @ . A Ty testujesz w tym dniu co na pierwszej stronie ?
kasialinkaa lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Marzycielka94 wrote:Tak! Możesz być spokojna, całkiem niezłej jakości ta owulka
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
boys' mum wrote:Hej dziewczyny w końcu po tygodniu przyszedł mi wynik progesteronu... Tragedia z tym naszym laboratorium...🙄 A więc w 7-8 dpo mój progesteron to 15,1 to chyba dobry? Owu była i to chyba ładna?👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Ah czytam i stwierdzam że kocham czas przed owulacja 😂 jakoś lepiej się znosi oczekiwanie na owulacje niż dpo 😆
Trzymam kciuki aby to zawirowanie było dobrym znakiem 🤞🩷
W niedzielę byłam na komuni i wszyscy wokół zajadali się sushi a ja poszłam do stołu z sushi ,wybrałam imbir i zaparzyłam sobie z nim miętę . Impreza dalej się rozkręca 😂 -
karczoch321 wrote:A z tymi globulkami to jestem dalej zaintrygowana. Szkoda, że to w sumie trochę nowość i mało tipów i opinii użytkowniczek na temat tego jak ich „najwydajniej” użyć
Czekam więc dalej na Wasze relacje i może zamówię za cykl lub dwa 😇
Ten cykl to dla mnie kolejna nauka pokory i dużej cierpliwości, dziś skończyliśmy oficjalnie antybiotyk na urea, a za dzień lub dwa owulka. Mam w sobie lekka frustrację, że nie wykorzystamy tego miesiąca 😅 ale rozsądek bierze górę stety-niestety. EH
Z drugiej strony mam taki luz, niczym się nie przejmuje, zero obserwowania objawów, Brajan nie będzie świrował, mogę sobie biegać, w sobotę mam półmaraton, więc też nie będę się stresować, że coś tam sobie dużym wysiłkiem zaburzę. Dziś mam spotkanie z panią kołcz będę szlifować swoje CV, więc też na spokojnie szukam sobie pracy i w sumie nie jest źle 😅
U nas tez w tym cyklu wjechaly te globulki a dokładniej jedna, bo jak wjechal codzienny baklazan to nie chcialam ladowac rano po wszystkim ze strachu, ze wyplucze 😉. Ciazy raczej z tego nie bedzie, ale do zaplodnienia doszlo, a moj stary mial obnizona morfologie ostatnio po infekcji.
Ja je mialam z polecenia mojej lekarki, ktora twierdzi, ze ich skutecznosc jest udowodniona.Marzycielka94, karczoch321, cysterka95, cukrzyk1991, Zosia667, NinaB lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 💔, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek