X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Miracle25 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Pustynia. Ze tak pojade sucharem- niech poplynie strumyczek zycia na Twojej Pustyni. Padlam na bezdzietna lambadziare dajaca w szyje 😅

Marzycielka94, Marty.Na, Pustynia, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
    Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻

✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
    ❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna

Leki- metformina, acard, prograf
    Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Wow, Nina, ale cudowna wiadomość z rana! Krecha widoczna już na pierwszy rzut oka! 🩷🩷🩷 Gratulacje! Trzymam kciuki za betę! 🤞🏻

Ysiak, tulę mocno 🫂🫂

Zosiu, jak dzisiaj samopoczucie? Trochę lepiej? 🫂🩷

Dziękuję że pytasz 🥰
    Różnie, raz lepiej raz gorzej, chodzę sobie z psem na pole i czekam na jebniecie okresu.
    Tutaj nawet bociany przede mną uciekają

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston
    😫Plamienie od 9dpo😥
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Zosiu a czy testowałaś dziś?

A skąd wiedziałaś?
    Zrobiłam to z samego rana tak dla pewności i oczywiście biel

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 💊Duphaston
    😫Plamienie od 9dpo😥
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • Powder Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Dziękuję że pytasz 🥰
    Różnie, raz lepiej raz gorzej, chodzę sobie z psem na pole i czekam na jebniecie okresu.
    Tutaj nawet bociany przede mną uciekają
    Życzę Ci z całego serca, żebyś znowu znalazła swój balans, przebywanie na łonie natury często w tym pomaga, oby i tym razem 🩷🩷

Zosia667, NinaB, Marzycielka94, Miracle25 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia - a który Wam aktualnie mija cs ?

Tak jeszcze mysle o tej Waszej wit. D 😊 To z AI

"Przedawkowanie witaminy D może negatywnie wpływać na płodność zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. U mężczyzn zbyt wysoki poziom witaminy D może negatywnie wpływać na jakość nasienia, zmniejszając ruchliwość i morfologię plemników. U kobiet nadmiar witaminy D może zaburzać równowagę hormonalną, wpływając na cykl menstruacyjny, owulację, jakość komórek jajowych oraz implantację zarodka"

Moze warto zebyscie jednak zmniejszyli dawki ? Ja przy autoimmunologicznych schorzeniach które zjadają tak jakby wit.d3 brałam 4 tys jednostek dziennie i moja wit.d3 wyszla 30.

Zosia667, MoniaB lubią tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
    🍀 10cs !

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze Zosia - zbadaj sobie może w labo DHEA-SO4. Ponoć niższe AMH często idzie w parze z obniżonym DHEAs i ten hormon też naturalnie spada z wiekiem. Znam laski co zaczęły brać biosteron regularnie i po 2-3 miesiącach zaszły w ciąże. Ale warto to skonsultować z ginem (ja miałam DHEAs w połowie widełek i gin kazała brać biosteron 25mg x 3 tabletki dziennie. Spora dawka - ale to na rozruszanie jajników).

Zosia667, NinaB, Powder lubią tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder ❤️ Bardzo bym chciała, ale przez to wszytsko czuję że rozpadam się ja sama a i nasz związek bardzo na tym cierpi. W pracy też jest teraz ciężko bo zgodziłam się na zmianę stanowiska i jest to dla mnie mega kombos. W ogóle zaczynam wątpić czy chce tego dziecka i czy dam radę.

Cukrzyk nie bierzemy już D3 od momentu jak zbadałam i wyszło tak duże. Dziękuję za rady, nie będę już robiła żadnych badań na swoją rękę bo psychicznie się wykończę. Pod koniec miesiąca mam kontrolne tsh i te inne tarczycowe oraz D3 i prolaktynę i jeszcze coś tam co zaleciła Endo. Natomiast nie chce do niej już wrócić po tym jak widziała jakiś mega duży pęcherzyk na początku cyklu, straciłam zaufanie do niej.
    Na przełomie maja i czerwca umówiłam kilka terminów do kliniki płodności na pierwszą wizytę do endo-gin. Będę wtedy zaraz po małpie

cukrzyk1991, Powder, kitka_, S_va_88 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 💊Duphaston
    😫Plamienie od 9dpo😥
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia Zosiu ! <3 Ja myślę, że każdy ma taki czas w swoim życiu, że musi chwilkę odpocząć od forum czy myślenia o staraniach - to normalne. Tulę ;)

NinaB, Marzycielka94, Powder, Zosia667 lubią tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    To ja bym powtórzyła na Waszym miejscu. Ty sobie też zrób wymazy- co do cen to ja sprawdzałam w klinice i były ceny podobne do tych diagnostyce. Sprawdź sobie czy na stronie Twojej kliniki masz cennik ☺️ lepiej mieć jasność w temacie infekcji, bo często są bezobjawowe a mogą powodować niepłodność.

Pustynia wszystkiego najpiękniejszego w dniu urodzin ❤️Dużo zdrowia, siły spokoju i spełnienia tego najważniejszego marzenia 🤰
    Bardzo Ci dziękuję, porównam ceny i zobaczę jak to wygląda, lepiej mieć jasność sytuacji wcześniej. Wczoraj i przedwczoraj mocno się tym wszystkim zestresowałam, ale dzisiaj już złapałam taki luz i spokój, że wszystko dzieje się po coś, najważniejsze to mieć plan i iść małymi kroczkami do przodu.
    Jak to mówi moja mama, mała łyżeczka też można się najeść :)

Ps Pustynia - również dokładam się do życzeń i życzę Ci spełnienia największego marzenia oraz żebyś kolejne urodzinki spędzała w powiększonym składzie ❤️

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Powder Autorytet

Wysłany: 2 maja, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Powder ❤️ Bardzo bym chciała, ale przez to wszytsko czuję że rozpadam się ja sama a i nasz związek bardzo na tym cierpi. W pracy też jest teraz ciężko bo zgodziłam się na zmianę stanowiska i jest to dla mnie mega kombos. W ogóle zaczynam wątpić czy chce tego dziecka i czy dam radę.

Cukrzyk nie bierzemy już D3 od momentu jak zbadałam i wyszło tak duże. Dziękuję za rady, nie będę już robiła żadnych badań na swoją rękę bo psychicznie się wykończę. Pod koniec miesiąca mam kontrolne tsh i te inne tarczycowe oraz D3 i prolaktynę i jeszcze coś tam co zaleciła Endo. Natomiast nie chce do niej już wrócić po tym jak widziała jakiś mega duży pęcherzyk na początku cyklu, straciłam zaufanie do niej.
    Na przełomie maja i czerwca umówiłam kilka terminów do kliniki płodności na pierwszą wizytę do endo-gin. Będę wtedy zaraz po małpie
    Mega współczuję, bo jak zwykle wszystko lubi kumulować się w tym samym czasie i zwalać na głowę. Przede wszystkim nie rób niczego wbrew sobie i nie wszystko na raz, a powoli się ułoży. Trzymam mocno kciuki za Twój spokój ducha 🩷🩷🩷🫂

Ja dzisiaj 5dc i póki co nie mam żadnych oczekiwań. Ustawiłam dwa monitoringi, żeby zobaczyć co tam w środku i w którym dniu tym razem owulka przybędzie. 15.05 idziemy na pierwszą wizytę do Invimedu, jestem ciekawa czy dowiemy się czegoś wartościowego. Ale chyba po moim kryzysie na koniec cyklu wpadłam w pewnego rodzaju marazm chwilowo. Może dobrze mi to zrobi. 🤷🏻‍♀️

S_va_88 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Dziewczyny, zgłaszam u mnie biel bez żadnej wątpliwości ⚪️ Czyli na urodzinowy prezent muszę jeszcze poczekać 😅

Trochę pofantazjowałam, że mogę pokazać mężowi pozytywny teścik na dzisiejszej kolacji itd… same wiecie :D

No ale! Nie boli mnie ten test jakoś bardzo, pamiętam o tym, że robiłam go praktycznie dla sportu (dziś 33 dc, progesteron tydzień temu 0,22, więc na 99% cykl bezowulacyjny albo owulacja jakaś turbo późna). Także czekam grzecznie na 🐒, oby nie była wredna i przyszła w miare szybko.

Miłego dnia laseczki!

Edit: zapomniałam napisać, że już oficjalnie jestem 30-letnią bezdzietną lambadziarą 🙈 to dziś do kompletu idę dawać w szyję 😂

Wszystkiego Najlepszego Pustynia! Żeby te lata 30 były właśnie tymi gdzie się to wszystko odmieni i zostaniesz Mamą. Gleboko wierzę, ze tak będzie ❤️
    A to widzę, że obie majowe dziewczyny jesteśmy, bo ja w niedzielę też będę bezdzietną lambadziarą, tylko 29 letnią ;P

Pustynia lubi tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

Ja dzisiaj 5dc i póki co nie mam żadnych oczekiwań. Ustawiłam dwa monitoringi, żeby zobaczyć co tam w środku i w którym dniu tym razem owulka przybędzie. 15.05 idziemy na pierwszą wizytę do Invimedu, jestem ciekawa czy dowiemy się czegoś wartościowego. Ale chyba po moim kryzysie na koniec cyklu wpadłam w pewnego rodzaju marazm chwilowo. Może dobrze mi to zrobi. 🤷🏻‍♀️

Powder - piona 😁 Ja dziś 8dc. W poniedziałek jadę do invimedu na monitoring (4cs z lamettą). Ale chyba nie mam wielkich nadzieji na ten cykl bo od wczoraj znowu zaczyna mnie lekko boleć ucho (i ogólnie czuje się rozbita). Miesiac temu miałam to samo, a nawet gorzej bo wylądowałam na antybiotyku... Dlatego tyle piszę na forum - leżę w łóżku i odpoczywam xD Można by rzec że cudownie, gdyby nie fakt że pewnie mi to rozwali cykl starań 😅

Ciekawe co Wam zaproponują w klinice 😊 Pewnie na początek monitoringi skoro nasienie ok i dopiero u Was 4cs

Powder lubi tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

• .aś. Autorytet

Wysłany: 2 maja, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, mam nadzieję, że szybko zleci! To jakiś meblowy? Pamiętaj, że zdrowie jest najważniejsze ❤️

Cukrzyk1991, silna masz Mamę i przykre, że tyle musiała przejść 🥲

Pustynia, wszystkiego najlepszego 🎉 pamiętaj, że życie zaczyna się po 30tce ;) Przykro mi z powodu bieli, ale może jeszcze coś się zadzieje? Sprawdzasz temperaturę? Trzymam kciuki!

cukrzyk1991, Pustynia lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurde, ale wtopa! Czekałam z wykupieniem recepty na antybiotyk na urea aż dostanę okres, a okazało się, że była ważna tydzień i teraz muszę znowu jechać do lekarza, bo luxmed nie przedłuża recept online 🤡

Wiece może czy na tych portalach typu receptomat wystawia mi nową bez problemu?
    Bardzo chcieliśmy zacząć kurację dziś żebym się załapała na kontrolny wymaz w maju póki mam pakiet 🥲

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Kuuurde, ale wtopa! Czekałam z wykupieniem recepty na antybiotyk na urea aż dostanę okres, a okazało się, że była ważna tydzień i teraz muszę znowu jechać do lekarza, bo luxmed nie przedłuża recept online 🤡

Wiece może czy na tych portalach typu receptomat wystawia mi nową bez problemu?
    Bardzo chcieliśmy zacząć kurację dziś żebym się załapała na kontrolny wymaz w maju póki mam pakiet 🥲

Możliwe że jak pokażesz receptę starą - nieważną - to wystawią nową. Tylko pytanie jak z odpłatnością ? Bo np. raz korzystałam z takiego czegoś i byłam pewna, że insulinę będę mieć ze zniżką - jak zawsze - a miałam odpłatność 100% bo oni nie weryfikują czy jesteś ubezpieczony czy nie. I jaka powinna być odpłatność np. ze względu na choroby przewlekłe. Wszystko jest na 100%. Nie wiem jakby to wychodziło cenowo z antybiotykami.

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Możliwe że jak pokażesz receptę starą - nieważną - to wystawią nową. Tylko pytanie jak z odpłatnością ? Bo np. raz korzystałam z takiego czegoś i byłam pewna, że insulinę będę mieć ze zniżką - jak zawsze - a miałam odpłatność 100% bo oni nie weryfikują czy jesteś ubezpieczony czy nie. I jaka powinna być odpłatność np. ze względu na choroby przewlekłe. Wszystko jest na 100%. Nie wiem jakby to wychodziło cenowo z antybiotykami.

Na tej recepcie i tak miałam odpłatność 100%, więc to akurat bez znaczenia. Naczytałam się tylko historii, że nie wszystkie apteki realizują takie recepty i boję się, że będę kolejne 50 zł w plecy za taką usługę :/
    Ale jestem zła, że nie doczytałam o tym terminie ważności. Eh, no nic, chyba po prostu pojadę w poniedziałek do pierwszego gina który ma wolny termin w apce i poproszę o wystawienie nowej :/

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 2 maja, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety:
    Bhcg: 13,100 mIU/ml
    Prog: 21,60 ng/ml

Po stracie podchodzę do tego z większym dystansem, wyważoną radością, ale i tak cieszy 🥰

Szczególnie ten prog, nigdy tak wysokiego nie miałam.

brilka, Karola1995, Mardotka, Miracle25, Ritkaa, Darrika, Justa28, Ragazza, AnMiPe, cukrzyk1991, Deyansu, kasia97, .aś., ater, Powder, Agat99, Paulina66, cysterka95, Siasi, Piret, Zosia667, DreamBee, CrazyDaisy, assialbnn, izzou97, Daisy1, kolorlila, MoniaB, Karolaaa95, Gnom, White1, emciak, Marzycielka94, Kokosik, ellevv, kasialinkaa, Pustynia, kitka_, Idawoll, Nayeli, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023
    👩🏻 31
    insulinooporność ➡️ PCOS + hiperandrogenizm hiperprolaktynemia czynnościowa
    PAI hetero, MTHRF hetero
    10/2024 - histeroskopia
    02/2025 - histeroskopia i wycięcie polipa, CD138 - ujemny
    02/2025 drożność jajowodów - prawy drożny, lewy drożny „pod dużym ciśnieniem”

🧔🏻‍♂️ 36
    Badania nasienia
    11/2023 ok
    03/2025 - morfologia 0%, fragmentacja 50% 😔
    03/2025 USG jąder ok

17/11/24 ⏸️
    26/11/24 💔👼

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,10; prog 21 ng/ml 😍

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Mam wyniki bety:

Po stracie podchodzę do tego z większym dystansem, wyważoną radością, ale i tak cieszy 🥰

Piękny progesteron 🥺 trzymam kciuki za równie piękny przyroscik bety 🤞

NinaB, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Mam wyniki bety:

Gratulacje 🤩

NinaB lubi tę wiadomość

👩34 👨39
    9 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Ferrytyna 26 ❌
    MTHFR C677T homo
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Miracle25 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Mam wyniki bety:

Znam przekochana 5-latke, ktorej rozwoj zaczal sie od bety 13 😁. Niech bedzie najszczesliwsza 🍀

NinaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
    Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻

✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
    ❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna

Leki- metformina, acard, prograf
    Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ