X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Z bardzo dużą dozą nieśmiałości chciałabym wam pokazać mojego kropka 🥰🥰🥰✨✨
    CRL 3,4mm, z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️

IMG-3904.jpg

Od 09/2023 nie wierzyłam, że kiedyś przyjdzie ten moment, ale: 🦠🦠🦠🦠🦠. Proszę się częstować 🥰❤️
    Ależ to jest słodko piękny widok. Rośnięcie zdrowo 💙🩵🥳❤️😘🥰

karczoch321, NinaB lubią tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...

#rodzę w 2026 r.
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny w pochwie bakterii brak. Jeszcze tylko wynik cytologii musi przyjść i jestem gotowa na HSG. Powiem wam, że już się nie mogę doczekać. Szczególnie, że widzę że u Niny 3 miesiące przed ciążą było robione 😀
    No i też nie mogę doczekać się badania męża ale skubany oszukuje bo odkąd się dowiedział, że go umówiłam to nie pomyśli nawet o weekendowym piwku. Eh te chłopy.

Gratuluję dobrych wyników, ja czekam na swoje :D
    Robisz prywatnie czy na NFZ?

Odpaliłam apke z dieta, fajne te przepisy i całkiem szybkie i proste do przygotowania, jutro lecę na szoping i zaczynam 🤟

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    2 cykl po drożności zaskoczyło! I gdzieś to już chyba pisałam, ale uważam, że drożność mi bardzo pomogła.
    Bo lewą stronę miałam trochę przytkaną i drożna pod dużym ciśnieniem. A właśnie z lewej strony miałam teraz owulację. Może coś się udrożniło.
    Właśnie też o tym rozmawiałam z moim lekarzem dziś, który robił mi i histeroskopie i drożność - powiedział, że tak 4 miesiące po drożności jajowody to „autostrady” 😂😂😂

NinaB, Twój kropek mnie tak rozczulił, że aż mi się oczy zaszkliły. Rośnijcie ładnie i zdrowo!

Jakoś tak poczułam, że to wszystko jest możliwe. Nie wiem czy po tej dzisiejszej drożności jestem taka trochę emocjonalnie rozwalona, pół dnia leżę pod kocem, bo mam mocne skurcze brzucha, niedrożny jeden jajowód trochę przybija, ale jakoś Twój post sprawił, że zrobiło mi się cieplej na sercu 🥺

NinaB lubi tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    11 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
    Ferrytyna ❌ (11->24->30)
    Letrox 25 (skaczące TSH)
    Lewy jajowód niedrożny ❌

Badanie nasienia ✅
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dziewczyny a ja teraz wbijam jak swinia w pomidory 😂
    Macie jakies preferencje co do plci?

Wiadomo, ze najwazniejsze zeby bylo zdrowe, ale jednak czesto mamy gdzies tam w srodku jakas nadzieje na dziewczynke lub chlopca, jak to jest u was?

Ja cale zycie marzylam o dziewczynce i nie chcialam chlopca 🥲 A potem mi sie zmienilo i obojetne mi jaka bylaby plec, chociaz moze w jakims malutkim procencie jednak licze na dziewczynke 😅 Imiona mamy juz wybrane w kazdej opcji 🥰
    Hej. Ja w mojej ciąży, jedynej jak widać, od początku czułam, że to chłopiec. I jak się później okazało bo badaniach genetycznych miałam rację........dziś grabarz zamontował moje serduszko na grobie........
    Jakie to rozczarowujące uczucie.

PS. Imię miałam pierw wymyślone na dziewczynkę, a potem dla chłopca.
    Może uda się jeszcze kiedyś to wszystko zrealizować. I po tej stracie jednak z preferencji została jedna, " byle było zdrowe"

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Powiem Ci że mam dość dzisiejszego dnia 🙄 rano na papierze to delikatne plamienie, bol brzucha taki jak przy miesiączce, który pojawiał się i znikał aby za 20 min wrócić 😐 popołudniu przy okazji drzemki dzieci (pracuje w żłobku) I ja się zdrzemnęłam bo ledwo już widziałam na oczy 🙄 od popołudnia klucie jajnika (prawego) co ciekawe takie samo które towarzyszyło mi w ostatniej ciąży od początku do końca (ten sam jajnik) a owulacje miałam przecież z lewego bo na nim lekarka widziała 2 pęcherzyki 18mm dwa dni przed owulacja. W sumie na prawy nawet nie spojrzała a może i na nim był jakiś pęcherzyk. Wymiękam, olewam objawy i czekam do pn 🤷‍♀️
    Trzymam kciuki, że y u Ciebie to były objawy wyczekiwanego stanu.

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Właśnie czytałam, że może utrzymywać się tak długo. No ale właśnie to jest to, że za bardzo kusi testowanie.
    Mimo, że jeszcze do okresu mam co najmniej 8 dni to osikałam test 🫣

No ja właśnie raz się tak nabrałam, zrobiłam test chyba po 10 dniach, wyszedł cień kreski, więc już nakręcona jak bąk poszłam na betę i wyszła około 4. Niby wiedziałam, że jak na wartość po Ovitrelle to jest tak niska, że nie ma szans by to była ciąża, ale i tak byłam nakręcona jak nie wiem. Potem przez dwa dni robiłam testy pełna nadziei, ale oczywiście coraz bledsze no i tyle z tej mojej niby ciąży było.
    Miałam też podobne objawy do Twoich, ale jednak wiem już teraz, że w moim przypadku to był po prostu wpływ zastrzyku i progesteronu.

Oczywiście nie chcę studzić entuzjazmu, moja historia tak wyglądała, natomiast mam nadzieję, że Twoja będzie inna (czyli pozytywna!) 🤗🤗🤗

S_va_88 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Nina gratulacje 🥳 🫶🏻

Kokosik i CrazyDaisy a jak u was ? 🥰

Dziękuję, że pytasz, u mnie niestety złe wieści 😞
    A dokładnie żadne, muszę czekać ale szanse 50/50
    Jest pęcherzyk ciążowy 14mm ale bez zarodka. Ogólnie zarodek może pojawić się dopiero przy pęcherzyku 16-20 ale mimo wszystko u mnie nic się nie przesunęło, wiem kiedy miałam owulację. Ciąża trwa już co najmniej 20 dni.
    W poprzedniej ciąży na tym etapie było już serce.
    Więc albo będzie puste jajo albo za kilka dni kropek się pojawi - za tydzień mam kontrolę i lekarz kazał czekać, nie robić bety, nie denerwować się.
    Wiem, że trzeba wierzyć do końca. Wiem, że jest nadzieja ale wiem też, że nie jest tak jak powinno.

Ja już w środku umieram 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 21:32

MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG brak zarodka 😞
    29.05 kolejna wizyta

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Jest pęcherzyk ciążowy 14mm ale bez zarodka. Ogólnie zarodek może pojawić się dopiero przy pęcherzyku 16-20 ale mimo wszystko u mnie nic się nie przesunęło, wiem kiedy miałam owulację. Ciąża trwa już co najmniej 20 dni.
    Więc albo będzie puste jajo albo za kilka dni kropek się pojawi - za tydzień mam kontrolę i lekarz kazał czekać, nie robić bety, nie denerwować się.
    Wiem, że trzeba wierzyć do końca. Wiem, że jest nadzieja ale wiem też, że nie jest tak jak powinno.

Jejku, przykro mi to czytać 🥹 Dlaczego życie jest tak niesprawiedliwe, moja mama też miała puste jajo ☹️ Czuła się podobnie jak ty.. okropne uczucie.... Ale pamiętaj że wyjdzie słońce ☀️ Odgonimy chmury 😁

S_va_88, Kokosik lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim <3
    Trzymam za was kciuki !

Nigdy nie zobaczyliśmy ⏸️
    Starania od: 12.2024r.

Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

Kokosik wszytskie kciuki na pokładzie 🤞🤞

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kokosik lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    👸02/2025 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 💊Euthyrox 12.5
    👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
    👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston, Oestrogel

⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
    🤞badanie nasienia
    ⏳10.06 - wizyta w klinice
  • Joanka# Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby jako wolnu strzelec w tym miesiacu, podczytuje was.
    Ale dziś jestem na siebie zła na maksa - wiem ze nie bylo wiekszych szans (jakies byly ze owulka sie przesunela ale marne) ale i tak oczywiscie sie nastawilam od 3dni testowanie. Wczoraj sobie nawet ta kreske oczami wyobrazni widzialam - a dzis 12dpo juz nie wyobrazam bo wiem ze jej po prostu nie ma i czuje ze okres tupta.
    Kolejny cykl za chwile zaczniemy, dalismy sobie czas na starania do konca sierpnia. I czuje ze ten czas sie kurczy i kurczy…

👩🏻29 👨🏻33
    2021 cb ❤️‍🩹
    2023 👦🏻❤️

Starania o rodzeństwo od marca 2025.
    Kwiecień 2025 cb ❤️‍🩹

👩🏻 hasimoto, euthyrox
    👨🏻 ?
  • Joanka# Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

Kokosiku kciuki na pokładzie 🌞
    Nawet lekarz kazał cierliwie czekać i nie denerwowac sie - a noz wlasnie ktos tam probuje sie rozgoscic ❤️✨

👩🏻29 👨🏻33
    2021 cb ❤️‍🩹
    2023 👦🏻❤️

Starania o rodzeństwo od marca 2025.
    Kwiecień 2025 cb ❤️‍🩹

👩🏻 hasimoto, euthyrox
    👨🏻 ?
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Też miałam takie objawy i udało się i Tobie również tego życzę 🤞🏼
    Ja zrobiłam 10go dnia, ale wiedziałam, że zobaczę dwie kreski. Po prostu chciałam je zobaczyć choć raz w życiu i dlatego zrobiłam ☺️

Nie dziękuję aby nie zapeszyć 😉
    Mnie kusi jutro 10dpo zastrzyku zatestować ale postaram się z tym wstrzymać do soboty (wtedy będzie 11dpo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 22:03

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • ater Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kokosiku nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co czujesz i jak bardzo musisz być zmartwiona… Wierzę bardzo, że moc i siła, która jest w Tobie jest silniejsza od tych negatywnych myśli i wszelkich przeciwności. Pozostaję pełna nadziei, że za tydzień odetchniesz z wielką ulgą i że kropuś będzie tam gdzie powinien być 🤍
    Jesteśmy tu dla Ciebie! 🫂✨

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

Kokosik wysyłam tulasa i będę trzymać kciuki cały tydzień 🤞🏻 mam nadzieję, że to tylko mały żartowniś który od samego początku kocha zabawę w chowanego

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • kasialinkaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB piękny widok ❤️❤️ rośnijcie zdrowo :)

Kokosik kochana właśnie tego każda z nas po stracie boi się najbardziej 😞 ale wierzę mocno i trzymam kciuki aby następna wizyta przyniosła pozytywne wieści . Jesteśmy z Tobą ❤️

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015
    Starania o rodzeństwo .
    17.05.2025r ⏸️ Beta 220,0 mIU/ml
    19.05.2025r Beta 571,00 mlU/ml
    02/25 💔 6/7 t
    SERPINE1 , MTHFR hetero
    Żelazo - 120 Ferrytyna- 18,00
    Glukoza- 93, Insulina - 3,9
    TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
    Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
    usg i cytologia ✅
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • Miracle25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosiku kciuki jak na ksiezyc i z powrotem
    I wielki przytulas za to co teraz przezywasz 🫂💗

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • Belia Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    2 cykl po drożności zaskoczyło! I gdzieś to już chyba pisałam, ale uważam, że drożność mi bardzo pomogła.
    Bo lewą stronę miałam trochę przytkaną i drożna pod dużym ciśnieniem. A właśnie z lewej strony miałam teraz owulację. Może coś się udrożniło.
    Właśnie też o tym rozmawiałam z moim lekarzem dziś, który robił mi i histeroskopie i drożność - powiedział, że tak 4 miesiące po drożności jajowody to „autostrady” 😂😂😂
    O matko to bardzo się cieszę. Bo przede mną dwa miesiące wolnych wakacji właśnie po tej drożności więc i człowiek będzie bardziej wyspany i gotowy do działania w każdym momencie 😀
    Cieszę się Nina że znalazłaś swój brakujący puzelek.

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
    12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team ✨rodzew2026✨✊🏼
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    No ja właśnie raz się tak nabrałam, zrobiłam test chyba po 10 dniach, wyszedł cień kreski, więc już nakręcona jak bąk poszłam na betę i wyszła około 4. Niby wiedziałam, że jak na wartość po Ovitrelle to jest tak niska, że nie ma szans by to była ciąża, ale i tak byłam nakręcona jak nie wiem. Potem przez dwa dni robiłam testy pełna nadziei, ale oczywiście coraz bledsze no i tyle z tej mojej niby ciąży było.
    Miałam też podobne objawy do Twoich, ale jednak wiem już teraz, że w moim przypadku to był po prostu wpływ zastrzyku i progesteronu.

Oczywiście nie chcę studzić entuzjazmu, moja historia tak wyglądała, natomiast mam nadzieję, że Twoja będzie inna (czyli pozytywna!) 🤗🤗🤗

Już nie długo okaże się jak u mnie zakończy się historia ze stymulacją w tym cyklu.

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Belia Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Gratuluję dobrych wyników, ja czekam na swoje :D
    Robisz prywatnie czy na NFZ?

Odpaliłam apke z dieta, fajne te przepisy i całkiem szybkie i proste do przygotowania, jutro lecę na szoping i zaczynam 🤟
    Na NFZ więc nie jest to sono niestety. Ale lekarz polecił zrobić bo stwierdził, że skoro były dwa biochemy w 4 i 6cs a teraz długo nic to może coś się tam przytkało. Oby nie 🫣

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
    12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team ✨rodzew2026✨✊🏼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:

O Jezu..........
    Nawet nie wiem co napisać. Przypuszczam, że czeka Cię najdłuższy tydzień w życiu. Nie powiem Ci tekstu typu
    " trzeba wierzyć ".
    Ale tak bardzo trzymam kciuki żeby Niuniek się pokazał.

🫂❤️😘
    Przecież źle już było. Teraz musi być tylko dobrze.

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
‹‹ 272 273 274 275 276
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ