W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞
Bergamotka94, olaa, Sagi, Zosia667, Darrika, assialbnn, flotek lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
SanderkA, pozwoliłam sobie polubić Twój post, bo doskonale Cię rozumiem. Ja ten miesiąc zaczęłam koszmarnym zapaleniem zatok, gorączka 39 i antybiotykiem. Byłam załamana, bo to było przed samą owulka. Jak poszłam 15 dc na monitoring to lekarka nie była w stanie w ogóle wytypować pęcherzyka dominującego, uznalam że cykl stracony, w ogóle nie wiadomo czy owulacja będzie. Poszłam kontrolnie 17 dc - znowu dupa, pęcherzyk największy 13mm, a to już 17 dzień. I nagle 22 dc owulacja (wg mnie), ale znowu lekarz sprowadził mnie na ziemię że nic nie widzi w USG. Miałam MEGA doła że mnie tak maj tyra, gdzie ja dosłownie staje na głowie żeby o siebie dbać. Poszłam zrezygnowana na proga 7dpo - wynik ponad 15 więc owulka jednak była
Fakt że bolą mnie piersi, dziś 9dpo i czuję się jak na okres więc obstawiam w poniedziałek okres z okazji dnia matki i znowu się nie udało, ale chociaż owulacja się udałaOna 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10
Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
4cs 📌🍀
💫team #rodzew2026 🪄 -
Joanka#, ja rozumiem, bo jestem w tej samej sytuacji co Ty, tylko ja mam czas na zajście do października, potem zmiana pracy, czekanie 3 miesiące, dlatego bardzo licze na to, że transfer uda się za 1 raz i dlatego własnie podchodzimy do ivf przed ślubem, co 2/10 mi się widzi, ale co mam zrobić? Wole być w ciąży na ślubie niż mieć przerwę pół roku potem
S_va_88 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
White1 wrote:Ovi ci się już wypłukało? Jeśli nie wiesz, to nie testuj 11 dni po ovi. To będzie dopiero 9-10 dpo czyli niska szansa, że test by pokazał pozytyw, a wysoka szansa na cień po ovitrelle. Jakby pokazał się cień to później nie wiadomo czy ciąża czy nie i tak będziesz musiała czekać minimum do 14 dni po zastrzyku, a najlepiej trochę dłużej. Po różnych forumowych przebojach i własnym doświadczeniu piszę to, żebyś nie narobiła sobie niepotrzebnego stresu czy przykrości
Wiem, że ovi do 14dpo potrafi zafałszować wynik. Niemniej jednak kusi zatestować. Staram się nie nastawiać że się udało. Tym bardziej, że jestem niestety bardziej pesymistką niż optymistką.
Póki co do okresu mam jeszcze tydzień czasu.
A 11 dpo chciałam zatestowac by sprawdzić czy druga kreska będzie mocniejsza czy słabsza od testu wykonanego 9dpo. Od taka babska ciekawość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:21
White1 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Kolosik, Ragazza jestem z Wami myślami dzisiaj, trzymajcie się kochane 🫂🫂🫂
Kokosik lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Jeju ile dziewczyn którym kibicowałam mają kropki 🥹 Jak miło ja to patrzeć....
ellevv, White1, AnitaK, Marzycielka94, olaa, Darrika, NinaB lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
➡️ 21.05 Owu
⏳30-31.05 Pierwsze Testowanie
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi -
Kokosik, mi chat mówił że na pewno jestem w ciąży, że mój rozkręcający się leniwie okres to plamienie implantacyjne. Spróbuj mu wytknąć błąd to cię przeprosi i zacznie mówić na odwrót. Chrzanić go. Nie konsultuj się z nim, a już na pewno nie dołuj się tym co Ci wypisuje.
Człowiek nie znosi niewiadomych, ale to jest niestety ta sytuacja, w której trzeba poczekać.
Ragazza, bardzo Ci współczuję. Co Ty byś wolała?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:46
Bergamotka94, Marzycielka94, Kokosik, assialbnn, ater, cysterka95 lubią tę wiadomość
-
szatynka wrote:Wiem, że ovi do 14dpo potrafi zafałszować wynik. Niemniej jednak kusi zatestować. Staram się nie nastawiać że się udało. Tym bardziej, że jestem niestety bardziej pesymistką niż optymistką.
Póki co do okresu mam jeszcze tydzień czasu.
A 11 dpo chciałam zatestowac by sprawdzić czy druga kreska będzie mocniejsza czy słabsza od testu wykonanego 9dpo. Od taka babska ciekawość.
Ja przy ovi testowałam tak od 6 dpo codziennie i obserwowałam kreskę, czy blednie czy ciemnieje, no jak widać w stopce tylko bladła niestety, ale dawało mi do obraz sytuacji i uspokajałoStart starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
Ragazza wrote:Nina, CrazyDaisy gratulacje!!!
Kokosiku trzymam za Ciebie kciuki. Wiem, że to czekanie jest strasznie trudne.
Ja dzisiaj miałam znowu pobraną betę. Od jej wyniku ma zależeć czy będą mi usuwać cp metotreksatem czy laparoskopią. Bardzo się martwię, bo po cp ryzyko ponownego cp wzrasta 10x. Po metotreksacie jest ban na starania pół roku.. bo to chemia, leczy się nie nowotwory... a laparo to znów ingerencja i taki naciety jajowód może się już do niczego nie nadawać
Cp to straszny scenariusz:(
Mam nadzieję, że powtórzą mi jeszcze usg, jeśli ta beta przekroczy 1000. Bo niestety we wtorek wieczorem nie było nic widać.
Więc może być tak, że nawet się nie dowiem, gdzie ona była umiejscowiona. W każdym razie wyłapałam to wcześniej niż lekarze, którzy nie chcieli mi wierzyć, że miałam @ i że mam czekać
Ragazza, dziekuje i bardzo mocno trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystko dobrze się skończyło 🤍
NinaB lubi tę wiadomość
29 👩🏼
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
Mamy to! 🎉🎉🎉
08.05.2024 Beta 25
10.05.2024 Beta 94.1 , Prog 34.76
15.05.2024 Beta 886, Prog 28.3
19.05.2024 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
22.05.2024 USG, mamy serduszko 🩷 -
Kokosik, wykasuj na razie czat i czekaj spokojnie (na ile to możliwe w tej sytuacji 🥺) na wizytę. Sama widzę, że czat się ostro ostatnio myli, a nieraz zadając konkretne pytanie mocno sugeruje mu się odpowiedź, nie zawsze dobrą. Tylko spokój nas uratuje, a zadręczanie się nic na razie nie zmieni. Wiem wiem, za łatwo napisać, ale już po wczorajszej becie Powder wszystkie wiemy, że nakręcanie się w żadna stronę nie jest dobre. Jesteś silną babka i dasz radę! A wszystkie ciotki z forum trzymają mocno kciuki na kropeczkę 🫶
kropka_aga, grazka0022, Marzycielka94, Kokosik, olaa, Sylwia_G-K, ater, cysterka95, Olisska lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Kokosik, Masz moje kciuki kochana!
Wierze w Twojego kropka
Kokosik lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
Zosia667 wrote:A właśnie miałam pytać 😉
U mnie w porządku, dziękuję 😊
Dostałam takie 🍒 że aż nie mogę wyjść z podziwu.
Skupiam się na zadaniach i odhaczam je sobie w głowie.
Dziś mam wolne i lecę na badania, ale nie wiem jak to wszytsko pójdzie bo będę robiła w szpitalu, mam skierowanie a resztę mam nadzieję uda się dokupić za jednym kłuciem.
Nie wiem jak z wynikami ale szczerze mówiąc wolałabym je odebrać dopiero po niedzieli.
Czemu sądzisz że słabe? To chyba będzie najdłuższy weekend jaki możesz sobie wyobrazić.
Jakieś takie wewnętrzne przeczucie że się nie udało 🤷♀️ nie wiem poprostu tak czuję 🥺
Nigdy nie robiłam badań w laboratorium w szpitalu także nie wiem czy jest możliwość dokupienia, a odebrać możesz dopiero po niedzieli 😊 wszystko zależy od tego jak silną masz wolę 😆😜Darrika lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Ragazza wrote:Ja dzisiaj miałam znowu pobraną betę. Od jej wyniku ma zależeć czy będą mi usuwać cp metotreksatem czy laparoskopią. Bardzo się martwię, bo po cp ryzyko ponownego cp wzrasta 10x. Po metotreksacie jest ban na starania pół roku.. bo to chemia, leczy się nie nowotwory... a laparo to znów ingerencja i taki naciety jajowód może się już do niczego nie nadawać
Mam nadzieję, że powtórzą mi jeszcze usg, jeśli ta beta przekroczy 1000. Bo niestety we wtorek wieczorem nie było nic widać.
Więc może być tak, że nawet się nie dowiem, gdzie ona była umiejscowiona. W każdym razie wyłapałam to wcześniej niż lekarze, którzy nie chcieli mi wierzyć, że miałam @ i że mam czekać
Mam nadzieję, że dzisiejszy wynik bety będzie już niższy. U mnie tak było, dobiła do 1000 i zaczęła spadaćteż lekarze nic nie widzieli na usg, kompletnie. Dopiero na kontroli po miesiącu lekarz wypatrzył resztki przy lewym jajniku (chyba kwestia lepszego sprzętu niż szpitalny), ale ogólnie w mojej sytuacji organizm sam sobie poradził i wszystko samodzielnie się skończyło i oczyściło. Z całego serca tego i Tobie w tym wypadku życzę 🥺 dobrze, że mimo wszystko jesteś pod opieką lekarzy i jak coś możecie szybko zadziałać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:53
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Ja dzisiaj miałam znowu pobraną betę. Od jej wyniku ma zależeć czy będą mi usuwać cp metotreksatem czy laparoskopią. Bardzo się martwię, bo po cp ryzyko ponownego cp wzrasta 10x. Po metotreksacie jest ban na starania pół roku.. bo to chemia, leczy się nie nowotwory... a laparo to znów ingerencja i taki naciety jajowód może się już do niczego nie nadawać
Juz kiedys komentowalam post, ze moja przyjaciolka miala cp.
Lekarze nie mogli sie dogadac, az w koncu wrocil jeden z urlopu ktory zlapal
Sie za glowe jak zaczal porownywac usg z poprzednich dni ze oczywista cp.i rowniez miala do wyboru czekanie (co wiaze sie z peknieciem jajowodu np), chemie badz laparo i przy chemii dostala i informacje ze to jednak chemia i jest szansa ze taka chemia uzyta z powodu cp MOZE nie musi ale moze obudzic „spiace” nowotwory w organizmie.
Wez prosze to pod uwage👩🏻30 👨🏻35
2021 cb ❤️🩹
2023 👦🏻❤️
Starania o rodzeństwo od marca 2025.
Kwiecień 2025 cb ❤️🩹
Koniec starań - sierpień 2025 ✨
👩🏻 hasimoto, euthyrox 50
👨🏻 ok -
Bardzo mi przykro, jak widać lekarze też ludzie, potrafią się mylić, życzę Ci dziś empatycznych lekarzy ❤️
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston, Oestrogel
05/2025
⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
🤞badanie nasienia
⏳10.06 - wizyta w klinice -
Może postępowanie w przypadku CP jest inne niż np wywołanie poronienia pustego jaja . Ale u mnie poronienie było wywoływane arthroteciem i zastanawiam mnie czemu w Twoim przypadku musi to być metotreskat ? Czy jest ku temu jakiś konkretny powód czy poprostu w Twoim szpitalu właśnie tym wywołuje się poronienie 🤔
Jeden i drugi lek jest chemia . Arthroteckiem leczy się reumatyzm itp a metotreksatem ja np miałam leczone luszczycowe zapalenie stawów.
Może możesz prosić o zmianę leku? Wtedy czas oczekiwania na ponowne starania by się skrócił.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc