W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ragazza 🫂🫂😔 dużo siły...🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
Ragazza wkradła mi się pomyślą w poprzednim komentarzu. Chciałabym napisać że jeden i drugi lek służy mniej więcej w leczeniu tych samych schorzeń więc czemu wybierają też bardziej inwazyjny dla organizmu.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Mialam właśnie usg, podejrzewają cp w rogu macicy. Chyba najgorszy możliwy scenariusz. Późne wykrycie prowadzi do wycięcia fragmentu lub całej macicy i co za tym idzie bezpłodności.
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
11.2024 ⏸️
01.2025 💔 poronienie zatrzymane 10tc
05.2025 cp 6+6 💔
⛔️ przerwa do jesieni -
assialbnn wrote:Hej 😊 mam pytanko.
Może postępowanie w przypadku CP jest inne niż np wywołanie poronienia pustego jaja . Ale u mnie poronienie było wywoływane arthroteciem i zastanawiam mnie czemu w Twoim przypadku musi to być metotreskat ? Czy jest ku temu jakiś konkretny powód czy poprostu w Twoim szpitalu właśnie tym wywołuje się poronienie 🤔
Jeden i drugi lek jest chemia . Arthroteckiem leczy się reumatyzm itp a metotreksatem ja np miałam leczone luszczycowe zapalenie stawów.
Może możesz prosić o zmianę leku? Wtedy czas oczekiwania na ponowne starania by się skrócił.
Hej, przy cp jest inny protokół, bo wywołanie krwawienia nie powoduje poronienia cp. Ja nawet miałam normalnie @, macica jest oczyszczona.
Poprzednie poronienie prawidłowo ulokowanej ciazy mialam wywoływane lekiem cytotec.
Tutaj trzeba zasuszyć ciążę i liczyć, że się wchłonie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:18
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
11.2024 ⏸️
01.2025 💔 poronienie zatrzymane 10tc
05.2025 cp 6+6 💔
⛔️ przerwa do jesieni -
Asia, arthrotec jest stosowany w przypadku indukowania poronień ciąż umiejscowionych prawidłowo w macicy, ale nieprawidłowo się rozwijających;, w przypadku pozamacicznych nie zadziała z tego co się orientuję. Z kolei metotreksat ma działanie hamujące podział komórek tzn. hamuje rozwój cp, co czasem pozwala uniknąć laparoskopii i leczenia operacyjnego. Tych leków nie stosuje się zamiennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 09:20
MoniaB lubi tę wiadomość
-
Ragazza przykro mi 🫂
-
Kada97 wrote:U mnie biel bieli.. Odstawiam proga i zostaje czekać. Załamka!
🫂🫂🫂34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ragazza wrote:Mialam właśnie usg, podejrzewają cp w rogu macicy. Chyba najgorszy możliwy scenariusz. Późne wykrycie prowadzi do wycięcia fragmentu lub całej macicy i co za tym idzie bezpłodności.
Kurde blaszka no 😞 a poza chemią nie ma innej opcji jak np standardowe wywoływane poronienia skoro jest zarodek w macicy a nie jajowodzie? Czy przez to, że już @ przyszla a zarodek nie wyszedl z nią to nie ma innej opcji niż ta chemia? Bidulo Ty nasza tak bardzo bym Cię chciała teraz przytulić i po prosty być obok, żeby dać trochę wsparcia, trzymaj się kochana, naprawdę 🫂🫂🫂olaa, Miracle25 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Ragazza wrote:Hej, przy cp jest inny protokół, bo wywołanie krwawienia nie powoduje poronienia cp. Ja nawet miałam normalnie @, macica jest oczyszczona.
Poprzednie poronienie prawidłowo ulokowanej ciazy mialam wywoływane lekiem cytotec.
Tutaj trzeba zasuszyć ciążę i liczyć, że się wchłonie.Darrika lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
izzou97 wrote:Asia, arthrotec jest stosowany w przypadku indukowania poronień ciąż umiejscowionych prawidłowo w macicy, ale nieprawidłowo się rozwijających;, w przypadku pozamacicznych nie zadziała z tego co się orientuję. Z kolei metotreksat ma działanie hamujące podział komórek tzn. hamuje rozwój cp, co czasem pozwala uniknąć laparoskopii i leczenia operacyjnego. Tych leków nie stosuje się zamiennie
izzou97 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Ragazza, to takie niesprawiedliwe... Bardzo mi przykro, że kolejny raz musisz przechodzić przez taki koszmar. Przytulam Cię bardzo mocno i wysyłam dużo siły 🫂
Darrika lubi tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
16.05 🌱 beta 27,5 mIU/ml; prog 29,000 ng/ml
19.05 🚀 beta 183 mIU/ml; prog 32,300 ng/ml
21.05 🪄 beta 489 mIU/ml
23.05 🎉 beta 1197 mIU/ml
5.06 🩺🔜 pierwsza wizyta ⏳🤞🏼 -
Ja Wam powiem, że u mnie takie jaja w pracy, taka wiadomość na nas spadła o zwolnieniu kilku osób, wszyscy w szoku, dopiero się otrząsamy. Trzeba teraz się odnaleźć w nowej rzeczywistości.
Z tego wszystkiego to nawet mi się brajan nie odpala, a dzisiaj nawet sporo śluzu kremowego wyłapałam po dwójeczce, a jednak 10 dpo I zwykle susza się przedokresowa zaczyna. Coś mnie wczoraj raz pociągnęło w podbrzuszu, może dzisiaj trochę też coś poczułam, a tak to totalnie nic. @ za 5 dni.
Czy jadę dzisiaj do Rossmana po test na poniedziałek? Owszem. Czy kupię zapewne dwa, żeby dla sportu sikać już jutro? Być może 🫢grazka0022, olaa, Nayeli, karczoch321, Zosia667, assialbnn, Miracle25, ater, cysterka95, CrazyDaisy, NinaB, kasialinkaa, Olisska, AnitaK, Loraa, hope♥, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Lavenda wrote:Kokosiku, przeczytałam Twoją wiadomość i nie mogłam się nie odezwać.
W tej mojej aktualnej ciąży przeszłam koszmar na samym początku, gdy czekałam na zarodek.
W 6t2d poszłam na wizytę, gdzie lekarka stwierdziła, że jajo mało co urosło, a pęcherzyk żółtkowy słabo widoczny i malutki. Powiedziała, że nie ma szans na rozwinięcie się i pojawienie zdrowego zarodka. Beta wynosiła ponad 20tys... W poprzedniej ciąży serduszko zasuwało już w 5t6d, więc z płaczem wzięłam skierowanie na wywołanie poronienia i poszłam do domu. Dwa dni zajęło mi spakowanie torby do szpitala, bo bałam się znowu tam iść, gdzie kilka miesięcy wcześniej urodziłam martwego synka. Odstawiłam leki i w 6t4d w końcu pojechałam. Nie mieli dla mnie miejsca na oddziale, jednak poprosiłam o potwierdzenie diagnozy żebym mogła wrócić następnego dnia jak im się miejsce zwolni. Na usg usłyszałam, że jest zarodek z serduchem, miałam ciśnienie 210 i dostałam ataku paniki. One po prostu puściły mi dźwięk bicia serca malucha, bo same były zdezorientowane porównując usg z 2 dni wstecz. Teraz wiem, że pod sercem rośnie córka, która od pierwszych tygodni mnie testuje, a zarazem uczy, żeby wierzyć. Po prostu trzymam kciuki, nie puszczam i wierzę też w Ciebie 🩷
Lavenda cud historia.
Wzruszenie totalne.Kokosik, Bergamotka94, Lavenda lubią tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Ragazza 😢 nie mam słów jak Ty się wycierpisz... bardzo bardzo mocno tulę i liczę, że lekarze pomogą Ci podjąć najlepszą w tym momencie decyzję. To jest straszne, że mimo że czułaś że coś jest nie tak, to nie da się tego na wczesnym etapie potwierdzić. Nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz ale z całej siły Cię wspieram i przytulam🫂🫂🫂🫂🫶
Kokosik jeśli szanse są 50/50 to spróbuj do tej kolejnej wizyty uwierzyć, że będzie dobrze. Sama pewnie też bym szukała odpowiedzi w necie bo co innego można zrobić... czekanie jest straszne. Bardzo Ci tego stresu współczuję i tulę mocno🫂🫂🫂❤️
Tulę też za ostatnie biele i @ 🫂 i gratuluję pozytywnych wiadomości 🫶
Któraś pytała o Siasi... może mi nie wypada ale rozumiem, że z troski ktoś pytał więc napiszę, bo razem byłyśmy na fioletowej stronie, że się niestety nie udało 💔😿Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 12:51
olaa, Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za słowa wsparcia ❤️
Ragazza serce mi pęka 💔
Siasi… 💔😞😞😞😞😞😞31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG brak zarodka 😞
29.05 kolejna wizyta
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️ -
Nayeli wrote:Ragazza 😢 nie mam słów jak Ty się wycierpisz... bardzo bardzo mocno tulę i liczę, że lekarze pomogą Ci podjąć najlepszą w tym momencie decyzję. To jest straszne, że mimo że czułaś że coś jest nie tak, to nie da się tego na wczesnym etapie potwierdzić. Nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz ale z całej siły Cię wspieram i przytulam🫂🫂🫂🫂🫶
Kokosik jeśli szanse są 50/50 to spróbuj do tej kolejnej wizyty uwierzyć, że będzie dobrze. Sama pewnie też bym szukała odpowiedzi w necie bo co innego można zrobić... czekanie jest straszne. Bardzo Ci tego stresu współczuję i tulę mocno🫂🫂🫂❤️
Tulę też za ostatnie biele i @ 🫂 i gratuluję pozytywnych wiadomości 🫶
Któraś pytała o Siasi... może mi nie wypada ale rozumiem, że z troski ktoś pytał więc napiszę, bo razem byłyśmy na fioletowej stronie, że się nie udało 💔😿
Siasi się nie udało? Boże drogi zaraz będę ryczeć 😭 biedna... za dużo ostatnio tak smutnych wieści, aż mnie gniecie w sercu normalnie, mam nadzieje, ze zaraz się posypie więcej pozytywów, żeby choc trochę załagodzić te smutkiDżozu, S_va_88 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.