X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cukrzyk1991 ja dostałam AH bez żadnych badań, nie były dobrane, lekarz miał to gdzieś i przepisywał mi je jak cukierki. Byłam młoda, nieświadoma. Brałam, bo było to bardzo wygodne no i na dziecko nie było jeszcze perspektyw, wynajmowaliśmy małe mieszkanko.
    Kiedy zdecydowaliśmy się na dziecko lekarz powiedział mi, że jak odstawię, to ogranizm od razu zapomina i wszystko wraca do normy. Niestety tak nie było. Więcej do tego lekarza nie poszłam. Okazało się, że po odstawieniu miałam bezowulacyjne cykle, policystyczne jajniki, podwyższone AMH, plamienia, nieregularne cykle.
    Gdybym to wiedziała wcześniej, odstawiłabym już je dawno. Ale kto wiedział? Czy miały na to wpływ? No na pewno. W końcu przez 10 lat hamowały mi owulację, cykle byle sztuczne. Dobrze, że to wszystko już za mną.

Emciak, ater no pewnie, że dobry znak. Ale same wiecie, że równie dobrze żaden 🥴 jutro się okaże, bo jeśli to jest to, to raczej będzie już coś widać.

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak - cos tam sie dzieje u Ciebie, delikatnie druga kreseczka przebija, trzymam kciuki za Ciebie i kropka, niech sie rozgości na stałe ❤️

Kokosiku - póki nie ma 🐒 to piłka jest w grze. Trzymam mocno za Ciebie kciuki, zajmij czymś głowę, a czas szybciej zleci. Jesteś naszą prowadzącą i wierzę, że klątwa prowadzącej może przyjsc właśnie w trakcie Twojego miesiąca ❤️

Zosiu - dobrze, że 🦍 już przyszedł i daje Ci nową szansę !! Życzę jak najczęstszego oglądania 🍆, dobrej atmosfery i dużo dużo radości z tego wszystkiego!❤️

Paulinka - moim zdaniem jesteś jeszcze przed owulka. Nasze organizmy mają prawo coś poprzesuwać, coś pozmieniać, i to że ostatnio była wcześnie owulka nie gwarantujecie że w tym miesiącu też będzie wcześniej. Nie poddawaj sie, testuj dalej ❤️

emciak, Kokosik, Zosia667, Paulina66, Olisska lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Pisze to wszystko z obawą i jeśli moja trójka dzieci kogoś triggeruje za bardzo to odejdę, ale mam bardzo duży sentyment do forum i chciałabym Wam kibicować.

O ile tu zostanę, bo wizyta w poniedziałek będzie jedną z kluczowych w tej kwestii.

Ja myślę, że Twoja obecność tutaj nikogo nie triggeruje ;) Można tak samo mocno chcieć mieć pierwsze dziecko, co każde kolejne. Po prostu taką rodzinkę sobie wyobraziłaś w marzeniach i chcesz do niej dążyć i brak tego jednego, czwartego dziecka ma prawo Cię zasmucać. Mam podobnie z drugim. W mojej głowie mam wrażenie, że nasza rodzina będzie niekompletna. Oczywiście mówie tylko i wyłącznie o swoim przypadku i moich odczuciach co do tego co sobie kiedyś zaplanowałam. Nie mówię ogólnie. Uważam, że każdy niech tworzy taką rodzinkę jaką chcę :) Obojętnie czy będzie to nawet jednoosobowy singiel np. z psiakiem ! I tak wszystkie tutaj jesteśmy szczęśliwcami, że mamy chociażby drugą połówkę (czasem łapią mnie takie nostalgiczne myśli gdy widzę koleżanki mojej mamy które nigdy nie miały partnera, a rodzice już umarli).

I też uważam że Twoje podejście jest spoko - ja trochę żałuje, że wszystko musiałam mieć zaplanowane od linijki. I chcę też synowi cały czas powtarzać, że gdyby zdarzyłaby się im kiedyś wpadka lub nawet gdyby chciał zostać młodym tatą - to ja będę go wspierać i mu pomagać (mogłabym nawet przeprowadzić się gdzieś obok, jeśli potrzebowaliby pomocy). Nie chcę robić takiej narracji jak moja teściowa, że najpierw koniecznie i bezwzględnie ślub, ale żeby on był to wcześniej skończone studia i dobra praca. I takim o to sposobem dopiero gdy mieliśmy 28 lat to zaczelismy sie starac.

kikix0o, .aś. lubią tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
    🍀 10cs !

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Emciak w takim razie trzymamy kciukasy za jutro 🤞 krecha coś majaczy wiec mam nadzieję, że to to.

Zosia667 tulipanek czeka na Ciebie 🤞❤️

Jestem w szoku jaki mamy obfity maj 🌷 jednoczenie strasznie boję się jutrzejszej bieli. I tak wytrzymałam długo, bo dziś 9/10 dpo i pomimo tego, że jest wcześnie to nie raz testowałam. Ale dziś spaliśmy u teściowej więc może dlatego. Podbrzusze znów ciągnie i to mocno. Piersi mało wyczuwalne, a w mojej pierwszej ciąży to był główny i intensywny objaw. Niby się nie nastawiam i nie wykluczam ale jednak w mojej głowie już jest tornado 🌪️ i szczerze prawie o niczym innym nie myślę 🤯

U nas niedziela deszczowa ☔️ dziś jesteśmy na komunii, siedzę właśnie w aucie i czekam aż się skończy 🤡

Kokosiku jutro rano odświeżam i trzymam kciuki 🤞

Proszę o rezerwację tulipanka na 31.05 🥰

Kokosik, assialbnn lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston
    😫Plamienie od 9dpo😥
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • Truskawkowykompot Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można jeszcze prosić o wpisanie mnie na testowanie 17 maja?

Majówka leci i zapomniałam o forum 🙈

Darrika lubi tę wiadomość

• Kokosik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @.aś. Jedne z nas mają już dzieci, inne są po poronieniach, jeszcze inne starają się latami. Każda historia jest inna, wiele podobnych, a cel ten sam 🤞
    Ten wątek jest dla każdej starającej bez względu na okoliczności

NinaB, Powder, Zielistka., ellevv, Meggi_**, cukrzyk1991, kikix0o, Zosia667, Miracle25, Pustynia, Olisska, cysterka95, .aś. lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Dziewczyny, a ja muszę ponarzekać, bo to podobno tutaj działa 😅 od tygodnia sikam na owulaki, bo w ostatnich dwóch cyklach miałam owulację w 12dc, ale cały czas biało... dziś 15dc, nie mam w tym cyklu typowego śluzu płodnego, pojawiła się minimalna ilość dwa dni temu i dalej nic. Jak dziś lub max jutro się nie rozkręci to chyba będzie cykl bezowulacyjny 😫 dziś rano w końcu minimalnie ciemniejsza ta druga kreska, więc mam jeszcze resztki nadziei.

Screenshot-20250504-094008-Premom.jpg
    Owulka nadciąga kochana, testuj sobie teraz dwa razy dziennie w podobnych porach i pewnie jakoś jutro zacznie się więcej dziać na testach. Trzymam kciuki! Skoro ponarzekane na forum, to teraz już na pewno przyjdzie. 🤞🏻

Paulina66 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Ja właśnie całe życie bardzo bałam się AH. Ginowie sugerowali branie tabletek gdy nie staraliśmy się o dziecko bo chodziło im o cukrzycę - że gdy jest niewyrównana to lepiej żeby nie było nieplanowanej ciąży. Nigdy nie brałam tabletek bo bałam się że to dodatkowe hormony które mi cos rozwalą przy mojej i tak już patowej sytuacji immunologicznej. Zawsze tylko stosowaliśmy zabezpieczenia mechaniczne lub inne cuda np. st. przerywany.
    Nie wzielam tez tabsów zapisanych przez gina po CC gdy ze wzgledu na cięcie powiedzial ze kategorycznie nie moge zajsc w ciaze w ciagu najblizszego roku.

A teraz okazuje sie ze skoro jednak mam endometrioze to tabletki anty niby musze brac i ze moze gdybym je brala wczesniej to nie byłaby taka zaawansowana. Ale sama nie wiem.... obserwuję też Kasię z WNH i ona odradza antykoncepcję i też ma endometriozę. Poza tym moja endometrioza jest bezbolesna i ja naprawde czuje sie dobrze bez tabsów.

Widzisz, ja z kolei dostałam pierwszą receptę na AH w wieku 17 lat ze względu na… trądzik. I tak brałam też z 10 lat. Odstawiłam i po 3-4 miesiącach (kiedy niby już się powinno wszystko “wyregulować” wg lekarzy) się zaczęło… atak trądziku, ale takiego, jakie możecie oglądać na profilach Szałkowskiej lub innych leczących trądzik. Do tego zniknął okres na kolejne 3 miesiące. Ten najgorszy atak trądziku wiązał się z leczeniem izotekiem, więc AH znów musiała wjechać. Po leczeniu odstawiona gdzieś we wrześniu 2023 roku, a do dzisiaj wciąż moja cera pozostawia wiele do życzenia, cykle sa długie i często bezowulacyjne. Widziałam gdzieś na insta, że wyróżniają coś takiego jak PCOS potabletkowy, wiadomo, że to nie jest wiarygodne źródło, ale u mnie wiele się zgadza. Dlatego też pewnie mam do dzisiaj taki żal do lekarzy i też tak niechętnie podchodzę do in vitro (choć może niepotrzebnie). Dla mnie AH to taki przykrywacz wielu problemów… Smutne jest to, że nikt nas nie chce diagnozować i leczyć 😢

CrazyDaisy, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania od 04.2024

Ona:
    PCOS ❌ stymulacja Lametta
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec
    koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
    Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
    Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
    Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Dziewczyny, 11 DPO i od wczoraj popołudnia ciągnięcie macicy trochę jak na okres, kilka dni delikatna tkliwość piersi i innych objawów brak, fota robiona w 4 minucie od zakroplenia...
    IMG-20250504-090559.jpg

Gratki ! A masz pinka super czułego strumieniowego ? U mnie te płytkowe gorzej się wybarwiały niż pinki strumieniowe super czułe :D

emciak, NinaB lubią tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    @cukrzyk1991 ja dostałam AH bez żadnych badań, nie były dobrane, lekarz miał to gdzieś i przepisywał mi je jak cukierki. Byłam młoda, nieświadoma. Brałam, bo było to bardzo wygodne no i na dziecko nie było jeszcze perspektyw, wynajmowaliśmy małe mieszkanko.
    Kiedy zdecydowaliśmy się na dziecko lekarz powiedział mi, że jak odstawię, to ogranizm od razu zapomina i wszystko wraca do normy. Niestety tak nie było. Więcej do tego lekarza nie poszłam. Okazało się, że po odstawieniu miałam bezowulacyjne cykle, policystyczne jajniki, podwyższone AMH, plamienia, nieregularne cykle.
    Gdybym to wiedziała wcześniej, odstawiłabym już je dawno. Ale kto wiedział? Czy miały na to wpływ? No na pewno. W końcu przez 10 lat hamowały mi owulację, cykle byle sztuczne. Dobrze, że to wszystko już za mną.

Emciak, ater no pewnie, że dobry znak. Ale same wiecie, że równie dobrze żaden 🥴 jutro się okaże, bo jeśli to jest to, to raczej będzie już coś widać.
    Też brałam 10 lat, ale ja z kolei odstawiłam trochę ponad pół roku przed staraniami, bo chciałam, żeby organizm doszedł do siebie i uniknąć bliźniaczej ciąży, a dopiero potem dowiedziałam się, że prze*ebałam sobie to okno zwiększonej płodności tuż po odstawieniu, na fali którego kobiety bardzo często zachodzą. Czyli patrz…wychodzi na to, że i tak źle i tak niedobrze 🙈🤡
    Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze testowanie! 🩷🤞🏻

Idziecie jak burza w tym miesiącu, mam nadzieję, że starczy dla nas końcowimiesiącowych kresek statystycznie 🤞🏻🤭

Kokosik lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • emciak Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Gratki ! A masz pinka super czułego strumieniowego ? U mnie te płytkowe gorzej się wybarwiały niż pinki strumieniowe super czułe :D

Mam, może faktycznie jutro siknę na strumieniowego 🤔

Powder, cukrzyk1991, Olisska lubią tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS 🪹

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

Czekam na Ciebie Bejbiku 👶
    ttc.png
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko, bo robiłam niedawno morfologię i zastanawiają mnie dwa wyniki:

Hematokryt - 36,7% (norma 37-47)
    Hemoglobina - 12,6 (norma 12-16)

Czy to może wskazywać już na lekką anemię? Hemoglobina niby w normie ale niska, hematokryt leciutko zaniżony.

Czy powinnam jeszcze jakieś parametry sprawdzić?

💃 '95 🕺'91
    starania od 04.2024

Ona:
    PCOS ❌ stymulacja Lametta
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec
    koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
    Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
    Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
    Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa-u-linka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy się nakręcam czy jest nadzieja .

Robię testy ciążowe od 3 dnia po owulacji . Robię je po to by widzieć jak ovitrell schodzi i by wyłapać ciążę jak najwcześniej gdyż mam pracę ciężką fizycznie ( psychicznie zresztą też )
    Jak widać na zdjęciu do 9 dp kreska jaśniała a dziś jakby ciemniejsza ?? Też to widzicie czy sobie wkręcam ??
    https://ibb.co/PGtcR0Zw

Dodam że dziś jest 12 dzień po ovitrelle.

Myślę, że takie porównanie może byc bardzo niemiarodajne bo wystarczy ze mocz będzie miał ciut inne stężenie i już ta kreska może być ciemniejsza niż wczorajsza. Nie piszę tego po to aby Cię rozczarować tylko dlatego że sama mam "przygody" z ovitrelle. Wg mnie leć na betę jutro i sprawdź czy przyrasta lub dopiero 14 dni po zastrzyku zrób test :) POWODZENIA !

p.s. nie widzę też na tym zdjęciu kreski z 12 dnia po zastrzyku ? Jeśli dobrze odczytuje to co na zdjęciu.

EDIT : aaaa to 3 dzień po owulacji a nie po zastrzyku. Czyli zakładasz np. że 3 dzień po owulacji to 4 po zastrzyku tak ? Kiedy konkretnie (data i godz.) miałaś zastrzyk ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:41

NinaB, cysterka95 lubią tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

• Pysia1992 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie :)

Pięknie wyglądają te tulipanki na pierwszej stronie. Wracam do was, choć często się nie udzielam czytam na bieżąco wszystkie strony :)

U mnie ciężki okres życiowy. Nie wytrzymałam psychicznie tego co się działo w pracy, rozsypana psychicznie trafiłam do psychiatry. Obecnie przebywam na zwolnieniu lekarskim.

06.05 jadę do szpitala zrobić drożność jajowodów. Mam nadzieję że to nam pomoże. Aktualnie 4 cykl stymulowany- ginekolog naciska na klinikę niepłodności bo mam AMH 0.68- my chcemy jednak jeszcze 3 cykle sobie dać.

Mam cichą nadzieję, że obecne L4 pomoże mi się wyciszyć i uda się zajść w ciążę. Bo mój przewlekły stres mógł to bardzo blokować.

Nieśmiało proszę o wpisanie na testowanie 24.05. Będzie to dzień po terminie miesiączki. Wcześniej testować nie będę i mam nadzieję, że w tym wytrwam.

cukrzyk1991, Powder, CrazyDaisy, .aś. lubią tę wiadomość

• Marty.Na Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie proszę wpisać jako strzelca,dalej czekam na @ 🙃

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    - Łuszczyca (Daivobet)

💊
    - Omega3
    - Witamina D
    - Magnez
    -TENfertil ON

♀️
    - Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
    - Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
    - PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    - Witamina D
    - Omega 3
    - Magnez
    - Witamina B6 i B12
    - Aktywny kwas foliowy Neofolic
    - Ogestan 4000

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie coś jest na rzeczy z tymi tabletkami anty - nasi przyjaciele brali AH jakiś czas i potem gdy odstawili próbowali zajść w ciąże. Bezskutecznie przez 1,5-2 lata (on miał też dodatkowo obniżone parametry nasienia, ona zdrowa). Zrobili ivf - za pierwszym razem się udało. I gdy mała miała ponad roczek (chyba niecałe 1,5) to zaczeli starać sie o drugie (bez presji, bo mieli jeszcze zarodki w klinice i chcieli za 3 miechy podejść do transferu). Udało im się naturalnie w 2cs i to była ciąza z totalnego zaskoczenia. A wcześniej 2 lata nic ...

Chociaż z kolei inni moi przyjaciele też byli na AH (ona ma PCOS) i udało im się dwa razy (mają dwie córeczki), ale mieli też dwa poronienia po drodze. Każde starania nie zajmowały u nich nie wiadomo ile czasu tylko po kilka miesięcy.

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

• kikix0o Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie możecie wpisać jako wiruska 🦠bo widziałam 🍆 w kwietniu 😂
    Chociaż jest mega strach, że będzie biochem :(

ater lubi tę wiadomość

28👩🏼‍❤️‍👨🏼29

23.04 - ✔️ test

Beta:
    23 kwietnia - 17.37
    25 kwietnia - 44.71
    30 kwietnia - 151.80 🥺🍀

preg.png
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak i ja nawet cos tam widzę, a ja przyslepa 😅 piękny ten maj nam sie robi 🤩🌷

Tak apropo tego straszenia nastoletnia ciąża. Mnie nawet nie trzeba było. Moja mama urodzila mnie jak nie miala skończonych 19lat, oczywiście wpadla z typem co się totalnie wyparł i zostawił ją sama. Wychowywała mnie mama ze śp Babcią, jakos tam wiazaly koniec z koncem. Jak mialam 5 lat poznała, dla mnie, mojego tatę i już jakos tam poszło.
    Wiec ja mega balam się ciąży, a współżyć zaczelam dość szybko bo rocznikowo mialam 16lat. Już nie wspomnę, że najpierw to był stosunek przerywany 🙈 jak skonczylam 18lat to sama poszlam do gina po AH i bralam dobrych kilka lat. Mi na szczęście jakos wszystko się ładnie samo unormowalo jak odstawiłam.
    I tak myslelismy, żeby dziecko wlasnie na wiosnę bylo, udało się za 3 razem i urodziłam na koniec lipca, a nie znosze upałów! Teraz tez tak zaczęliśmy się starać, ale zaraz rok będzie i ni widu nie słychu jak na razie i już nawet wszystko jedno bylo, że w listopadzie się urodzi 🤷‍♀️
    A czlowiek młody byl i glupi i myslal, że to hop siup, tak jak piszecie, spojrzy na 🍆 i już w ciąży 😅
    Nigdy nie spodziewalam sie, ze starania o dziecko to po prostu walka i nigdy nie zrozumie ten któremu się udało od razu. A co dopiero później życie z dzieckiem 🙈

Edit: Cukrzyk zapomnialam dodać, że masz bardzo silną Mame, która naprawdę wiele przeszła. Moja w sumie tez lekko w zyciu nie miala, ale utwierdzam się tylko w przekonaniu, że Kobiety są Niezwykle 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:02

cukrzyk1991, emciak, NinaB lubią tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀

24.04 - 4dc:
    •TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃

Maj - nadchodzę! 🤞🤞
    #rodzew2026 🍀🍀🍀
  • Gnom Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja, totalny owulakowy amator z pytaniami. Został mi jeden test owulacyjny, myślicie że robić go dzisiaj wieczorem czy jutro rano? Wygląda jakby było dosyć blisko, ale ja się nie znam 😅

IMG-20250504-120044.jpg

PCOS, insulinooporność, niedoczynność tarczycy
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gnom - wg mnie dziś wieczorem zrób (od 18/20) i ogólnie ten czas to idealny czas na starania - krótko przed pikiem i przed owulacją ogólnie :D

Gnom lubi tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🍀 10cs !

‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ