X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Nie, na wizytach zawsze ginekolog mówi, że wszystko jest okej a badam się regularnie
    Wiesz dlaczego zapytałam. Bo ja widzę u siebie że jak mnie jajnik zaczyna boleć przy owulacji (wiem normalne) i czuję się napompowana to później nagle okazuje się że jest torbiel na tym jajniku z którego była owulka.

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...

#rodzę w 2026 r.
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś 11 dpo 😬 przede mną najgorsze 3 dni. Cycki tak naparzają masakrycznie ale nie czuję się ciążowo poza tym w ogóle. Także nie liczę na pozytywny test.
    Mam pytanie do dziewczyn pijących inozytol. Pijecie cały czas czy robicie sobie przerwy?

flotek lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
    12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team ✨rodzew2026✨✊🏼
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🌞
    Pięknego dnia Wam życzę 🌞

Darrika, assialbnn, flotek, S_va_88, Belia, Marzycielka94, Motylek93, ater, Mardotka lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Wiesz dlaczego zapytałam. Bo ja widzę u siebie że jak mnie jajnik zaczyna boleć przy owulacji (wiem normalne) i czuję się napompowana to później nagle okazuje się że jest torbiel na tym jajniku z którego była owulka.
    Myślisz że nie masz wtedy owulacji? Bo ja się ostatnio o to pytałam ginekolog i ona mi powiedziała, że to nie zawsze jest tak, że jak się pojawi torbiel to oznacza, że nie było owulki. A na sobie to tak zawsze tłumaczyłam.

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
    12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team ✨rodzew2026✨✊🏼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Zrobiłam właśnie test w 15dniu po peaku (prawdopodobnej owulacji) i niestety biało :(
    A myślałam, że drozność z lipiodolem pomoże...
    Jaki jest kolejny krok szukania przyczyny? Gdzieś czytałam o tym, że trzeba sprawdzić, czy jest stan zapalny endometrium, czy wtedy robi się biopsje czy histeroskopie i kto daje skierowanie lub zleca takie badanie? Czy ginekolog może zrobić na miejscu czy odsyla do szpitala?
    Nie mam sił, za miesiąc 4 rocznica ślubu i nigdy dwóch kresek nie było, a już tyle badań zrobionych, dieta, leki, suple... co jest ze mną nie tak, że nie dochodzi do implantacji (bo chyba tu jest przyczyna) 😥
    🫂🥺

Lilinka lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    dziewczyny co nigdy nie widziały dwóch kresek, wy tez macie taka obsesje ze cały czas myślicie co jest powodem i wyszukujecie u siebie choroby czy tylko ja? Nie umiem spokojnie czekać, tak jak to niektórzy mówią. Robie masę badan - w każdym miesiącu. Cały czas myślę ze cos jest ze mną nie tak, i chce to odkryć.

w tym miesiacu mialam droznosc, jeszcze tydzień do okresu, a ja juz myślę ze żeby robić badania genetyczne czy immunologiczne..
    Ja tez mialam obsesje na tym punkcie, wlasciwie w kazdym miesiacu robilam jakies badania. Proga to chyba z 5 razy, badania z 3 d.c. 3 razy, oczywiscie droznosc na wlasna reke tez zrobilam, nawet amh powtarzalam po pol roku zeby sprawdzic czy drastycznie nie spada 🫣
    I wlasciwie niewiele z tych badan wyniknelo - wszystko bylo niby ok, a mnostwo kasy wydanej a ciazy brak. Dlatego moze lepiej rozwaz wizyte w klinice nieplodnosci i tam Cie pokieruja - moze jakis monitoring cyklu? Moze moglibyscie sprobowac inseminacji? Piszesz, ze badania nasienia super, ale podstawowe, czy jakies rozszerzone?

Mardotka lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)➡️ ⌛️FET⏳
  • flotek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🌞
    Pięknego dnia Wam życzę 🌞

Wzajemnie ❤️☀️

AnitaK lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

➡️ 21.05 Owu
    ⏳30-31.05 Pierwsze Testowanie

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka przytulam 🫂🫂🫂 ale też myślę, że może warto dać sobie chwilę wytchnienia od diagnostyki i po prostu się starać, złapać oddech, myśli i wrócić z nowymi siłami do diagnozy, a może akurat nie będzie trzeba, bo zaskoczy w międzyczasie?😊🤞

Asia z tym plamieniem to faktycznie trochę dziwna sprawa, nawet jeżeli doustny prog się gorzej wchłania, ale może faktycznie przyczyna jest inna? Ja raz miałam takie plamienie dobre 5-6 dni przed @ ale to jeden cykl był taki zwykle było 2-3 dni przed, a od kilku miesięcy chyba od listopada ti już tylko w dniu @ plamienie tak tuż przed nią. Warto to skonsultować, jak będziesz u gin to powiedz co j jak może coś poradzi, trzymaj się 🫂

Ja się melduję, że dalej u mnie brak jakichkolwiek objawów czy ciąży czy @, mega mnie bolą pachwiny, uda I tyłek po wczorajszych 10 km 😅 całe szczęście stopy jednak odciskow nie mają, wczorajsza gorąca kąpiel w wannie trochę pomogła.
    Jutro 13 dpo będzie więc co pokaże test to raczej już uznam za wynik ostateczny i powiem Wam, że się nie mogę doczekać, nie ważne co jutro test pokaże czy jakiś cień czy biel, czuję taka ulgę, że zaraz już będę mieć to za sobą, że pójdę w jedną albo drugą stronę. Myślałam, że więcej będzie strachu i smutku, bo może się nie udać, ale chyba już ten ostatni czas od straty i tego załamania dużo przerobiłam tych złych emocji i jakby mojej serce żadnych już nie chciało wpuszczać, tylko te dobre, bo jzu ma dość znoszenia tych złych 🤭

Pięknego dnia dziewczyny, mam nadzieję, że u Was też tak słonecznie jak u mnie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:10

S_va_88, Belia, assialbnn, Lilinka, Miracle25, NinaB, Agat99, CrazyDaisy, kasialinkaa, Gnom, Paulina66, ater, cysterka95 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Asia, nie wpadaj w pułapkę myślenia ze plamienie to tylko niedobór progesteronu. Jest mnóstwo powodów, które mogą to powodować. Nie wiem na jakim etapie jest twoja diagnostyka, ale nawet jakieś infekcja, nadżerka, polipy, torbiele, stany zapalne czy endomendrioza może to powodować. Nierównowaga hormonalna tez - wchodzi tu w grę o wiele więcej hormonów niż tylko progesteron.
    Ssilvia obstawiam progesteron bo to pierwszy moj cykl z nim. Dotychczas nigdy nie plamiłam w trakcie cyklu. Lekarka zapisała mi progesteron ze względu na to że przy ciazy która straciłam początkowo progesteron był na bardzo niskim poziomie, a po stracie czas między owulacja a Miesiączka wynosił aby 10-11 dni więc dość krótka ta moja druga faza 😐 stąd mogę mieć podejrzenie ze to moje plamienie to jednak zasługa progesteronu . Ale tak jak pisałam poprostu przed kolejna owulacja pójdę do lekarza i to obgadam .

S_va_88, Ssilvia lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Myślisz że nie masz wtedy owulacji? Bo ja się ostatnio o to pytałam ginekolog i ona mi powiedziała, że to nie zawsze jest tak, że jak się pojawi torbiel to oznacza, że nie było owulki. A na sobie to tak zawsze tłumaczyłam.
    Nie no ja wiem, że owulka wtedy jest. Ja tak zaszłam w ciążę, było wszystko z jednego jajnika. Teraz już nie pamiętam na którym. Lekarz widział wszystko w/na jajniku + 4,00 cm torbiel i mówił że czekam tydzień czy ciąża umiejscowi się tam gdzie ma się umiejscowić. I potem ta torbiel tylko rosła. A po poronieniu odrazu znikła. To była ta czynnościowa/prosta. I po tym widziałam, że mam do niej skłonność.

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Lilinka przytulam 🫂🫂🫂 ale też myślę, że może warto dać sobie chwilę wytchnienia od diagnostyki i po prostu się starać, złapać oddech, myśli i wrócić z nowymi siłami do diagnozy, a może akurat nie będzie trzeba, bo zaskoczy w międzyczasie?😊🤞

Asia z tym plamieniem to faktycznie trochę dziwna sprawa, nawet jeżeli doustny prog się gorzej wchłania, ale może faktycznie przyczyna jest inna? Ja raz miałam takie plamienie dobre 5-6 dni przed @ ale to jeden cykl był taki zwykle było 2-3 dni przed, a od kilku miesięcy chyba od listopada ti już tylko w dniu @ plamienie tak tuż przed nią. Warto to skonsultować, jak będziesz u gin to powiedz co j jak może coś poradzi, trzymaj się 🫂

Ja się melduję, że dalej u mnie brak jakichkolwiek objawów czy ciąży czy @, mega mnie bolą pachwiny, uda I tyłek po wczorajszych 10 km 😅 całe szczęście stopy jednak odciskow nie mają, wczorajsza gorąca kąpiel w wannie trochę pomogła.
    Jutro 13 dpo będzie więc co pokaże test to raczej już uznam za wynik ostateczny i powiem Wam, że się nie mogę doczekać, nie ważne co jutro test pokaże czy jakiś cień czy biel, czuję taka ulgę, że zaraz już będę mieć to za sobą, że pójdę w jedną albo drugą stronę. Myślałam, że więcej będzie strachu i smutku, bo może się nie udać, ale chyba już ten ostatni czas od straty i tego załamania dużo przerobiłam tych złych emocji i jakby mojej serce żadnych już nie chciało wpuszczać, tylko te dobre, bo jzu ma dość znoszenia tych złych 🤭

Pięknego dnia dziewczyny, mam nadzieję, że u Was też tak słonecznie jak u mnie ❤️
    Jak ja bym chciała mieć taki spokój ducha, jak już postanowię że któryś cykl jest tym ostatnim.

💚

Darrika lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Jak ja bym chciała mieć taki spokój ducha, jak już postanowię że któryś cykl jest tym ostatnim.

💚

Trzymam kciuki zaciśnięte i serducho w pełnej wierze, że taki dzień dla Ciebie, ani całej reszty dziewczyn nigdy nie nastąpi 🤞❤️

assialbnn, White1, Dżozu, S_va_88, ater lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Darrika ale właśnie nigdy przenigdy mi się nie zdarzało plamić w trakcie cyklu . Owszem miesiaczka ostatnio przechodziła wcześniej niż powinna np 10 dpo ale wtedy poprostu plamiłam ze około 2 dni i zalewało mnie konkretnie na kolejne około 5 dni, więc teoretycznie plamienie w normie bo przyklejone do miesiączki. A tutaj? Ten progesteron miał pomóc mojemu organizmowi i mi żebym była spokojniejsza gdy dojdzie do zapłodnienia żeby zarodkowi nie zabrakło tego czego potrzebuje na starcie swojego rozwoju 🥺
    To wszystko jest takie niesprawiedliwe 🥺 człowiek się stara, robi wszystko co trzeba, dba o właściwy poziom witamin a mimo to los dobija nas stratami 😭 cb i cp 😭
    Mam chyba jakiś kryzys być może przez to ze czuje w kościach że ten cykl nie będzie miał happy endu 😥

Trzymam kciuki aby Wam się udało ❤️❤️🤞🤞

Morgo, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka przytulam mocno ❤️🫂

Lilinka lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Morgo Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny.
    Nie nadrobię wszystkiego, bo staram się korzystać z wakacji (mimo że deszczowe Bieszczady nam się trafiły - ale trekingi dobrze mi robią na głowę).
    Kokosik, Ragazza - tulę 🫂🫂, bardzo mi przykro.
    Tak myślę sobie, że jak człowiek się już jakiś czas stara o 🍼 to czasem wpada w taką iluzję, że jak już tą upragniona ciąża będzie to będzie koniec frustracji, że generalnie będzie dobrze. A życie życiem, przynosi kolejne wyzwania.
    Wczoraj zrobiłam test (celując w 10 dpo) i jest ujemny, jakaś nadzieja w kościach pozostaje, ale czuję ogólnie że być może dane nam będzie starać się dłużej. Zobaczymy. Z końcem roku kończy mi się umowa o pracę na dobrych warunkach z brakiem możliwości kolejnej w tym miejscu... Mój plan B to szukanie nowej pracy, gdzie dostanę też umowę o pracy - być może będzie się to wiązać z dojazdami do innego miasta, a więc dobrze byłoby wrócić do jazdy samochodem. Żal mi strasznie tej utraty stabilności pracowej.

MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

starania od 03.2025
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Czy któraś tutaj badała się na Helicobacter pyroli? Którą metodę wybrałyście i czy zalatwialyscie na nfz czy prywatnie? Nie wiem czy próbować na nfz bo pewnie będę czekać 2 lata..

Zaczęłam podejrzewać u siebie z powodu bólów nadbrzusza, odbijania, uczucia pełności w żołądku, refluksu, osłabienia... i fakt, że wplywa na ferrytyne i żelazo. Trądzik i migreny mam od zawsze więc nie łączyłabym tego..

Przeszukałam trochę forum i znalazłam tą stronę- https://zdrowy-sukces.pl/produkt/helicobacter-pylori-protokol-suplementacyjny

"Najczęstsze objawy H.pylori to:

🌸 ból w nadbrzuszu,

🌸 uczucie pełności w żołądku,

🌸 nudności,

🌸 zgaga,

🌸 odbijania (kwaśne, puste),

🌸 nieświeży oddech,

🌸 niechęć do spożywania mięsa,

🌸 wzdęcia,

🌸 niedokwasota lub nadkwasota żołądka (w zależności od lokalizacji infekcji),

🌸 niedobór ferrytyny, cynku,

🌸 niedobór witaminy B12, magnezu,

🌸 niedobór wapnia i innych.

🌸 przewlekłe zaparcia,

🌸 skłonność do powstawania siniaków,

🌸 trądzik różowaty,

🌸 migreny,

🌸 flegma, chrypka,

🌸 przewlekłe zmęczenie,

🌸 nietolerancje pokarmowe,

🌸 SIBO,

🌸 alergie (w tym astma),

🌸 neurologiczne,

🌸 metaboliczne,

🌸 wątrobowo-żółciowe,

🌸 przykry oddech z ust,

🌸 niepłodność,

🌸 szybko spadające AMH.

🌸 endometrioza trudna do ogarnięcia pomimo diety."

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
    pasożytów i infekcji (???) brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...

⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu

🧔‍41
    seminogram 👍 ten fertil on

🐶4
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zanim ocenicie niech rzuci kamieniem ta która nigdy nie sikała na owulaki po owulacji aby "zdiagnozować" ciążę 🤣🤣 oczywiście to jest totalnie nieodpowiedzialne bo aby robią g*wno z mózgu 😂😂 i w zasadzie jestem pewna że ten cykl nie jest udany, ale o to co zaobserwowałam :
    ( dodam jeszcze że robię je od 4 dni z pierwszego moczu w tajemnicy przed Wami tak z ciekawości 🙈)
    ⬇️⬇️⬇️
    20250525-094544.jpg

Jeśli ciąży nie ma to będzie lekacja dla nas wszystkich że ciemniejace owulaki nie "związują" ciąży 🙃

Belia, S_va_88, Motylek93, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka 🫂🫂. Jakbys juz podchodzila do histeroskopii to warto z biopsja endometrium a w niej Cd138 czyli stan zapalny i cd 56 czyli komorki nk. Ja mialam na nfz, wyslana przez moja gin, u niej w szpitalu. Moge Ci wysoac namiar na priv.

Asia wspolczuje przepraw, oszalec idzie przy plamieniach, ktorych przyczyny nie znasz

Belia ja wciagam mioinozytol non stop.

Tule za wszystkie udreki staraczek i pieknej niedzieli dziewczyny.

assialbnn, S_va_88, Lilinka lubią tę wiadomość

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Darrika ale właśnie nigdy przenigdy mi się nie zdarzało plamić w trakcie cyklu . Owszem miesiaczka ostatnio przechodziła wcześniej niż powinna np 10 dpo ale wtedy poprostu plamiłam ze około 2 dni i zalewało mnie konkretnie na kolejne około 5 dni, więc teoretycznie plamienie w normie bo przyklejone do miesiączki. A tutaj? Ten progesteron miał pomóc mojemu organizmowi i mi żebym była spokojniejsza gdy dojdzie do zapłodnienia żeby zarodkowi nie zabrakło tego czego potrzebuje na starcie swojego rozwoju 🥺
    To wszystko jest takie niesprawiedliwe 🥺 człowiek się stara, robi wszystko co trzeba, dba o właściwy poziom witamin a mimo to los dobija nas stratami 😭 cb i cp 😭
    Mam chyba jakiś kryzys być może przez to ze czuje w kościach że ten cykl nie będzie miał happy endu 😥

Trzymam kciuki aby Wam się udało ❤️❤️🤞🤞

Tak, to naprawdę niesprawiedliwe, że mimo poświęcenia, pracy, dbania o siebie tyle kłody pod nogami i niepowodzenia :( ten czas, w którym teraz jesteśmy tuż przed @ to jest najgorszy, bo zwykle jest przeczucie, że się nie udało, jest smutek I załamka, ale gdzieś tam się tli, że a może jednak i ten ogrom uczyć jest strasznie przytłaczający. :/ trzymaj się, dużo sił ma te dni przesyłam 🫂

S_va_88 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• NinaB Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Darrika wszystkie tu za Ciebie trzymamy kciuki! Żebyś jutro, niezależnie od wyniku, kontynuowała swoje życie na swoich zasadach. Z takim spokojem i optymizmem jakim nas wielokrotnie zarażałaś. Wielokrotnie zazdrościłam Ci Twojej dojrzałości, której na pewno w wątkach staraczkowych będzie brakowało - czy przejdziesz na fioletową stronę czy też nie.
    ❤️

Miracle25, Darrika, CrazyDaisy, Marzycielka94, kasialinkaa, S_va_88, cysterka95 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023
    👩🏻 31
    insulinooporność ➡️ PCOS + hiperandrogenizm hiperprolaktynemia czynnościowa
    PAI hetero, MTHRF hetero
    10/2024 - histeroskopia
    02/2025 - histeroskopia i wycięcie polipa, CD138 - ujemny
    02/2025 drożność jajowodów - prawy drożny, lewy drożny „pod dużym ciśnieniem”

🧔🏻‍♂️ 36
    Badania nasienia
    11/2023 ok
    03/2025 - morfologia 0%, fragmentacja 50% 😔
    03/2025 USG jąder ok

17/11/24 ⏸️
    26/11/24 💔👼

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️😍
    rośnij misiu ✨🐻

Kolejna wizyta 05.06 🥰✨✨✨

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ