X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Morgo Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Czy któraś tutaj badała się na Helicobacter pyroli? Którą metodę wybrałyście i czy zalatwialyscie na nfz czy prywatnie? Nie wiem czy próbować na nfz bo pewnie będę czekać 2 lata..

Odpowiem jako lekarz, który się tym zajmuje na codzień - już lekarz POZ może Ci zlecić test z kału na antygen H.pylori w ramach NFZ - ta metoda przesiewowo jest wystarczająca. Tylko ważne jest to, by na 10-14 dni przed testem nie przyjmować żadnych inhibitorów pompy protonowej (popularne leki na refluks) oraz na 4 tyg. przed nie brać żadnego antybiotyku. Nieco większą skuteczność w wykrywaniu ma test ureazowy, który pobiera się w trakcie gastroskopii - jeśli ktoś ma do niej wskazania (np. ma 45+ lat i wieloletni wywiad choroby refluksowej, nowotwór żołądka w rodzinie, ból przy przełykaniu) to robimy go. Można też prywatnie zrobić sobie test oddechowy. Ale w praktyce i lekarze rodzinni, i gastrolodzy bazujemy głównie na teście z kału. Zwłaszcza u osób poniżej 40-tki.

Dżozu lubi tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

starania od 03.2025
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn - u mnie niestety owulaki też ciemnieją przed okresem :( chociaż wg chatu GPT nie powinny. I widzę, że sporo lasek tak ma (a ja niby nie mam PCOS). Dzień przed @ premom oceniła mojego owulaka na 0,4 (wrzucałam gdzieś wcześniej fotę, kilka stron temu)

assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
    🤞 11cs !

✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    assialbnn - u mnie niestety owulaki też ciemnieją przed okresem :( chociaż wg chatu GPT nie powinny. I widzę, że sporo lasek tak ma (a ja niby nie mam PCOS). Dzień przed @ premom oceniła mojego owulaka na 0,4 (wrzucałam gdzieś wcześniej fotę, kilka stron temu)
    Ja akurat czuje że w tym cyklu nam się nie udało, więc te owulaki absolutnie nie dają mi nadzieji nacokolwiek, ale wrzuciłam je tutaj aby zademonstrować że to że tak się dzieje może nic nie znaczyć 🙂 czat mówi że przed miesiączką może wystąpić skok LH stąd test bardziej pozytywny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:05

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Odpowiem jako lekarz, który się tym zajmuje na codzień - już lekarz POZ może Ci zlecić test z kału na antygen H.pylori w ramach NFZ - ta metoda przesiewowo jest wystarczająca. Tylko ważne jest to, by na 10-14 dni przed testem nie przyjmować żadnych inhibitorów pompy protonowej (popularne leki na refluks) oraz na 4 tyg. przed nie brać żadnego antybiotyku. Nieco większą skuteczność w wykrywaniu ma test ureazowy, który pobiera się w trakcie gastroskopii - jeśli ktoś ma do niej wskazania (np. ma 45+ lat i wieloletni wywiad choroby refluksowej, nowotwór żołądka w rodzinie, ból przy przełykaniu) to robimy go. Można też prywatnie zrobić sobie test oddechowy. Ale w praktyce i lekarze rodzinni, i gastrolodzy bazujemy głównie na teście z kału. Zwłaszcza u osób poniżej 40-tki.

A te testy z domowego laboratorium maja sens?

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • MoniaB Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Czy któraś tutaj badała się na Helicobacter pyroli? Którą metodę wybrałyście i czy zalatwialyscie na nfz czy prywatnie? Nie wiem czy próbować na nfz bo pewnie będę czekać 2 lata..

Zaczęłam podejrzewać u siebie z powodu bólów nadbrzusza, odbijania, uczucia pełności w żołądku, refluksu, osłabienia... i fakt, że wplywa na ferrytyne i żelazo. Trądzik i migreny mam od zawsze więc nie łączyłabym tego..

Przeszukałam trochę forum i znalazłam tą stronę- https://zdrowy-sukces.pl/produkt/helicobacter-pylori-protokol-suplementacyjny

"Najczęstsze objawy H.pylori to:

🌸 ból w nadbrzuszu,

🌸 uczucie pełności w żołądku,

🌸 nudności,

🌸 zgaga,

🌸 odbijania (kwaśne, puste),

🌸 nieświeży oddech,

🌸 niechęć do spożywania mięsa,

🌸 wzdęcia,

🌸 niedokwasota lub nadkwasota żołądka (w zależności od lokalizacji infekcji),

🌸 niedobór ferrytyny, cynku,

🌸 niedobór witaminy B12, magnezu,

🌸 niedobór wapnia i innych.

🌸 przewlekłe zaparcia,

🌸 skłonność do powstawania siniaków,

🌸 trądzik różowaty,

🌸 migreny,

🌸 flegma, chrypka,

🌸 przewlekłe zmęczenie,

🌸 nietolerancje pokarmowe,

🌸 SIBO,

🌸 alergie (w tym astma),

🌸 neurologiczne,

🌸 metaboliczne,

🌸 wątrobowo-żółciowe,

🌸 przykry oddech z ust,

🌸 niepłodność,

🌸 szybko spadające AMH.

🌸 endometrioza trudna do ogarnięcia pomimo diety."

Jeśli masz takie objawy to zrób gastroskopię. Nie ma co ryzykować. To może być bakteria, może coś poważniejszego. Koleżanka właśnie miała poważniej. Gastroskopia nie jest przyjemna, ale trwa chwilę i dużo wyjaśnia, podczas niej też badają helicobacter.

Dżozu lubi tę wiadomość

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2022
    Strania od 04.2024

6 cs z Aromek ⚪⚪⚪⚪⚪⚪

1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
    🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
    🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie, naturalnie ⚪
    2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪

AMH dobre
    Celiaklia
    Nasienie lekko obniżone
    Inne wyniki moje i męża ok
  • Belia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Asia, ale zbieg okoliczności ja sobie dziś zaczęłam podobny eksperyment 🤣 tylko zatestowałam z drugiego moczu bo wcześniej na to nie wspadlam.
    Ale fajnie rozładowuje potrzebę zatestowania.
    My to jednak jesteśmy wariatki dziewczyny 😀

assialbnn, ater lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
    12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team ✨rodzew2026✨✊🏼
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika bardzo trzymam kciuki, żebyś jutro zobaczyła wymarzone dwie kreski 🤞🏻🍀🥹

Dżozu ja ostatnio zrobiłam przeciwciała z krwi IgG, bo mam ciagle niską ferrytynę.

Lilinko, czy oprócz histeroskopii z biopsją myślałaś może o zbadaniu się immunologicznie? Może właśnie w immunologii leży u was problem?

Dżozu, Darrika, Olisska lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

💉 equoral, encorton, accofil, neoparin

13/06 - wizyta w klinice
    07/25 - IUI?
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:

O super, dzięki za odpowiedź!! Dobrze, że wspomniałaś o IPP, bo w kryzysie zoladkowo-refulksowo-migrenowym przedwczoraj zjadlam 1 dicloduo combi, a kusiło mnie żeby zbadać w tym tygodniu prywatnie kał. Od piątku cisnę z lekkostrawnym jedzeniem, bo moje samopoczucie dobiło dna... jest trochę lepiej, ale nie rewelacyjnie. Najlepsze, że nie mam zgagi, ale ten ucisk i cofanie w przełyku... mam kłopoty z 2-3 miesiące, ale były lagodne, a teraz mam jakiś "atak".

No nic dzięki, będę załatwiać badania:)

Morgo lubi tę wiadomość

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
    pasożytów i infekcji (???) brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...

⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu

🧔‍41
    seminogram 👍 ten fertil on

🐶4
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Haha Asia, ale zbieg okoliczności ja sobie dziś zaczęłam podobny eksperyment 🤣 tylko zatestowałam z drugiego moczu bo wcześniej na to nie wspadlam.
    Ale fajnie rozładowuje potrzebę zatestowania.
    My to jednak jesteśmy wariatki dziewczyny 😀
    Haha 😂 wariatki to chyba zbyt delikatnie powiedziane 😂🙈 wszystko jest dla ludzi także warto robić eksperymenty 😁
    Nigdy nie sprawdzałam w ten sposób owulakow, to mój pierwszy raz i wiem że ostatni 😆
    W ostatniej ciąży kiedy już o niej wiedziałam zrobiłam z ciekawości test owulacyjny i faktycznie wyszedł mocno pozytywny 🙂

S_va_88, S_va_88, S_va_88, S_va_88, Belia lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Hej Dziewczyny,

Zaczęłam podejrzewać u siebie z powodu bólów nadbrzusza, odbijania, uczucia pełności w żołądku, refluksu, osłabienia... i fakt, że wplywa na ferrytyne i żelazo. Trądzik i migreny mam od zawsze więc nie łączyłabym tego..

Przeszukałam trochę forum i znalazłam tą stronę- https://zdrowy-sukces.pl/produkt/helicobacter-pylori-protokol-suplementacyjny

"Najczęstsze objawy H.pylori to:

🌸 ból w nadbrzuszu,

🌸 uczucie pełności w żołądku,

🌸 nudności,

🌸 zgaga,

🌸 odbijania (kwaśne, puste),

🌸 nieświeży oddech,

🌸 niechęć do spożywania mięsa,

🌸 wzdęcia,

🌸 niedokwasota lub nadkwasota żołądka (w zależności od lokalizacji infekcji),

🌸 niedobór ferrytyny, cynku,

🌸 niedobór witaminy B12, magnezu,

🌸 niedobór wapnia i innych.

🌸 przewlekłe zaparcia,

🌸 skłonność do powstawania siniaków,

🌸 trądzik różowaty,

🌸 migreny,

🌸 flegma, chrypka,

🌸 przewlekłe zmęczenie,

🌸 nietolerancje pokarmowe,

🌸 SIBO,

🌸 alergie (w tym astma),

🌸 neurologiczne,

🌸 metaboliczne,

🌸 wątrobowo-żółciowe,

🌸 przykry oddech z ust,

🌸 niepłodność,

🌸 szybko spadające AMH.

🌸 endometrioza trudna do ogarnięcia pomimo diety."

Hej, ja mogę się wypowiedzieć, bo przechodziłam batalię z helicobacterem we wrzesniu/pazdzierniku zeszlego roku. Bazuję na rekomendacjach od mojej dietetyk, która mnie z tego wyleczyła.
    1. Test z kału niestety nie zawsze wykrywa helicobactera. Mój Mąż najpierw robił z kału na NFZ a potem poszedł jeszcze na test oddechowy i na oddechowym wyszedl mu bardzo wyraźnie pozytywny, a z kału dostał wynik negatywny.
    2. Musicie się przeleczyc oboje z partnerem. Nam obojgu wyszedl heli z testu oddechowego i oboje musieliśmy się przeleczyc bo zarażasz się tym przez ślinę wiec w związku jest bardzo łatwo to sobie przekazywać.
    3. Polecam bardzo leczenie dietoterapią a nie antybiotykiem. Ja niestety ze względu na potrzebę szybkiego pozbycia się heli przeszlam bardzo obciążająca abtybiotykoterapie (12 tabletek dziennie plus leki na odkwaszenie zoladka) coś okropnego. Dietoterapia jest łagodniejsza. Pijesz ziółka antyhelicobacterowe, sok z żurawiny, łykasz lukrecję DGL, mastikę, olej z czarnuszki, laktoferynę i osłaniasz żołądek np. Glutkiem z siemienia lnianego albo naparem z korzenia. prawoślazu. Jest cały protokół na to około 2-3 miesięczny. Mąż wyleczył w ten sposób, a ja w tym czasie po antybiotykoterapii popijałam ziółka i piłam sok z żurawiny, żeby uniknąć ponownego zakażenia.

Ogólnie komfort życia bardzo rośnie po wyleczeniu i po jakimś pół roku moje badania krwi zaczęły się drastycznie poprawiać :)

Dżozu, MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2024 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2024 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2024 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2024 USG, mamy serduszko 🩷
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Hej, ja mogę się wypowiedzieć, bo przechodziłam batalię z helicobacterem we wrzesniu/pazdzierniku zeszlego roku. Bazuję na rekomendacjach od mojej dietetyk, która mnie z tego wyleczyła.
    1. Test z kału niestety nie zawsze wykrywa helicobactera. Mój Mąż najpierw robił z kału na NFZ a potem poszedł jeszcze na test oddechowy i na oddechowym wyszedl mu bardzo wyraźnie pozytywny, a z kału dostał wynik negatywny.
    2. Musicie się przeleczyc oboje z partnerem. Nam obojgu wyszedl heli z testu oddechowego i oboje musieliśmy się przeleczyc bo zarażasz się tym przez ślinę wiec w związku jest bardzo łatwo to sobie przekazywać.
    3. Polecam bardzo leczenie dietoterapią a nie antybiotykiem. Ja niestety ze względu na potrzebę szybkiego pozbycia się heli przeszlam bardzo obciążająca abtybiotykoterapie (12 tabletek dziennie plus leki na odkwaszenie zoladka) coś okropnego. Dietoterapia jest łagodniejsza. Pijesz ziółka antyhelicobacterowe, sok z żurawiny, łykasz lukrecję DGL, mastikę, olej z czarnuszki, laktoferynę i osłaniasz żołądek np. Glutkiem z siemienia lnianego albo naparem z korzenia. prawoślazu. Jest cały protokół na to około 2-3 miesięczny. Mąż wyleczył w ten sposób, a ja w tym czasie po antybiotykoterapii popijałam ziółka i piłam sok z żurawiny, żeby uniknąć ponownego zakażenia.

Ogólnie komfort życia bardzo rośnie po wyleczeniu i po jakimś pół roku moje badania krwi zaczęły się drastycznie poprawiać :)

O rany, dzięki za odpowiedź, tego potrzebowałam. A takie testy oddechowe można zrobić np. w Diagnostyce? Czy lepiej szukać wyspecjalizowanych placówek?

S_va_88 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;

fsh 3,94; lh 2,8

6-7 dpo

🧔‍41

🐶4
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Hej, dziewczyny.
    Nie nadrobię wszystkiego, bo staram się korzystać z wakacji (mimo że deszczowe Bieszczady nam się trafiły - ale trekingi dobrze mi robią na głowę).
    Kokosik, Ragazza - tulę 🫂🫂, bardzo mi przykro.
    Tak myślę sobie, że jak człowiek się już jakiś czas stara o 🍼 to czasem wpada w taką iluzję, że jak już tą upragniona ciąża będzie to będzie koniec frustracji, że generalnie będzie dobrze. A życie życiem, przynosi kolejne wyzwania.
    Wczoraj zrobiłam test (celując w 10 dpo) i jest ujemny, jakaś nadzieja w kościach pozostaje, ale czuję ogólnie że być może dane nam będzie starać się dłużej. Zobaczymy. Z końcem roku kończy mi się umowa o pracę na dobrych warunkach z brakiem możliwości kolejnej w tym miejscu... Mój plan B to szukanie nowej pracy, gdzie dostanę też umowę o pracy - być może będzie się to wiązać z dojazdami do innego miasta, a więc dobrze byłoby wrócić do jazdy samochodem. Żal mi strasznie tej utraty stabilności pracowej.
    I to tylko pokazuje, jak w codzienności starania mieszają się z życiem. Typu lekiem o pracę, jej znalezieniem i stabilnością jaką ona daje.

Trzymam kciuki za Ciebie, żeby szybko udało Ci się znaleźć nową prace

Morgo lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...

#rodzę w 2026 r.
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Ja też się bez bicia przyznaję, że dzisiaj testowałam mimo że chciałam wytrzymać do środy. Jestem 10dpo i biel vizira 😭 od dzisiaj też mam lekkie bóle miesiączkowe .. także jakaś nadzieja jest, ale już mniej się nastawiam że wyszło. Powtórzę test we wtorek

S_va_88, Morgo lubią tę wiadomość

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023

ona:
    - suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    O rany, dzięki za odpowiedź, tego potrzebowałam. A takie testy oddechowe można zrobić np. w Diagnostyce? Czy lepiej szukać wyspecjalizowanych placówek?
    Mi dietetyk rekomendowała wyspecjalizowane placówki i robiliśmy testy oddechowe w Zdrowych Jelitach w Warszawie. :)

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2024 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2024 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2024 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2024 USG, mamy serduszko 🩷
  • Aga32 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przeszłam helikobakter.... I też znaleziono mi go po niskiej ferrytynie i żelazie. Brałam antybiotyki i co prawda pomogły ale wyniki wcale się nie poprawiły... Miałam robioną też gastroskopie kolonoskopie a w sumie to czego nie miałam robionego xd zostaje jeszcze sibo ale lekarze twierdzą że to wymyślona choroba xd

Dżozu, Morgo lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy Hashimoto
    Insulinoopornosc

Leki:
    Eutyrox 112
    Glucophage 500
    Energamma
    Vit d
    Kwas foliowy
    Duphoston

09.24 💔 7 tydzień
    5.05.2025 ⏸️🤞
    6.05 beta 525.8
    Progesteron 14.09
    Anty TPO >4000😢
    8.05 beta 1222
    Progesteron 9.74😢
    23.05 TSH 0.42 do poprawy + insulinoopornosc
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Mi dietetyk rekomendowała wyspecjalizowane placówki i robiliśmy testy oddechowe w Zdrowych Jelitach w Warszawie. :)

Właśnie znalazłam Zdrowe Jelita w Katowicach...chyba będę załatwiać równocześnie test oddechowy prywatnie dla siebie i męża (choć on miał kilka lat temu gastroskopie w związku z nadżerką i nie wykryli mu HP) i gastroskopie na nfz.
    Ostatnio przeglądałam swoje wyniki badań z kilku lat i się zdziwiłam jak ładne żelazo i ferrytynę miałam.

🙋‍♀️34

starania na luza od 2/24
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

fsh 3,94; lh 2,8

6-7 dpo

🧔‍41

🐶4
  • MroziaMM Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,
    Ja też się bez bicia przyznaję, że dzisiaj testowałam mimo że chciałam wytrzymać do środy. Jestem 10dpo i biel vizira 😭 od dzisiaj też mam lekkie bóle miesiączkowe .. także jakaś nadzieja jest, ale już mniej się nastawiam że wyszło. Powtórzę test we wtorek

Bo ten czas po owulacji do @ jest najgorszy.. ja ciągle tez analizuje swoje szanse.. nie wiem po co jak i tak co ma być to będzie. Test tez mnie kusi ale nie wiem po co jak dopiero prawdopodobnie 8 dpo. Czasami nie wiem po co ciągle zerkam na wykresy innych dziewczyn które były w ciąży aby znaleźć jakieś podobieństwa i choć troche sie pocieszyć, że jednak w tym cyklu sie udało.. I tak samo nie serduszkowalismy już po pozytywnym teście owulacyjnym i tez ciągle mysle o tym, ze zje*ałam bo może owulacja jednak byla później.. I ciągle coś sobie wkręcam bo tak bardzo zależy mi na tym aby już to się stało choć wiem, że u mnie to dopiero początek mimo wszytsko starań ale ciągle jest ten chory żal dlaczego nie już... masakra z tym wszystkim😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:23

sandrac_94 lubi tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,

Ja jestem 12dpo zastrzyku ovi.
    I tak samo 10dpo owulce i również na teście biel wizira plus bóle jak na @.
    Okres myślę że powinien być między środą a piątkiem.
    Również test powtórzę we wtorek. Jeśli dalej będzie negatyw to dzwonię do gina aby umówić się na drożność jajowodów.

Tylko tak mnie zastanawia czy można w trakcie stymulowania clo zrobić badanie drożności i jednocześnie się starać 🤔
    Czy kontrast który stosowany jest podczas badania drożności nie zaszkodzi rosnącemu pęcherzykowi? I czy nie zabije lub osłabi plemniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:33

S_va_88, sandrac_94 lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,
    🫂🥺

sandrac_94 lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara__ a czy Ty dzisiaj testowałaś?

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
‹‹ 291 292 293 294 295
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ