W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Wracam na to forum po prawie 5 latach od pierwszego zalogowania. Dziwne uczucie 😝
Majówka jakoś nas zainspirowała do powiększenia rodziny. Totalny spontan, bez wcześniejszej rozmowy 😝 także zobaczymy co z tego będzie bo akurat mam dni płodne.
Koja07, Olisska, White1, Powder, DreamBee, Kokosik, Miracle25, Darrika, Justa28, Idawoll, hope♥, Agat99, Paulina66, Witynja, NinaB, S_va_88, Wianek, cysterka95, Ola9896 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 05.2025
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Koja07 wrote:Cytuj / Edytuj / Zgłoś
Hej, dziewczyny jutro 12 dzień po owu i 32 dzień czyli teoretycznie mam dostać miesiączkę
W zeszłym miesiącu miałam przesunięta przez stres którego miałam bardzo dużo, teraz pokazuje że mam mieć cykl 36 dzień ale przecież teoretycznie jak zawsze miałam 32 dzień.
Jutro robię test rano może coś wyjdzie a jak nie to będę czekać do 36 dnia jak pokazuje 😉
Co myślicie?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Hej.
Proszę wpisać mnie na testowanie 06.05.
Postanowiłam się też ujawnić. 😃 U nas jest to trzeci cykl starań. Oczywiście robie pomiary temperatury, w tym cyklu skupiłam się na obserwacji sluzu - ale w momencie gdy zaczelam to robić jak na złość jakby go nie było.. a w poprzednich cyklach było go widać gołym okiem.
Dodatkowo suplementacja. Myślałam oczywiscie, że będzie to tylko formalność a jednak juz leci trzeci cykl.
Cykle mam różne ostatnio mialam 24 dni, 25 dni a teraz ovu wylicza mi, że na 29 dzień cyklu (06.05) dostanę okres i faktycznie jeszcze go nie dostałam.
Oczywiście doszukuje się objawow we wszystkim i w tym cyklu juz sie przecież pospieszyłam i zrobilam juz dwa testy.... negatywne.
Alee mialam nietypową sytuację oczywiscie chwile przed tym zrobilam test a pozniej serduszkowalam z mężem i zaznaczę nigdy nie mialam takiej sytuacji. Po całej akcji wstalam i zrobiło mi się slabo, gorąco i w ogóle jakbym miała zemdlec za chwilę. Usiadłam przy oknie trwało to może z 5 min i jak poczułam, że dam radę chodzić poszlam zwymiotować. Przepraszam jak kolwiek to brzmi obrzydliwie ale dla mnie dość specyficzna sytuacja.. jakby było cudownie gdyby sie udało..
Wiec tez dopada mnie brajan .. w sumie nie juz tylko od momentu kiedy sie staramy 😆
Gratuluję tym dziewczynom którym juz udało się zajść w wymarzona ciążę - mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę! 🥰
A resztę ściskam mocno!
Skowronek, cukrzyk1991, Miracle25, Powder, Justa28, Karolaaa95, assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
S_va_88 wrote:Hej. A kolejny test, albo beta. Ja dzień przed okresem też miałam negatywny, a potem w piątym dniu spóźnienia beta ciążowa i test cień cienia.
S_va_88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zostawiam majówkowe wiruski dla Was 🦠🍆🦠🍆🦠🍆🦠🍆🦠🍆🦠🍆🦠 , nazwa wątku mnie rozbawiła do łez 😂
Idawoll, NinaB, Skowronek, emciak, Witynja, hope♥, DreamBee, Justa28, Agat99, Darrika, emilgiana, White1, Olalexa, Paula6432, Powder, Liliuszka_2024, kolorlila, Pacynka, cysterka95, Loraa, Paulina66 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️‘87
🙇🏻‘83
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
👩🏻⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
👩🏻⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
👩🏻⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
👩🏻⚕️ 17.04 krzywa ❌ 153mg/dl 😵 🩵 987g (25+5)
🩸 28.04 powtórka krzywej:
✨Na czczo 99mg/dl (<92) ⚡️
✨1h 161mg/dl (<180)
✨2h 160 mg/dl (<153) ⚡️
👩🏻⚕️ 15.05 …
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
cukrzyk1991 wrote:S_va_88 - patrzę na Twoją stopkę i zastanawia mnie skrót OM ? Bo jeszcze na ovufriend nie widziałam takiego
Co on oznacza ?
Ogólnie jesteś rocznik 88 ?
To oznacza ostatnia miesiączka, która była początkiem cyklu w którym zobaczyłam ⏸️. Lekarz tak oznaczał w książeczce ciąży.
Edit: tak jestem rocznik 88Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 21:07
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
assialbnn wrote:Hej 😉 Nie mogę się z Tobą zgodzić odnośnie długości fazy lutealnej 🤷♀️ są powody przez które faza lutealna może trwać krócej lub dłużej. Np jeśli progesteron spada szybciej po szczycie lub wolniej . W moim ostatnim cyklu faza lutealna trwała tylko 10 dni . I nie koniecznie trzeba mieć problem z niedomoga lutealna może poprostu zdarzyć się cykl kiedy będzie ona krótsza lub dłuższa bez powodu 🙃
Przykładowo: po porodzie zanim unormuje się cykl, faza lutealna się różni, bo hormony jeszcze niee są unormowane żeby owulacja odbyła się prawidłowo. Po poronieniu również mogą występować różne zawirowania. Na stymulacjach, zwłaszcza pierwszych, gdzie to jest trochę lecenie w ciemno, również może się zdarzyć że jajeczko nie będzie dobrej jakości i wydzieli się skrajnie niski progesteron, który spowoduje krótka fazę lutealna. Lub losowy przypadek w danym cyklu. Ale w znacznej większości przypadków długość fazy lutealnej jest zwyczajnie stała. I to przez pryzmat terminu owulacji trzeba wyznaczać termin potencjalnej miesiączki. No bo hej, jeśli mam cykle 25 dni, ale akurat dostanę owulacji w 20 dniu cyklu, to nie ma bata że 26 dnia cyklu przyjdzie miesiączka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 21:07
S_va_88, NinaB, Powder lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Koja07 wrote:Cytuj / Edytuj / Zgłoś
Hej, dziewczyny jutro 12 dzień po owu i 32 dzień czyli teoretycznie mam dostać miesiączkę
W zeszłym miesiącu miałam przesunięta przez stres którego miałam bardzo dużo, teraz pokazuje że mam mieć cykl 36 dzień ale przecież teoretycznie jak zawsze miałam 32 dzień.
Jutro robię test rano może coś wyjdzie a jak nie to będę czekać do 36 dnia jak pokazuje 😉
Co myślicie?20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
AnMiPe wrote:Tylko u mnie sam test niekoniecznie mógł świadczyć o owulacji. Ale dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz 😊walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Hej. Mam dziwne przemyślenia przy tej walce o spełnienie się tego jednego jedynego marzenia, zajście w ciążę, która będzie nudna i trwała dziewięć miesięcy.
A mianowicie, mam pytanie czym dla Was jest macierzyństwo ?
Jak na to pytanie odpowiedziały by te które szczęśliwie doczekały tego zaszczytu i już są Mamami?
I te które, no właśnie tak jak ja marzą o tym?
Sory, za dziwne rozkminy. Ale tak się zastanawiam, skąd to się tak naprawdę bierze, to marzenie o macierzyństwie. Bo odpowiedź, że naszą rolą "społeczna" jest rodzenie dzieci......to za mało.
PS. Bo skąd My które tych dzieci nie mamy, mamy o tym wiedzieć, że jak się spełni nam to marzenie, to czy powiemy sobie. Tak, to jest to.
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Dziewczyny, my już po imprezie rodzinnej. Cały czas ciągnęło mnie tak podbrzusze, że szok.
Nie wytrzymałam.
Zbierałam siki całą podróż powrotną i pierwszy raz w życiu jest cień kuzyna. I to chyba taki nawet znośny, odczytany po 4 minutach.
Z wieczornego sika. 9/10 dpo 🥹🥹🥹🥹🥹
Szczerze jestem w takim szoku, że aż siedzę spokojnie i patrzę na test. Kreska ciemnieje. Jutro z rana powtarzam i jak znów będzie to jadę na betę. To może być oszukaniec ale szczerze czułam, że to ten cykl i nawet wspomagałam się luteiną.
Czy wy to widzicie????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 21:23
MroziaMM, Agat99, Joanka#, Karola1995, Miracle25, DreamBee, kasialinkaa, Justa28, hope♥, AnMiPe, Darrika, kitka_, Mardotka, emilgiana, White1, Olalexa, ellevv, Bella_33, Nayeli, Powder, Idawoll, Wianek, kolorlila, Piret, Pacynka, kikix0o, Gnom, Pustynia, beautifullady, cysterka95, kasia97, karczoch321, Lucy321, Loraa, SanderkaA, CrazyDaisy, Paulina66, Daisy1, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Kokosik wrote:Dziewczyny, my już po imprezie rodzinnej. Cały czas ciągnęło mnie tak podbrzusze, że szok.
Nie wytrzymałam.
Zbierałam siki całą podróż powrotną i pierwszy raz w życiu jest cień kuzyna. I to chyba taki nawet znośny, odczytany po 4 minutach.
Szczerze jestem w takim szoku, że aż siedzę spokojnie i patrzę na test. Kreska ciemnieje. Jutro z rana powtarzam i jak znów będzie to jadę na betę. To może być oszukaniec ale szczerze czułam, że to ten cykl i nawet wspomagałam się luteiną.
Czy wy to widzicie????
Ja widze!!! ❤❤Kokosik lubi tę wiadomość
-
Kokosik wrote:Dziewczyny, my już po imprezie rodzinnej. Cały czas ciągnęło mnie tak podbrzusze, że szok.
Nie wytrzymałam.
Czy wy to widzicie????
Kokosik lubi tę wiadomość
04.2025 powrót do starań 🐣
01.2025 13tc 💙👼 💔 -
S_va_88 wrote:Hej. Mam dziwne przemyślenia przy tej walce o spełnienie się tego jednego jedynego marzenia, zajście w ciążę, która będzie nudna i trwała dziewięć miesięcy.
A mianowicie, mam pytanie czym dla Was jest macierzyństwo ?
Jak na to pytanie odpowiedziały by te które szczęśliwie doczekały tego zaszczytu i już są Mamami?
I te które, no właśnie tak jak ja marzą o tym?
Sory, za dziwne rozkminy. Ale tak się zastanawiam, skąd to się tak naprawdę bierze, to marzenie o macierzyństwie. Bo odpowiedź, że naszą rolą "społeczna" jest rodzenie dzieci......to za mało.
PS. Bo skąd My które tych dzieci nie mamy, mamy o tym wiedzieć, że jak się spełni nam to marzenie, to czy powiemy sobie. Tak, to jest to.
Ja jestem mamą jednego cudownego chłopca od 2lat.
W zasadzie odkad pamietam chcialam miec dzieci - w wieku 28lat sie udalo. Teraz mam prawie 30 i marze o kolejnym CUDZIE✨
Ze swojej perspektywy moge powiedziec - macierzyństwo to dla mnie ogrom spelnienia i morze a w zasadzie ocean miłosci. Jest to trudne, zwlaszcza na poczatku bo jest nowe, bywa ze jest wyjesciem ze strefy komfortu. Wiem ze to co napsize jest kontrowersyjne ale jest to dla mnie sens zycia.
Bo czym byloby zycie bez milosci do męża i dzieci.
Jak widze usmiech mojego syna to widze usmiech mojego męża i nie wierze, ze po prostu widze naszą miłość.
Macierzynstwo dało mi pewnosc siebie, milosc, i sens.
Wczesniej mialam pewnosc siebie, milosc i sens zycia. Ale teraz to jest zupelnie inny level tęgo wszystkiego.CrazyDaisy, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Nie wytrzymałam.
Czy wy to widzicie????
Pewnie ze widac ❤️Kokosik lubi tę wiadomość
-
Nie wytrzymałam.
Czy wy to widzicie????
Jest! Piekna 🥰Kokosik lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
S_va_88 wrote:A mianowicie, mam pytanie czym dla Was jest macierzyństwo ?
I te które, no właśnie tak jak ja marzą o tym?.
Nie mam dzieci, ciągle walczymy o pierwszego maluszka, ale jest to bardzo ciekawe pytanie i też lubię takie rozkminy.
Myślę, że macierzyństwo mnie zaskoczy i zweryfikuje moją odpowiedź w przyszłości, ale na obecną chwilę sądzę, że jest to głównie spore wyzwanie bo macierzyństwo uczy akceptowania nieprzewidywalności życia i radzenia sobie z trudnościami, nawet gdy jest ciężko. Macierzyństwo to z pewnością piękna, choć nie zawsze łatwa droga, która pozwala odkrywać miłość w najczystszej formie i właśnie kojarzy mi się z taką bezkresną miłością. No i przede wszystkim jest dużą odpowiedzialnością.Miracle25, S_va_88 lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Nie wytrzymałam.
Czy wy to widzicie????
tak przeczuwałam że cos kiełkuje 🌷 jutro sikaj z rana i dawaj nam znaka ❤️
Kokosik lubi tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 02/25 💔 6/7 t
SERPINE1 , MTHFR hetero
Prolaktyna 4dc - 25
Żelazo - z 140,00 na 70 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 93, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70