W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia, co do męża… Może poczuł za dużą presję i się zamknął w sobie. Ja czasem tak mam, ktoś na coś naciska, to ja po złości nie zrobię żeby było po mojemu 🤡
Ja jak się już czasami pogubię z mężem w jakiejś kłótni i nawet nie chce nam się gadać, to pisze mu na kartce wszystkie swoje żale, to co myślę i jak widzę pewne sprawy. Tak czasami łatwiej wytłumaczyć o co chodzi, gdy druga strona bez dodatkowych emocji ma możliwość zapoznać się z tym co tam w duszy gra. Czasami mi też łatwiej pewne rzeczy napisać niż powiedzieć. Może to będzie jakieś rozwiązanie dla Was.
Co do misiow. Wczoraj byłam w Beskidzie Żywieckim i mimo, że byłam tu już tyle razy to po raz pierwszy przy wejściu na szlak widziałam tabliczkę Uwaga, niedźwiedźoczywiście zero człowieka, tylko ja i pies. Śpiewałam całą traske żeby go ewentualnie spłoszyć (i pewnie wszystko inne co żywe w okolicy 🤪).
Dziś z kolei byłam w Małej Fatrze. I rano na insta przeglądałam story stamtąd. Oczywiście na start było nagrane jak niedźwiedź się kręci w okolicy szlaku. Więc dzisiaj też zdzierałam głos w lesie, tym bardziej, że znowu było pusto i spotkałam tylko z 6 osób. Na szczęście misia nie było
Ale kiedyś w Bieszczadach mama z młodym przecięła nam drogę, a w Tatrach Zachodnich trafiliśmy na świeżą kupę na szlaku, zapach zwierza i przez całą trasę w dół słychać było ryki raz z jednej, a raz z drugiej strony doliny 🫣Miracle25, Dżozu, Marzycielka94, ater, olaa, Morgo lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
flotek wrote:Ja tak z innej beczki. Mam obawę że dziewczyny w pracy będą gadać jak w końcu nam się uda. Niby jestem już dawno po dwudziestce ( wciąż mi na szczęście bliżej do 20 niż 30 🤪) , ale zaczęłam tą pracę niecały rok temu 🫣
Boję się opinii...
Miej w dupie opinie innych. Tym bardziej popatrz,
jak starania wyglądają, ile to trwa miesięcy, lat.
Daj Ci Boże, albo w co tam wierzysz dzidziusia jak najszybciej. A praca, nie ta to inna.💚Gnom, flotek, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Cytrynowa_Harmonia wrote:A niech sobie gadają, jest to tylko praca, którą się zmienia. Nie przejmuj się. Sama jestem na etapie zmiany pracy (zaczynam nową od 01.07), a dalej planujemy małe bobo z jeszcze większym zapałem
Powodzenia a akcji ⏩⏩⏩bobas.
I w nowej pracy😘Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
AnMiPe wrote:Flotek, czy Ty się boisz nastoletniej ciąży?! 🤪
🥳
A z siostrą bliźniaczką śpiewałyśmy sobie w urodziny:
""Cztery Osiemnastki tylko w moim samochodzie
To jest teraz trendy to jest teraz w modzie"""flotek, Kokosik, olaa lubią tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Zosia667 wrote:
I🫂za dzisiejsze rozczarowanieCykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
NinaB wrote:Mi waliło serce jak miałam mojemu lekarzowi powiedzieć że jestem w ciąży 😂😂😂 a chodziłam do chłopa co miesiąc żeby w tą ciążę zajść 😂
Zosiu, bardzo mi przykro. 😭 wiele już dziewczyny napisały, ale uważam że poważna rozmowa was niestety nie ominie
Teraz jak to wspominam. To chciałabym wpaść tam do gabinetu jak świnia w pomidory i od drzwi wołać że jestem w ciąży......
Eh marzenieGnom, Marzycielka94, NinaB, olaa, Morgo lubią tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
olaa wrote:MoniaB strasznie mi przykro, ze przez starania, niepłodność dochodzi u Was do spięć. Życzę, żeby się wszystko ułozyło, bo widać, że z czułością piszesz o mężu.
Dziękuję kochana!! 💛💛💛olaa lubi tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
🍒 od 04.2024 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
🍒 2 x IUI
🍒 od 08.2025 - start procesu IVF 👣
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Marzycielka94 wrote:Kochana ater, gmeraj gmeraj, bo Asia sobie gmerała i wygmerała 😂
S_va_88, Marzycielka94, ater, olaa lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
progesteron 16 ng/ml ....
16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
15.07- 3,81cm 👶
1.07- progesteron 20 ng/ml
Besins(progesteron) 3x100mg
Luteina 2x100mg
-
AnMiPe wrote:Flotek, czy Ty się boisz nastoletniej ciąży?! 🤪
Chyba każdy się boi 🤣 Generacja Z w pigułce 🤣🤪 Ja to się boje dziewczyn w pracy z którymi nie mam zbyt dobrych stosunków, nie rodzicielstwa 🫣S_va_88 lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
Belia wrote:Jezu dziewczyny ja to jednak jestem chora psychicznie. Chilluje sobie. Czytam sobie forum. Odpisuje. I nagle mi się przypomniało, że ja mam cytologię od poniedziałku na stronie diagnostyki nieodczytana. Ale dostałam paniki 😂😂😂 Wynik na szczęście to NILM.
Swoją drogą przy okazji cytologii obrała mi też wymaz na HPV wszystkie typy i wyobraźcie sobie jakie było moje zaskoczenie gdy wszędzie było NIE WYKRYTO 😳😳 cieszę się mega że wirus odpuścił, ale byłam zdziwiona serio .karczoch321, Belia, Sagi, S_va_88, cysterka95, Dżozu, Marzycielka94, ater, olaa, Morgo lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
progesteron 16 ng/ml ....
16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
15.07- 3,81cm 👶
1.07- progesteron 20 ng/ml
Besins(progesteron) 3x100mg
Luteina 2x100mg
-
Cały dzień do przeczytania, omg 🫠🤭 tym razem bez notatek bo nie miałam czasu więc, tylko wybiórczo co zapamiętałam
Darrika trochę to słodko-gorzkie pożegnanie, żałuję, że nie wyszło tak, jak sobie wymarzyłaś, aczkolwiek Twój wpis i fragment, że jeżeli chociaż jedna osoba czuła się dzięki tobie mniej samotna to to wszystko miało sens, po prostu top of the top dla mnie wpisów na tym forum. Bije z niego taka dojrzałość i pewność siebie. Strasznie się cieszę, że przyjmujesz te decyzje ze spokojem i w zgodzie ze sobą - to jest chyba w życiu najważniejsze. Życze Ci wszystkiego co najlepsze!!!
Lora Bardzo mi przykro, mam nadzieje, że szybko znajdziesz przyczynę
Kokosik Kciuki za jutrzejszą wizytę zaciśnięte na maksa!
Zosia Brak mi trochę słów, mam jednak nadzieję, że dogadacie się w ten lub inny sposób. Faceci są czasem… ech szkoda gadać. Ale my i tak ich kochamy 🫠
Wiem że jeszcze komuś chciałam odpisać ale nie pamiętam. Generalnie przytulam wszystkie dziewczyny, które przeżywają chwile zwątpienia - też często takie miewam. Będzie dobrze, musi!
U mnie dzisiaj 16 dc, owulaki wjechały od wczoraj, ale jeszcze bladziochy. Trochę dojrzewam do myśli, żeby ustalić deadline przed in vitro. Myślę, że padnie na wrzesień - prawdopodobnie polecimy wtedy do Nowego Jorku. O ile jakąkolwiek klinika będzie miała jeszcze pieniądze. Jeśli nie, to może styczeń - może wpadnie nowa pula. A jeśli nie, to wtedy będziemy się martwić. Kto wie co to życie przyniesie. Jednak powoli dojrzewam do tego, żeby przed samą sobą przyznać, że z takim nasieniem raczej będzie ciężko. Przewertowałam forum i naprawdę ciężko znaleźć przypadki, gdzie przy takich niskich wynikach trafiła się naturalna ciąża. No ale nic w tym złego! Do wszystkiego trzeba dorosnąć!
Mam jeszcze pytanie z innej beczki, a w zasadzie dwa
1. Czy któraś z Was ma problem z nawracającą opryszczką na ustach? Mam wrażenie że ostatnio to dziadostwo coraz częściej wraca i zastanawiam się czy nie przeszkadza dodatkowo w akcji bejbik (jakby już nie było wystarczająco pod górkę)
2. To trochę pytanie z dupy 😂😂 Czy któraś z Was suplementuje berberyne? czy to normalne że ona tak barwi mocz? 😂zastanawiam się czy mi czasem z czymś nie reaguje bo normalnie aż test mi dzisiaj zabarwiło 😂😂 przepraszam za te szczegóły 😂
Darrika, MoniaB, S_va_88, Kokosik, olaa lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024
Ona:
długie cykle, PCOS ❌
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj
koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅
kariotyp OK ✅
✨rodzę w 2026 🍀 ✨ -
Gnom wrote:Haha joo, ja miałam palpitacje jak powiedziałam pierwszy raz lekarce, że planujeny się starać o dziecko, miałam takie głupie, kompletnie nieprawdziwe wrażenie że będzie mnie zaraz oceniać. 😂
To było ponad rok temu i trochę ten start nam się przeciągnął, ale wciąż, miałam już 28 lat skończone. 😂
To się mam wrażenie trochę bierze z tego, że człowiek się spodziewa, że kiedyś się poczuje jak ułożony dorosły, a tutaj niespodzianka, czuję się tak samo jak 5 lat temu i to się raczej nie zmieni.
Z drugiej strony miałam innego ginekologa, który mnie straszył, że muszę koniecznie zajść w ciążę jak najszybciej, bo po 30stce to już po ptokach.
Wydaje mi się jakby społeczeństwo dawało przedział 3-5 lat kobietom na pierwsze dziecko. 25 lat ZA WCZEŚNIE, po 30 ZA PÓŹNO. Dlatego nie wolno nikogo słuchać i robić tak jak się uważa, a społeczeństwo niech sobie dyktuje beze mnie. 😂
Jak ja was uwielbiam dziewczyny 🤪😍 Zawsze dodajecie mi otuchy!!! Ale nie powiem, uśmiałam się xD
Ale tak, boję się nastoletniej ciąży, nie mając "naście" 🤪
A niech gadają, przynajmniej (liczę na to 🙏) wypoczne na L4 i macierzyńskim 😆S_va_88, Gnom, olaa, Morgo lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
Kokosik wrote:Dziś już gorzej. Zalewa mnie strach. Wzięłam na jutro wolne żeby nie zwariować ale wizytę mam dopiero wieczorem. Szczerze nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż zarodka z bijącym serduszkiem ❤️
Loraa trzymam kciuki 🤞
Zosiu 🫂😞
I oczywiście inaczej nie może być jak zarodek z serduszkiem👶💚Kokosik lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
kikix0o wrote:Ja się staram o dziecko a i tak się boję nastoletniej ciąży 😂 Jak przy ostatniej cb zobaczyłam dwie kreski to byłam przerażona 😅 Ale to chyba normalne
Ja chyba z szoku zejdę, a przyszły tatusiek to już w ogóle - przetrze oczy 🤪
Czyli moje przerażenie że będę w ciąży i chęć bycia w ciąży jest normalna 😆 Jak dobrze że nie jestem z tym wszystkim sama!!!!S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
💊 Suplementy:
S_va_88 wrote:Powiem Ci to co mówię sobie do lustra co rano.
Miej w dupie opinie innych. Tym bardziej popatrz,
jak starania wyglądają, ile to trwa miesięcy, lat.
Daj Ci Boże, albo w co tam wierzysz dzidziusia jak najszybciej. A praca, nie ta to inna.💚
U mnie problem z umową, mam nadzieję że by szefowa poszła na ugodę i udałoby się przedłużyć umowę do końca rodzicielskiego. Z resztą co ja gadam, nawet jeszcze nie testowałam a ja już urlop macierzyński i rodzicielski planuję 🤪🤪🤪S_va_88 lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
💊 Suplementy:
Zosiu tulę mocno, widziałam wyniki z bety 🥹 Następny cykl jest twój, nie załamuj się słonko ☀️
Wysyłam dużo spokoju i harmonii ❤️🩹🫂
A ja tutaj dopisze mój update żeby tak nie spamić już 🫣
7 dpo, tempka dokładnie taka sama jak przez ostatnie 7 dni. Już ten "śluzotok" trochę ustał ale teraz za to jest rozpulchnienie level hardcore! W ogóle dziewczyny jak to jest z tymi ciemnymi obręczami na sutkach? Coś słyszałam, ale nie do końca, jak ktoś ma doświadczenie niech opowie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 21:10
S_va_88, ater lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
💊 Suplementy:
assialbnn wrote:Dziewczyny nawiązując co Waszej dyskusji na temat nastoletnich ciąży to kiedy byłam w ciąży mając 23 lata okazało się że moja nastoletnia siostra też jest w ciąży 🙃 zaszła w ciążę mając 15 lat, urodziła kilkanaście dni przed swoimi 16 urodzinami xD okazało się że jest dłużej w ciąży niz ja, mimo że o mojej rodzice dowiedzieli się odrazu a o jej dopiero jak była 5msc . Między naszymi dziećmi jest kilka dni różnicy 😊 Mówi że z perspektywy czasu nie zaluje.
@ Kokosik dopiero na 19 ? 😱 cały dzień stresu przed Wami ... Jestem z Wami myślami i trzymam mocno kciuki za pozytywny przebieg wizyty ❤️❤️ niech Wasz kropek będzie obecny w swojej bańce z silnym bijącym serduszkiem 🤞🤞❤️❤️❤️💜
Ja musiałam przełożyć wizytę z 13 na 16 🙄🙄 będzie ciężko czekać tak długo 🥺 oszaleje ....
Powiedz mi, jest z ojcem dziecka, czy musiała sama zmierzyć się z macierzyństwem?
A Wasi rodzice zostali szybko podwójnymi dziadkami💚🩵💙❤️🥳😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 21:42
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Pacynka wrote:Dziewczyny, tak sobie nadrabiam forum i mam taki totalny mix emocji - uśmiech, wzruszenie, smutek, złość - coś co chyba każda z nas doświadcza na przestrzeni dni, tygodni, miesięcy czy lat starań. I wiem, że były Wasze głosy, że forum potrafi uzależnić, sama wiem po sobie, że musiałam na jakiś czas zniknąć, a teraz też zaglądam rzadziej, to jednak podziwiam nas wszystkie za niesamowitą siłę. Każda z nas ciągnie swój wóz i głęboko wierzę, że cała droga, jak i jej koniec będą dla nas wypełnione szczęściem!
Darrika, dziękuję Ci za te miesiące optymizmu, głosu rozsądku, spokoju i wszechobecnego wsparcia. Żyj z całych sił, uśmiechaj się szeroko, nigdy nie wątp w swoje decyzje i przeżyj najpiękniej swoje życie ❤️
Zosia, nie wiem czy któraś z dziewczyn to może już proponowała ani jak daleko macie do kliniki, ale może łatwiej mężowi byłoby oddać nasienie w domu i przywieźć do kliniki? Wiem, że jest na to krótki czas i wyniki mogą być nie tak miarodajne jak przy badaniu na miejscu, ale może to chociaż da Wam jakiś punkt zaczepny? Jak będą ok, to nie trzeba będzie drążyć dalej, a jak nie - to może potrząśnie to chłopem i sam z siebie się ogarnie.
Ragazza, dziewczyno, trzymaj się ciepło, liczę na mądre decyzje lekarzy i wysyłam Ci ogrom wsparcia i dużo siły, żebyś była dzielna w tej sytuacji 🫂
Loraa, chociaż pewnie czujesz w sobie niemoc, niesprawiedliwość i smutek, to gorąco wierzę w to, że Twój plan działania zakiełkuje pięknie i wszelkie te złe wieści ustąpią miejsca radości 🌸
U mnie dzisiaj 3dpo, temperatura zaliczyła mocny spadek, więc nie wiem co mam o tym sądzić, dlatego przestałam cokolwiek dobierać sobie do głowy. W nocy miałam sen o dwóch kreskach, pierwszy raz w życiu. A w pracy spotkały mnie dzisiaj dodatkowe stresy, których się nie spodziewałam i staram się jakoś to sobie roztłumaczyć i złapać trochę oddechu.
🫂Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...