W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Loraa przykro mi ale wiesz już co mogłobyc przyczyna. Oby wdrożone leczenie przyniosło efekt w postaci zdrowej ciąży.
Zosiu, dziewczyny się już wypowiedziały a ja dodam od siebie, że to pewnie jest strach po prostu strach. Przed wynikami. Przed tym, że zajście w ciążę powinno być naturalne a tu nagle człowiek się budzi i musi robić te wszystkie badania. Ja miałam podobnie z drożnością. Zapisałam się. Przelozylam. Bo sie boję. Boje sie ze cos tam wyjdzie czego bym nie chciala. Boję się przed każdym USG, że znowu pojawia się polipy. Boję się jak przychodzi sms z SLA. Pamiętam jak panicznie się bałam testów na trombofilie, że nie robiłam ich 3 miesiące odkąd postanowiłam że je zrobię. A dla faceta to jest takie badanie, które w zasadzie jest najważniejszym wyznacznikiem jego płodności. Więc nic dzielnego, że się boi. Co nie znaczy, że może odpuścić. Wy to po prostu musicie przegadać. Powiedz mu, że musi zrobić te badania bo inaczej dalsze starania muszą być zawieszone. Powiedz mu jak to działa na Ciebie i psychicznie i fizycznie. Trzymaj się! I tulę za betę. 🫂
Kokosik- jesteśmy z Tobą ❤️Ty idziesz jutro?
Boże, czekam na wieści od Ragazzy…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 16:10
Marzycielka94, Kokosik, Skowronek, S_va_88, Dżozu, olaa lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Belia kocham Twój słownik, który zmienił USG na USB 🤣🤣
Marzycielka94, kikix0o, Darrika, cysterka95, Olisska, AnitaK, Paulina66, Dżozu, olaa lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
❌️05 Lametta + Zivafert
⏳️06 Lametta -
Belia wrote:Loraa przykro mi ale wiesz już co mogłobyc przyczyna. Oby wdrożone leczenie przyniosło efekt w postaci zdrowej ciąży.
Zosiu, dziewczyny się już wypowiedziały a ja dodam od siebie, że to pewnie jest strach po prostu strach. Przed wynikami. Przed tym, że zajście w ciążę powinno być naturalne a tu nagle człowiek się budzi i musi robić te wszystkie badania. Ja miałam podobnie z drożnością. Zapisałam się. Przelozylam. Bo sie boję. Boje sie ze cos tam wyjdzie czego bym nie chciala. Boję się przed każdym USB, że znowu pojawia się polipy. Boję się jak przychodzi sms z SLA. Pamiętam jak panicznie się bałam testów na trombofilie, że nie robiłam ich 3 miesiące odkąd postanowiłam że je zrobię. A dla faceta to jest takie badanie, które w zasadzie jest najważniejszym wyznacznikiem jego płodności. Więc nic dzielnego, że się boi. Co nie znaczy, że może odpuścić. Wy to po prostu musicie przegadać. Powiedz mu, że musi zrobić te badania bo inaczej dalsze starania muszą być zawieszone. Powiedz mu jak to działa na Ciebie i psychicznie i fizycznie. Trzymaj się! I tulę za betę. 🫂
Kokosik- jesteśmy z Tobą ❤️Ty idziesz jutro?
Boże, czekam na wieści od Ragazzy…Belia, ater, olaa lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Zosiu, właśnie widzę wynik Twojej bety… przykro mi, że Cię to spotyka, takie to niesprawiedliwe, sekundę temu o tym pisałam. Może pokaż partnerowi ten wynik, niech zobaczy sam na właśnie oczy, że dotychczasowe metody nic nie dały i trzeba coś nowego zrobić, sprawdzić? Może to da mu impuls do wykonania tych badań? Trzymam kciuki za Ciebie, wierzę, że się w końcu dogadacie ❤️
Belia, olaa lubią tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Marzycielka94 wrote:Ja całkowicie to rozumiem, bo sama nigdy nie przypuszczałam, że będę musiała robić te wszystkie badania, żeby zajść w ciążę. Zawsze mi się wydawało, że to takie proste, przecież się kochamy, chcemy tego dziecka, to się ono pojawi, nie? Może to głupie albo naiwne, nie wiem sama. Dzisiaj mam trochę taki zjazd, chyba przez tę pogodę, i takie uczucie niesprawiedliwości, dlaczego mnie to spotyka. Staram się jednak patrzeć pozytywnie w przyszłość, że każde badanie to mały kroczek w tym spacerze o maleństwo. Będzie przez nas kochane najbardziej na świecie ❤️❤️❤️
Marzycielka94, cysterka95, brilka, Iskiereczka00, olaa lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Dziewczyny, czy któraś robiła laparoskopową drożność jajowodów? Jesli tak, możecie coś więcej napisać?✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Loraa wrote:Ja Was rozumem. Ale ja mam odwrotnie. Ja bym wszytko badała od razu, już. Już mnie nosi, że przez leki po punkcji nie mogę zrobić obecne badań, które bym chciała 😂 Chcę badać wszystko, i po kolei odchaczać z listy
Morgo, AnMiPe lubią tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Loraa właśnie przeczytałam Twój opis w stopce „ Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?”
A ja Ci powiem, że jesteś super, idziesz po swoje, jesteś odważna i niczego się nie boisz, Twój uśmiechnięty avatar z testem zawsze powoduje uśmiech na mojej twarzy i mimo tego, że wiatr Ci wieje w oczy - wspierasz tutaj nas wszystkie! Ściskam Cię dziewczyno ❤️ater, Sagi, Belia, Miracle25, S_va_88, Dżozu, olaa lubią tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Tak Belia, jutro mam wizytę o 19:00
Belia, Darrika, Marzycielka94, olaa lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Dżozu wrote:
Morgo jaki niedźwiedź? Co to za góry?przykro mi z powodu @ ...
Mi też przykro. Przegaduję sobie emocje i dalsze plany z mężem, liczę z kalendarzem ile jeszcze mamy cykli do końca mojej umowy o pracę... Dzisiaj moja młodsza koleżanka urodziła 2 dziecko, a ja dostałam okres - taka ironia losu.
Byliśmy w Bieszczadach. Do wsi, w której nocowaliśmy wieczorami przychodziła niedźwiedzica z małymi i buszowała w koszu na śmieci koło naszego pensjonatu.
Miracle25, Dżozu, olaa lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - obecnie w remisji
4 cs -
Kokosik, trzymamy kciuki za jutro! ❤️ Wierzę że jutro będzie piękny dzień dla Ciebie ❤️
Sagi, Kokosik, Morgo, Gnom, Belia, Miracle25, ater, cysterka95, Darrika, Marzycielka94, Lucy321, olaa lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1, Wit. D
4cs 📌🍀
💫team #rodzew2026 🪄 -
Morgo wrote:Mi też przykro
. Przegaduję sobie emocje i dalsze plany z mężem, liczę z kalendarzem ile jeszcze mamy cykli do końca mojej umowy o pracę... Dzisiaj moja młodsza koleżanka urodziła 2 dziecko, a ja dostałam okres - taka ironia losu.
Byliśmy w Bieszczadach. Do wsi, w której nocowaliśmy wieczorami przychodziła niedźwiedzica z małymi i buszowała w koszu na śmieci koło naszego pensjonatu.
Zalajkowalam niedzwiedzia
Przykro mi za okres
Masz fote 🐻?Morgo lubi tę wiadomość
„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔 -
Loraa wrote:Ja Was rozumem. Ale ja mam odwrotnie. Ja bym wszytko badała od razu, już. Już mnie nosi, że przez leki po punkcji nie mogę zrobić obecne badań, które bym chciała 😂 Chcę badać wszystko, i po kolei odchaczać z listy
Dżozu lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
02/06 - wizyta w klinice
07/25 - IUI? -
Kokosiku, jestem myślami z Tobą i trzymam kciuki za wizytę ❤️
Kokosik, Marzycielka94, olaa lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, czy któraś robiła laparoskopową drożność jajowodów? Jesli tak, możecie coś więcej napisać?
Ja przed pierwszą ciążą miałam laparoskopię diagnostyczną z drożnością jajowodów. Byłam 3 dni w szpitalu, to była metoda którą zaproponowała moja lekarka, wtedy się tak nie orientowałam w tym, że są też inne sposoby sprawdzenia drożności, zaufałam lekarzowi. Finalnie wyszedł jeden niedrożny jajowód, którego nie dało się udrożnić podczas zabiegu. Jednak to jest już ingerencja chirurgiczna, więc jeśli ktoś ma zrosty i tendencje do ich powstawania to po takim zabiegu też mogą się pojawić. We wrześniu już obecny lekarz skierował mnie na zwykłe HSG pod RTG, kontrast przeszedł przez oba jajowodyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 17:29
Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 18 o rodzeństwo 🥲
1. Aromek + ovitrelle ⏳
Team #rodzew2026 -
Dziewczyny których partner nie chce zrobić badania mogę powiedzieć co zadzialalo u mnie. Powiedziałam przykład znajomego którzy nie mogli zajść w ciążę bo mezczyzna miał jakaś infekcję. Wzial antybiotyk i się udalo. Nie mówiłam nic że sprawdzamy plemniki czy ich jakość co faktycznie może uderzyć w męskość.
Infekcję u mężczyzn często się zdarzają i obniżają jakość nasienia.Pyz_a, Marzycielka94, S_va_88, olaa, Morgo lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
MroziaMM wrote:A mialas w koncu jakies objawy ? Mogłaś pisac ale umknęło mi gdzies to wszystko 😃
MroziaMM, Dżozu, olaa lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05-🤞 -
Zosia667 wrote:👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
31.05-🤞 -
Dziewczyny nawiązując co Waszej dyskusji na temat nastoletnich ciąży to kiedy byłam w ciąży mając 23 lata okazało się że moja nastoletnia siostra też jest w ciąży 🙃 zaszła w ciążę mając 15 lat, urodziła kilkanaście dni przed swoimi 16 urodzinami xD okazało się że jest dłużej w ciąży niz ja, mimo że o mojej rodzice dowiedzieli się odrazu a o jej dopiero jak była 5msc . Między naszymi dziećmi jest kilka dni różnicy 😊 Mówi że z perspektywy czasu nie zaluje.
@ Kokosik dopiero na 19 ? 😱 cały dzień stresu przed Wami ... Jestem z Wami myślami i trzymam mocno kciuki za pozytywny przebieg wizyty ❤️❤️ niech Wasz kropek będzie obecny w swojej bańce z silnym bijącym serduszkiem 🤞🤞❤️❤️❤️💜
Ja musiałam przełożyć wizytę z 13 na 16 🙄🙄 będzie ciężko czekać tak długo 🥺 oszaleje ....Kokosik, Marzycielka94, flotek, S_va_88, Dżozu, olaa lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
31.05-🤞