WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Bylam dzisiaj w 9dc na drożności z lipiodolem, oba jajowody drożne, badanie przeprowadzał mi specjalista od endometriozy i nie zauważył też u mnie zadnych zmian, choć podejrzewałam, że mogęmieć endo, bo mam bolesne współżycie, ale jak to nie to to już nie wiem co.

Czy mogłyście współżyć w tym samym cyklu, w którym miałyście drożność? Czy dopiero w następnym można? Bo zapomniałam zapytac doktora, a u mnie lada dzien już będzie owulacja
    Cześć Lilinka. Chciałam napisać, że cieszę się, że Cię tu złapałam, no ale wiemy jak jest, żadnej z nas nie powinno tu już dawno być. :/
    Trzymam kciuki za powodzenie u ciebie akcji "lipiodol", wielokrotnie myślałam co tam u Ciebie.
    Robiłaś jakieś badania w kierunku endometriozy lub planujesz? Laparo/sonovaginografie? Czy tylko podczas tej drożności miałaś oceniane?

Lilinka lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • kikix0o Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Nie znam się na tym aż tak dobrze ale ciąża biochemiczna chyba tak szybko jak się zaczyna rownie szybko się kończy. U Ciebie wydaje mi się to nie ciąża biochemiczna a ciąża która się nie rozwija prawidłowo np z powodu niskiego progesteronu (i tutaj już nawet nie pomoże wspomaganie się progesteronem) u mnie było tak ze beta rosła ale nie tak jak powinna, dobila powoli do poziomu ponad 800 gdzie był widoczny malutki pęcherzyk, po 48h urosla do ponad 900 czyli niewiele ale z pęcherzyk nie rósł, później beta po kolejnych 48h była ponad 1000 i pęcherzyk bez zmian i wtedy zapadła decyzja o indukcji poronienia bo nie chciałam czekać aż samoistnie zacznę ronić. Wolałam pójść do szpitala i mieć to jak najszybciej za sobą. Też nie plamiłam ani nie działo się nic co wskazywało by że coś jest nie tak. Objawy ciąży bol piersi mdłości ustapily w momencie poronienia. W pierwszym cyklu po poronieniu mogłam starać się od nowa. Przepraszam że tak chaotycznie to napisałam 🙂

Hmm w sumie tak tez moze byc, u mnie progesteron wynosi 13.11 i gin powiedziala ze nie jest bardzo niski i nie chciala mi dac nic na podtrzymanie tylko woli zobaczyc jak to sie „naturalnie” potoczy
    Ale wlasnie takie oczekiwanie na „wyrok” jest najgorsze :(

28👩🏼‍❤️‍👨🏼29

23.04 - ✔️ test

Beta:
    23 kwietnia - 17.37
    25 kwietnia - 44.71
    30 kwietnia - 151.80 🥺🍀
    5 maj - 259.08 😢
    6 maj - 289.37 😢 - podejrzenie cb/cp
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Nie znam się na tym aż tak dobrze ale ciąża biochemiczna chyba tak szybko jak się zaczyna rownie szybko się kończy. U Ciebie wydaje mi się to nie ciąża biochemiczna a ciąża która się nie rozwija prawidłowo np z powodu niskiego progesteronu (i tutaj już nawet nie pomoże wspomaganie się progesteronem) u mnie było tak ze beta rosła ale nie tak jak powinna, dobila powoli do poziomu ponad 800 gdzie był widoczny malutki pęcherzyk, po 48h urosla do ponad 900 czyli niewiele ale z pęcherzyk nie rósł, później beta po kolejnych 48h była ponad 1000 i pęcherzyk bez zmian i wtedy zapadła decyzja o indukcji poronienia bo nie chciałam czekać aż samoistnie zacznę ronić. Wolałam pójść do szpitala i mieć to jak najszybciej za sobą. Też nie plamiłam ani nie działo się nic co wskazywało by że coś jest nie tak. Objawy ciąży bol piersi mdłości ustapily w momencie poronienia. W pierwszym cyklu po poronieniu mogłam starać się od nowa. Przepraszam że tak chaotycznie to napisałam 🙂
    Chciałam tylko sprostować, że cb diagnozuje się w przypadku ciąży, która kończy się zanim obraz na USG pokaże cokolwiek. Faktem jest, że takie ciąże bardzo rzadko mają betę ponad 100, ale zdarzają się. I progesteron powyżej 10 wcale nie jest mały. Jest całkowicie wystarczający aby taką ciążę utrzymać, więc nie można dopatrywać się tutaj winy w tym, że ktoś nie ładował proga, nie idźmy w tym kierunku.
    Przy ciąży biochemicznej najlepiej jest poczekać na spadek bety i okres.

NinaB, Wianek lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. 🔜 7.05
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    A jak by tego było mało, to wczoraj dostałam swój pierwszy mandat w życiu, 400 zł + 7 punktów 🤡
    Woooow. Co przeskrobałaś? Przyznaj się

SanderkaA lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Wstyd się przyznać ale ja dostałam mandat za przejście dla pieszych 1500 zl i 15 pkt 😱🙈
    O rany, to musiało boleć.

assialbnn lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    O raju, dziewczyny, co za początek miesiąca 😍

Kokosik, emciak jakie piękne kreski 🥹 kciuki zaciśnięte! Kokosik doczytałam o becie!!! Gratulacje! ❤️

Ola, widać widać! 🎉 Lecisz na betę?

Aga, ale solidna krecha 😅
    Brajan : Aga 0:1

Karola, ja już bym nie powtarzała :) rosnijcie zdrowo

Pa-u-linka, te testy mogą być niemiarodajne i póki nie ma małpy jest nadzieja ❤️

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa i za to, że jest tu dla mnie miejsce ❤️ Na 20 idę do ginekologa. S_va_88 pytałaś co to za wizyta. Generalnie jest 14dc, ale nie spodziewam się, że już coś będzie, bo u mnie owulacja przychodzi po 20 dniu. Idę, żeby zobaczyć co zostało z mojej macicy. Moim marzeniem zawsze był poród naturalny. W pierwszych dwóch porodach szyjka wcale nie ruszyła. Po kilkunastu godzinach porodu był 1 cm. Miałam 2xcc. Przy trzecim stwierdziłam, że nie odpuszczę. Wykupiłam położna, wybrałam najlepszy szpital w tym kraju do vba2c, dostałam zielone światło, blizna była gruba. Zaczęło się jak zawsze, szyjka nie chciała ruszyć, oksytocyna, ZZO. Po 10 godzinach dalej z położna walczyłyśmy i ... W końcu ruszyło 🥹 tak pięknie wspominam ten czas. O 21 usłyszałam: "Mamy 9 cm, może Pan szykować pieluszki", nie mogłam uwierzyć, że ja naprawdę rodzę, a potem... Wszystko się posypało.
    Doszło do pęknięcia macicy :(

Jeszcze w trakcie szycia spytałam czy to oznacza całkowity zakaz zachodzenia w ciążę (nigdy nie stosowaliśmy antykoncepcji, więc musiałabym to zmienić). Usłyszałam, że nie było zrostów, macica jest w dobrym stanie, porządnie zszyta i generalnie: zapraszamy, ale nie wcześniej niż za dwa lata.

Od tego czasu nie wiem co się tam dzieje. Mam nadzieję, że dzisiaj się dowiem jak się to zrosło i czy na pewno ciążę nie zagrozi mojemu życiu.
    O rany. Ale przeżyłaś.
    To ja trzymam kciuki, żeby okazało się że tam wszystko dobrze.
    Aż mnie ciary przeszły.
    Powodzenia 🥰🤞

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wtedy co dostałam też pierwszy w życiu mandat to mi się fuksneło bi trochę przystopowałam więc 100 zł i 2 pkt 😅 ach oczywiście zachowałam mandat na pamiątkę bo w ten dzień przyszły wyniki bety, teraz bym się umawiała na dniach pewnie na prenatalne pierwsze, a tak to mandat pozostał, a ciąży ni ma🤷‍♀️

Ja Was cały czas podczytuje, nie puszczam kciuków za piękne przyrosty bet I kolejne pozytywne testy, ten maj naprawdę piękny i oby taki pozostał 😁 ja korzystam jeszcze z wolnego, jeszcze jutro i czas wracać do rzeczywistości 😅

A tak to co, powoli zaczynam żyć swoim planem B, a co mi tam. Właśnie zarezerwowaliśmy wakajki w Turcji, 12 września wylot, już mam obczajone fajne biuro na miejscu, żeby z 1-2 wycieczki ogarnąć, cieszę się bardzo i już się doczekać nie mogę, a jak się ciążą jakimś cudem uda to będę pewnie jakoś początek 4 miesiąca więc myślę, że spoko żeby lecieć.

W sobotę idę na powtórkę badań glukozy i insuliny i tsh przy okazji, niby coś tam w diecie zmieniłam, ale po biochemie miałam ciężkie momenty, które odkuwalam jedzeniem więc IO na pewno dalej się mnie trzyma. Od razu na wtorek mam konsultacje z endo i poproszę o metformine, do tego mam wakacyjnego kopa więc już się musi udać, chociaż te 10 kg w 5 miesięcy do wyjazdu zrzucić 🤞😁 ( np chyba, że ciąża to wiadomo, nici z planu 🤭)

Ja jeszcze sobie siadam na godzinkę do xboxa, a Wam życzę kolorowych snów i spokojnej nocki. 😗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 22:03

Kokosik, Miracle25, Powder, cysterka95, SanderkaA, S_va_88, DreamBee lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • PaulinaNnn Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale pięknie dziewczyny rozpoczęły majówkę 💞
    I super zobaczyć kreseczki przy znajomych nickach ❤️
    Kokosik, Nina, Emciak znajome dziewczyny ❤️
    U mnie 2 maja potwierdziło się na 💯 ze dwa serduszka 😊 (prawdopodobnie miałam dwie owulacje po kolei w odstępie 3-4 dni) 😂 nie znam się ale tak mi tłumaczył lekarz. Długa historia 😄

Co do niskiego progesteronu to powiedział mi teraz lekarz (ten co w końcu do niego dotarłam i będzie mnie prowadził )że niepotrzebnie brałam duphaston i luteinę ,bo on wcale nie był niski jakbym miała go koło 5 to jest niski. Że organizm jest tak skonstruowany, że sobie poradzi. W stopce widzicie jaki miałam i spadał…

CrazyDaisy, Marzycielka94, emciak, Powder, Darrika, cysterka95, Kokosik, .aś., NinaB, S_va_88, Meggi_**, olaa, Deyansu, Zosia667, milka_91 lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
    31.03 -33.60 mlU/ml
    02.04- 111.00 mlU/ml
    04.04- 326.00 mlU/ml
    07.04- 834.00 mlU/ml
    16.04- 11410.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
    02.05- dwa serduszka 💞

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Chciałam tylko sprostować, że cb diagnozuje się w przypadku ciąży, która kończy się zanim obraz na USG pokaże cokolwiek. Faktem jest, że takie ciąże bardzo rzadko mają betę ponad 100, ale zdarzają się. I progesteron powyżej 10 wcale nie jest mały. Jest całkowicie wystarczający aby taką ciążę utrzymać, więc nie można dopatrywać się tutaj winy w tym, że ktoś nie ładował proga, nie idźmy w tym kierunku.
    Przy ciąży biochemicznej najlepiej jest poczekać na spadek bety i okres.
    Nie chodziło mi o to że to wina tego że nie przyjmowało się progesteronu tylko o to że w sytuacji kiedy już ciąża nie rozwija się prawidłowo to przyjmowanie go nic nie pomoże. I być może progesteron powyżej 10 jest wystarczający aby byc moze utrzymać ciążę, ale jest to niski poziom hormonu.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Jestem po wizycie. Gin powiedziała, że 3 ostatnie wyniki bety były w normie, ale dzisiejszy jest za mały i na ten moment uważa, że raczej nic z tego nie będzie…
    Mam jutro powtórzyć betę i wysłać jej wynik.

Powiedziała, że musimy wykluczyć pozamaciczną i zrobiła mi usg. W jajnikach nie zauważyła żadnych nieprawidłowości, ale jeszcze nic nie jest pewne na 100%

W macicy powiedziała, że beta jest za mała żeby coś pokazać, ale że widzi „dużą, ładną przestrzeń” i gdyby nie ta dzisiejsza beta, to by mi powiedziała, że za kilka dni już byłoby widać pęcherzyk.

Jestem podłamana :( To moja pierwsza ciąża i nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i co dalej będzie…
    I jeszcze muszę czekać do jutra jak na wyrok, co się okaże z bety :(
    Już bym wolała, żeby ona zaczęła spadać niż żeby rosła bardzo powoli, bo bym przynajmniej się nie bała, że to jednak pozamaciczna…

Masakra 😭
    Nawet nie wiem jak Cię pocieszyć. Strasznie mi przykro. 🫂

kikix0o lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, do mnie właśnie przyszły wyniki proga I jest dobrze! 17,5 a dzisiaj 7 lub 8 dpo. Czyli tak jak mi sie wydawalo lekarka z luxmedu po prostu zrobiła mi usg niedokładnie i niepotrzebnie zdołowała we wtorek.
    Wydaje mi sie, ze przy takim wyniku nie muszę brać dodatkowo cyclogestu kolejny cykl I to oznacza, że moja druga własna owulacja po zejściu z rocznej stymulacji jest dobrej jakości. W obu cyklach owulacja nastapiala około 30-35 dc także jest pewna regularność. Kiedyś miałam cykle i po 60-80 dni więc dla mnie to progres! :)
    Odpalam Brajana na całego, od wczoraj trochę kremowego śluzu I ociężałe tkliwe piersi I dzisiaj doszła do tego zgaga. Pierwsze i ostatnie mam po raz pierwszy także wiadomo jak to należy interpretować xD

Miracle25, White1, ater, Powder, SanderkaA, Darrika, cysterka95, Gnom, Kokosik, kasia97, NinaB, assialbnn, S_va_88, Pustynia, emciak, Meggi_**, olaa, Nayeli, DreamBee, Zosia667 lubią tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • emciak Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Wow ale pięknie dziewczyny rozpoczęły majówkę 💞
    I super zobaczyć kreseczki przy znajomych nickach ❤️
    Kokosik, Nina, Emciak znajome dziewczyny ❤️
    U mnie 2 maja potwierdziło się na 💯 ze dwa serduszka 😊 (prawdopodobnie miałam dwie owulacje po kolei w odstępie 3-4 dni) 😂 nie znam się ale tak mi tłumaczył lekarz. Długa historia 😄

Co do niskiego progesteronu to powiedział mi teraz lekarz (ten co w końcu do niego dotarłam i będzie mnie prowadził )że niepotrzebnie brałam duphaston i luteinę ,bo on wcale nie był niski jakbym miała go koło 5 to jest niski. Że organizm jest tak skonstruowany, że sobie poradzi. W stopce widzicie jaki miałam i spadał…

Pięknie rośniesz kochana, będziesz miała w takim razie dwa razy więcej miłości do oddania i otrzymania, gratuluję 🥰
    Jak samopoczucie u Ciebie? :)

PaulinaNnn lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS 🪹

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

04.05 cień cienia 🫣 (26 dc/11 dpo)
    05.05 beta 24,9; progesteron 18 🥹
    07.05 badam przyrost 🤞
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Nie chodziło mi o to że to wina tego że nie przyjmowało się progesteronu tylko o to że w sytuacji kiedy już ciąża nie rozwija się prawidłowo to przyjmowanie go nic nie pomoże. I być może progesteron powyżej 10 jest wystarczający aby byc moze utrzymać ciążę, ale jest to niski poziom hormonu.
    Jakby nie patrzeć, jesli beta nie przyrasta prawidłowo, to w znacznej większości przypadków oznacza to nieprawidłowy rozwój ciąży i jeśli progesteron nie jest skrajnie niski, to nie on jest powodem utraty ciąży. Takiej ciąży z reguły mało co pomoże i sprawa z reguły jest przesądzona. Raczej wątpię, aby w tym przypadku przyjmowanie progesteronu we wcześniejszych dniach przyniosło inny skutek. Na tym etapie organizm w znacznej większości odrzuca wadliwe zarodki po prostu.

♀️29

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. 🔜 7.05
  • SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Woooow. Co przeskrobałaś? Przyznaj się

Haha 🤣 prędkość, myślałam że jest 90 bo taka droga leśna a się okazało 50 w zabudowanym a ja na liczniku 78 😆

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
  • PaulinaNnn Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Pięknie rośniesz kochana, będziesz miała w takim razie dwa razy więcej miłości do oddania i otrzymania, gratuluję 🥰
    Jak samopoczucie u Ciebie? :)

Dziękuję ❤️ oj rosnę 🤣 już jakbym była w 4 miesiącu się czuję haha ale to chyba przez te duphastony i luteinę, bo czułam się spuchnięta, wzdęcia, zaparcia itp. Okropnie…
    A tak ogólnie piersi bolą ale tak znośnie czasami jestem senna ale nie zawsze zasnę 😄 ogólnie nie wymiotuję od niczego mnie nie odrzuciło. Oby jak najdłużej tak.
    W piątek lecę do Turcji dostałam zielone światło, leci Pani bo za rok nigdzie Pani nie poleci 🤣

Powder, CrazyDaisy, Kokosik, Marzycielka94, emciak, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
    31.03 -33.60 mlU/ml
    02.04- 111.00 mlU/ml
    04.04- 326.00 mlU/ml
    07.04- 834.00 mlU/ml
    16.04- 11410.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
    02.05- dwa serduszka 💞

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Hej Dziewczyny, do mnie właśnie przyszły wyniki proga I jest dobrze! 17,5 a dzisiaj 7 lub 8 dpo. Czyli tak jak mi sie wydawalo lekarka z luxmedu po prostu zrobiła mi usg niedokładnie i niepotrzebnie zdołowała we wtorek.
    Wydaje mi sie, ze przy takim wyniku nie muszę brać dodatkowo cyclogestu kolejny cykl I to oznacza, że moja druga własna owulacja po zejściu z rocznej stymulacji jest dobrej jakości. W obu cyklach owulacja nastapiala około 30-35 dc także jest pewna regularność. Kiedyś miałam cykle i po 60-80 dni więc dla mnie to progres! :)
    Odpalam Brajana na całego, od wczoraj trochę kremowego śluzu I ociężałe tkliwe piersi I dzisiaj doszła do tego zgaga. Pierwsze i ostatnie mam po raz pierwszy także wiadomo jak to należy interpretować xD

Noo czyli obserwacja i znajomość własnego organizmu po raz kolejny wygrała nad luxmedowym ginekologiem 😏 super wynik proga! Owulacja i regularność przy pcosie to coś o czym niejedna marzy, gratki 😁

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Kasia’s Debiutantka

Wysłany: 5 maja, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Też polecam dr Wiatra, możecie do sierpnia zabrać się za badania i przyjść już z wynikami :)

U nas zlecal: seminogram, hba, iga i igg, chromatyna + badania hormonów (testosteron itp) + warto też mieć morfologie krwi, wit D. W sumie udało się praktycznie w tym samym momencie co decyzja o badaniu i wyszły ładne, ale i tak miał dość trafne uwagi bo tam w jednym iga chyba coś było lekko na rzeczy.

I wiadomo, sprawy typu suple, zdrowa dieta, brak używek można zacząć od razu choć pewnie to już macie zrobione

Większość badań mamy już zrobionych, łącznie z kariotypem. Zlecał nam je androlog, ale nie do końca jestem do niego przekonana. Na pierwszej wizycie, z wyniku samego seminogramu, stwierdził że tylko in vitro wchodzi w grę. Wiem, że mamy tragiczne wyniki, ale uważam, że warto szukać tego przyczyny.

• SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam różowo przeźroczyste plamienie także środowa @ nadchodzi. Brzuszek napompowany jak balonik od wieczora w dodatku. 🥺
    Jedynie nowa rzecz, boli mnie w żołądku chyba coś, może od tego że najadłam się dzisiaj pierogami ruskimi bo taki smaczek przyszedł 😅

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 5 maja, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn Pięknie rośniecie 🥹🥰 jakie przyrosty 🩷

SanderkaA a który masz dpo? Już jesteś pewna małpiszona?

PaulinaNnn lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷
    05.05 10dpo beta 32,08 prog 40,20 🥳

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • kikix0o Koleżanka

Wysłany: 5 maja, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie dzisiaj od rana bolalo z prawej strony na wysokosci pepka ale stwierdzilam ze to moze zakwasy po sobotniej grze w siatkowke bo nasila sie przy kaszlu/kichnieciu ale caly wieczor boli mnie tez podbrzusze, przy ucisku to w kazdym miejscu a tak to samoistnie wlasnie z prawej strony i to dosyc mocno…
    A jak nacisne pod pepkiem po srodku to juz w ogole promieniuje max bol w podbrzuszu.

Nie wiem czy to jakies wzdecia, cos z macica, wiezadlami, czy jednak cos jest nie tak i moze jednak to pozamaciczna… Niby beta niska i usg nic nie wykrylo wiec teoretycznie jestem bezpieczna, ale boje sie

Wypilam miete i wzielam nospe, probowalam masowac ten brzuch ale sie nie da bo za bardzo boli.

Nie mam pojecia od czego to i czy po prostu obserwowac przez noc, czy co robic 🫣

Wydaje mi sie ze to jakies gazy bo czuc takie babelki przy ucisku, ale wiecie jak to jest jak czlowiek jest niepewny co z ciaza.. Ehh no masakra ile to sie trzeba nastresowac 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 23:28

28👩🏼‍❤️‍👨🏼29

23.04 - ✔️ test

Beta:
    23 kwietnia - 17.37
    25 kwietnia - 44.71
    30 kwietnia - 151.80 🥺🍀
    5 maj - 259.08 😢
    6 maj - 289.37 😢 - podejrzenie cb/cp
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ