W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
cysterka95 wrote:Noo czyli obserwacja i znajomość własnego organizmu po raz kolejny wygrała nad luxmedowym ginekologiem 😏 super wynik proga! Owulacja i regularność przy pcosie to coś o czym niejedna marzy, gratki 😁
Przy pcos to nauczenie się czytania organizmu to jedyna opcja chyba, żeby nie zwariować i nie dać sobie wmówić cyklów bezowulacyjnych. ;P
Ja przez rok teraz miałam beznadziejne cykle stymulowane na których albo robił się LUF albo owulacje były tak słabe, że dostawałam okresu kilka dni po i musiałam wydłużać fazę lutealną cyclogestem. Moje temperatury rosły bardzo słabo po owulacji więc widzę drastyczną różnice między teraz, a wtedy.
Myślę, że to, że teraz jest lepiej to głównie zasługa zejścia ze stymulacji, wyrównania mi hormonów progesteronem (przez ostatnie 8 miesiecy mój organizm miał solidnie podbijany progesteron, co wpłynęło na jakość kolejnych cykli) oraz dieta, leki i suplementy. Wydaje mi się, że to może być efekt tego. Ale nie chce zapeszać. Zobaczymy czy kolejny cykl też będzie podobny czy znowu się coś nie wywali. W końcu widzę po prostu światełko w tunelu.AnMiPe, cysterka95, Pustynia lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Wooow Sylwia jakie piękne rozpoczęcie dnia 😍 trzymam kciuki za Ciebie i kropka !
Sylwia_G-K lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Ja Wam powiem, że progesteron po owulce działa jak szalony! Śniło mi sie, że zobaczyłam na teście dwie kreski, wiedziałam, że jest wszystko dobrze, że to naprawdę to, i jak się obudziłam to było to tak realistyczne, że chciałam iść szukać tego testu 😂
Mam nadzieję, że to dobry objaw, już tutaj ostatnio któraś pisała, że miała podobny sen i w końcu zaklikało 😍emciak, Darrika, DreamBee, Idawoll, CrazyDaisy, ater, Powder lubią tę wiadomość
👩 31
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Sylwia_G-K wrote:
Kreska aż miło, gratulacje 🌷Sylwia_G-K lubi tę wiadomość
Rocznik '91
6 CS 🪹
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
04.05 cień cienia 🫣 (26 dc/11 dpo)
05.05 beta 24,9; progesteron 18 🥹
07.05 badam przyrost 🤞 -
Pa-u-linka wrote:
Mam wrażenie, że kreseczka robi się mocniejsza, trzymam kciuki 🤞
Beta chyba jest ostatecznym rozwikłaniem zagadki.Rocznik '91
6 CS 🪹
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
07.05 badam przyrost 🤞 -
Hej
@koja - no jak sama beta wskazuje - ciążaPo 2 dniach zrób jeszcze raz, aby sprawdzić przyrost.
@Powder - trzymam kciuki za wizytęa możesz powiedzieć w jakiej klinice masz tego gina? Bo nie wiem czy dobrze kojarzę, ale jesteś z Poznania? Jeśli nie to sorki, lubię mylić
@Luizaczek - witaj w skromnych progachwariowanie po owulacji to norma
@emciak - gratuluję!
@Paulina gratuluję bliźniaków!
@Sandra - widać kreskęrób betę!
emciak, PaulinaNnn, Powder lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
Marzycielka94 wrote:Ja Wam powiem, że progesteron po owulce działa jak szalony! Śniło mi sie, że zobaczyłam na teście dwie kreski, wiedziałam, że jest wszystko dobrze, że to naprawdę to, i jak się obudziłam to było to tak realistyczne, że chciałam iść szukać tego testu 😂
Mam nadzieję, że to dobry objaw, już tutaj ostatnio któraś pisała, że miała podobny sen i w końcu zaklikało 😍
Oby to było to, dla wzmocnienia działania sugeruję żeby mąż, który niewątpliwie ma dar do... jakby to ująć... wywoływania wysypu tulipanków na forum, szeptał Ci przed snem jakieś sprośne mantry
Bo zakładam, że część z bakłażanem macie już opanowaną 😂
kropka_aga, Marzycielka94, Miracle25, Olisska, Meggi_**, AnMiPe, olaa, cysterka95, CrazyDaisy, ater, Powder lubią tę wiadomość
Rocznik '91
6 CS 🪹
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
07.05 badam przyrost 🤞 -
Widzę nie ma dnia bez ⏸️ 🥰
Sylwia jest kreseczka, śmigaj na betę i dawaj znać ❤️
Aga32 jak u Ciebie? Poszłaś na betę?
Pa-u-linka też najlepiej wybrać się na betę żeby mieć pewność
Olisska, MroziaMM a jak u Was dziewczyny? Testujecie dziś? Jeżeli coś pominęłam to przepraszam, miałam emocjonujące dwa dni ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:03
Sylwia_G-K lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷
05.05 10dpo beta 32,08 prog 40,20 🥳
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
emciak wrote:Oby to było to, dla wzmocnienia działania sugeruję żeby mąż, który niewątpliwie ma dar do... jakby to ująć... wywoływania wysypu tulipanków na forum, szeptał Ci przed snem jakieś sprośne mantry
Bo zakładam, że część z bakłażanem macie już opanowaną 😂emciak lubi tę wiadomość
👩 31
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Kokosik wrote:
Olisska, MroziaMM a jak u Was dziewczyny? Testujecie dziś? Jeżeli coś pominęłam to przepraszam, miałam emocjonujące dwa dni ❤️
U mnie niezmiennie, to samo co wczoraj czyli biel 😅
@sylvia_G-k gratulacje, piękna kreska jak na 9dpo 🫶🏻Sylwia_G-K lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 17cs o rodzeństwo 🥲
Team #rodzew2026 -
@grazka0022 kciuki za wizytę dzisiaj🤞
Ja dzisiaj lecę do doradcy kredytowego, chyba rozpoczynamy proces przeniesienia kredytu (i tym samym skrócenia czasu kredytowania o 5 lat 🤯) to będę miała coś innego na głowie niż czekanie na owulkę 🤣Marzycielka94, emciak, DreamBee, Powder lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta + monitoring 9.05 (10dc) -
Kokosik wrote:Widzę nie ma dnia bez ⏸️ 🥰
Sylwia jest kreseczka, śmigaj na betę i dawaj znać ❤️
Aga32 jak u Ciebie? Poszłaś na betę?
Pa-u-linka też najlepiej wybrać się na betę żeby mieć pewność
U mnie jak na razie biel wszędzie 😃 na bieliźnie też 😁 cos czuje, że to jednak nie będzie udany cykl no ale dopóki nie dostanę okresu to pewnie dalej będę jednak delikatnie wierzyć w to, że może jednak coś się jeszcze wydarzy.😁
Zastanawia mnie u mnie taka rozbieżność cykli bo ostatnio mialam 24, 25 a teraz 29 i jeszcze nie dostałam. Ovu wyliczyło mi na ten dzień okres, temperatura jak na razie taka sama jak wczoraj. Ale dzisiaj boli mnie gardlo i mierzyłam temperaturę niedawno to mam 37. Cycki bola brzuch niby nie.. moze troche plecy.
Mój wykres temperatur chyba widać?
Dziewczyny którym się udało.. mierzyłyście w tym cyklu temperatury ? Jak wasze wykresy wyglądają do momentu kiedy wyszedl pozytywny test ? Zawsze mnie to ciekawi 😃😃 -
White1 wrote:@grazka0022 kciuki za wizytę dzisiaj🤞
Ja dzisiaj lecę do doradcy kredytowego, chyba rozpoczynamy proces przeniesienia kredytu (i tym samym skrócenia czasu kredytowania o 5 lat 🤯) to będę miała coś innego na głowie niż czekanie na owulkę 🤣
A przed nami podpisanie umowy kredytowej - aktualnie kompletowanie dokumentów. Ale na wykończenie więc jednak trochę mniej niż na całość. 😃White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, myślałam już, że jestem szalona i widzę podwójnie 🫣
Postaram się wyskoczyć na betę, ale póki co praca.. ☹️ w najgorszym wypadku jutro rano ☺️
Wczoraj cały wieczór czułam się po prostu dziwnie, miałam jakieś kołatanie serducha, jak nigdy.. stąd dziś wyciągnięty test. Zobaczymy po becie cóż tam się kroi ☺️MroziaMM, olaa, Zielistka., Kokosik, Marzycielka94, DreamBee, CrazyDaisy, Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
⏸️ 06.05.2025 - widzę bladziutką kreskę ☺️ -
MroziaMM wrote:U mnie jak na razie biel wszędzie 😃 na bieliźnie też 😁 cos czuje, że to jednak nie będzie udany cykl no ale dopóki nie dostanę okresu to pewnie dalej będę jednak delikatnie wierzyć w to, że może jednak coś się jeszcze wydarzy.😁
Zastanawia mnie u mnie taka rozbieżność cykli bo ostatnio mialam 24, 25 a teraz 29 i jeszcze nie dostałam. Ovu wyliczyło mi na ten dzień okres, temperatura jak na razie taka sama jak wczoraj. Ale dzisiaj boli mnie gardlo i mierzyłam temperaturę niedawno to mam 37. Cycki bola brzuch niby nie.. moze troche plecy.
Mój wykres temperatur chyba widać?
Dziewczyny którym się udało.. mierzyłyście w tym cyklu temperatury ? Jak wasze wykresy wyglądają do momentu kiedy wyszedl pozytywny test ? Zawsze mnie to ciekawi 😃😃
Ja nie mierzyłam temp. przez cały cykl..po owu sobie czasami zmierzyłam to utrzymywała się tak 37-37.1. a po pozytywnym teście mierzę codziennie, bo ewidentnie czuję stan podgorączkowy i oczywiście sprawdzam, czy nie spada za mocno (chociaż co bym mogła zrobić jakby spadła). Obecnie utrzymuje się 36.9 - 37.1. Raz spadła do 36.8.
Sylwia_G-K wrote:Dzięki dziewczyny, myślałam już, że jestem szalona i widzę podwójnie 🫣
Postaram się wyskoczyć na betę, ale póki co praca.. ☹️ w najgorszym wypadku jutro rano ☺️
Wczoraj cały wieczór czułam się po prostu dziwnie, miałam jakieś kołatanie serducha, jak nigdy.. stąd dziś wyciągnięty test. Zobaczymy po becie cóż tam się kroi ☺️
Też to mialam! Też mnie to tchnęło do testowania w ciągu dnia z popołudniowego siku i miałam dziwne przeczucie od rana, że będą dwie kreski, mimo że 2 dni prędzej byłam pewna, że dostanę @.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:21
MroziaMM, Sylwia_G-K, Powder lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
Dzień dobry!
Sylwia - gratulacje 😍
Pa-u-linka - coś się nie mogą zdecydować te testy, oby jednak poszło w pozytywną stronę 😊 faktycznie beta tu najwięcej by dała informacji
U mnie biel, więc wczorajsze rewolucje żołądkowe to jednak jakieś jedzeniowe sprawyale w obecnej sytuacji wiadomo nie nastawiałam się, więc odświeżające to było doświadczenie testować bez oczekiwań 😅 przynajmniej przez chwilę jakoś bardziej poczułam się częścią tego majowego szaleństwa. Uznajmy że wykorzystałam limit bieli na ten miesiąc i wszystkie do końca miesiąca wysikacie już 2 krechy
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:32
Sylwia_G-K, Marzycielka94, Miracle25, DreamBee, CrazyDaisy lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Hej laski - wracam z updatem - mamy wyniki i sama nie wiem jak na nie zareagowac 😊
Objętość próbki - było : 4,5 ml ➡️ jest : 4ml
Koncentracja - było : 33 mln/ml ➡️ jest : 13,5 mln/ml😭
Ilość w ejakulacie - było : 148 mln ➡️ jest : 54 mln 😭
Ruch szybki a - było : 0% ➡️ jest : 22% 💪
Ruch szybki b - było : 5% ➡️ jest : 13%
Ruch niepostępowy - było 13% ➡️ jest : 16%
Nieruchome - było 82% ➡️ jest : 48%
Morfologia - było : 3% ➡️ jest : 4%
Reszta praktycznie bez zmian : pH, lepkosci, aglutynacja ok, żywotność 65%, HOS 65%
Stres oksydacyjny badany tylko za pierwszym razem i był OK.
Sama nie wiem co o tym myśleć - wiem że nie są tragiczne te wyniki, ale nie bardzo rozumiem jak mogła tak mocno polecieć ilość - ze 150 mln na 54. Okres abstynencji to były 3 dni. Zazwyczaj widziałam tutaj na forum że koncentrację i ilość najtrudniej poprawić. I teraz znowu będę się zastanawiać czy tabcin brany na 2 tygodnie przed badaniem namieszał coś w wynikach ... Eh.
Mam wrażenie, że znowu spadłam z wysokiego konia - wczoraj mialam happy dzień bo u gina wszystko spoko i mój organizm jest dość przewidywalny (praktycznie miesiąc w miesiąc owu z lewego jajnika w 11-12dc bo na prawym miałam laparoskopię i od tego czasu nie pracuje). Po prostu się boję, żeby u nas doszło do poczęcia (przy moich chorobach) to parametry nasienia musiałyby być prima sort ... Naprawdę sporo zmieniliśmy - suple były regularne, mąż rzucił fajki (ruch to w sumie zawsze miał, ale zaczął dodatkowo co jakiś czas biegać z przerwami). I znowu nie mam już większych nadzieji na ten cykl i ogólnie chybaMusiałam pomarudzić od rana
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
🍀 10cs !
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon -
cukrzyk1991 wrote:Hej laski - wracam z updatem - mamy wyniki i sama nie wiem jak na nie zareagowac 😊
Objętość próbki - było : 4,5 ml ➡️ jest : 4ml
Koncentracja - było : 33 mln/ml ➡️ jest : 13,5 mln/ml😭
Ilość w ejakulacie - było : 148 mln ➡️ jest : 54 mln 😭
Ruch szybki a - było : 0% ➡️ jest : 22% 💪
Ruch szybki b - było : 5% ➡️ jest : 13%
Ruch niepostępowy - było 13% ➡️ jest : 16%
Nieruchome - było 82% ➡️ jest : 48%
Morfologia - było : 3% ➡️ jest : 4%
Reszta praktycznie bez zmian : pH, lepkosci, aglutynacja ok, żywotność 65%, HOS 65%
Stres oksydacyjny badany tylko za pierwszym razem i był OK.
Sama nie wiem co o tym myśleć - wiem że nie są tragiczne te wyniki, ale nie bardzo rozumiem jak mogła tak mocno polecieć ilość - ze 150 mln na 54. Okres abstynencji to były 3 dni. Zazwyczaj widziałam tutaj na forum że koncentrację i ilość najtrudniej poprawić. I teraz znowu będę się zastanawiać czy tabcin brany na 2 tygodnie przed badaniem namieszał coś w wynikach ... Eh.
Mam wrażenie, że znowu spadłam z wysokiego konia - wczoraj mialam happy dzień bo u gina wszystko spoko i mój organizm jest dość przewidywalny (praktycznie miesiąc w miesiąc owu z lewego jajnika w 11-12dc bo na prawym miałam laparoskopię i od tego czasu nie pracuje). Po prostu się boję, żeby u nas doszło do poczęcia (przy moich chorobach) to parametry nasienia musiałyby być prima sort ... Naprawdę sporo zmieniliśmy - suple były regularne, mąż rzucił fajki (ruch to w sumie zawsze miał, ale zaczął dodatkowo co jakiś czas biegać z przerwami). I znowu nie mam już większych nadzieji na ten cykl i ogólnie chybaMusiałam pomarudzić od rana
Bo liczy się jakość, a nie ilość i widać żołnierze załapali co i jak i poprawili wyniki jakościowe kosztem ilościowych 😁 pamiętaj, że wystarczy jeden zdrowy i szybki plemnik 🤞🤞🤞Marzycielka94, CrazyDaisy, ater, Powder lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Sylwia G-K gratulacje! Mam nadzieje, ze jutro dobra passa tez będzie podtrzymana przez kolejne tulipanki!
Przytulam tez te, w których jest biało - jeszcze będzie pięknie!
Jednocześnie chciałam zbić piątkę z dziewczynami, które z utęsknieniem wyczekują 🐒. U mnie 37 dzień cyklu i nic się nie zapowiada, dodatkowo chyba podłapałam jakąś infekcję, więc z rana musiałam stawić się w aptece z tym idiotycznym reklamowym zdaniem „Poproszę coś na infekcję intymną” 😂
Miłego dnia dla Was!Sylwia_G-K, MroziaMM, S_va_88 lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania od 04.2024
Ona:
PCOS ❌ stymulacja Lametta
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec
koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌