WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Byłam dziś na rozmowie o pracę, jako rejestratorka medyczna. I tak myślę, że nie wiem co robić. Niby teraz pracuję na tej nieszczęsnej stacji benzynowej, ale mam umowę na czas nieokreślony. Tam balabym się zajść w ciążę, kiedy bym zaczynała. A z drugiej strony...co jeśli nie zajdę przez najbliższy czas i okaże się, że zmarnowałam swoją szansę? Tak bardzo chcę zmienić pracę, ale blokuje mnie ewentualnie macierzyńskie...ale czekać? Ile będę czekać? Ile się okaże, że będę tam tkwić? Pewnie, gdy zostanę, to będę sobie ppluć w brodę, kiedy będę pracować w święta Bożego Narodzenia, że nie zmieniłam. Mój mąż mówi, że myśli, że teraz pójdzie to szybciej. Ja nie jestem taká optymistką jak on. Musiałam się tym z Wami podzielić,bo Wy to rozumiecie
    No a powiedz, czy jest ewentualną szansa że w razie zmiany pracy i potem szybkiej ciąży, jakby Ci dali umowę do dnia porodu, czy później ewentualnie po macierzyńskim jakbyś jeszcze nie znalazła nowej pracy, to może jednak chwilę byście pociągli na męża wypłacie....rejestratorka medyczna....mhy poprostu fajna okazja.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    @siesiepy i @runnerka mocne kciuki za wasze transfery dziewczyny! Jesteście mega silne ❤️🫶🏻 nie mogę się doczekać aż któraś z Was wpadnie tu pochwalić się pozytywną betą 😊

W ogóle czasem mam takie przemyślenia odnośnie ivf, bo jednak w naszym kraju to jest ciemnota i wiadomo jak to jest postrzegane, jak mnie to wk*rwia. Przecież te dzieciaczki, które przychodzą na świat w wyniku procedury ivf to chyba najbardziej wyczekane i wyniuniane istotki 😍❤️
    Mega podziwiam każda kobietę, która przechodzi takie procedury, bo sobie chyba ludzie nie zdają sprawy jaka drogę trzeba przejść, co trzeba przeżywać i z czym się mierzyć na co dzień. Szacuneczek dla Was 🫶🏻
    Podpisuję się obydwoma rękami i nogami pod tym co piszesz..

Runnerka lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Dziewczyny dziękuję za taki ogrom wsparcia 🥰
    Niestety wygląda to na biochem. Beta 11.9, progesteron 4.6...
    No ale może to bardzo wcześnie złapana ciąża, czy to już drugi pomiar?

Przepraszam, że dopytuje ale jak nie masz w stopce to poprostu nie pamiętam.🫂

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Lucy321 Debiutantka

Wysłany: 7 maja, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, hejka🙋🏼‍♀️ nadrobić was to wyzwanie, ale bardzo się cieszę, że znalazłam to forum😁 W niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę, jutro 🩸. Odebrałam już paczkę z testami owulacyjnymi, pierwszy test planuje zrobić 17.05 więc zobaczymy czy już coś zacznie się dziać. Jeśli chodzi o suplementowe przygotowanie to razem z mężem od kilku miesięcy bierzemy witaminę d, cynk, magnez, omegę 3, selen i folian. Póki co tyle albo aż tyle😅 W przyszłym tygodniu mam urlop i jak pogoda dopisze to planujemy pojechać do Karpacza na dwa dni. Planuje też zabrać nas na wycieczkę do Przychodni na pobranie krwi🤣
    Gratuluję wszystkim ⏸️ i pięknych przyrostów🥰 a za przybyte 🐒 i biele przytulam 🫂

cukrzyk1991, hope♥, NinaB, DreamBee, Sylwia_G-K, emciak, Paulina66, ater, Powder lubią tę wiadomość

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    No ale może to bardzo wcześnie złapana ciąża, czy to już drugi pomiar?

Przepraszam, że dopytuje ale jak nie masz w stopce to poprostu nie pamiętam.🫂
    Pozwolę sobie odpowiedzieć za Ragazzę - to jej pierwszy pomiar i też pisałam jak Ty, że może być to bardzo wczesna ciąża ❤️

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 8 maja, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy pomiar, ale w 15dpo i z brązowymi plamieniami od tygodnia 😞

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
    05.2025 cb?
  • Piret Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Na spokojnie, każda ciąża jest inna 🤞 drugi pomiar dopiero coś powie 🤗

Ale mi się nie chce wstawać do pracy ostatnio… też macie taki zjazd ? 🥱 myślę , że nie tyle jestem zmęczona fizycznie co psychicznie, bo od dwóch miesięcy strasznie dużo na głowie, te badania wizyty analiza wszystkiego żeby było dobrze 🥴 w tym tygodniu kolejne pobrania krwi tym razem też męża, po każdej wizycie lekarskiej płacze … bo dowiaduje się że to co mamy to za mało i trzeba w kolejną diagnostykę wchodzić, więc wychodzę załamana a potem myślę, że muszę być silniejsza i działam. I taki to rollercoaster emocjonalny 😵‍💫😩

Kciuki za dziewczyny, które zdecydują się dziś zatestować 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 06:08

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, wit. D, foliany, cholina, koenzym,
    wit. K2, niepokalanek, magnez,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy - brak ✅
    mutacja MTHFR A1298C,
    Fragmentacja DNA 6% ✔️
    Kir/kariotypy 🔜
    HSG 🔜

🤞 Team #rodzew2026 🍀
  • MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czytam wszystko, ale nie jest łatwo nadążyć! 😁 Ja dziś 7 dzień po inseminacji. Biorę mocny progesteron dopochwowo i ma to na mnie wpływ. To jest trochę jak leki nasenne. Codziennie o 21 odcina mnie i śpię. Senna bardzo. Piersi bolą i rosną. Czasem mdli.

To w tych staraniach z zastrzykami i tabletkami jest trudne. Na zwykłym cyklu to bym wiedziała jakie objawy są nowe i że może ciąża.

Ale już miałam sporo nieudanych cykli z lekami i wiem, że te objawy są od leków :) Zresztą w 7 dniu to wiadomo, że nie ma co szukać objawów. Ale ten progesteron naprawdę wpływa na mnie.

emciak, Marzycielka94, Powder, karasol lubią tę wiadomość

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2022
    Strania od 04.2024
    6 cs z Aromek

1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
    🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie
    🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie
    2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + zivafert

Wyniki moje i nasienia ok.
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny! Nadrobiłam troszkę strony heh Jejku ale się sypią tulipanki na pierwszej stronie! 😍 każdego dnia pojawiają się nowe dwie kreseczki, super wieści 🙌 oby tak dalej 🌷

@emciak @Sylwia kciuki za kropusie 🤞 ciekawe jaki prog masz teraz, laboratorium ewidentnie Ci dozuje emocje do nocy 🙈
    Dziewczyny po laparo/ histero szybkiej regeneracji i powera do działania 💪

@Ragazza nie martw się na zapas, nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać i się nie nakręcać 🤞 łatwo pisać wiem, ale spróbuj się nie dołować ❤️

@Runnerka widziałam w stopce, że korzystasz z ziół ojca Sroki i niepokalanka, możesz coś napisać o dawkowaniu? Jak długo i czy można łączyć te ziółka ? I czy lekarz Ci zalecił czy sama zdecydowałaś brać? 😊

Przytulam te, które spotkały wredną 🦍 już bliżej niż dalej 🤞🥰
    Ja ziolka i niepokalanka sama sobie wdrozylam, zazywalam 2 cykle pod rzad a potem robilam przerwe. Po pierwszym miesiacu spadlo mi fsh, w kolejnym nadal bylo w normie - ja uwazam, ze te preperaty mogly pomoc. W trakcie ich brania wzrolo tez moje amh (znalazlam kiedys artykul, ze kobietom podawano jakis koncentrat niepokalanka i u tych kobiet wzroslo amh - moze sprobuje go potem znalezc i podlinkowac).
    Obecnie jednak nie biore ani niepokalanka ani nie pije ziolek (a szkoda bo sa pyszne) bo nie chce brac tyle specyfikow przy ivf.
    Niepokalanek bralam ten: Vitex (Chasteberry), kapsułki, 120 szt. Ze swansona (1 tabletka dziennie) a ziolka kupilam na allegro i robilam z jednej lyzeczki wieczorem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 07:13

Piret lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 29.04 start stymulacji💉: 75j Menopur + 150j Gonal f➡️ punkcja 12.05 🔬
  • emciak Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Cześć! Czytam wszystko, ale nie jest łatwo nadążyć! 😁 Ja dziś 7 dzień po inseminacji. Biorę mocny progesteron dopochwowo i ma to na mnie wpływ. To jest trochę jak leki nasenne. Codziennie o 21 odcina mnie i śpię. Senna bardzo. Piersi bolą i rosną. Czasem mdli.

To w tych staraniach z zastrzykami i tabletkami jest trudne. Na zwykłym cyklu to bym wiedziała jakie objawy są nowe i że może ciąża.

Ale już miałam sporo nieudanych cykli z lekami i wiem, że te objawy są od leków :) Zresztą w 7 dniu to wiadomo, że nie ma co szukać objawów. Ale ten progesteron naprawdę wpływa na mnie.
    Trzymamy kciuki za powodzenie 🍀
    Sylwia, masz już tego proga? 😀

MoniaB lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS 🪹

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

04.05 cień cienia 🫣 (26 dc/11 dpo)
    05.05 beta 24,9; progesteron 18 🥹
    07.05 beta 37,5; progesteron 20,5 (+ 66,7% po 41h)
    12.05 ostatni przyrost 🤞
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

A jak się czujesz? Będziesz ponawiać betę?

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷 (przyrost 159%)

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj nie nie pisałam, bo był 9 lub 10 dpo I siknelam na test, żeby uspokoić brajana i wyszedł cień cienia kuzyna cienia.
    Cierpliwie czekałam, żeby powtórzyć test dzisiaj rano i znowu mam Cienie cieni, może już bez tego kuzyna ale dalej są. Krew spuszczona, także będzie czekanie jak na szpilkach. 😁

Nie umiem powstrzymać entuzjazmu. Wiem, że powinnam być mądrzejsza ale to może być moja pierwsza ciąża! 2 lata czekania na mój cud. Jeszcze nie gratulujcie tylko trzymajcie bardzo mocno kciuki. Dam znać jak tylko beta się pojawi i wtedy będziemy celebrować albo mnie pocieszać po oszukańcach. 😊 Na razie czuję jakby to był jakiś surrealistyczny sen.

Z objawów, od 3-4 dni zgaga i drobne mdłości, brak apetytu, skurcze w podbrzuszu, bolesne piersi , śluz którego nie powinno być no i dzisiaj tempka skoczyła z 36.9 do 37.1

20250508-065353.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 07:30

hope♥, ellevv, Runnerka, Darrika, Karola1995, White1, kasialinkaa, Piret, Zielistka., Miracle25, brilka, emciak, MroziaMM, Paulina66, Meggi_**, AnMiPe, Pustynia, Bella_33, cukrzyk1991, Sylwia_G-K, Malineczka, Kokosik, kropka_aga, sandrac_94, cysterka95, Olisska, Daisy1, .aś., Olalexa, assialbnn, ater, Marzycielka94, Wianek, Nayeli, Idawoll, Powder, Gnom, Deyansu, NinaB, DreamBee, Sagi, milka_91, Maniaaa., Ananabanana, olaa, Mardotka, karasol, Justa28, MoniaB lubią tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Dziewczyny, wczoraj nie nie pisałam, bo był 9 lub 10 dpo I siknelam na test, żeby uspokoić brajana i wyszedł cień cienia kuzyna cienia.
    Cierpliwie czekałam, żeby powtórzyć test dzisiaj rano i znowu mam Cienie cieni, może już bez tego kuzyna ale dalej są. Krew spuszczona, także będzie czekanie jak na szpilkach. 😁

Nie umiem powstrzymać entuzjazmu. Wiem, że powinnam być mądrzejsza ale to może być moja pierwsza ciąża! 2 lata czekania na mój cud. Jeszcze nie gratulujcie tylko trzymajcie bardzo mocno kciuki. Dam znać jak tylko beta się pojawi i wtedy będziemy celebrować albo mnie pocieszać po oszukańcach. 😊 Na razie czuję jakby to był jakiś surrealistyczny sen.

Z objawów, od 3-4 dni zgaga i drobne mdłości, brak apetytu, skurcze w podbrzuszu, bolesne piersi , śluz którego nie powinno być no i dzisiaj tempka skoczyła z 36.9 do 37.1

20250508-065353.jpg
    Super, trzymam kciuki 👍🏼

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 29.04 start stymulacji💉: 75j Menopur + 150j Gonal f➡️ punkcja 12.05 🔬
  • hope♥ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy trzymam kciuki i czekamy na wieści 🤞🏻✨

CrazyDaisy, Kokosik lubią tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 zmiana ginekologa
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna ✘

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Darrika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

20250508-065353.jpg

Nie puszcze kciuków ani na chwilę 🤞🤞🤞🥹

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • justina823 Debiutantka

Wysłany: 8 maja, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Gratuluję wszystkim 🌷jest was tu sporo i oby ten maj dalej tak szedł 🥰

Jestem 8 dni po Ovirelle i dzisiaj bardzo zaczęły mnie boleć piersi 🙈 nigdy aż takiego bólu nie miałam, do tego delikatny ból w podbrzuszu zastanawiam się czy zaczyna się coś tam dziać czy to skutki uboczne lametty lub zastrzyku

Czekam jak na szpilach żeby zastrzyk się wypłukał i będę mogła zrobić test..bardzo bym chciała dołączyć do tych licznych tulipanów 🌷😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 07:46

CrazyDaisy, Sylwia_G-K, ater, Marzycielka94, White1, Powder, milka_91 lubią tę wiadomość

• Piret Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:

20250508-065353.jpg

Pięknie! 🥹🤞u mnie zgaga też była jednym z pierwszych objawów, kreska majaczy coś się zaczyna ! Trzymam kciuki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 07:48

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, wit. D, foliany, cholina, koenzym,
    wit. K2, niepokalanek, magnez,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy - brak ✅
    mutacja MTHFR A1298C,
    Fragmentacja DNA 6% ✔️
    Kir/kariotypy 🔜
    HSG 🔜

🤞 Team #rodzew2026 🍀
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia .
    Ja dziś umówiona wizytę mam u gina ,dalej brak okresu. Dziś na dupę wskoczyły białe gacie może to przywoła 🫣 mój już ręce zaciera 😂 oczywiście śmieje się że latam sprawdzam nawet w nocy czy to już 🫣🐒

• SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze testowanie! 🫶 Niech zrobi się wysyp 🌷 😍

@Olisska podpisuję się również pod tym co napisałaś, nadal gdzieś tam czasami człowiek usłyszy że to nie jest normalnie zapładniać tak dziecka a raz usłyszałam że to grzech, wtedy aż mi się nóż w kieszeni urywa.
    Ja raz nawet usłyszałam że pewnie nie zajdę w ciążę bo to grzech, nie mieć ślubu i chcieć dziecko. Ślub mamy w planie, ale mamy dużą rodzinę i to taka najbliższa z którymi mamy kontakt + bliscy znajomi = koszt dla nas + budowa domu, to są dla nas koszta za sam ślub na ten moment bo wszystko tylko i wyłącznie z naszych pieniędzy bez pomocy. Moi rodzice kasą nie święcą, a od rodziców mojego nie chcemy ani grosza bo oni są super do póki od nich czegoś się nie ma (wypominanie i ogólnie jak dali kasę na ślub dla brata mojego faceta to potem teściowa rządziła organizacja wesela, kogo zapraszać itd) Więc na już teraz ślub nie wchodzi w grę, chcemy ładny skromny ślub ale celujemy tak za 3 lata bardziej.

Dla nas z początku starań było na luzie jak się uda to fajnie, jak nie to będziemy intensywnie działać i badać się. No i jak widzieliśmy że się nie udaje to stwierdziliśmy że nie ma co zwlekać z tymi staraniami bo my chcemy to dziecko, już nie ważne czy ślub czy bez ślubu.

Także jak słyszę jak ludzie dają swoje nie przemyślane teorie to mnie trzęsie 😅

@Runnerka właśnie myślę o jakich ziółkach na nowy cykl 🙈

Ja nie mam @ ale test z moczu dzisiaj biały. Lecz idę na tą betę dla mojej gin i niech mi pozwoli zastopować ten Duphaston aby ta @ szybko przyszła i dalej mnie nie męczyło psychicznie tak jak od 2 dni 🥺

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
  • brilka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy piękna wiadomość, trzymam mocno kciuki za betę 🤞🏻🤞🏻 Ten wątek jest bardzo łaskawy dla długoletnich staraczek 🥰

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
    ⏳cross match, badanie na trombofilię

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ