WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Motylek93 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o TSH, to mi lekarka mówiła ze jesli nie ma obciązeń typ haszimoto czy niedoczynnośc to nawet 2,5 jest ok. Robię co roku i mam srednio ok 2 ale anty tpo, anty tg i anty trab ujemny. Ale mama i siorka mają haszi i boję się że kiedys i mnie dopadnie 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 20:07

Sagi, Księgowa, kropka_aga lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    2.05/25 - III stymulacja letrozolem 🙏🙏🙏
    28.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Sylwia_G-K Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igrania mojego organizmu ze mną ciąg dalszy - Beta 9,16 U/I, zatem jak na 10 dpo to… czy próbuje się tam rozgościć jakiś okruszek? 🙈

Kokosik, ater, NinaB, White1, Paulina66, emciak, Motylek93, Karola1995, Bergamotka94, Olisska, Chochlik12, Marzycielka94, Paula6432, Sagi, Pustynia, DreamBee, assialbnn, Lisik, Malineczka, milka_91, Ananabanana, olaa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29 & 🤵🏻‍♂️34

💒 06.06.2025 r. 😱

Początki starań 03.2025 r. ❤️
    Cykle 23 dni

⏸️ 06.05.2025 - widzę bladziutką kreskę ☺️
    ⏸️ 07.05.2025, Beta HCG 9,16 U/I
    ⏸️ 08.05.2025
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Dziękuję ☺️ Nastrój spada czyli hormony prawidłowo działają 🩷 ja też tak miałam, zalewałam się łzami jak tylko pomyslałam, że znów się nie uda. Głowa do góry, bo szansa jest. Wpisać Cię na testowanie?

Dziękuję za pocieszenie 🥺 Możesz mnie wpisać na 15 maja, według moich obliczeń to będzie 12dpo. Aczkolwiek tak jak pisałam, nie liczę zbytnio na ten cykl 🥲

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • Miracle25 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_G-K wrote:
    Igrania mojego organizmu ze mną ciąg dalszy - Beta 9,16 U/I, zatem jak na 10 dpo to… czy próbuje się tam rozgościć jakiś okruszek? 🙈

Jest to mozliwe 😊. Teraz przyrosty prawde Ci powiedzą. Zbadalas proga?

Sylwia_G-K, Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
    Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻

✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
    ❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna

Leki- metformina, acard, prograf
    Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek
  • Powder Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_G-K wrote:
    Beta startuje od zera, więc może to było plamienie implantacyjne i dopiero się wszystko rozkręca? Trzymam kciuki! 🤞🏻

Sylwia_G-K, NinaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Sylwia_G-K Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Jest to mozliwe 😊. Teraz przyrosty prawde Ci powiedzą. Zbadalas proga?

Czekam jeszcze na proga, laboratorium dawkuje emocje 😂

Powder, NinaB, Miracle25 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29 & 🤵🏻‍♂️34

💒 06.06.2025 r. 😱

Cykle 23 dni

⏸️ 08.05.2025
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_G-K wrote:

Trzymamy kciuki 🤞❤️🌷

Sylwia_G-K lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷 (przyrost 159%)

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
  • Miracle25 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_G-K wrote:
    Czekam jeszcze na proga, laboratorium dawkuje emocje 😂

I tak Cie na lagodnie wzieli, u mnie beta zawsze ZAWSZE ladowala ostatnia, czesem po polnocy 🤦🏼‍♀️. Kciuki za proga i rozwoj kropeczki. Oj Ty dziewczyno masz stres przedslubny razy sto 🫣

Sylwia_G-K lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
    Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻

✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
    ❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna

Leki- metformina, acard, prograf
    Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek
  • Daisy1 Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, trochę juz straciłam nadzieję na ten cykl. Mamy w planach lecieć na wakajki w czerwcu z trekkingiem - i choc gdybym zaszła w ciążę to taki wypad byłby sporym obciążeniem dla organizmu, to mysle, ze nie ma co juz odkladac tego na później. Musze troche odpoczac od pracy i ogólnie przewietrzyc głowę, a podobno czerwone wino robi dobrze na cienkie endo, to w Portugalii bede miala go pod dostatkiem (żarcik) 🤪 A co do zyczliwych znajomych- w czerwcu mam zaplanowane coroczne spotkanie ze starą ekipą z poprzedniej pracy. Temat dzieci wjedzie na ostro bo kilka dziewczyn rodzi w tym roku, no i czekam tylko na tekst w stylu- pomyśl o dziecku, młodsi nie bedziemy 🤡🤬. Wiec chętnie poodpoczywam nad oceanem zamiast słuchać nieproszonych złotych rad 🙂

emciak, Piret, DreamBee, Darrika, ater, grazka0022 lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    21.12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    Suple: Pueria Uno, D3, B6, B12, E, Magnez, L-arginina, maślan sodu, Omega-3, Kerabione.
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina.aaa wrote:
    Ja to samo… Białe majtki, białe spodnie nic nie pomogło na @ się nie zapowiada a ja dostaje szału 38dc… w piątek idę do gin niech zerknie co tam się zadziało w tym cyklu. Nawet mam za “ładną” cerę jak na @ mam dość
    Ja się umówiłam na jutro na 18.00 . Jak znam życie już test zrobiony biały jutro gin więc pewnie dostanę 😂 chociaż dziś rano jak wstałam to myślałam że zadziałały poranne tulasy ale nic.

• Sylwia_G-K Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    I tak Cie na lagodnie wzieli, u mnie beta zawsze ZAWSZE ladowala ostatnia, czesem po polnocy 🤦🏼‍♀️. Kciuki za proga i rozwoj kropeczki. Oj Ty dziewczyno masz stres przedslubny razy sto 🫣

Chyba jednak ślub jest trochę bardziej stresujący póki co 🙈

Miracle25 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️29 & 🤵🏻‍♂️34

💒 06.06.2025 r. 😱

Cykle 23 dni

⏸️ 08.05.2025
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    U mnie przyrost o 66,7%, aktualna beta 37,5. Progesteron podskoczył do 20,5, TSH spadło do 1,5.
    Nie wiem co myśleć bo przyrost bety wg kalkulatora w normie ale porównując do Waszych przyrostów ponad 100% to słabiutko.

Emciak u mnie taki niski, ale w normie przyrost, teraz ma 4 lata. Więc głowa do góry. Nie patrz na innych. Będzie dobrze 🤞🏻

Nie udzielam się tutaj, ale staram się was podczytywać. W miarę możliwości oczywiście, bo produkujecie strony jak szalone 😂

Gratuluję wszystkim dziewczynom dwóch kreseczek i pięknych przyrostów, i tulę tę, które powitały małpiszona!

hope♥, emciak lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 05.2025

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • emciak Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Emciak u mnie taki niski, ale w normie przyrost, teraz ma 4 lata. Więc głowa do góry. Nie patrz na innych. Będzie dobrze 🤞🏻

Nie udzielam się tutaj, ale staram się was podczytywać. W miarę możliwości oczywiście, bo produkujecie strony jak szalone 😂

Gratuluję wszystkim dziewczynom dwóch kreseczek i pięknych przyrostów, i tulę tę, które powitały małpiszona!

Dziękuję Ci za to co napisałaś, nawet nie wiesz jak bardzo potrzebowałam takiego świadectwa 🩷

Kokosik, Skowronek lubią tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS 🪹

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

04.05 cień cienia 🫣 (26 dc/11 dpo)
    05.05 beta 24,9; progesteron 18 🥹
    07.05 beta 37,5; progesteron 20,5 (+ 66,7% po 41h)
    12.05 ostatni przyrost 🤞
  • Piret Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny! Nadrobiłam troszkę strony heh Jejku ale się sypią tulipanki na pierwszej stronie! 😍 każdego dnia pojawiają się nowe dwie kreseczki, super wieści 🙌 oby tak dalej 🌷

@emciak @Sylwia kciuki za kropusie 🤞 ciekawe jaki prog masz teraz, laboratorium ewidentnie Ci dozuje emocje do nocy 🙈
    Dziewczyny po laparo/ histero szybkiej regeneracji i powera do działania 💪

@Ragazza nie martw się na zapas, nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać i się nie nakręcać 🤞 łatwo pisać wiem, ale spróbuj się nie dołować ❤️

@Runnerka widziałam w stopce, że korzystasz z ziół ojca Sroki i niepokalanka, możesz coś napisać o dawkowaniu? Jak długo i czy można łączyć te ziółka ? I czy lekarz Ci zalecił czy sama zdecydowałaś brać? 😊

Przytulam te, które spotkały wredną 🦍 już bliżej niż dalej 🤞🥰

Kokosik, hope♥, emciak lubią tę wiadomość

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, wit. D, foliany, cholina, koenzym,
    wit. K2, niepokalanek, magnez,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy - brak ✅
    mutacja MTHFR A1298C,
    Fragmentacja DNA 6% ✔️
    Kir/kariotypy 🔜
    HSG 🔜

🤞 Team #rodzew2026 🍀
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 7 maja, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Dziękuję Ci za to co napisałaś, nawet nie wiesz jak bardzo potrzebowałam takiego świadectwa 🩷

Będzie dobrze, kropek jest dzielny. Trzymamy kciuki 🤞

emciak lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷 (przyrost 159%)

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
  • Takatam Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam już drugi cykl monitorowanie
    ➡️18dc
    ➡️20cm - pecherzyk
    ➡️9,5 cm - endometrium
    ➡️Sluz plodny jest
    Co dwa dni działamy dziś też.

Kiedy zrobić progesteron, w ostatnim cyklu lekarz kazał mi zrobić od razu jak znikął prcherzyk i wyszedl nisko 2,16.
    Mam duża nadzieję że się teraz uda. W tym cyklu mamy równo rok starań.

👧🏻30
    🧔32

🔸️11 cs
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    To okropne jakie macie doświadczenia.. aż nie wiem co napisać. Ludzie są podli do granic.
    Powtórzę się, że takie sytuacje weryfikują bardzo znajomości i przyjaźnie.
    Bo moja przyjaciółka potrafi wracać do moich dwóch ciąży biochemicznych częściej niż ja i podkreśla za każdym razem, że coś jest ze mną nie tak.. no sił mi brak. Ogólnie jest cudowną osobą, ale w tej kwestii doprowadza mnie do szału. Muszę sobie naprawdę to przemyśleć. Nie wiem czy ona to robi z premedytacją czy co.. Mówiłam jej stanowczo, żeby w ogóle nie poruszała tego tematu.
    Ale popatrz jaka sytuacja, ty jej wprost powiedziałaś żeby nie poruszała tego tematu
    A ona nadal.

Ja to przynajmniej mam za swoje bo byłam taka wryta, że tylko jej przytaknełam, że no ma rację, niektórzy się tyle starają. A żal został.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Hej. Mam już drugi cykl monitorowanie
    ➡️18dc
    ➡️20cm - pecherzyk
    ➡️9,5 cm - endometrium
    ➡️Sluz plodny jest
    Co dwa dni działamy dziś też.

Kiedy zrobić progesteron, w ostatnim cyklu lekarz kazał mi zrobić od razu jak znikął prcherzyk i wyszedl nisko 2,16.
    Mam duża nadzieję że się teraz uda. W tym cyklu mamy równo rok starań.

Najlepiej 7 dni po domniemanej owulacji.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2025 wrote:
    Hejka.Ja już totalnie niewiem o co chodzi☁🙆☁.Wczoraj niby przyszedł okres(jasno różowa krew z dużą ilością śluzu,niewiele,myślałam ,że się zaczyna)w 20dc,a dzisiaj już chyba poszła.Wkładka czysta a przy podcieraniu tylko plamki brązowej krwi.Nic mnie nie boli,totalnie nieokresowo się czuję.W marcu poroniłam samoistnie w kwietniu normalna miesiączka o czasie ,a teraz takie cudo.Jutro chyba wybiorę się na bete.Miała może któraś taką sytuacje??
    No może tam u ciebie się coś fajnego dzieje.🤔?

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorlila wrote:
    To my wśród znajomych mamy takiego asa 🤡to był 8/9tc ale ze nie mieszkamy w Polsce, powiedzieliśmy całej ekipie gdy się spotkaliśmy. No i ta jedna dziewczyna „ale wiesz ze do 12tc możesz poronić, pomimo bojącego serduszka”? SERIO?!? Jak tak można… a w tym roku jak im powiedzieliśmy o poronieniu, to ta sama „a wiecie ze XYZ jest chyba w ciąży? Wydaje mi się ze nam dzisiaj o tym powiedzą” 🤡🤡🤡.
    Osz kurwa.

Sory.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ