Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na betę pójdę jutro jak mi się uda rano znaleźć chwilę czasu 😊 Na pewno Wam powiem, żebyście trzymały kciuki 🥰

Angelaaaa, Blondyna.B, Domi_naturelover, Mgdra, 2+3, KlaraJa, Magdak, cslza, Anett93 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja suwaczek ustawie dopiero po wizycie 😊 nie wiem co mam ze sobą robić do 13 🥴🥴 dłuży się 🙆🙆

KlaraJa, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu po becie, potwierdzona ciąża to cieszę się w pełni każdym dniem <3

Domi_naturelover, Angelaaaa, 2+3, Milixx, Zamieszana93, Aneta2506 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja suwaczek ustawie dopiero po wizycie 😊 nie wiem co mam ze sobą robić do 13 🥴🥴 dłuży się 🙆🙆
    Najdłuższe godziny 😃 Ja zawsze zajmuję głowę jakimiś pierdołami, przeglądam Vinted, oglądam serial, wtedy czas leci tak, że heeej 😂

Angelaaaa lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    conte a macie już imię wybrane?

Mam dziewczyny, beta 5370. Niby przyrost w normie, coś ok. 117%

Wow jaka beta!!! 🤩 teraz już tak szybko nie będzie rosła ale za 2 dni to już będzie 10tys :D

Imię ? no skąd! Od początku miał być Tymek albo Ida. Ale coś nam się poodmieniało - Szymek, Tadzio, Marcel, Emil, Paweł, Kazio ... pewnie do narodzin sie nie zdecydujemy :p jest tyle imion, ze nie wiadomo co wybrać😄

Domi_naturelover, 2+3, milam, Milixx lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Najdłuższe godziny 😃 Ja zawsze zajmuję głowę jakimiś pierdołami, przeglądam Vinted, oglądam serial, wtedy czas leci tak, że heeej 😂

A jeszcze gorzej jak jest jakieś opóźnienie i siedsisz jeszcze w większych nerwach 😂
    Ale potem idę na paznokcie się zrelaksować 😁😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Oj wierzę Ci 🥴
    Czekamy na wieści po wizycie 🥰

Blond27, Angelaaaa lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A jeszcze gorzej jak jest jakieś opóźnienie i siedsisz jeszcze w większych nerwach 😂
    Ale potem idę na paznokcie się zrelaksować 😁😁
    Oj taaaak. Życzę Ci by szybko zleciało! <3

Kurczę, u mnie praktycznie brak objawów :D Zaczęłam się wysypiać, nie mdli mnie, sił mam tyle co zawsze, apetyt dopisuje jak zawsze, nawet częstotliwość siusiania się uspokoiła 😂 Wczoraj w drugiej połowie dnia dosyć mocno bolały mnie jajniki, ale dzisiaj - jak ręką odjął. Beta już będzie pod 3000, a ja totalnie się nie czuję w ciąży 😂 Wreszcie zaczęłam pić, bo z tym miałam problem, teraz organizm sam się domaga, ale to tyle :D O co chodzi? 😂

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Oj taaaak. Życzę Ci by szybko zleciało! <3

Kurczę, u mnie praktycznie brak objawów :D Zaczęłam się wysypiać, nie mdli mnie, sił mam tyle co zawsze, apetyt dopisuje jak zawsze, nawet częstotliwość siusiania się uspokoiła 😂 Wczoraj w drugiej połowie dnia dosyć mocno bolały mnie jajniki, ale dzisiaj - jak ręką odjął. Beta już będzie pod 3000, a ja totalnie się nie czuję w ciąży 😂 Wreszcie zaczęłam pić, bo z tym miałam problem, teraz organizm sam się domaga, ale to tyle :D O co chodzi? 😂
    Bedą dni, że będziesz się czuła jak nowonarodzona a za chwilę tragicznie, Niektóre dziewczyny w ogóle nie mają objawów ciąży oprócz brzucha i ruchów maluszka ;)

Ciesz się, że przy 3000 nie czujesz nic, bo ja teraz tragedia a pewnie dziś ok 450...

Blond27 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Bedą dni, że będziesz się czuła jak nowonarodzona a za chwilę tragicznie, Niektóre dziewczyny w ogóle nie mają objawów ciąży oprócz brzucha i ruchów maluszka ;)

Ciesz się, że przy 3000 nie czujesz nic, bo ja teraz tragedia a pewnie dziś ok 450...
    Coś czuję, że będzie tak, że Tobie szybko minie, a u mnie się zacznie i będę ledwo żywa 😂 Masz jakieś pomocne tricki na mdłości, radzisz sobie? :/

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Coś czuję, że będzie tak, że Tobie szybko minie, a u mnie się zacznie i będę ledwo żywa 😂 Masz jakieś pomocne tricki na mdłości, radzisz sobie? :/
    Zwykle pomaga nie dopuszczanie do głodu (zawsze coś jeść), imbir, mi pomagają cukierki ICE ale i tak co zjem to niedługo zwracam więc to słabe :(

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Ja w obu donoszonych ciążach nie miałam żadnych objawów, żadnych mdłości, zachcianek, czułam się normalnie (tylko tyłam z powietrza 😉 ) Pracowałam do 7-8 miesiąca.
    Moja siostra też nie miała objawów, także nie każdy musi się w ciąży źle czuć.

Mgdra, Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milix bardzo się cieszę i gratuluję ❤️

Milixx, Blond27 lubią tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Ja Ci już pisałam. Ja dwie poprzednie ciąże przeszłam bezobjawowo. Ciesz się, że Tobie też się taka może trafić i nie doszukuj się niczego złego 😊 Chciałabym, żeby i ta ciąża była bezobjawowa jak poprzednie - zobaczymy jak będzie dalej, na razie jest dobrze 😄

Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Zwykle pomaga nie dopuszczanie do głodu (zawsze coś jeść), imbir, mi pomagają cukierki ICE ale i tak co zjem to niedługo zwracam więc to słabe :(

Blondyna ja powiedziałam wczoraj lekarzowi, że czuje się coraz gorzej, zaczyna mnie mdlić i w sumie dlatego nie zrezygnowałam z tak wczesnej wizyty bo obawiam się, że tak wcześnie to chyba niezbyt dobrze, a on na to " to bardzo dobrze i proszę się spodziewać że będzie się Pani czuła coraz gorzej😅" (pocieszający gość 😉). Tak na prawdę to ja dlatego tego 11dpo zrobiłam już test, bo czułam się jakoś "inaczej"... Zawsze myślałam, że to takie "głupie" gadanie dziewczyn jak zajdą, ale teraz już rozumiem 😅 i chętnie zastosuje te triki z cukierkami ice i imbirem, bo nie chciałabym wymiotować w pracy 😬🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 09:14

Zamieszana93 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Blondyna ja powiedziałam wczoraj lekarzowi, że czuje się coraz gorzej, zaczyna mnie mdlić i w sumie dlatego nie zrezygnowałam z tak wczesnej wizyty bo obawiam się, że tak wcześnie to chyba niezbyt dobrze, a on na to " to bardzo dobrze i proszę się spodziewać że będzie się Pani czuła coraz gorzej😅" (pocieszający gość 😉). Tak na prawdę to ja dlatego tego 11dpo zrobiłam już test, bo czułam się jakoś "inaczej"... Zawsze myślałam, że to takie "głupie" gadanie dziewczyn jak zajdą, ale teraz już rozumiem 😅 i chętnie zastosuje te triki z cukierkami ice i imbirem, bo nie chciałabym wymiotować w pracy 😬🙄
    Mój lekarz też zawsze mówi, że to że są objawy to bardzo dobrze świadczy i tylko się cieszyć 😅

KlaraJa, Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są specjalne tabletki z imbirem ale mi nie pomagały 🙈 w tej jeszcze więcej 🤮🤮

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mała Mi 27 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne, że co jakiś czas czuje taki ból jak przed okresem? W sensie brzucha?

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    Dziewczyny czy to normalne, że co jakiś czas czuje taki ból jak przed okresem? W sensie brzucha?
    Z tego co wiem, to tak ;) Wszystko nam się tam rozciąga, też mnie czasem łapie taki "tępy" miesiączkowy skurcz, jajniki pobolewają ;)

Blond27, Mała Mi 27 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idę za waszą radą i celebruję każdy dzień bez objawów, a tricki na mdłości zapisuję na później :D Mam nadzieję, że Wam Maluszki trochę odpuszczą i szybko zaczniecie się lepiej czuć <3

Ale tak jak mówisz Blondyna - są objawy, to wiesz, że jest dobrze, tak ma być, czujesz tę ciążę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 09:47

Blond27, KlaraJa lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ