W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam takiego strefa że szok 😂 jak mi ciśnienie zmierzą to chyba będzie ponad 200 😅
Ja betę robiłam tylko 2 razy no i zaraz się przekonamy czy wszystko dobrze 😬😬
Po wizycie dam znać trzymajcie kciuki 🤞Magdak, Grażyna1820, Zamieszana93, Blondyna.B, Blond27, Mgdra, cslza, Anett93, Domi_naturelover, milam, Kluska95, 2+3, Kalli95 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
cslza wrote:To prawda! Ja teraz może nie powiem, że nie chciałam, bo chciałam
ale nie było ciśnienia, totalny luz i podejście, że postaramy się po wakacjach. W lipcu mieliśmy lecieć do Kanady na 3tyg, zwiedzać, iść na wesele znajomych. Generalnie w styczniu zaplanowałam sobie cały rok - dieta, treningi, rozwój kariery, wakacje, nauka hiszpańskiego, studia pielęgniarskie.
No, to tego... 😂 se poplanowałam!ale bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że dzisiaj idę ostatni dzień do pracy, bo umieram już ze stresu o kijankę jak muszę coś podnieść. Powiem brzydko:pieprzyć pieniądze.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFaktycznie nigdy nie jest idealny moment na ciaze, ale u mnie bylo na odwrot z tym planowaniem. Nic nie planowalam wiekszego, jakis wyjazdow, koncertow itp, bo co jak bede w ciazy🤔 ostatnio nawet tata spytal sie mnie czy chcemy jechac do hiszpanii we wrzesniu bo sa tanie bilety to powiedzialam, ze to za bardzo odlegly termin dla mnie aby planowac😅 oczywiscie planuje normalnie zyc do grudnia, ale ciezko powiedziec na chwile obecna czy we wrzesniu bede sie czula dobrze na jakiekolwiek podroze np.
-
Ja od stycznia 2021 chciałam zmienić pracę ale nie, bo nie znajdę nic na umowę o pracę tak szybko (dodatkowo pół roku umowy lojalnościowej) więc odpuściłam. Wakacje nie, bo nie wiadomo czy będę w ciąży (udało się polecieć w październiku niedługo po poronieniu). Odmawiałam sobie alkoholu po owulacji żeby nie zaszkodzić itp. Wszystko miałam w głowie, że będę w ciąży zaraz
Niestety starania po stratach zupełnie inaczej wyglądają... -
Angelaaaa wrote:Ja suwaczek ustawie dopiero po wizycie 😊 nie wiem co mam ze sobą robić do 13 🥴🥴 dłuży się 🙆🙆
Grażyna1820, Blond27, Angelaaaa, Anett93 lubią tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Angelaaaa wrote:Dziewczyny mam takiego strefa że szok 😂 jak mi ciśnienie zmierzą to chyba będzie ponad 200 😅
Ja betę robiłam tylko 2 razy no i zaraz się przekonamy czy wszystko dobrze 😬😬
Po wizycie dam znać trzymajcie kciuki 🤞
Trzymam mocno kciuki ❤️✊✊✊
Gdyby nie zalecenie lekarza to też bym już pewnie bety nie robiła tylko czekała spokojnie na wizytę, ale muszę zrobić 14.04 komplet beta, progesteron+tarczycowe. Mój lekarz u którego byłam stymulowana Aromkiem jest ginekologiem-endokrynologiem i chyba każe mi to zrobić ze względu na PCOS, bo generalnie hormony tarczycy miałam w normie. Chodzę obecnie do dwóch lekarzy do jednego na pakiet medyczny u którego chce prowadzić ciążę i drugiego prywatnie w klinice. Będę chciała zrezygnować z drugiego chyba jeżeli wszystko będzie dobrze, bo spore pieniądze sobie życzy w klinice, ale sama nie wiem... Ten z pakietu jest młodszy, mniej doświadczony ale rok temu przeprowadził mi zabieg z którego byłam zadowolona i generalnie wydaje się kompetentny i przyjazny. Drugi z kliniki widać że jest doświadczony, niezbyt przyjemny ale udało mi się dzięki niemu zobaczyć te kreseczki... Nie wiem którego wybrać, aspekt finansowy też jest dla mnie dość ważny bo wizyty ciążowe w klinice to jeszcze większy wydatek 😕 Chyba nie powinno się u dwóch lekarzy prowadzić ciąży, prawda? Jakie macie doświadczenia z lekarzami? Doradzcie coś, bo mam w tym momencie mętlik w głowie i do tego te nudności nie pomagają🤦😅Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Blondyna.B wrote:Ja od stycznia 2021 chciałam zmienić pracę ale nie, bo nie znajdę nic na umowę o pracę tak szybko (dodatkowo pół roku umowy lojalnościowej) więc odpuściłam. Wakacje nie, bo nie wiadomo czy będę w ciąży (udało się polecieć w październiku niedługo po poronieniu). Odmawiałam sobie alkoholu po owulacji żeby nie zaszkodzić itp. Wszystko miałam w głowie, że będę w ciąży zaraz
Niestety starania po stratach zupełnie inaczej wyglądają...👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
KlaraJa ja mam ginekologa którego poznałam przy 1 ciąży. Ufam mu w pełni a w ciąży to najważniejsze mimo, że młody na specjalizacji - do USG trymestrów chodzę do innego bardziej doświadczonego ale z tej samej przychodni i szpitala więc się znają i mogą rozmawiać o pacjentkach jak mają jakieś wątpliwości.
Fajnie mieć lekarza w szpitalu gdzie chcesz rodzić - to zwykle pomaga już na miejscu
Dziewczyny czasem chodzą na NFZ i prywatnie ale nie wiem jak to rozwiązują np. z kartą ciąży. Na NFZ idą żeby mieć darmowe badania.
Szczerze to pewnie bym się zastanawiała jakbyś zaszła z IUI albo z IVF, tak to raczej nie ma powodu żeby zostać u lekarza z kliniki. -
A ja mam problem z wyborem lekarza. Dwie poprzednie prowadziłam u dwóch różnych ginekologów i teraz też wybiorę pewnie innego albo wrócę do tego co prowadził mi ciąże z synem. Sama nie wiem którego wybrać, czy prywatnie czy na NFZ a może i prywatnie, i na NFZ. U mnie ciężko o dobrego ginekologa i takiego któremu zaufam w 100%. Kolejny ciężko orzech do zgryzienia przeze mnie
-
Hej 😊
Blondyna, Milixx gratulacje!! Wspaniałe wieści 😍 po cichu trzymałam za was kciuki! Pozostałe dziewczyny również gratuluje
Widzę ze zostałyście na marcowym wątku i przeistoczył się w ciążowy - super, będę tu zaglądać 😀
Lubię to forum i nie mogę przestać podczytywać co w trawie piszczy 😀Blond27, Blondyna.B, Milixx, Grażyna1820, Domi_naturelover, Kluska95, Aneta2506, Dominika96, Mała Mi 27 lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Zamieszana93 wrote:Angelaaa, trzymam kciuki! Ja na pierwszą wizytę wybieram się jutro, więc też już lekki stresik. 😊
Ja jutro też mam wizytę. Wprawdzie nie pierwsza, ale stresuje sie bardzo. Głównie przez te plemienia co miałam. Chciałabym się dowiedzieć że ten krwiaczek już zniknal....Blond27 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Ja jutro też mam wizytę. Wprawdzie nie pierwsza, ale stresuje sie bardzo. Głównie przez te plemienia co miałam. Chciałabym się dowiedzieć że ten krwiaczek już zniknal....
Będziemy jutro trzymać kciuki a teraz czekamy na wieści od AngeliMgdra lubi tę wiadomość
-
Co do prowadzenia ciąży, to planuję tak jak za pierwszym razem u dwóch ginekologów. U mojego dr za każdym razem badanie + USG, a na pakiet luxmed chodzę osobno żeby mieć badania krwi w ramach pakietu
Blond27 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Co do prowadzenia ciąży, to planuję tak jak za pierwszym razem u dwóch ginekologów. U mojego dr za każdym razem badanie + USG, a na pakiet luxmed chodzę osobno żeby mieć badania krwi w ramach pakietu
Ja mam o tyle dobrze, że mam ubezpieczenie gdzie różne firmy są w pakiecie i mogę wybierać a z pakietem to zawsze właśnie badania krwi za darmo, bo trochę ich jest jednakBlond27 lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie 😊 równo 6+5tc 24.11.2022r
Jest serduszko ❤️ daleko od blizny więc to bardzo dobrze i będę miała CC ze względu na szybką ciążę po pierwszym CC
Domi_naturelover, Blondyna.B, Milixx, Mgdra, Oliwia23, milam, Magdak, Grażyna1820, Blond27, Kluska95, Kasiooola, cslza, 2+3, KlaraJa, KaJa, Anett93, cuddlemuffin, AgulaM, Zamieszana93, Kalli95, Aneta2506, verliebtindich, Wojcinka, Dominika96, conte lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:
Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Cudnie kochana!!! Wspaniałe wieści!❤️
Angelaaaa lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Blondyna.B wrote:Jak były plamienia to powinien już zniknął
Będziemy jutro trzymać kciuki a teraz czekamy na wieści od Angeli
Te plamienia to lekko podbarwiony śluz tylko. Pojawiły się przez 3 dni jakoś po 7tc i lekarz na USG w 8+0 mówił że mam malutki krwiaczek implantacyjny i że mogę jeszcze poplamic. I faktycznie ok 2 tygodnie później przez 3 dni miałam znów lekko podbarwiony śluz. Tylko przy podcieraniu na papierze.
Bardzo by mnie to uspokoiło gdybym wiedziała ze już go nie ma.
Angelaaa cudowne wieści 😍😍😍Angelaaaa lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka