W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna, kreska tak mocna, że aż razi w oczy 😂❤️ Kciuki za betę!!!
Ja miałam piękny sen - śniło mi się, że serduszko zaczęło bić 🥺❤️ Śmieszna sprawa, bo poznałam to po tym, że przełożyłam rękę do brzucha i poczułam bicie serca Maluszka 😂 Ale we śnie to było cudowne uczucie 🥺 Mam nadzieję, że to dobry znak.
Chyba już nie powtarzam bety - może jutro lekarz zleci, może nie. Wierzę, że rośnie prawidłowo.
W sumie chyba poproszę o wpisanie na taką pierwszą oficjalną wizytę u (mam nadzieję) prowadzącego lekarza na jutro 07.04 ❤️📆
Według apki będziemy 5t+5d 🥰. Ale ciąża jest na pewno młodsza z racji późnej owu i późnego zagnieżdżenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 08:15
Blond27, Blondyna.B, KlaraJa, Milixx, Anett93, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
2+3 wrote:Dziękuję za słowa pocieszenia i zrozumienia, za jaki kolwiek odzew... Póki co wszystko siedzi we mnie i nie mam z kim porozmawiać.. uciekam w pracę
Pamiętaj że zawsze masz nas...Blond27, 2+3, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Blond27, Blondyna.B lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dziewczyny odkąd dowiedziałam się o ciąży nie mogę normalnie spać... Codziennie budzę się między 3-4 i myślę a to czy na pewno wzięłam witaminy, a to czy będzie zdrowe, czy damy sobie radę, czy będę dobrą mamą, ile będę pracować, czy zdążymy z remontem (robimy remont mieszkania, zaczęliśmy przed pozytywnym testem) ciąg galopujących myśli 🤦 dzisiaj bolą mnie jajniki, z rana znalazłam na dnie jakiejś szafki nordy i znowu zrobiłam test..... kreska co prawda ciemniejsza, bordowa ale nie jakoś super bordowa. Tłumacze sobie że dzisiaj wypada dopiero 30dc i muszę sobie to jakoś w głowie zacząć układać, bo zwariuje. Zdaje sobie sprawę, że później łatwiej nie będzie, że ten strach pozostanie ale mam nadzieję, że jak wszystko na USG za ten ponad tydzień będzie dobrze i ciaża generalnie będzie prawidłowo przebiegać, oraz jak powiemy rodzinie i przyjaciołom to może będę się bardziej cieszyć a nie martwić. Ehhh przepraszam, musiałam się wygadać, mąż się tak cieszy że nie chce go obciążać moim strachem...Blond27 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
KlaraJa wrote:Blondyna.B rób spam jak najbardziej 😊
Dziewczyny odkąd dowiedziałam się o ciąży nie mogę normalnie spać... Codziennie budzę się między 3-4 i myślę a to czy na pewno wzięłam witaminy, a to czy będzie zdrowe, czy damy sobie radę, czy będę dobrą mamą, ile będę pracować, czy zdążymy z remontem (robimy remont mieszkania, zaczęliśmy przed pozytywnym testem) ciąg galopujących myśli 🤦 dzisiaj bolą mnie jajniki, z rana znalazłam na dnie jakiejś szafki nordy i znowu zrobiłam test..... kreska co prawda ciemniejsza, bordowa ale nie jakoś super bordowa. Tłumacze sobie że dzisiaj wypada dopiero 30dc i muszę sobie to jakoś w głowie zacząć układać, bo zwariuje. Zdaje sobie sprawę, że później łatwiej nie będzie, że ten strach pozostanie ale mam nadzieję, że jak wszystko na USG za ten ponad tydzień będzie dobrze i ciaża generalnie będzie prawidłowo przebiegać, oraz jak powiemy rodzinie i przyjaciołom to może będę się bardziej cieszyć a nie martwić. Ehhh przepraszam, musiałam się wygadać, mąż się tak cieszy że nie chce go obciążać moim strachem...
U mnie w niedzielę ta kreska była ciemna przy becie pewnie niecałe 300 - dopiero dziś bordowa (powinna być ok 700 beta) a to jeszcze nie max tych testów
testy służą do sprawdzenia czy ciąża jest a beta żeby sprawdzać jak rośnie hormon i czy się ciąża rozwija
Strach jest zawsze ale nie nakręcajcie się innych smutnymi historiami tylko cieszcie się, że jesteście w ciążyBlond27, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoze tez uda mi sie ogarniac dwa watki😁 przynajmniej bede mniej nawijac siostrze i przyjaciolce o ciazy😅
Blond27, piekna kreska😍
Jak spam testowy to ja tez tutaj dodam. Melduje, ze zuzylam wszystkie testy jakie mialam w kolekcji🤪
Mgdra, Blondyna.B, Angelaaaa, Wojcinka, Kalli95, Blond27, Gwiazdeczka 93, Milixx, 2+3, Anett93, Grażyna1820, milam, cuddlemuffin, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaraJa wrote:Blondyna.B rób spam jak najbardziej 😊
Dziewczyny odkąd dowiedziałam się o ciąży nie mogę normalnie spać... Codziennie budzę się między 3-4 i myślę a to czy na pewno wzięłam witaminy, a to czy będzie zdrowe, czy damy sobie radę, czy będę dobrą mamą, ile będę pracować, czy zdążymy z remontem (robimy remont mieszkania, zaczęliśmy przed pozytywnym testem) ciąg galopujących myśli 🤦 dzisiaj bolą mnie jajniki, z rana znalazłam na dnie jakiejś szafki nordy i znowu zrobiłam test..... kreska co prawda ciemniejsza, bordowa ale nie jakoś super bordowa. Tłumacze sobie że dzisiaj wypada dopiero 30dc i muszę sobie to jakoś w głowie zacząć układać, bo zwariuje. Zdaje sobie sprawę, że później łatwiej nie będzie, że ten strach pozostanie ale mam nadzieję, że jak wszystko na USG za ten ponad tydzień będzie dobrze i ciaża generalnie będzie prawidłowo przebiegać, oraz jak powiemy rodzinie i przyjaciołom to może będę się bardziej cieszyć a nie martwić. Ehhh przepraszam, musiałam się wygadać, mąż się tak cieszy że nie chce go obciążać moim strachem...
Niestety, ale mam tak samo! Bardzo zle spie, budze sie w nocy i mam dziwne sny. O dziwio jestem wyspana, ale to pewnie przez pozytywne emocje l, ktore mi towarzysza. Ogolnie jakos bardzo sie nie stresuje, mam lekka prace, ale ten sen mnie zastanawia😒 moze po wizycie serduszkowej bedzie lepiej.
Trzymam za nas kciuki🍀KlaraJa, Blond27 lubią tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Blondyna.B rób spam jak najbardziej 😊
W 1 ciąży to miałam nawet dni załamania i myślałam sobie: przecież jak ja dam radę? Nigdy dzieckiem się nie zajmowałam. Kilka razy siostrzencowi zmieniłam pampersa ale to było naście lat temu. Jak ja tam radę? Poza tym moje życie się zmieni całkowicie. Co będę mogła robić z rzeczy które teraz robie, a czego nie?
Do tego taka sama sytuacja z remontem. Zaszłam w ciążę 4 miesiące po ślubie. Mieszkanie dopiero kupione. Remont generalny tylko wchodził w grę bi nie dało się tam mieszkać. Z remontem nue zdążyliśmy akurat. Mieszkałam z córką u rodziców przez 5 miesięcy a mąż przychodził w zasadzie tylko na noc bo rano praca a po pracy remontował mieszkanie.
Ogólnie cała ciążę co jakiś czas pojawiały się różne myśli ale w większości były momenty radości. Po porodzie wszystko się samo wyukładało.
Będzie dobrze, zobaczysz 😊KlaraJa lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Dzięki Dziewczyny, cieszę się, że tutaj trafiłam 😊
Mała Mi 27, Domi_naturelover, Magdak, Angelaaaa, Kalli95, Blond27, Aneta2506, Anett93, Grażyna1820, Mgdra lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
Dziewczyny, im bardziej zachodzimy w głowę i się zamartwiamy, tym gorzej się czujemy
Wiadomo, że nie można wszystkiego "olać", ale zawsze znajdzie się coś co jest nie do końca tak i mogłoby być lepsze
U każdej z Nas się wszystko dobrze wyklaruje finalnie, mocno w to wierzę
Zmieniając temat - czy macie jakiś wypróbowany i godny polecenia krem na rozstępy? Plus czy warto nawilżać skórę i o nią dbać od samego początku, czy dopiero jak zaczynamy się widocznie powiększać?Magdak, KlaraJa, Blond27, Milixx lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Dziewczyny, im bardziej zachodzimy w głowę i się zamartwiamy, tym gorzej się czujemy
Wiadomo, że nie można wszystkiego "olać", ale zawsze znajdzie się coś co jest nie do końca tak i mogłoby być lepsze
U każdej z Nas się wszystko dobrze wyklaruje finalnie, mocno w to wierzę
Zmieniając temat - czy macie jakiś wypróbowany i godny polecenia krem na rozstępy? Plus czy warto nawilżać skórę i o nią dbać od samego początku, czy dopiero jak zaczynamy się widocznie powiększać?
Ja juz kupilam, ale zaczne uzywac dopiero pozniej, pewnie bede na przemian.
1) palmer’s na rozstepy
2) bio oil
Kupilam je z polecenia, chyba sa takie top 2. Palmer’s o wiele lepiej wypada cenowo, ale bio oil tez mozna dostac czasem na promocji.
KlaraJa, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Zmieniając temat - czy macie jakiś wypróbowany i godny polecenia krem na rozstępy? Plus czy warto nawilżać skórę i o nią dbać od samego początku, czy dopiero jak zaczynamy się widocznie powiększać?
Domi_naturelover, KlaraJa, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Z mojego doświadczenia wiem że lepiej nawilżać skórę od samego początku . W poprzedniej ciąży skóra zaczęła mi pękać, sypać się ginekolog wykluczył że to od ciąży trafiłam do dermatologa podejrzewali 3 rzadkie choroby robili mi biopsje i się okazało że tak reaguje na hormony 😐😐 w tej ciąży mam to samo ale od razu nawilzam skórę
Także lepiej ją czymś smarować żeby nie mieć problemów. 😅Domi_naturelover, KlaraJa, Blond27, Oliwia23 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja też zamierzam zamówić bio oil i nacomi. Mam już w koszyku, ale czekam na dzisiejsze potwierdzenie u lekarza :)A tak w ogóle to jak Wam niedobrze to polecam wodę z miętą, odrobiną cytryny i imbirem. Działa na mnie super. Można kupić miętę w Biedronce w doniczce i przesadzić do świeżej ziemi i nowej doniczki. Zrobiłam tak, przycięłam delikatnie i rośnie pięknie już drugi miesiąc
KlaraJa, Blond27, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Chyba póki co wykorzystam balsamy, które mam w domu, a potem możliwe, że wybiorę bio oil
Właśnie też czytałam, że albo ma się skłonność do rozstępów albo nieJa mam po okresie dorastania na biodrach, pośladkach i piersiach, więc chyba mnie to nie ominie 😅😅😅 Ale co tam, będę miała pamiątkę po "wytworzeniu" małego człowieka
Anett93 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Magdak wrote:Ja juz kupilam, ale zaczne uzywac dopiero pozniej, pewnie bede na przemian.
1) palmer’s na rozstepy
2) bio oil
Kupilam je z polecenia, chyba sa takie top 2. Palmer’s o wiele lepiej wypada cenowo, ale bio oil tez mozna dostac czasem na promocji.
Z doświadczenia - od razu możesz je wywalić 😉 po biooil dużo laser miało uczulenie, a Palmers po prostu jest zwykłą maziają, która nie robi nic 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja jeszcze słyszałam o oleju kokosowym (nierafinowanym) - w sumie bardzo "naturalne" rozwiązanie
Cenowo też bardzo przystępnie, a jak się nie sprawdzi to można wykorzystać do czegoś innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 10:28
Blond27 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:
Zmieniając temat - czy macie jakiś wypróbowany i godny polecenia krem na rozstępy? Plus czy warto nawilżać skórę i o nią dbać od samego początku, czy dopiero jak zaczynamy się widocznie powiększać?
Moja koleżanka stosowała czysty olej ze słodkich migdałów i była zadowolona. Ja też pewnie go kupię i wypróbuję, bo i tak nawilżam skórę codziennie. Co prawda moja skóra bardziej lubi dermokosmetyki, ale pewnie będę stosować na noc ten olej i w dzień jakiś bardziej aptecznym. Wydaje mi się, że w przypadku rozstępów to bardziej genetyczna przypadłość, ale dla nawilżenia skóry jak najbardziej 🙂Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
Magdak wrote:Suwaczek ustawiony😁
Dzis przenioslo mnie na Bellybestfriend. Gdzie glownie siedzicie? Nie wiem czy dam rade ogarniac dwa watki na raz😅
Ja jestem tu z Wami, na kwietniowym wątku i na fioletowej stronie 😄Blond27 lubi tę wiadomość
-
Przyszła @.. dziś pierwszy dzień cyklu.. ale na pewno nie pierwszy dzień ciąży.. cieszę się, że okres wrócił i że dzisiaj a nie na jutrzejszy wyjazd, gdzie mogłaby mnie @ zaskoczyć i nie potrzebnie zestresować, tak to już wiem żeby się zabezpieczyć 😉
Dziękuję za wszystkie słowa w moją stronę ❤️Blond27 lubi tę wiadomość
Na pokładzie:
💙 09.2012 sn
💜 04.2015 cc
💜 05.2017 cc
09.2019 cichutko marzy mi się 4...
01.2022 starania na serio...
03.2022 BC 💔😭
16 cykl starań po BC...
17.05.23 15:15 szok ⏸️ ❤️🌈
18.05.23 beta 261,90 // prog 28,10 ❤️🙏
29.05.23 beta 29165 😲❤️ // prog 17,20 😥🙏
30.05.23 wizyta - pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez echa zarodka ❤️🙏
13.06.23 1,5 cm dzidzi i jest serduszko ❤️
22.06.23 [wizyta kontrolna przez plamienia] 2,44 cm i bije ❤️
03.07.23 wizyta 4 cm i bije ❤️
12.07 14:00 prenatalne