W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny lecę właśnie na imprezkę urodzinową 🥳🎈Piwka 0,0% stukają w plecaku 😂 Wyczuwam porannego kaca 🤣
Udanego początku oraz całego weekendu! 🥰Blond27, Magdaalena91, Kalli95, Blondyna.B, verliebtindich, Milixx, Oliwia23, Koteczka82, Nati94, Magdak, Angelaaaa, cslza, 2+3, Kluska95, Aneta2506, conte, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Oliwia23 wrote:Blond na usg masz napisane 19.5mm?
conte lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Domi_naturelover wrote:Ja dziewczyny lecę właśnie na imprezkę urodzinową 🥳🎈Piwka 0,0% stukają w plecaku 😂 Wyczuwam porannego kaca 🤣
Udanego początku oraz całego weekendu! 🥰
Domi_naturelover, Anett93, Koteczka82, muszka85, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond oj chyba się pomylił z przecinkiem. Ten pęcherzyk to ma 1.9 mm a nie 19 mm ale na spokojnie to bardzo ładny wynik na ten moment ☺️
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Oliwia23, Milixx, Kalli95, Anett93, KlaraJa, Blond27, Angelaaaa, Domi_naturelover, Grażyna1820, cslza, Magdak, Blondyna.B, conte, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
KlaraJa wrote:Uuu fajnie! 😁 Powodzenia u lekarza!✊✊ Ja jak za tydzień lekarz powie że jest wszystko ok to też mam zamiar powiedzieć teściom i rodzicom 😊 chciałam dłużej poczekać ale jedziemy z mężem na święta jednego dnia do teściów a drugiego do rodziców których mam bardzo daleko, także jest okazja. A reszta dziewczyn jak długo zwleka z powiadomieniem najbliższych? Jak to u Was wygląda?
My chcieliśmy powiedzieć około 3 miesiąca/ początek czwartego, ale pracuje od niedawna w takim miejscu, że najbliższa rodzina mogłaby dowiedzieć się od obcych, a tego nie chcemy. Wiem, że jak tylko się potwierdzi, to idę na zwolnienie jeśli lekarz pozwoli, bo to praca fizyczna, więc przed nikim się nie ukryjeA niestety okropnie się czuje. Nie mogę się doczekać aż powiem przyjaciółce, ale do serduszka się wstrzymam
czyli mam nadzieję, że do czwartku.
KlaraJa lubi tę wiadomość
-
Witam w sobotę!
Melduję ze nadal zyje po zastrzyku z powietrzem 🤣 i teraz będę tak robić!
Dzięki Nati94 za wskazówki 🤗Domi_naturelover, Oliwia23, Aneta2506, Blondyna.B, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja tez chcialam podziękować!!
Wczoraj wieczorem zrobilam według wskazówek i ani tak bardzo nie bolało, ani nie mam siniaka❤️❤️Kalli95, Domi_naturelover, Aneta2506, Blondyna.B, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Kalli95 wrote:Dziewczyny nie wiem czy się zastanawialyscie juz nad testem podwójnym do badan prenatalnych I trymestru? Chodzi mi o test pappa i wolnego hcg w celu wykrycia wad genetycznych. Bedziecie robić?
Co, kiedy, co na NFZ, co prywatnie, co się komu należy za darmo? 🤔 Albo może same jestescie w stanie taką krótką rozpiskę zrobić? 😃
Ja wracam do domku po nocowaniu u przyjaciółki i imprezce i powiem Wam - nie mieszajcie Somersby z Lechem Free 🤣🥴 Wracam i idę odsypiać 😂 A potem mówimy teściom ❤️🥰🤰Kalli95, Anett93, verliebtindich, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Oliwia23 wrote:Ja tez chcialam podziękować!!
Wczoraj wieczorem zrobilam według wskazówek i ani tak bardzo nie bolało, ani nie mam siniaka❤️❤️
Oliwia a przypomnij czemu bierzesz te zastrzyki? I od kiedy je masz zlecone, od pozytywnego testu?
W ogóle zauważyłam że sporo z nas je ma 🤔 -
nick nieaktualnyDziewczyny, ja robilam prenatalne z testem pappa. Niby niektórzy mówią, że to statystyka ale ja wolałam nie ryzykować. Gdyby wyszło źle, zrobiłabym dopiero nifty lub inne. Pamiętajcie, że te badania najlepiej robić tego samego dnia, tzn test z krwi i pappa, wtedy wyniki są najbardziej miarodajne. Jeśli macie pewność, że lab da Wam wyniki następnego dnia to możecie zrobić dzień przed usg ale jeśli nie, to zróbcie krew i usg tego samego dnia a po otrzymaniu wyników krwi lekarz Wam wyliczy ryzyka podstawiają dane z usg, tzn. pomiary bejbika. Te badania robi się między 11 a 13tc. Nie dajcie się zwieść, jeśli będą Wam mówili wcześniej, że coś jest nie tak. Wiele dziewczyn usłyszało np w 9+4, że NT jest za duże i niepotrzebnie się stresowało bo tydzień później, wszystko było ok.
Poza tym przy wybieraniu lekarza do badan prenatalnych, upewnijcie się, że ma on certyfikat FMF. W Polsce jest niespełna 1800 lekarzy, którzy legalnie miga robić i opisywać takie badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 08:00
Kalli95, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Oliwia23 wrote:Kali, a ja mam pytanie czy w poprzednich ciążach tez brałaś heparyne? Masz dodatkowo brać tez acard?
Oliwia23 lubi tę wiadomość
-
milam wrote:Oliwia a przypomnij czemu bierzesz te zastrzyki? I od kiedy je masz zlecone, od pozytywnego testu?
W ogóle zauważyłam że sporo z nas je ma 🤔
Lekarz mi je przepisał w związku z poprzednimi stratami. Bo nie wiadomo dlaczego serduszko przestało bić w 8 tyg, a częsta przyczyną poronień jest zakrzepica. Nie mam zrobionej szerszej diagnostyki w tym kierunku, ale wiele dziewczyn miało właśnie z tym problem. Biorę od 5+0 bo tak bylam u lekarza.milam lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
W ogóle po pierwszym poronieniu każdy lekarz mi mówił że to się zdarza, ze to przypadek, ze wady genetyczne pewnie były. I ta pierwsza ciaza to była tylko na witaminach prenatalnych, wizyta serduszkowa wtedy wyszła dobrze. Taka ciaza nic nie przejmującej się dziewczyny 🙂 wtedy to byłam szczęśliwa, teraz tak nie umiem.
Po drugim poronieniu na oddziale sam ten lekarz do którego teraz chodzę przyszedł do mnie porozmawiać, przejął się mną i zalecił różne badania, z których nic ostatecznie nie wyszło. Ale wiem ze ufam mu w 100% i jak się uda to u niego 🙂Olo323 lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Dziewczyny, na robilam prenatalne z testem pappa. Niby niektórzy mówią, że to statystyka ale ja wolałam nie ryzykować. Gdyby wyszło źle, zrobiłabym dopiero nifty lub inne. Pamiętajcie, że te badania muszą być robione tego samego dnia, tzn test z krwi i pappa, wtedy wyniki są najbardziej miarodajne. Jeśli macie pewność, że lab da Wam wyniki następnego dnia to możecie zrobić dzień przed usg ale jeśli nie, to zróbcie krew i usg tego samego dnia a po otrzymaniu wyników krwi lekarz Wam wyliczy ryzyka podstawiają dane z usg, tzn. pomiary bejbika. Te badania robi się między 11 a 13tc. Nie dajcie się zwieść, jeśli będą Qam mówili wcześniej, że coś jest nie tak. Wiele dziewczyn usłyszało np w 9+4, że NT jest za duże i niepotrzebnie się stresowało bo tydzień później, wszystko było ok.
Poza tym przy wybieraniu lekarza do badan prenatalnych, upewnijcie się, że ma on certyfikat FMF. W Polsce jest niespełna 1800 lekarzy, którzy legalnie miga robić i opisywać takie badania.