W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo lekarz to inne zdanie odnośnie tych badań... no i Pappa to faktycznie, wiele zmiennych pod lupą. Nawet problemy z łożyskiem, przepływami, plynami itp. Także moim zdaniem warto robić a co do czasu ich wykonywania jak widać zdania są podzielone.
Mgdra, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Co lekarz to inne zdanie odnośnie tych badań... no i Pappa to faktycznie, wiele zmiennych pod lupą. Nawet problemy z łożyskiem, przepływami, plynami itp. Także moim zdaniem warto robić a co do czasu ich wykonywania jak widać zdania są podzielone.
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Olo323, napisz na kiedy masz termin rozpakowania ☺
9.11 prawie niepodległe dziecko 😁Blond27 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
conte wrote:Ale to dziwne, że nie wyznaczył Ci daty tych badań bo Ty już jesteś w 10tc wiec lada chwila powinnaś mieć robione te badania. Mi mój ginek, wyznacza terminy kolejnych wizyt z uwzględnieniem wieku ciąży. Ostatnio na wizycie, zrobił mi już rozpiskę wszystkich wizyt do końca ciąży i Pani w rejestracji mnie zapisała, pytała tylko o godziny jakie mi pasują.
Mój lekarz działa dokładnie tak samo- trzy najbliższe mam już zapisane z godzinami, resztę do samego porodu wpisane, ale jeszcze bez konkretnych godzin.
Propo badań prenatalnych to lekarz mi powiedział ze na kolejnej wizycie wszystko mi powie. Nie wiem czy nie za późno, bo to będzie 12 tydzień …👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
cslza wrote:Śniło mi się, że poszłam siusiu i wytarłam morze krwi... strasznie się teraz martwię, chociaż to tylko sen
To tylko zły sen 🥰
Spokojnie, nie stresuj się niepotrzebnie 😊cslza lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Mój lekarz działa dokładnie tak samo- trzy najbliższe mam już zapisane z godzinami, resztę do samego porodu wpisane, ale jeszcze bez konkretnych godzin.
Propo badań prenatalnych to lekarz mi powiedział ze na kolejnej wizycie wszystko mi powie. Nie wiem czy nie za późno, bo to będzie 12 tydzień …
U mnie lekarze też nie ustawiają grafiku wizyt. Mówią tylko żeby przyjść za jakieś 3 -4 tygodnie. Ale że akurat u mojej lekarki terminy są strasznie długie, to umówiłam się już naprzod, póki co do 8 czerwca włącznie.Olo323 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Olo323 wrote:Propo badań prenatalnych to lekarz mi powiedział ze na kolejnej wizycie wszystko mi powie. Nie wiem czy nie za późno, bo to będzie 12 tydzień …
oczywiście skorygowane już poprzednim USG a nie jak kto ma późną owulacje i cały czas ma liczone z OMOlo323, Mgdra lubią tę wiadomość
-
Kluska95 wrote:Spokojnie, mojej siostry córka lat 2 też ciągle mama i mama, a miesiąc temu siostra urodziła drugie i teraz tata to mega ziomek, razem chodzą spać, bawią się itd. A wcześniej tylko płacz, bo mama 🤣 będzie dobrze!
U brata identyczna sytuacja!
Jak urodził się im synek, bratanica zapomniała o mamie i tylko tata 😂Mgdra, Blond27 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
nick nieaktualny
-
conte wrote:U mnie mówią, że prenatalne to od11 do 13 tc czyli od 10+1 do 12+6 🙈
Dziewczyny u mnie owulaki negatywne, więc chyba coś było na rzeczy jednak, temp wzrosła. Zobaczymy co dalej ale zatestuję 17 albo i 16 wieczorkiem, a co 🙈Anett93, Wojcinka, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
conte wrote:U mnie mówią, że prenatalne to od11 do 13 tc czyli od 10+1 do 12+6 🙈
-
Conte w ogóle jaki już masz brzuszek 😍
Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Dziewczyny u mnie owulaki negatywne, więc chyba coś było na rzeczy jednak, temp wzrosła. Zobaczymy co dalej ale zatestuję 17 albo i 16 wieczorkiem, a co 🙈
Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziewczyny takie sny że nigdy nie miałam 😂 z jakimiś nieznanymi mi facetami - mam mega wysokie libido ale M. ma ciężki okres czasu w pracy przed świętami i siły nie ma więc się męczę i się kończy snami 😅
Z Luteiną nie są fajne ❤️ 😑Anett93, Nati94, Blond27, Aneta2506, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Hej hej dziewczyny 😇
Nadrobiłam Was, wczoraj ciężki dzień - odsypiałam imprezkę 😂 Powiedzieliśmy po południu teściom - wniebowzięci 🥰 Wieczorkiem jeszcze skoczyliśmy na miasto z moim M. 😊
U mnie zaczyna się alergia… Jestem uczulona na pyłki traw i drzew i bardzo się boję jak to będzie wyglądać w tym roku… Zawsze męczy mnie katar, który powoduje również napuchnięcie twarzy, ból głowy, gardła, ucha, zatok 😔 z tego co widzę do nosa to mogę sobie wodą morską psiknąć co najwyżej, a nie lekiem, który zawsze się u mnie sprawdzał 😔
Kiepsko się czuję. Nie zdziwię się jak to alergia da mi popalić w ciąży, a nie typowe objawy ciążowe 😔
Może macie coś sprawdzonego, któraś z Was boryka się z alergią sezonową? 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 09:08
Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Blondyna.B wrote:Taka niespodziewana owulacja jest często lepsza do zajścia w ciążę ☺️ czekamy na Ciebie ❤️
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki 💙 Nadrobiłam Was. Powiedziałam mojej przyjaciółce - to aż się popłakała 😭😂 Bardzo się różnimy bo ona nie chce mieć dzieci ale naprawdę się cieszyła bo wiedziała, że już chwilę się staramy.
Strasznie mnie wysyfiło 😭😭 miałam już teleporade z dermatologiem moim bo mialam maść ale już mi zmieniła na samo benzace w małym stężeniu więc to też pewnie nic nie da.... Tribioticu nie można stosować 😭😭 macie jakieś pomysły jak sobie z tym radzić?Domi_naturelover, Nati94, Aneta2506, KlaraJa lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Cześć dziewczynki 💙 Nadrobiłam Was. Powiedziałam mojej przyjaciółce - to aż się popłakała 😭😂 Bardzo się różnimy bo ona nie chce mieć dzieci ale naprawdę się cieszyła bo wiedziała, że już chwilę się staramy.
Strasznie mnie wysyfiło 😭😭 miałam już teleporade z dermatologiem moim bo mialam maść ale już mi zmieniła na samo benzace w małym stężeniu więc to też pewnie nic nie da.... Tribioticu nie można stosować 😭😭 macie jakieś pomysły jak sobie z tym radzić?Blond27 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati94 wrote:Ja kojarzę, że od 11+1 do 13+6. Wcześniej nie da się zmierzyć nt, zresztą pamiętam obraz USG z 10 a 13 tyg, niebo a ziemia 😁 w 10 taki ludzik a w 13 to już widać dużego bobasa 😍 chyba najfajniejszy moment w ciąży to było to I prenatalne, te emocje czy lekarz już powie płeć i przede wszystkim,czy wszystko na swoim miejscu ♥️
Dziewczyny u mnie owulaki negatywne, więc chyba coś było na rzeczy jednak, temp wzrosła. Zobaczymy co dalej ale zatestuję 17 albo i 16 wieczorkiem, a co 🙈
Ja idę dokładnie w 12+6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 12:31
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Ja miałam prenatalne + PAPPA w 12+0 i wszystko było idealnie widać a malutka skakała wtedy w brzuszku jak na trampolinie 😁 pamiętam że mój mąż się trochę przestraszył czy wszystko z nią ok bo tak skakała 😂
Wcześniej dokaldnie w 10+0 robiłam test nifty i wynik mieliśmy juz przed prenatalbymi więc płeć nie była dla nas niespodzianką
Domi_naturelover, Blond27, Mgdra, Anett93, cslza lubią tę wiadomość