X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Cześć dziewczynki 💙 Nadrobiłam Was. Powiedziałam mojej przyjaciółce - to aż się popłakała 😭😂 Bardzo się różnimy bo ona nie chce mieć dzieci ale naprawdę się cieszyła bo wiedziała, że już chwilę się staramy.
    Strasznie mnie wysyfiło 😭😭 miałam już teleporade z dermatologiem moim bo mialam maść ale już mi zmieniła na samo benzace w małym stężeniu więc to też pewnie nic nie da.... Tribioticu nie można stosować 😭😭 macie jakieś pomysły jak sobie z tym radzić?

Mnie właśnie tez strasznie wysypało… :/
    Bardzo męczyłam się z trądzikiem trzy lata temu od jakiegoś roku cera niemowlaka, a w tamtym tygodniu znów mnie strasznie wysypało. Tyle ze teraz na czole i na brodzie.
    Wcześniej miałam mocny trądzik na żuchwie i policzkach.
    Wizytę u dermatologa mam dopiero po świętach :(

Blond27 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Mnie właśnie tez strasznie wysypało… :/
    Bardzo męczyłam się z trądzikiem trzy lata temu od jakiegoś roku cera niemowlaka, a w tamtym tygodniu znów mnie strasznie wysypało. Tyle ze teraz na czole i na brodzie.
    Wcześniej miałam mocny trądzik na żuchwie i policzkach.
    Wizytę u dermatologa mam dopiero po świętach :(
    Ja używałam duac wcześniej a teraz mam zalecenie od dermatologa na akneroxid najmniejszy 5 g, więc myślę że to nic nie da 😭😭😭 ale czekam bo zamówiłam go w doz. Mam punktowo używać. Ja nie miałam problem z trądzikiem ale z dużymi krostami od czasu do czasu... A teraz widzę małe na czole i dwie gule 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 12:23

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • milam Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hej hej dziewczyny 😇
    Nadrobiłam Was, wczoraj ciężki dzień - odsypiałam imprezkę 😂 Powiedzieliśmy po południu teściom - wniebowzięci 🥰 Wieczorkiem jeszcze skoczyliśmy na miasto z moim M. 😊
    U mnie zaczyna się alergia… Jestem uczulona na pyłki traw i drzew i bardzo się boję jak to będzie wyglądać w tym roku… Zawsze męczy mnie katar, który powoduje również napuchnięcie twarzy, ból głowy, gardła, ucha, zatok 😔 z tego co widzę do nosa to mogę sobie wodą morską psiknąć co najwyżej, a nie lekiem, który zawsze się u mnie sprawdzał 😔
    Kiepsko się czuję. Nie zdziwię się jak to alergia da mi popalić w ciąży, a nie typowe objawy ciążowe 😔
    Może macie coś sprawdzonego, któraś z Was boryka się z alergią sezonową? 😔

Ja mam straszną alergię i się męczę. Jutro idę do lekarza to może coś wymyśli, z tego co czytałam to można stosować leki starej generacji, te po których chce się spać, np zyrtec. Wezmę cokolwiek byle mi pomogło, oczy mam czerwone i napuchnięte i wyglądam jak kret

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Ja mam straszną alergię i się męczę. Jutro idę do lekarza to może coś wymyśli, z tego co czytałam to można stosować leki starej generacji, te po których chce się spać, np zyrtec. Wezmę cokolwiek byle mi pomogło, oczy mam czerwone i napuchnięte i wyglądam jak kret
    Ja mam uczulenie na Zyrtec 😂🤯
    Nie wiem jak My damy radę, chyba też umówię jakąś teleporadę 😞

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam dzisiaj znowu spadek nastroju 😔 Już było lepiej i znowu smutek 😔 ale nie będę Wam tu smucić. Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej.

Miłego popołudnia 😊

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny ale mam dzisiaj znowu spadek nastroju 😔 Już było lepiej i znowu smutek 😔 ale nie będę Wam tu smucić. Mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej.

Miłego popołudnia 😊

A czemuż to? Coś się dzieje?

Blond27, Milixx lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    A czemuż to? Coś się dzieje?

Właśnie.. co się dzieje?
    Po to jesteśmy żeby się wspierać 🥰

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Miłego popołudnia 😊
    Kochana, to tak jak ja wczoraj...totalny psychiczny zjazd 🥴😢
    W ciąży wszystko bardziej odczuwamy i psychika często wysiada. Wygadaj się, jeśli Ci to pomoże. 😊

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Selenka Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Matko nie sposób Was nadrobić, ale się postaram 😄 Chyba z miesiąc mnie tu nie było 🙊

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Miłego popołudnia 😊

Tule 💙 jak potrzebujesz się wygadać to śmiało pisz, po to tutaj jesteśmy💙

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski !
    Nie było mnie tu weekend . Mieliśmy z mężem wyjazd do rodziny, chciałam żeby ten czas był taki dla nas . Ale dziś wracając czuje taki zjazd samopoczucia . No nic, ciąża ma swoje prawa ;) wiem ze teraz marudzę a w środę jak zobaczę i usłyszę dzidziutka to wszystko odejdzie ❤️ Mam nadzieje ze odpoczęłyście przez weekend .

Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Mała Mi 27 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle śpię i ból głowy niesamowity. Spacer pomógł odrobinę. Teraz jeszcze brzuch doszedł. Taka kijanka, a już robi rozrubę ;) Przełożyłam wizytę na jutrzejsze popołudnie. Najwyżej zmarnuje pieniądze, jak nic nie wyjdzie, ale już nie daje rady i nie wiem jak mam dalej chodzić do pracy. Czuje się jak ameba, w ogóle nie mogę się skupić i robię takie głupoty, że szkoda mówić. A co do snów, to też miałam dzisiaj koszmary ;(

Blond27, Grażyna1820, cslza, Olo323 lubią tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️ Wiem, że tu mogę Wam wszystko napisać i to jest piękne 😊 Spokojnie, z kropkiem jest dobrze. Czuję, że jest i ma się dobrze 👶 Po prostu jakoś psychicznie dzisiaj się załamałam.. Czuję, że to wszystko wina hormonów 😪A po za tym, tak mi chłop dzisiaj na nerwy działa, że bym go z mieszkania wygnała, do tego syn daje mocno w kość. Oj czuję, że nie będzie łatwo jak się maleństwo urodziny😪 Do tego wszystkiego czeka nas remont mieszkania a ja ani nie mam weny jak przemeblować żeby się pomieścić, ani nie mam ochoty się za niego wziąć 😔To znowu ponarzekałam. Aż mi głupio, że tak Wam marudzę 😔😔

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziękuję dziewczyny ❤️ Wiem, że tu mogę Wam wszystko napisać i to jest piękne 😊 Spokojnie, z kropkiem jest dobrze. Czuję, że jest i ma się dobrze 👶 Po prostu jakoś psychicznie dzisiaj się załamałam.. Czuję, że to wszystko wina hormonów 😪A po za tym, tak mi chłop dzisiaj na nerwy działa, że bym go z mieszkania wygnała, do tego syn daje mocno w kość. Oj czuję, że nie będzie łatwo jak się maleństwo urodziny😪 Do tego wszystkiego czeka nas remont mieszkania a ja ani nie mam weny jak przemeblować żeby się pomieścić, ani nie mam ochoty się za niego wziąć 😔To znowu ponarzekałam. Aż mi głupio, że tak Wam marudzę 😔😔

U mnie to samo.. kryzys mam, ledwo mam siłę na cokolwiek a dzieckiem trzeba się zająć 🙈🙈 ja nie wiem jak zniosę końcówkę ciąży..

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba coś się dzieje w powietrzu, bo ja też mam psychiczny zjazd. Jakoś tak nawet M. zauważył że nie jestem rozmowna a jutro trzeba iść do pracy...
    Mam nadzieję, że ten tydzień będzie lepszy i pogoda też od razu będzie chciało się żyć

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny widzę, że samopoczucie w weekend kiepskie :( Ja już nie wiem czy u mnie to alergia, czy przeziębienie, ale kondycja fizyczna dzisiaj rzeczywiście kiepska... Mam nadzieję, że z początkiem tygodnia wszystkim nam się poprawi <3

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Oj dziewczyny widzę, że samopoczucie w weekend kiepskie :( Ja już nie wiem czy u mnie to alergia, czy przeziębienie, ale kondycja fizyczna dzisiaj rzeczywiście kiepska... Mam nadzieję, że z początkiem tygodnia wszystkim nam się poprawi <3
    Możesz mieć też ciążowy nieżyt nosa. Miałam tak w wakacje w ciąży. Wydawało mi się że to alergia a to jednak było od ciąży i przeszło w sumie niedługo. Alergolog za zgodą ginekologa może znaleźć jakieś leki i rozwiązanie jeśli jest alergia uporczywa

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mam nadzieję, że od nowego tygodnia wyjdzie dla nas słońce i te źle chumory z weekendu pójdą w niepamięć 😔 A jak ja sobie myślę, że jutro poniedziałek i trzeba iść do pracy a tam stos papierów to najlepiej bym przespała ten poranek 😔

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Mała Mi 27 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Oj mam nadzieję, że od nowego tygodnia wyjdzie dla nas słońce i te źle chumory z weekendu pójdą w niepamięć 😔 A jak ja sobie myślę, że jutro poniedziałek i trzeba iść do pracy a tam stos papierów to najlepiej bym przespała ten poranek 😔
    Ciesz się, że papierków. Z dwojga złego to lepsze niż kasa i dźwiganie. Żałuję, że w ogóle podpisałam umowę, ale nie wiedziałam o ciąży :( Ale dla nas wszystkich najlepiej byłoby relaksować się w domowym zaciszu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazajcie na Zyrtek. Mi gin go zalecił na wyjazd na urlop tak w razie W ale chyba go wywalę z apteczki. Mój Stary miał po nim bradykardie 😱 tętno <40 co normalnie kończy się śmiercią...

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ