W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś dzwoniłam do rodzinnego z prośba o L4 bo nie jestem w stanie funkcjonować . Cały wczorajszy dzień i noc miałam takie nudności ze spałam na siedząco . A do tego zgaga . Boże ja w życiu zgagi nie miałam a teraz całe gardło pali … nic nie pomaga
-
milam wrote:No więc byłam dzisiaj u lekarza, zwykłego internisty i powiedziała że żadnych leków na alergię nie poleca
Poprawka. Byłam przed chwilą u jeszcze jednego lekarza-tym razem ginekologa. I ta powiedziała że claritine spokojnie można w ciąży brać. Może na to nie jesteś uczulona?
Dziewczyny, mam dylemat. Chodzę po tych lekarzach jak głupia bo szukam takiego u którego mogłabym prowadzić ciążę i przy okazji nie zbankrutować. Koleżanka załatwiła mi u siebie w pracy pakiet Medicover. Myślałam że to będzie strzał w dziesiątkę, ale tam jest problem prowadzić ciążę u jednego człowieka. Ci, którzy mają dobre opinie, nie mają miejsc. Dzisiaj byłam u takiej średniej i faktycznie jest średnia. Zbadała mnie na fotelu i nic nie mówi (a ja poszłam bo cały czas plamię), wzięła mnie na USG, ogląda ogląda i nic. W końcu powiedziała że jest serduszko ❤️ ale ani nie zmierzyła pęcherzyka ani zarodka ani serca.
Skierowała mnie na sto badań, przepisała neoparin za darmo no ale taka jakaś niemrawa.Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Ja dziś dzwoniłam do rodzinnego z prośba o L4 bo nie jestem w stanie funkcjonować . Cały wczorajszy dzień i noc miałam takie nudności ze spałam na siedząco . A do tego zgaga . Boże ja w życiu zgagi nie miałam a teraz całe gardło pali … nic nie pomaga
Współczuję... mnie na mdłości na obecnym etapie pomaga imbir ale Ty już go pewnie próbowałaś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 15:03
Grażyna1820 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Grażyna1820 wrote:Ta . Imbir dodaje już do wszystkiego …
Blond27 lubi tę wiadomość
-
cslza wrote:Ufff nadrobiłam! Widzę, że podobne nastroje mamy
Ja dzis bylam u ginekologa, bo globus histericus mnie dobija, oczywiście "samo minie" i męczę się dalejzbadał mnie, podobno macica niepowiększona (teraz mnie bolą jajniki po badaniu), dal skierowanie na badania krwi. Kazał zrobić jak najszybciej i się pojawić ponownie. 13.04 mam umówione USG u mojej doktorka (prywatnie), a 21.04 w luxmed, więc przyjdę dopiero po drugim USG.
Wzięłam w pracy ten tydzień wolny, bo ledwo funkcjonuje... ciężko mi się skupić, robię głupie błędy, o wszystkim zapominam!ten doktor, u którego dziś bylam uważa, że można chodzić do końca ciąży do pracy jeśli lekarz uzna to za stosowne.
Przemyślałam też kwestię mojej pracy i będę chciała iść na zwolnienie po prenatalnych. Pracuję w szpitalach, nie da się unikać zarazków, a ja już zdążyłam złapać mega opryszczka, która rozlała się na całą dolną wargę. Nie chcę ryzykować i się zastanawiać co znowu mi się przypałęta.
Kto dziś wpada do mnie na spaghetti carbonara?🍝
Daj znać jak Ci pozapisywac te wizyty w naszym kalndarzyku😃cslza lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Dziewczyny, mam dylemat. Chodzę po tych lekarzach jak głupia bo szukam takiego u którego mogłabym prowadzić ciążę i przy okazji nie zbankrutować. Koleżanka załatwiła mi u siebie w pracy pakiet Medicover. Myślałam że to będzie strzał w dziesiątkę, ale tam jest problem prowadzić ciążę u jednego człowieka. Ci, którzy mają dobre opinie, nie mają miejsc. Dzisiaj byłam u takiej średniej i faktycznie jest średnia. Zbadała mnie na fotelu i nic nie mówi (a ja poszłam bo cały czas plamię), wzięła mnie na USG, ogląda ogląda i nic. W końcu powiedziała że jest serduszko ❤️ ale ani nie zmierzyła pęcherzyka ani zarodka ani serca.
Skierowała mnie na sto badań, przepisała neoparin za darmo no ale taka jakaś niemrawa.
Współczuję, że tak mało się dowiedziałaś... Ale super, że jest serduszko -
A ja właśnie czekam u gina na monitoring... Coś słabo dzisiaj się czuję, nie wiem czy to stres czy co 😳 ale sama nie wiem czemu we mnie taki nie pokój...
Angelaaaa, Milixx, Olo323, cslza, Blond27 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Kupiłam sobie dzisiaj Prenalen Katar, robię sobie inhalacje z soli himalajskiej, nawet jest jako tako póki co 😊 To chyba jednak dwudniowe przeziębienie, bo pobolewają mnie mięśnie, plecy
Ale jej, cudowne wieści! Jest serduszko ❤️
Mnie dziewczyny tak kusi by iść wcześniej niż 21.04 by podglądnąć Kropka, że raaaany 😃 Miałabym opcje skoczyć nawet za darmo zobaczyć jak się ma za kilka dni, dlatego tym bardziej mnie kusi 😭 Pewnie rozsądnie jest poczekać cierpliwe te 1,5 tyg 😁
Co do jedzonka - w weekend zaszaleliśmy i poszliśmy na takiego wspaniałego kebaba 😭 Smakował tak dobrze jak nigdy 😂 Uznałam, że naprawdę raz na czas się nic nie stanie, skoro w tygodniu jemy zdrowo 😊cslza, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Aneta2506 wrote:A ja właśnie czekam u gina na monitoring... Coś słabo dzisiaj się czuję, nie wiem czy to stres czy co 😳 ale sama nie wiem czemu we mnie taki nie pokój...
Aneta2506 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Jest nadzieja ze dołączę do listy 😍 endometrium idealne, pęcherzyk dominujący - 20mm, owulacja za rogiem 😍😍😍😍 w czwartek jade podglądnąc czy pęcherzyk pękł ☺ dzisiaj jestem pełna nadziei 🍀
Gwiazdeczka 93, Blondyna.B, milam, KlaraJa, Domi_naturelover, Milixx, Magdak, Oliwia23, Olo323, Nati94, Kalli95, Grażyna1820, Wojcinka, Koteczka82, cslza, Mgdra, Angelaaaa, 2+3, Anett93, Blond27 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:Jest nadzieja ze dołączę do listy 😍 endometrium idealne, pęcherzyk dominujący - 20mm, owulacja za rogiem 😍😍😍😍 w czwartek jade podglądnąc czy pęcherzyk pękł ☺ dzisiaj jestem pełna nadziei 🍀
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Jest nadzieja ze dołączę do listy 😍 endometrium idealne, pęcherzyk dominujący - 20mm, owulacja za rogiem 😍😍😍😍 w czwartek jade podglądnąc czy pęcherzyk pękł ☺ dzisiaj jestem pełna nadziei 🍀
Aneta2506, Kalli95, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Jest nadzieja ze dołączę do listy 😍 endometrium idealne, pęcherzyk dominujący - 20mm, owulacja za rogiem 😍😍😍😍 w czwartek jade podglądnąc czy pęcherzyk pękł ☺ dzisiaj jestem pełna nadziei 🍀
Aneta2506, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:Jest nadzieja ze dołączę do listy 😍 endometrium idealne, pęcherzyk dominujący - 20mm, owulacja za rogiem 😍😍😍😍 w czwartek jade podglądnąc czy pęcherzyk pękł ☺ dzisiaj jestem pełna nadziei 🍀
Trzymam mocno kciuki! 🍀🍀Aneta2506, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Cudowna wiadomość!! ♥️
Trzymamy kciuki✊✊✊🍀♥️Aneta2506, Blond27 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość