W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Olo323 wrote:Mnie właśnie tez od soboty jakoś tak dziwnie niedobrze- czy to najedzona czy głodna 🙄
Natomiast największy dramat to piersi 😱
Należę do tych płaskich (serio😂) a już jestem po wymianie staników, bo dosłownie piersi się nie mieściły 😂
Przez chwile nawet cała dobę byłam w staniku sportowym, tak bolało 😱
Z nowych „objawów” -dziś chciałam założyć dzinsy i wszystkie na dupę wchodzą ale o zapięciu zapomnij 😱
Brzuch też to normalne chociaż zwykle to "wzdęcie", do 15-16 tygodnia rano płaska a wieczorem brzuch jak po 20 tygodniu - tu wygoda najważniejszaBlond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
M. wstając do pracy mnie obudził i tylko raz wystarczyło oczu otworzyć a nie mogę spać przez 🤮🤢😭
-
Blondyna.B wrote:Super, że wszystko jest i lekarz też odpowiedni ☺️
Na przyszłość - nie powinno się przed 8 tygodniem (niektórzy nawet o 10 mówią) puszczać serduszka
A tak z ciekawości dlaczego nie powinno się puszczać przed 8 tygodniem? 🤔Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
KlaraJa wrote:A tak z ciekawości dlaczego nie powinno się puszczać przed 8 tygodniem? 🤔
-
Blondyna.B wrote:Doppler "rozgrzewa" tkanki a skupia się na mikro serduszku i lekarze nie ryzykują że coś się stanie - pooglądać jak bije i policzyć tętno jak najbardziej ale słuchanie się odradza lepiej poczekać
Aaa rozumiem 🙂Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Blondyna.B ja Ci współczuję tych nudności 🤢🤢 dają Ci popalić.
U mnie z objawow to nadal cycki bolą jak cholera i są takie pełne i ciężkie. Zgaga mnie męczy - oby to nie przerodziło się w mdłości 🤭 I non stop bym jadła 🙈 I nie ma różnicy czy słone czy słodkie 🤦♀️ Musze się opanować bo będę niedługo jak kulka wyglądać (niestety po dwóch ciążach jestem rozmiar XL) więc muszę uważać na wzrost wagi.
Co do nastroju. Oj nie jest dobrze. Wczoraj znowu mialam zjazd i myśli po co mi to wszystko, po co mi ta nowe zmiany 😔 Już bym chciała żeby to przeszło bo się wykończe 😪 -
Dziewczyny kochane przepraszam, że nie zaglądałam ale mam urwanie głowy w pracy idę od 16.04 na urlop na dwa tygodnie i wracam dopiero w maju. Nie wiem co będzie jak powiem, że 🤰.... Bo jak powiedziałam o urlopie to zalew pracy a jeszcze to a jeszcze to zrób....
Anetka super, że taka piękna owulacja jest. Działajcie i trzymam kciuki 💜
Co do mdłości wiecie co kiedyś w ddtvn Daria Ładoga mówiła, że GALANGAL łagodzi objawy mdłości i wymioty to jest taki korzeń ala imbir ale nigdy nie kupowałam więc nie wiem jak z dostępność.....
Piersi mam ogromne, pełne, ciężkie o wyżylone... Z drobnych info to 20.04 będę miała wizytę na NFZ u doktor z polecenia koleżanki która pracuje w szpitalu w którym chce rodzic, oczywiście po znajomości załatwiane bo terminy odległe. Ale muszę przyjść z USG jak już będzie zarodek i mówila że 13 lub 20 kwietnia to pójdę chyba 20 . 04 może coś już będzie 😁
Mam nadzieję tu zaglądać dzisiaj , ale nie obiecuje bo już zaczynam kierat pracy.
😘😘😘😘😘😘😘😘Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Na przyszłość - nie powinno się przed 8 tygodniem (niektórzy nawet o 10 mówią) puszczać serduszka
Mi puszczali na każdej wizycie od pierwszej wizyty serduszkowej w 6+3Mała Mi 27 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:M. wstając do pracy mnie obudził i tylko raz wystarczyło oczu otworzyć a nie mogę spać przez 🤮🤢😭
Dzięki za wskazówkę o serduszku Blondyna, jednak poczekam grzecznie na wizytę 21.04 😊
Milixx kochana, tulę i czekam razem z Tobą, aż wyjdzie słońce 🥺☀️Blond27, Milixx lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Wojcinka wrote:Mama ginekolog gdzies w artykule pisała o tym ze nie jest nigdzie udowodnione że "puszczanie" serduszka może mieć negatywny wpływ. Niektórzy lekarze tego nie robią tak w razie czego, ale nie jest to poparte żadnymi badaniami naukowymi.
Mi puszczali na każdej wizycie od pierwszej wizyty serduszkowej w 6+3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 08:10
-
Wiecie co, mimo Waszych nieprzyjemnych dolegliwości (Blondyna, wspolczuje), to nawet nie wiecie, jak miło się Was czyta 🥰 zazdro max!
Domi_naturelover, Blondyna.B, Nati94, Blond27, KlaraJa, Milixx, cslza, Olo323 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
verliebtindich wrote:Wiecie co, mimo Waszych nieprzyjemnych dolegliwości (Blondyna, wspolczuje), to nawet nie wiecie, jak miło się Was czyta 🥰 zazdro max!
Blond27, Milixx, verliebtindich lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Biedne, wiem jakie to męczące ale też Wam zazdroszczę ♥️ przejdzie w końcu. Macie ten przywilej ciąży bez dziecka w domu, kiedy można spać do woli, więc korzystajcie ♥️ Millix, Ty męża zagon do roboty i odpoczywaj jak najwięcej ♥️
Blond27, Blondyna.B, Mała Mi 27, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Biedne, wiem jakie to męczące ale też Wam zazdroszczę ♥️ przejdzie w końcu. Macie ten przywilej ciąży bez dziecka w domu, kiedy można spać do woli, więc korzystajcie ♥️ Millix, Ty męża zagon do roboty i odpoczywaj jak najwięcej ♥️
Blond27, Domi_naturelover, Milixx, Kalli95, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Na przyszłość - nie powinno się przed 8 tygodniem (niektórzy nawet o 10 mówią) puszczać serduszka -
Mała Mi 27 wrote:Właśnie zdziwiłam się, że puścił, bo już się naczytałam o tym;( I zamiast się cieszyć to trochę się wystraszyłam ;(
tu przede wszystkim chodzi o doppler - jego nie zawsze się używa ale my tego nie wiemy czy lekarz go ma i użyje możliwe że puszczają jak wiedzą że nie mają po prostu
Mała Mi 27 lubi tę wiadomość
-
W 1 ciazy lekarz puszczal mi już przed 10tc.
W drugiej ciąży, inny lekarz nie puścił. Powiedział że do 10tc nie słucha się serduszka.
Dopiero na wizycie w 11+0 puścił i słyszałam.
W 1 ciąży nie miałam o tym pojęcia nawet.Mała Mi 27, Blond27 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Blondyna.B wrote:Nie no nie powinno się nic stać
tu przede wszystkim chodzi o doppler - jego nie zawsze się używa ale my tego nie wiemy czy lekarz go ma i użyje możliwe że puszczają jak wiedzą że nie mają po prostu
Mała Mi 27 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Blondyna.B wrote:Nie no nie powinno się nic stać
Dziękuję za uspokojenieBlond27 lubi tę wiadomość