Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Trzymam kciuki za bety ✊✊✊
    Ktoś jeszcze powtarza testowanie?
    Namisa, testujesz?

Nie wyczekałam do dzisiaj i zatestowalam wczoraj, ale biało :/ coś tam wyszło po czasie, no ale nie biorę tego pod uwagę. @ jak nie było tak nie ma, więc poczekam jeszcze z kolejnym testem. Mam bardzo regularne cykle, odkąd się obserwuje (czyli już ponad rok) nie miałam nigdy fazy lutealnej dłuższej niż 12 dni, a dziś jest 13 dpo. Jeśli dziś okres nie przyjdzie to jest jeszcze szansa że owu była później niż zakładam ja i apka, więc nie cała nadzieja stracona. Ale szczerze zupełnie nie czuje sie ciążowo, zero objawów jakichkolwiek, piersi normalne. Z drugiej strony apka wczoraj powiedziała że mam tylko 60 procent szans na pozytywny test jeśli jestem w ciąży, więc jak to mówią dopóki nie ma 🙈 jest nadzieja 💚😁

Blond27, Kalli95, Aneta2506, Olo323, czarneniebo, Angelaaaa, Anka1312, MałaStokrotka, Chrupka lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pluto_nova wrote:
    Wszystkie dziewczyny, które 🐒 nawiedziły - czyli rodzicie w grudniu? 😉

Ja dziś potwierdziłam biel, więc też już czekam na nowy cykl. Ale mam zamiar stosować odwróconą psychologię 😝 Średnio widzi mi się rodzenie przed świętami, dlatego w tym cyklu odrzucam mierzenie temperatury, robienie testów owu i będę łykać tylko podstawowe witaminki (bez wiesiołka i naca). W związku z tym, że cykle mam regularne i owulacje też, to pomyślałam, żeby podbić stawkę (bo jak zaczną mi się dni płodne to zacznę myśleć, a nie chcę) i to stary będzie decydował kiedy będziemy się bzykać 🤣 A on z tych co to wiedzą tylko kiedy mam @ i kiedy jest bardziej mokro 😂 Do tego testuję dopiero gdy minie termin 🐒
    Zobaczymy co z tego będzie 😁

Ja też w tym miesiącu odpuszczam wizytę u ginekologa, nawet nie dam rady pojechać jutro do labu na prolaktyne (3dc) bo ledwo chodzę.. Serduszkowan pewnie też będzie mniej, więc nawet temperatury nie mierze i testów nie robię, co będzie to będzie w tym miesiącu..

pluto_nova, Anka1312 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Wszystkiego najlepszego 🎂🎁🎉👑

Anetka a ogólnie jak się czujesz ?

Dziękuję że pytasz 😘
    A w miarę, tylko strasznie boli 😞 ani lezec, ani siedzieć.. Wkurza mnie że nie mogę nic w domu zrobić 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 09:19

Blond27 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    I dopadło mnie choróbsko - gorączka i kaszel 🤒🤧 czuję się bardzo niewyraźna 😔 Ładna ta moja temperatura ale widać, że to gorączka a nie kropek 🥺😔 Wzięłam sobie wolne w pracy, mam nadzieję że szybko przejdzie bo nie mam czasu na chorowanie

Dużo zdrówka, kuruj się 💜

Milixx lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła. Najbardziej polecany lekarz u mnie w mieście i chyba jedyny który robi sono hsg nie odbiera telefonu. Próbowałam w tamtym tygodniu i to samo. Na znany lekarz brak wolnych terminów ale i tak bym chciała najpierw chwilę z nim pogadać zanim się umowie na wizytę. Napisałam wiadomości na znany lekarz i nawet nie przeczytana. Mogę iść do linki leczenia niepłodności ale mam dużo dalej. Wolę już iść do lekarza bliżej jeśli się okaże że będą potrzebne częste wizyty bo zwyczajnie nie dam rady logistycznie jeździć te 150km. Dziwna sprawa. Zanim zacznę jakieś leczenie to chcę to zbadać.

Dziewczyny wybtu wszystkie miałyście badanie drożności?

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina666 wrote:
    Olo z sokiem lub herbatą malinową uważaj!
    Powoduje skurcze macicy

Jejku, nie wiedziałam! Dziękuje, ze ostrzeglas!☺️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Ale jestem zła. Najbardziej polecany lekarz u mnie w mieście i chyba jedyny który robi sono hsg nie odbiera telefonu. Próbowałam w tamtym tygodniu i to samo. Na znany lekarz brak wolnych terminów ale i tak bym chciała najpierw chwilę z nim pogadać zanim się umowie na wizytę. Napisałam wiadomości na znany lekarz i nawet nie przeczytana. Mogę iść do linki leczenia niepłodności ale mam dużo dalej. Wolę już iść do lekarza bliżej jeśli się okaże że będą potrzebne częste wizyty bo zwyczajnie nie dam rady logistycznie jeździć te 150km. Dziwna sprawa. Zanim zacznę jakieś leczenie to chcę to zbadać.

Ja miałam

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet, spełnienia marzeń!

Milixx, zdrówka kochana <3

Milixx, Izet lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Natala1906 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno mnie tutaj nie było. Gratulacje dla wszystkich ciężarówek i przytulaski dla tych z 🐒.
    Marzec to dla mnie szczególny miesiąc, bo w rodzinie mamy kilka urodzin w tym moje.
    U nas pierwszy cykl z pomocą lekarza, poszłam do lekarki skonsultować wyniki i akurat byłam przed owulką więc zapisała mi ovitrell. Po tygodniu miałam kolejną wizytę, wszystko było okej, ciało żółte bardzo ładne jak to stwierdziła lekarka. Progesteron 7dpo 17,91 i od tygodnia biorę luteinę rano i wieczorem. Jutro mam iść na betę i w zależności od wyniku będziemy działać dalej, objawów jakichś szczególnych nie zauważyłam. Strasznie boli mnie dół pleców od dobrego tygodnia, ale to może być równie dobrze @ no i od jakichś 2 dni mam dziwny posmak w ustach, nie mam pojęcia czy metaliczny, bo nie wiem jaki jest metaliczny 😂
    Niestety nie znika nawet po umyciu zębów.
    Zobaczymy co to będzie 🤷‍♀️

Anka1312, Gwiazdeczka 93, Olo323, MałaStokrotka, Karciak lubią tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Jejku, nie wiedziałam! Dziękuje, ze ostrzeglas!☺️

herbata z liści malin powoduje skurcze i pije sie ją na przyspieszenie porodu ( choć ja piłsm od 38tyg a urodxilsm 11 dni po terminie..) , herbata z oeoców lub sok malinowy nie wplywa na nic, wiec bez nerwów

Nati94, Ekta, Kalli95, Olo323, Okinny, Aneta2506, Kluska95 lubią tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:

Ja nie miałam jeszcze drożności i na razie nie planuje

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:

Ja też miałam badanie drożności, w klinice, tak naprawdę to był pierwszy etap zleconych badań. No i ja uważam, że owszem, warto sprawdzić drożność, zanim się podejdzie do stymulacji, no bo po co faszerować się lekami, jeśli jajowody byłyby niedrożne. Warto to od razu wykluczyć, no ale jeśli prywatnie czy w klinice, to jest to niestety dosyć kosztowne badanie. U mnie istniały też przesłanki - operacja usunięcia jajnika i jajowodu, wiadomo, że to zwiększa ryzyko uszkodzeń i zrostów w narządach obok.

Ja mam też takie doświadczenie z kliniką, że całe leczenie odbywa się tutaj, ale wynik sono HSG mam też na kartce z pieczątką, więc nawet nie musialabym prosić o wydanie dokumentacji, gdybym potdzebowała zmienić lekarza czy mieć gdzieś ten wynik pod ręką. Więc można też w klinice zrobić samo badanie drożności, ale myślę, że najlepiej je skonsultować wcześniej z lekarzem u którego się leczysz na codzień - tam gdzie masz założoną kartę, gdzie chodzisz na jakieś wizyty kontrolne, czy cytologię. Jeśli znajdziesz też lekarza, u którego chciałabyś leczyć niepłodność, no to ja myślę, że nie zaszkodzi przyjść już z wynikiem badania, jeśli nie jest to dla Ciebie duże obciążenie finansowe. Ale jeśli nie zrobisz tego wcześniej to na pewno, jeśli będzie widział przesłanki do tego badania to poleci Ci je zrobić.

Co do kliniki to naprawdę bym się nie bała, bo wszystkie wyniki badań i konsultacji możesz po prostu zabrać ze sobą i pokazać lekarzowi w Twojej okolicy :)

PS opinie o bolesności badania są różne, dla mnie to było bardzo bolesne badanie, mimo tego, że wzielam wcześniej ketonal. Inne dziewczyny mówią, że lekki ból, jak miesiączka, a jeszcze inne, że można to porównać do bóli porodowych. Myślę, że to jest zależne nie tylko od naszego progu bólu, ale właśnie stanu naszych jajowodów. Na pocieszenie - trwa bardzo krótko, ja na fotelu nie byłam dłużej niż 5 minut :)

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pluto_nova wrote:
    Izet sto lat! 🥳🎂🍾🍹🎈🎉🎁

Dziewczyny dzwonię do przychodni coby się umówić do okulisty na pakiet Medicover, a typiara do mnie, że terminy na kwiecień 😱 Nie chcę wiedzieć w takim razie ile czeka się na NFZ. Mówię jej, że pilne, że jęczmień wielki i bolący, a ona, że nic nie zrobi, jedynie przełączyła mnie na prywatny nr do babek z okulistyki, które nie odebrały telefonu i tyle... Zadzwoniłam na infolinię Medicover, że mają mi znaleźć na cito okulistę i mają dzisiaj lub jutro oddzwonić. No szczęka mi opadła!

Nie wiem jak jest w Medicover, ja ostatnio w opiece medycznej PZU miałam wizytę u okulisty na następny dzień, ale później jak chciałam tylko jedną rzecz na szybko skonsultować to zapisałam się na teleporade, wyszukałam na platformie PZU okulistę w Warszawie (bo tam ich w pzu najwięcej) i miałam chociaż teleporade tego samego dnia. Jeżeli jesteś pewna, że to jęczmień to nie chciałabyś przed wizytą stacjonarną(skoro jest tak późno) to zapisać się na jakąś teleporade? Coś by Ci lekarz poradził może na ból to chociaż już byś mogła stosować. Od razu mówię że nie wiem jak to jest w Medicover i czy możesz się na takie teleporady na szybko, osobno zapisywać, więc jak masz inaczej to wybacz 😙 Ja ze swojej strony na jęczmień polecam ugotowane jajko w papier i gazik i tak masować przez kilka dni po 15 min tak przynajmniej dwa razy dziennie 😊

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    herbata z liści malin powoduje skurcze i pije sie ją na przyspieszenie porodu ( choć ja piłsm od 38tyg a urodxilsm 11 dni po terminie..) , herbata z oeoców lub sok malinowy nie wplywa na nic, wiec bez nerwów
    Dokladnie to chciałam napisać. I najczęściej nie wywoła totalnie nic, jeśli szyjka nie jest gotowa. Także liści malin unikać a malinowe można swobodnie pić 🙂
    Ps ja wypiłam jej hektolitry ale w przypadku połączeniu z innymi trickami urodziłam w 39 🙂 chociaż może tak miało byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 10:29

Olo323 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wszystkiego najlepszego!🌷🎁🎉

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet Spełnienia marzeń 🎂🍾

Izet lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Anka1312 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno mnie tutaj nie było. Gratulacje dla wszystkich ciężarówek i przytulaski dla tych z 🐒.
    Marzec to dla mnie szczególny miesiąc, bo w rodzinie mamy kilka urodzin w tym moje.
    U nas pierwszy cykl z pomocą lekarza, poszłam do lekarki skonsultować wyniki i akurat byłam przed owulką więc zapisała mi ovitrell. Po tygodniu miałam kolejną wizytę, wszystko było okej, ciało żółte bardzo ładne jak to stwierdziła lekarka. Progesteron 7dpo 17,91 i od tygodnia biorę luteinę rano i wieczorem. Jutro mam iść na betę i w zależności od wyniku będziemy działać dalej, objawów jakichś szczególnych nie zauważyłam. Strasznie boli mnie dół pleców od dobrego tygodnia, ale to może być równie dobrze @ no i od jakichś 2 dni mam dziwny posmak w ustach, nie mam pojęcia czy metaliczny, bo nie wiem jaki jest metaliczny 😂
    Niestety nie znika nawet po umyciu zębów.
    Zobaczymy co to będzie 🤷‍♀️

Trzymamy kciuki za pozytywną betę.✊✊✊✊✊💚💚💚💚💚

Kalli95 lubi tę wiadomość

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet spełnienia marzeń szczególnie tych najskrytszych ♥️♥️♥️♥️♥️💐💐💐💐💐💐🎂🎂🎂🎂🎂

Izet lubi tę wiadomość

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Natala1906 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Trzymamy kciuki za pozytywną betę.✊✊✊✊✊💚💚💚💚💚

Dziękuję bardzo kochana! Czuję, że chyba nic z tego. Biust boli jak na @, kręgosłup chyba też także myślę, że trzeba będzie się dalej diagnozować 🤷‍♀️

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Dziękuję bardzo kochana! Czuję, że chyba nic z tego. Biust boli jak na @, kręgosłup chyba też także myślę, że trzeba będzie się dalej diagnozować 🤷‍♀️
    Ja miałam takie same objawy i beta wyszła, nie trac nadziei 😘

Olo323 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ