W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Madżi88 wrote:https://zapodaj.net/e2ce4bf2f8a55.jpg.html
Przesyłam Wituski 🦠🦠🦠🦠 wczoraj prenatalne zdrowy mały prawie 7cm człowiek ☺️☺️☺️
Piękny! 😍♥️
Super, ze wszytsko w porządku🥰peonia, Kori lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
peonia wrote:Cześć Dziewczyny 😊 Jestem tu nowa, chociaż podczytuję Was od wątku lutowego. Uznałam, że dziś jest dobry dzień, żeby się przyłączyć 🌷
Jeszcze nie rozpoczęliśmy z mężem starań, ale chciałabym przycupnąć w tej staraczkowej atmosferze, bo w swoim otoczeniu nie mam nikogo, kto by był na etapie „planu dziecko”🤷♀️ Mamy z mężem po 27 lat, niedawno zmieniłam pracę i nareszcie poczułam spokój i stabilność, które pozwoliły dojść do głosu mojemu instynktowi macierzyńskiemu, który w poprzednich miejscach pracy absolutnie nie miał prawa bytu 😅 Tak naprawdę nawet mężowi nie zdążyłam jeszcze powiedzieć, że czuję się już gotowa i nasze plany nie będą jednak odłożone w czasie 😂 Od jakiegoś czasu mąż ma baaardzo ciężki i intensywny czas w pracy, dużo stresu, nie chcę go teraz z tym napadać, wolę poczekać, aż trochę odetchnie, bo jest kłębkiem nerwów. Jeśli więc pozwolicie, dołączam, będę razem z Wami cieszyć się z sukcesów ⏸️ aż do momentu, kiedy sama zacznę aktywniej działać w tym temacie. Wszystkiego, co najpiękniejsze dla Was z okazji naszego święta🌷🌻
Hej hej, witamy w naszym gronie 🥰 Jestesmy prawie w tym samym wieku, ja jestem rok młodsza i mam bardzo podobne przemyslenia. Żadna z osób w moim otoczeniu nie planuje dziecka, wiekszosc z moich przyjaciół i znajomych nie chce mieć dzieci w ogóle, garstka osób odkłada na po 30stce, bo aktualnie (czy to przez wzgląd na zarobki, czy na chęć dalszego rozwoju kariery) nie mogą sobie na to pozwolić. Z tego względu w realu prawie nie poruszam tego tematu, co innego tu na forumpeonia lubi tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Witamy 😊 powiem Ci, że w wieku 27 lat nie miałam nikogo w swoim otoczeniu kto miałby w planach dziecko. Dopiero po 30tce pojawiły się pierwsze pary. Chociaż mój mąż od dwóch lat mnie namawiał, a i wcześniej, zaraz po studiach, mówił że by już chciał 🙂 mnie to dłużej zajęło.
W każdym razie witamy i mam nadzieję, że niedługo zobaczymy Twój pozytywny test 🤗✊
Ja mam obecnie wysyp dzieci wśród znajomych, ale żadna z bliższych mi koleżanek, z którą chciałabym na ten temat porozmawiać 🙈 Jedna została w starej pracy, a tam na pewno szybko jej macierzyństwo nie przyjdzie na myśl, inna się rozstała z facetem i temat drażliwy. Z mężem planowaliśmy mieć pierwsze dziecko do 30, myślałam, że jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać aż będę gotowa, a okazało się, że odejście z pracy i toksycznego (co widzę po czasie) środowiska pozwoliło mi odetchnąć na tyle, że czuję, że to już.
Inna rzecz, że boję mówić o takich rzeczach, żeby nie zapeszyć i uniknąć niewygodnych pytań w razie niepowodzenia. Więc plan jest taki, że wiedzieć będziemy tylko my z mężem (i Wy 🙃), a rodzina i przyjaciele dowiedzą się w swoim czasie.KlaraJa lubi tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Dziewczyny dzień dobry w ten nienajpogodniejszy dzień kobiet! 💝🥀🌹💐
Życzę Wam żeby uśmiech rzadko schodził z Waszych twarzy, żeby starania minęły szybko, gładko i przyjemnie i żebyście niedługo mogły cieszyć się upragnionym macierzyństwem 🤞♥️
Mnie dzień kobiet przywitał jakimś plamieniem, ale teraz już znikło. Brzuch jeszcze nie boli jak na okres, śluz jakis taki wilgotny a przed @ zwykle mam saharę... No coś tam się podziało, tylko cholera wie co.Anett93, peonia, Aneta2506, Angelaaaa, jo_ana, MałaStokrotka, Pfry, Miphuhiz, pluto_nova, 2+3, Chrupka , Kluska95 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś zapisałam mojego Pana na powtórne badania nasienia 🤞
Oby były chociaż trochę lepsze niż poprzednie.
Jeśli mogę prosić o pół kciuka na przyszły wtorek 😊
Namisa, Blond27, peonia, KlaraJa, Anett93, Kalli95, Aneta2506, MałaMk, Natka2, Olo323, Angelaaaa, czarneniebo, MałaStokrotka, Pfry, Miphuhiz, Koteczka82, pluto_nova, 2+3, Monia94, Paulina666 lubią tę wiadomość
👩🏻 32l. 🧔🏻 34l.
Starania o pierwsze maleństwo od 08.2020👶
09.04.23. ⏸️
11.04 beta 118🥰
13.04 beta 274 💖
26.04 3mm kropka z serduszkiem ❤️ (5+6)
10.05 1.72 cm dzidzi 💓
17.05 2.48 cm człowieczka 💓
12.06 prenatalne - niskie ryzyka - 7.03 cm człowieczka 🩵 (13+1)
05.07 - 150 g chłopca 🩵(16+3)
26.07 - 292 g maluszka 🩵 (19+3)
07.08 - połówkowe-wszystko dobrze- 397 g Misia 🐨 🩵 ( 21+1)
16.08 - 466 g wstydnisia 🩵 (22+3)
06.09 - 903 g 🧸 (25 +3)
27.09 -1372 g 🧸 (28+3)
17.10 -1970 g 🐻 (31+2)
07.11 - 2786 g 🐻 (34+2)
21.11 - 3050 g 🧸 (36 +2)
03.12 - 3300 g 🧸 (38+0) szpital- przyjęcie na indukcję porodu ✊🏻
11.12 - Miłosz 3660 g, 55cm 💙
-
Namisa wrote:Hej hej, witamy w naszym gronie 🥰 Jestesmy prawie w tym samym wieku, ja jestem rok młodsza i mam bardzo podobne przemyslenia. Żadna z osób w moim otoczeniu nie planuje dziecka, wiekszosc z moich przyjaciół i znajomych nie chce mieć dzieci w ogóle, garstka osób odkłada na po 30stce, bo aktualnie (czy to przez wzgląd na zarobki, czy na chęć dalszego rozwoju kariery) nie mogą sobie na to pozwolić. Z tego względu w realu prawie nie poruszam tego tematu, co innego tu na forum
Widzę, że nawet ślubowałyśmy w podobnym czasie, my też wakacje 2020 😊
Dziękuję za miłe przyjęcie, cieszę się, że Was znalazłam🥰Namisa, Kalli95, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
Nie wiem czy w Waszym środowisku tez tak jest, ale w moim dużo osób planuje dziecko od razu po ślubie. Ja od razu po ślubie nie byłam gotowa na dziecko i czekałam z ta decyzja na odpowiedni moment. Niestety u mnie nie udało się za pierwszym, ba nawet 4 czy 6 razem i ten okres się wydłuża. Strasznie denerwują mnie pytania „ile jesteście po ślubie i dlaczego jeszcze nie macie dziecka” jakby ślub był wyznacznikiem.
-
Madżi88 wrote:https://zapodaj.net/e2ce4bf2f8a55.jpg.html
Przesyłam Wituski 🦠🦠🦠🦠 wczoraj prenatalne zdrowy mały prawie 7cm człowiek ☺️☺️☺️
😍😍😍15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Eh, przykro mi 😩15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Mi się dzień zaczął fatalnie....taki spadek temperatury???o co kaman?🤷🙁
Jest szansa że jeszcze odbije ✊15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Nikomu nie dajcie deptać Waszych marzeń.
❤❤❤
Pamiętajcie, jesteście WYJĄTKOWE 🌷🌷🌷Kalli95, Milixx, verliebtindich, MałaMk, Paulina666, Olo323, Angelaaaa, KlaraJa, Kasiooola, czarneniebo, jo_ana, Okinny, MałaStokrotka, Miphuhiz, Koteczka82, pluto_nova, Anett93, 2+3, Monia94, Chrupka , Namisa lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Życzę Wam żeby uśmiech rzadko schodził z Waszych twarzy, żeby starania minęły szybko, gładko i przyjemnie i żebyście niedługo mogły cieszyć się upragnionym macierzyństwem 🤞♥️
Mnie dzień kobiet przywitał jakimś plamieniem, ale teraz już znikło. Brzuch jeszcze nie boli jak na okres, śluz jakis taki wilgotny a przed @ zwykle mam saharę... No coś tam się podziało, tylko cholera wie co.
U mnie słońce pełna para, 10 stopni na termometrze.. Ale ja nie mogę wyjść ☹️🥺15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Paulina666, Milixx, Olo323, Aneta2506, Kalli95, czarneniebo, jo_ana, MałaStokrotka, Angelaaaa, Anka1312, pluto_nova, Anett93, 2+3, Monia94, Chrupka lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
peonia wrote:Dziękuję 🥰
Ja mam obecnie wysyp dzieci wśród znajomych, ale żadna z bliższych mi koleżanek, z którą chciałabym na ten temat porozmawiać 🙈 Jedna została w starej pracy, a tam na pewno szybko jej macierzyństwo nie przyjdzie na myśl, inna się rozstała z facetem i temat drażliwy. Z mężem planowaliśmy mieć pierwsze dziecko do 30, myślałam, że jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać aż będę gotowa, a okazało się, że odejście z pracy i toksycznego (co widzę po czasie) środowiska pozwoliło mi odetchnąć na tyle, że czuję, że to już.
Inna rzecz, że boję mówić o takich rzeczach, żeby nie zapeszyć i uniknąć niewygodnych pytań w razie niepowodzenia. Więc plan jest taki, że wiedzieć będziemy tylko my z mężem (i Wy 🙃), a rodzina i przyjaciele dowiedzą się w swoim czasie.Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Hej!
Ja dziś jestem po monicie, w 10 dc. Całkiem nieźle, ale w poprzednim cyklu było lepiej.
W tym cyklu brałam Aromek 3-7dc, w poprzednim 5-9dc i miesiac temu już w 12 dc mieliśmy 3 pęcherzyki około 18mm i endo 8mm. Dzisiaj w 10dc, czyli analogicznie, tylko jeden pęcherzyk 14mm i endo 5mm, następna wizyta w piątek, to będzie 14dc
Tak, ja wiem, że to wcale nie jest źle, a wręcz jest dobrze, ale organizm trochę zwolnił
Dostałam Estrofem dopochwowo na poprawę endo, zwiększyła mi dawkę metforminy i pierwszy raz wprowadzamy Dostinex, bo ostatnio prolaktyna mi skoczyła do 700 (norma do 632) i pojawiły się migreny.
Czy któraś z Was też ma takie bóle głowy przy skokach prolaktyny, bądź co bądź, wcale nie tak dużych? Bardzo się wzbraniałam przed lekami na prolaktynę, bo kiedyś źle zareagowałam na Bromergon, ale ostatnio co drugi dzień zdycham. Kiedyś przy skokach prolaktyny miałam bardzo podobne bóle, przypominające migreny, więc wiążę to właśnie z poziomem prolaktyny.
Od zeszłego tygodnia zaczelam też brać niepokalanek i zapomniałam dziś zapytac lekarza - mogę go brać równolegle z tym Dostinexem? Dzięki!
No rozgadałam się o sobie, a to dzisiaj dzień Nas wszystkich. Wszystkiego dobrego Nam! 🌷🌷🌷Aneta2506, Kalli95, jo_ana, Angelaaaa, Miphuhiz, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Natala1906 wrote:Cześć dziewczyny
Wszystkiego najlepszego dla nas wszystkich w tym pięknym dniu!💐💐💐
Ja już po 7 byłam na becie, po 13 zapewne będą wyniki. Moje oczekiwania są zupełnie zerowe wręcz czuję 🐒 za rogiem, ale lekarka kazała zrobić betę więc grzecznie poszłam. 😀
Wszystkiego najlepszego kobiety z okazji Dnia Kobiet ❤️♥️🧡💚💜Aneta2506, Kalli95, jo_ana, MałaStokrotka, Olo323, Angelaaaa, Miphuhiz, pluto_nova, Anett93, Paulina666 lubią tę wiadomość
3xIUI wszystkie CB 💔
Kariotyp Ok
APS
09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro
❄️❄️❄️❄️🥰
10. 2022 Transfer 4aa❤️❄️🤞 6dpt beta<0,200 😭😫
11.2022 Transfer 4BB🙏 8dpt beta <0,200 😔
12.2022 transfer 3BB 4dpt ||
8dpt 66,667
10dpt 173,300
16dpt 2853
21dpt 7362?
6tc pęcherzyk w macicy z bijącym serduszkiem, w tym samym dniu dochodzi do 🩸🩸i silnego bólu 💔😭
04.2023 transfer 3cc ♥️6dpt beta 7,6 💔😞😭
KONIEC ❄️😭 -
peonia wrote:Cześć Dziewczyny 😊 Jestem tu nowa, chociaż podczytuję Was od wątku lutowego. Uznałam, że dziś jest dobry dzień, żeby się przyłączyć 🌷
Jeszcze nie rozpoczęliśmy z mężem starań, ale chciałabym przycupnąć w tej staraczkowej atmosferze, bo w swoim otoczeniu nie mam nikogo, kto by był na etapie „planu dziecko”🤷♀️ Mamy z mężem po 27 lat, niedawno zmieniłam pracę i nareszcie poczułam spokój i stabilność, które pozwoliły dojść do głosu mojemu instynktowi macierzyńskiemu, który w poprzednich miejscach pracy absolutnie nie miał prawa bytu 😅 Tak naprawdę nawet mężowi nie zdążyłam jeszcze powiedzieć, że czuję się już gotowa i nasze plany nie będą jednak odłożone w czasie 😂 Od jakiegoś czasu mąż ma baaardzo ciężki i intensywny czas w pracy, dużo stresu, nie chcę go teraz z tym napadać, wolę poczekać, aż trochę odetchnie, bo jest kłębkiem nerwów. Jeśli więc pozwolicie, dołączam, będę razem z Wami cieszyć się z sukcesów ⏸️ aż do momentu, kiedy sama zacznę aktywniej działać w tym temacie. Wszystkiego, co najpiękniejsze dla Was z okazji naszego święta🌷🌻
Miło Cię poznać! 🥰
Mam nadzieję, że kiedy już się zdecydujecie to nie zagrzejesz u nas długo miejsca jako staraczka, a szybko jako przyszła mama! Tego Ci życzę, a dzisiejszy dzień jest do tego świetną okazją! 🌷
Ja też jestem w podobnym wieku, bo kończę 26 lat i również w swoim otoczeniu nie mam osób z tak poważnymi planami prokreacyjnymi. Więc totalnie rozumiem i też uważam, że potrzebne jest wsparcie forum 😄peonia lubi tę wiadomość
-
Livka wrote:Witamy 😘 u mnie sprawa wygląda tak że patrząc na mój rocznik i znajome z liceum to jestem grubo do tyłu 🤣 większość ma już mężów i dzieci 😉 nie żebym na to patrzyła, bo uważam że dosyć szybko dorosłam do marzenia o dziecku. Zaczęliśmy starania rok od bycia razem, chociaż rozmowy o rodzinie zaczęły się dużo wcześniej. U nas bardzo na dziecko naciska, pyta rodzina mojego narzeczonego. Staram się to zrozumieć z racji tego że jest 10 lat starszy no ale momentami nie chce mi się już tłumaczyć. . Zawsze odpowiadam ' jak Bóg da to będzie'. A wy co mówicie???
Szczerze mówiąc to nienawidzę tego pytania, jesteśmy z mężem razem od ponad 14lat w tym 6lat po ślubie i jak na początku jak miałam naście lat wszyscy się bali, że "o boże żebyś tylko nie wpadła" to teraz "ile można czekać?". My mówimy "jak będzie to będzie". Moi teściowie już widzą, że mnie te pytania wkurzają ale teściowa jednak nie omieszkała ostatnio wspomnieć z uśmiechem, że ktoś tam jest w ciąży i kiedy my w końcu. Mój tata pierwsze co po ślubie mi powiedział to "tylko ja nie chcę być jeszcze dziadkiem" a teraz na odpowiedź, że będziemy się starać kiedy tak uznamy to w ogóle nie rozumiał "jak to starać? przecież to nie trzeba się starać, wystarczy chcieć"🤦(moja mama zaszła w obydwie ciążę ze mną i z bratem po pierwszym cyklu...)🤷Livka lubi tę wiadomość
-
Paulina666 wrote:Zagnieżdzenie😊
W 4 dpo to trochu za wcześniej raczej na zagniezdzanie15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊