W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta2506 wrote:Ja dziewczyny czytam na bieżąco, ale mam tak kiepski okres... Ból, bólem.. Ale moja nerwica daje znać o sobie 😣 już tak było ok..
Wyszukuje sobie tysiąc innych objawów, a że żebro mi coś jeszcze uszkodzilo, a że na pewno będę miała zapalenie pluc..
Plus od dzisiaj zmusialam się do silniejszych leków przeciwbólowych, które dostałam na receptę, a ja mam traumę taka bo parę lat temu miałam wstrząs po antybiotyku i wylądowałam na pogotowiu i teraz boję się brać cokolwiek.. 😞
W poniedziałek mam chirurga..
Eh, pomarudzilam, i idę spać 😅 wybaczcie...
Bardzo Ci współczuje, nie tylko bólu fizycznego, ale przede wszystkim tego zamartwiania się, wiem doskonale jak to jest, bo kilka lat temu miałam stany nerwicowe. Ciężko tu cokolwiek doradzać, ale staraj się skupić na maksa na regenerowaniu i odpoczynku, i myśl o tym, ze musisz się zregenerować, żeby ból minął itp. Próbuj po prostu na ile to możliwe, żeby przełączyć myśli z tych natrętnych na pełne skupienie na wychodzeniu z bólu. Banalnie to brzmi, wiem, ale serio, będzie wszystko dobrze.
Życzę dużo zdrowia. ❤️❤️❤️
Aneta2506 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Drogie Panie, leżę z bólem głowy od powrotu z pracy i udało mi się nadrobić calutki wątek od deski do deski 😂 ale naprodukowałyście stron! 😁 po tych początkowych dobrych wiadomościach czekam na kolejne kreseczki dziewczyny 😊
Pisałyście o wiesiołku na śluz, u mnie go ostatnio nie było wcale. Zero kompletne. Nie mam pojęcia też kiedy dokładnie była owulacja, po tej ciąży mi się chyba wszystko rozregulowało. Czy jeśli na razie musimy mieć przerwę w staraniach, to mogę brać go cały cykl? Może by pomógł na kolejny miesiąc. Teraz jestem w 8dc, więc nie wiem, jak będzie ze sluzem w dni płodne. Zobaczymy 😊Babova, Blond27 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Babova wrote:Bardzo Ci współczuje, nie tylko bólu fizycznego, ale przede wszystkim tego zamartwiania się, wiem doskonale jak to jest, bo kilka lat temu miałam stany nerwicowe. Ciężko tu cokolwiek doradzać, ale staraj się skupić na maksa na regenerowaniu i odpoczynku, i myśl o tym, ze musisz się zregenerować, żeby ból minął itp. Próbuj po prostu na ile to możliwe, żeby przełączyć myśli z tych natrętnych na pełne skupienie na wychodzeniu z bólu. Banalnie to brzmi, wiem, ale serio, będzie wszystko dobrze.
Życzę dużo zdrowia. ❤️❤️❤️
Dziękuję ❤ chyba takich słów potrzebowałam ❤Babova lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wyszukuje sobie tysiąc innych objawów, a że żebro mi coś jeszcze uszkodzilo, a że na pewno będę miała zapalenie pluc..
Plus od dzisiaj zmusialam się do silniejszych leków przeciwbólowych, które dostałam na receptę, a ja mam traumę taka bo parę lat temu miałam wstrząs po antybiotyku i wylądowałam na pogotowiu i teraz boję się brać cokolwiek.. 😞
Ech, przytulam mocno. Wiem czym są problemy ze zdrowiem psychicznym, a jeszcze kiedy dochodzą do tego kłopoty ze zdrowiem fizycznym i nawzajem nakładają się na siebie... No masz święte prawo czuć się po prostu słabo i nie w formie. Nie ma chyba recepty na takie załamania i każda rada brzmi jak banał, ale pamiętaj o odpoczynku (fizycznym i mentalnym), daj sobie czas na regenerację i nie wahaj się skorzystać z profesjonalnej pomocy, jeśli czujesz że sama nie dajesz rady. Nie wiem jaka jest Twoja historia, ale wierzę ze już niedługo wyjdzie słońce ☀️ ♥️ Trzymam kciuki 🤞Blond27, Olo323, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Chrupka wrote:Widzę, że my to idziemy łeb w łeb 😃
Nie wiedziałam, że istnieje estrofem dopochwowo 🤔
Ja biorę dostinex 1/2 tabletki tygodniowo, ale mam wysoką prolaktynę po MTC, nie miałam żadnych objawów po stosowaniu tego leku.
Z tymi bólami głowy to też miałam problem jak się zdenerwowałam i teraz jest dużo lepiej, czasami boli głowa, ale nie tak bardzo jak wcześniej 🙂
Także jeśli o mnie chodzi to dostinex mi bardzo pomógł, a jak masz taki niewielki wzrost ponad normę to wydaje mi się, że będzie dobrze 😊
Ps. Jeśli chodzi o niepokalanek to nie zażywam, więc nie mam bladego pojęcia 🤔
A na co on pomaga? 😊
Tak, tak, będziemy kiedyś razem na porodówkę jechać 🤣😘
Kochana, jak się okazało, to jest normalny Estrofem, tylko mam go aplikować dopochwowo. Aż musiałam wygooglać (przepraszam doświadczone dziewczyny za moją ignorancję, to moje pierwsze spotkanie z Estrofemem), ale okazuje się, że to nie jest jakiś dziwny wymysł, żeby wsadzać tabletkę nie tam gdzie trzeba. Na razie nawet nie wiem ile to potrwa, mam od dziś brać i pogadamy w piątek z panią doktor co dalej.
Co do Dostinexu to koleżanka mnie nastraszyła, że przy tak małym odchyleniu to może być za duża dawka i że ona na początku źle reagowała na ten lek. Ale u mnie już 3 migrena od tygodnia, więc dziś już biorę - tak samo 1/2 na tydzień i mam nadzieję, że prolaktyna spadnie i bóle też ustąpią. O ile rzeczywiście są powiązane. Na razie dostałam opakowanie 2 tabletek - więc na miesiąc. Umowię się chyba też do neurologa, bo powoli nadchodzi czas na powtórzenie rezonansu - mam torbiel kieszonki Rathkego na przysadce, ale była malutka i rzeko niegroźna, kazali kontrolować co rok. No bo może to to dziadostwo się odezwało 😡
Niepokalanek podobno pomaga właśnie na prolaktynę, ale na jego działanie trzeba poczekać dłużej, no wiadomo, to zioło, a nie lek. Ale zastanawiam się, czy skoro już biorę ten Dostinex to ten niepokalanek nie zaszkodzi. No ale zapytam w piątek, do tego czasu chyba nie zaszkodzi w razie czego.Blond27 lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Ja dziewczyny czytam na bieżąco, ale mam tak kiepski okres... Ból, bólem.. Ale moja nerwica daje znać o sobie 😣 już tak było ok..
Anetko, wracaj nam do zdrowia!
Nie wiem, czy szybko, bo najważniejsze, żebyś doszła do siebie i wróciła w pełni sił. Daj sobie na to czas 😘Olo323, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... Ciemniejące testy owulacyjne po poprzednim bezowulacyjnym cyklu, w którym kreski cały cykl były nijakie cudownie poprawiają nastrój 🥰
Waszym zdaniem to już peak czy jeszcze trochę? 😊
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Eh, pomarudzilam, i idę spać 😅 wybaczcie...Aneta2506 lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Ja bym na twoim miejscu sprawdzała jeszcze i to nawet dwa razy dziennie. Ale dzialac już działaj😁
Zamieszana93, 910608, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Dzień dobry dziewczyny w środę. ❤️ dla mnie super dzień, bo po pierwsze jeszcze tylko dwa dni i weekend, po drugie jutro wraca mąż i mamy super plany, a po trzecie coś mnie zaczyna kłuć jajnik, wieeeec chyba owu się zbliża ❤️
Miłego dnia kobietki!Blond27, Anka1312, Anett93, Olo323, 2+3, Aneta2506, Koteczka82, pluto_nova, MałaStokrotka, Monia94 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
verliebtindich wrote:Tak, tak, będziemy kiedyś razem na porodówkę jechać 🤣😘
Kochana, jak się okazało, to jest normalny Estrofem, tylko mam go aplikować dopochwowo. Aż musiałam wygooglać (przepraszam doświadczone dziewczyny za moją ignorancję, to moje pierwsze spotkanie z Estrofemem), ale okazuje się, że to nie jest jakiś dziwny wymysł, żeby wsadzać tabletkę nie tam gdzie trzeba. Na razie nawet nie wiem ile to potrwa, mam od dziś brać i pogadamy w piątek z panią doktor co dalej.
Co do Dostinexu to koleżanka mnie nastraszyła, że przy tak małym odchyleniu to może być za duża dawka i że ona na początku źle reagowała na ten lek. Ale u mnie już 3 migrena od tygodnia, więc dziś już biorę - tak samo 1/2 na tydzień i mam nadzieję, że prolaktyna spadnie i bóle też ustąpią. O ile rzeczywiście są powiązane. Na razie dostałam opakowanie 2 tabletek - więc na miesiąc. Umowię się chyba też do neurologa, bo powoli nadchodzi czas na powtórzenie rezonansu - mam torbiel kieszonki Rathkego na przysadce, ale była malutka i rzeko niegroźna, kazali kontrolować co rok. No bo może to to dziadostwo się odezwało 😡
Niepokalanek podobno pomaga właśnie na prolaktynę, ale na jego działanie trzeba poczekać dłużej, no wiadomo, to zioło, a nie lek. Ale zastanawiam się, czy skoro już biorę ten Dostinex to ten niepokalanek nie zaszkodzi. No ale zapytam w piątek, do tego czasu chyba nie zaszkodzi w razie czego.
Ja jestem bardzo chętna na tą porodówkę 😂😂
A to ciekawostka z tym estrofemem 🤔
Najlepiej brać dostinex późnym wieczorem, w razie objawów można je przespać 🙂 moja godzina zażywania to 20.00
Mam nadzieję, że ta torbiel będzie sobie siedziała w ukryciu i się nie będzie odzywała ✊
verliebtindich lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Cześć Kochane 🥰 już środa więc aby z górki do weekendu!
Anetko mam nadzieję, że szybko wszystko się zagoi i myślę pozytywne przyjdą.
Ja pokłóciłam się wczoraj ostro z mężem, niestety o dzień kobiet w który srednio się zachował. W pracy dostałam prezent plus kwiaty, a od męża same kwiaty bez życzeń i w ogóle.... Więc pojechałam po całości on też wiele powiedział także lipa, a dni płodne od soboty. Niestety jeśli on nie wyciągnie ręki ja tego tym razem nie zrobię. Tak to jest jak się jest 10 lat razem to wywalone już na wszystko.... Wiecie co... Dużo bym dała za świeżość w związku, żeby przeżyć coś nowego.... Może nie powinnam tak myśleć ale chyba każdy człowiek ma po jakimś czasie dość nudyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 07:59
Aneta2506 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Hej Dziewczyny ❤ U mnie dzisiaj było testowanko. Oczywiście biało. Czekam teraz na @ z coraz wiekszym bólem brzucha. Jakoś tak smutno, że się nie udało..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 08:20
1 cs o drugie dziecko
👰♀️ 28
🤵 27
👨👩👧 dziewczynka 2019
Niedoczynność tarczycy, hashimoto -
A jeśli ja miałam w 5dc takie wyniki, to dobre czy nie?
FSH 5.27 (norma 3.03-8.08)
Estradiol 49.10 (norma 21-251)
Miłego dnia 😗👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Chrupka wrote:Ja jestem bardzo chętna na tą porodówkę 😂😂
A to ciekawostka z tym estrofemem 🤔
Najlepiej brać dostinex późnym wieczorem, w razie objawów można je przespać 🙂 moja godzina zażywania to 20.00
Mam nadzieję, że ta torbiel będzie sobie siedziała w ukryciu i się nie będzie odzywała ✊
Oj, nie wiem, czy to Dostinex czy zwiększona dawka metforminy (wczoraj z 500 na 1000), ale dziś od rana rzygam jak kot 😡
Teraz to już nie wiem, czy dziś normalnie wziąć tę metformine 1000, czy jednak 500, czy może dziś wcale...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 08:28
-
Blond27 wrote:Cześć Kochane 🥰 już środa więc aby z górki do weekendu!
Anetko mam nadzieję, że szybko wszystko się zagoi i myślę pozytywne przyjdą.
Ja pokłóciłam się wczoraj ostro z mężem, niestety o dzień kobiet w który srednio się zachował. W pracy dostałam prezent plus kwiaty, a od męża same kwiaty bez życzeń i w ogóle.... Więc pojechałam po całości on też wiele powiedział także lipa, a dni płodne od soboty. Niestety jeśli on nie wyciągnie ręki ja tego tym razem nie zrobię. Tak to jest jak się jest 10 lat razem to wywalone już na wszystko.... Wiecie co... Dużo bym dała za świeżość w związku, żeby przeżyć coś nowego.... Może nie powinnam tak myśleć ale chyba każdy człowiek ma po jakimś czasie dość nudy
Tez uważam że to normalne, że po dłuższym czasie w stałym związku ma się ochotę na jakąś odmianę i to poczucie świeżości. My z mężem jesteśmy razem prawie 6 lat i od początku mieliśmy takie postanowienie że będziemy razem starać się uciekać od tej rutyny, która wiadomo, że z czasem się pojawia. Nie zawsze się da uciec, codzienne obowiązki, praca, zobowiązania - wszystko to nie pomaga. Ale trzeba nad tym pracować. My staramy się urządzać sobie regularne randki, planować wcześniej coś fajnego, korzystamy z różnych gier dla par z wyzwaniami, pytaniami. Nie jest tak łatwo jak na początku, trzeba się postarać, ale myślę że warto, bo to prawdziwa inwestycja.Anett93, Kalli95, Olo323, Aneta2506, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny ❤️😘
Ja dziś wolne, udało nam się z granicy zgarnąć 3 osoby( mama, nastoletnie córka i 4-letni synek) wszytko poszło sprawnie,ale dostałam okresu po drodze i do tego ból głowy, ale dziś mam dzień wolny,także resecik.
Dziewczynki mnóstwo uśmiechu i spokoju ducha 😘💕🌷🤗Agole, Olo323, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
WłaśnieŻeTak wrote:Hej Dziewczyny ❤ U mnie dzisiaj było testowanko. Oczywiście biało. Czekam teraz na @ z coraz wiekszym bólem brzucha. Jakoś tak smutno, że się nie udało..
Ile jesteś dpo? Może jeszcze coś się zadzieje. Trzymam kciuki i przytulam. Widzę że to pierwszy cykl starań więc wiadomo że oczekiwania są duże ale na spokojnie, na pewno niedługo będziesz w ciąży ♥️Olo323 lubi tę wiadomość