W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, do tej pory tylko Was obserwowałam, czytałam, poddawałam refleksjom, porównywałam. Dziś dołączam. Jestem już chyba zmęczona, zawiedziona, rozczarowana. Dominują we mnie dwie emocje: jedna właśnie tego rozżalenia, strachu i niepokoju - nie udaje się, padło „właśnie na nas”, jak długo to jeszcze potrwa? A druga to unieważnianie: nie staraliśmy się „poprawnie”, tego miesiąca nie liczymy bo był stres/podróż/rzadsze współżycie…
Nasza sytuacja jest taka, że staramy się od września, czyli to 7 miesiąc. Ja regularnie się zawsze badałam - nic mi nie jest, lekarz zalecił suplementację kwasu foliowego, badania krwi i test na toxoplazmozę. Wszystko idealnie. Kwas się wchłania elegancko.
2 tygodnie temu byłam na wizycie w związku z nieskutecznymi staraniami. Mąż został wysłany na badanie nasienia (wszystkie parametry ok, jedynie morfologia 3%), ja na HSG po miesiączce i mam zakupić lek na nadżerkę/ektopię, żeby ją załagodzić. Na HSG czekam - miesiączki ciagle nie ma, a to już 38dc. Testy ciążowe negatywne. Ostatni robiony dziś.
Poprzednie cykle jak w zegarku 28/29 dni. Dopiero w styczniu zaskoczenie: cykl 23 dni. Ten aktualny długi strasznie. Owulację widział lekarz w 26 dc - pęcherzyk miał 17 mm. I nic. Współżycie było w 27 dc, owulacja rzekomo w 28 dc.
Nie wiem co się ze mną dzieje. Zaczynają dominować jakieś negatywne emocje i chyba muszę być tu z Wami, żeby nie zwariować. Bo poza mężem - nie mam z kim o tym rozmawiać 😕
Pfry lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021 🤪
03.2022 HSG ✅
badanie nasienia (poza morfologią) ✅
04.2022 (TSH >6) 💊Euthyrox 62.5
05.2022 klinika prywatna (💸💸💸 Clo+Ovitrelle+Utrogestan x3 bez efektów)
07.2022 🍭IO 💊Glucophage 750
08.2022 (TSH 0.83) 🤩 -5 kg💊Euthyrox 50
10.2022 (TSH 0.03) -8 kg ❌Euthyrox
11.2022 (TSH 1.4 bez leków); 🍭IO bez objawów; -10 kg;
🤞🏻IUI - 11.2022
🦠 Immunolog - 12.2022 (?) -
Aneta2506 wrote:A który jesteś do?
Wg mnie 10 dpo. W aplikacji 11, ale zmieniła trakcie. -
Zamieszana93 wrote:OneStep z Allegro. Za 66zl dostałam 50 owulacyjnych + 10 ciążowych, więc myślę, że to baaardzo dobra cena. 😊
I wygląda na to, że dobrze się wybarwiają 👍
Pieknie się wybarwiaja, ja mam horiena i niestety kreska się dobrze nje wybarwia. Ostatni cykl robiłam testy z rossmana facelle pieknie się wybarwaiaja tylko niestety są drogie.Zamieszana93 lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Oj, nie wiem, czy to Dostinex czy zwiększona dawka metforminy (wczoraj z 500 na 1000), ale dziś od rana rzygam jak kot 😡
Teraz to już nie wiem, czy dziś normalnie wziąć tę metformine 1000, czy jednak 500, czy może dziś wcale...
Wiesz co.. moja koleżanka miała dużo przekroczoną normę i wymiotowała, ale myślałam że jak u Ciebie jest minimalnie to nie będzie objawów 😕
Możliwe, że to jednak dostinex..
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Nati94 wrote:U mnie do bani, dalej negatywny 🥺 mam ochotę to wszystko rzucić w pizdu, a z drugiej strony marzę. Myślałam, że będzie łatwo..ale od listopada nic nie jest proste
Łącze się z Tobą w smutku 😥 Mam podobne myśli jak Ty. Chętnie to rzucę w pizdu bo od listopada stoję w miejscu a dodatkowo przez to wszystko mam co miesiąc spadek nastroju 🥺
A tak po za tym od wczoraj mam znowu ciche dni z mężem.. Nie raz to się zastanawiam czy on w ogóle zdaje sobie sprawę z tego jak ja jestem tym wszystkim zmęczona (dom, praca, dzieci i starania) - dla niego wszystko jest takie proste a ja już chyba psychicznie padam😔😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 12:10
-
geotrupinae wrote:Hej, do tej pory tylko Was obserwowałam, czytałam, poddawałam refleksjom, porównywałam. Dziś dołączam. Jestem już chyba zmęczona, zawiedziona, rozczarowana. Dominują we mnie dwie emocje: jedna właśnie tego rozżalenia, strachu i niepokoju - nie udaje się, padło „właśnie na nas”, jak długo to jeszcze potrwa? A druga to unieważnianie: nie staraliśmy się „poprawnie”, tego miesiąca nie liczymy bo był stres/podróż/rzadsze współżycie…
Nasza sytuacja jest taka, że staramy się od września, czyli to 7 miesiąc. Ja regularnie się zawsze badałam - nic mi nie jest, lekarz zalecił suplementację kwasu foliowego, badania krwi i test na toxoplazmozę. Wszystko idealnie. Kwas się wchłania elegancko.
2 tygodnie temu byłam na wizycie w związku z nieskutecznymi staraniami. Mąż został wysłany na badanie nasienia (wszystkie parametry ok, jedynie morfologia 3%), ja na HSG po miesiączce i mam zakupić lek na nadżerkę/ektopię, żeby ją załagodzić. Na HSG czekam - miesiączki ciagle nie ma, a to już 38dc. Testy ciążowe negatywne. Ostatni robiony dziś.
Poprzednie cykle jak w zegarku 28/29 dni. Dopiero w styczniu zaskoczenie: cykl 23 dni. Ten aktualny długi strasznie. Owulację widział lekarz w 26 dc - pęcherzyk miał 17 mm. I nic. Współżycie było w 27 dc, owulacja rzekomo w 28 dc.
Nie wiem co się ze mną dzieje. Zaczynają dominować jakieś negatywne emocje i chyba muszę być tu z Wami, żeby nie zwariować. Bo poza mężem - nie mam z kim o tym rozmawiać 😕Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Ja cotazt bardziej się oswajam z myślą że będę bezdzietną kobietą. Wyobrażam sobie swoją przyszłość bez dziecka ale to nie znaczy że to będzie jakieś gorsze życie. Nigdy nie miałam dużego parcia na dziecko. Raczej stanowisko że kiedyś będę chcieć ale to jeszcze mam dużo czasu i będę mieć dziecko jak będę gotowa (jak zawsze myślałam że wiek 37lat będzie idealny).👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Ja stoję w miejscu od października.....nawet nie zaczęliśmy się starać, bo zawsze coś 😭 ile to już czasu zleciało........ A kiedy się uda... Kto to wie... No ale.... trzeba być dobrej myśli pomimo wszystko 😔
-
A ja nie myślałam, że starania aż tak mnie przytłoczą. W dodatku w ostatnich 2 miesiącach dowiedziałam się o tylu ciążach w rodzinie i wśród najbliższych znajomych, że ciężko mi się trzymać. Mój M. już przestał mi mówić, że znów ktoś jest w ciąży, bo widzi jak bardzo jest mi później przykro i smutno... Chciałabym się cieszyć cudzym szczęściem, ale same najlepiej wiecie, że nie jest łatwo...👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Nati94 wrote:U mnie do bani, dalej negatywny 🥺 mam ochotę to wszystko rzucić w pizdu, a z drugiej strony marzę. Myślałam, że będzie łatwo..ale od listopada nic nie jest proste
Nie poddawaj się 😞 wiem ze jest ciężko, ale jeszcze będzie piknie zobaczysz 💜Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 13:17
Nati94 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
geotrupinae wrote:Hej, do tej pory tylko Was obserwowałam, czytałam, poddawałam refleksjom, porównywałam. Dziś dołączam. Jestem już chyba zmęczona, zawiedziona, rozczarowana. Dominują we mnie dwie emocje: jedna właśnie tego rozżalenia, strachu i niepokoju - nie udaje się, padło „właśnie na nas”, jak długo to jeszcze potrwa? A druga to unieważnianie: nie staraliśmy się „poprawnie”, tego miesiąca nie liczymy bo był stres/podróż/rzadsze współżycie…
Nie wiem co się ze mną dzieje. Zaczynają dominować jakieś negatywne emocje i chyba muszę być tu z Wami, żeby nie zwariować. Bo poza mężem - nie mam z kim o tym rozmawiać 😕
Witaj ☺️ Też jestem nowa, sytuacja tylko częściowo podobna. Ja bez starań mam ogrom takich emocji. A jak Twój mąż podchodzi do tego? Wspiera, rozumie?
-
Milixx wrote:Łącze się z Tobą w smutku 😥 Mam podobne myśli jak Ty. Chętnie to rzucę w pizdu bo od listopada stoję w miejscu a dodatkowo przez to wszystko mam co miesiąc spadek nastroju 🥺
A tak po za tym od wczoraj mam znowu ciche dni z mężem.. Nie raz to się zastanawiam czy on w ogóle zdaje sobie sprawę z tego jak ja jestem tym wszystkim zmęczona (dom, praca, dzieci i starania) - dla niego wszystko jest takie proste a ja już chyba psychicznie padam😔😔*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Chyba każda z nas zastanawia się czemu akurat padło na nas a nie na kogoś innego.... Moja mąż ma widzę takie same wyniki jak Twój - lekarz powiedział że to ok....
Trzymam kciuki i rozgość się u nas 😘Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
geotrupinae hej...
Mi cos się ostatnio popierdzielił cykl(chyba przez chorobe) i dostałam @ dopiero w 45dc,
ajj te chłopy.. Ściskam mocno 🤗❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 13:49
-
Każdej z nas się w końcu uda, przecież nie może być cały czas źle 💜💜💜
czarneniebo, kochana może już od kwietnia się uda powrócić?Milixx lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Czekam na męża aż przyjdzie po pracy i mam obiecany spacer tip topem, aż inna energia normalnie 🤭☺Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
-
Hope99 wrote:Naprawdę? Mi te horieny z allegro się pięknie wybarwiają...
No mi właśnie też horieny słabiutko, na tych z rossmana pik, a horieny kreska ale nie mocna 🙈15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed