X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
Odpowiedz

🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    Szczerze mowiac nie wiem , im wychodzi ze jest wszystko w normie . ja nie mam sie czym martwoc mimo ze mam polipa , narazie stwierdzili ze ze mna wszystko gra i partner ma zrobic badanie nasienia , i do kliniki oni wiecej mi nie pomoga no coz cała Szkocja . Zobacze jesze jak sie uda dostac do tej kliniki co oni tam zrobia jak nie to albo wszystkie badania prywatnie sama zrobie na testach domowych i im zaniose albo zjade do pl , poczekam jesze troszke
    Cóż zycze powodzenia ,:)

• Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    To radziłabym przede wszystkim poszukać innego lekarza. Ile się starasz?

U nas nie mozna sobie tak o poszukac innego lekarza , wszystkie wyniki robi sie w przychodni ,gdybym raz nie zrobila prywatnie pewnie i tego by mi nie zrobili , wiec cod wogle ze i tak mam jakies zrobione , staram sie juz 6 miesiac o 3 dziecko i mam juz 36 lat wkrotce bedzie , wiec jak sie nie uda to trudno , ale tez bedziemy przezywac . Z pierwsza dwojka zaszłam w pierwszych miesiacach starań🙈 tak odrazu dlatego teraz mnie troszke bardzie nerwy zzeraja ,czy ja juz zastara jestem moze 🙊😅

• Bridgett Koleżanka

Wysłany: 6 października 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Faza lutealna może sie też wydłużyć o 1-2 dni i to nic złego. A jesteś pewna że była owulka? Bo czasami peogesteron i tempka jest ładna ale owu nie ma. Tak jest przy LUF na przykład. Testom owu też nie można ufać, mi pozytywne wyszły po owulce dopiero🙈

Albo jest owulka i ciąży i tak nie ma 🙉 bo i takie historie tu czytałam
    Z resztą były regularne starania co 2 dni więc nie pomineliśmy xD bo w testy średnio wierzę byłabym się, że mnie oszukają xd a z tego co piszesz jest to mozliwe 🙉
    Ostatni cykl był 40 dniowy więc może być tak, że dopiero w tedy przyjdzie @
    Mimo to dalej będę pić zioła chociażby dla bezbolesnej miesiączki 😁

• celina550 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Celina miała być niespodzianka wieczorem 😁 czy to ta tabelka była niespodzianką bo jak tak to nie było tematu ❤️

Tak, to ona 😃

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    Tak, to ona 😃

To w takim razie zlitowalas się nad nami niecierpliwymi 😋 cudna niespodzianka ❤️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Miałam się tu odezwać wczoraj wieczorem, ale padłam z dzieckiem chyba przed 21 😀

Powiem Wam, że cały czas myśle co z tą moją pracą, czy powiedzieć szefowi o ciąży - być szczerym, a może akurat się uda i podpiszą ze mną umowę? Czy jestem nienormalna, że na to liczę po powiedzeniu prawdy? 😂

Co byście zrobiły na moim miejscu?

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Cześć dziewczyny! Miałam się tu odezwać wczoraj wieczorem, ale padłam z dzieckiem chyba przed 21 😀

Powiem Wam, że cały czas myśle co z tą moją pracą, czy powiedzieć szefowi o ciąży - być szczerym, a może akurat się uda i podpiszą ze mną umowę? Czy jestem nienormalna, że na to liczę po powiedzeniu prawdy? 😂

Z mojego doświadczenia Ci powiem, że lepiej myśleć o sobie w tym temacie i nic nie mówić skoro tak bedzie lepiej dla Ciebie. Ja kiedyś też pracowałam w miejscu, którym byłam zachwycona. Szef był bardzo dobry dla pracowników. Któregoś dnia moja koleżanka 42 lata zaszła w ciąże. Po prostu to była wpadka bo sie przyznała ale to nieważne. Usłyszała od szefa cytuje "myślałem, że w tym wieku to usuniesz ciąże i wrócisz do pracy". Nie wróciła ale sądziła sie z szefem długo bo nie chciał jej tam czegoś wypłacić. Morał z tego jest prosty. Póki pracujesz to dla pracosawcy jest dobrze, jak jesteś w ciąży to zwykle jesteś dla niego problemem. Oczywiście są wyjątki ale przemyśl to dobrze😊

Zuzlo , Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:

Powiem tak, fajnie jest być fair, dopóki Cię ktoś w d... Nie kopnie. Zrób tak, żeby było dka Ciebie dobrze, zwłaszcza jeśli byli w stosunku do Ciebie bardzo nie fair. Musisz teraz dbać o siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 06:16

Anciaancia, Zuzlo lubią tę wiadomość

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Z mojego doświadczenia Ci powiem, że lepiej myśleć o sobie w tym temacie i nic nie mówić skoro tak bedzie lepiej dla Ciebie. Ja kiedyś też pracowałam w miejscu, którym byłam zachwycona. Szef był bardzo dobry dla pracowników. Któregoś dnia moja koleżanka 42 lata zaszła w ciąże. Po prostu to była wpadka bo sie przyznała ale to nieważne. Usłyszała od szefa cytuje "myślałem, że w tym wieku to usuniesz ciąże i wrócisz do pracy". Nie wróciła ale sądziła sie z szefem długo bo nie chciał jej tam czegoś wypłacić. Morał z tego jest prosty. Póki pracujesz to dla pracosawcy jest dobrze, jak jesteś w ciąży to zwykle jesteś dla niego problemem. Oczywiście są wyjątki ale przemyśl to dobrze😊

Jestem tego samego zdania 😊 niestety
    Chyba,że masz dowód q postaci koleżanek, że dobrze traktuje takie sytuacje to co innego.

Zuzlo lubi tę wiadomość

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Anciaancia Ekspertka

Wysłany: 7 października 2021, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:

Myśl o sobie!😊 prawda jest taka ze nikt nie wie, jak twój szef na to zareaguje, nie ma co ryzykować moim zdaniem🙄

Zuzlo lubi tę wiadomość

Starania od 06.2021

07.2021- cb💔
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, może i macie rację! Ja chciałabym być fair, ale tak jak mówicie - narazie jest kolorowo, bo chodzę i pracuje. Chociaż podczas jednej rozmowy szef mi mówił tzn sam wyszedł z tą rozmową jakby sie bal 😂 że maja tu pracownice którą zatrudnił i okazało się ze zaszła w ciąże po kilku latach starań i nadal z nami pracuje i nikt już tego nie pamięta 😅 ale mimo wszystko!
    Powiem Wam, że po prostu jakoś na żołądku mi zle z tym, że bede to ukrywać i potem beda na pewno na mnie patrzeć krzywo! Ale jeszcze jest trochę czasu, nigdy nie wiadomo co wyjdzie z tego wszystkiego…

Ale jeszcze jedno pytanie! Nie ma czegoś takiego, że mogą mieć do mnie pretensje, że wiedząc o ciąży podpisałam z nimi umowę i nic nie powiedziałam? Bo wiadomo, że to nie bedzie 4 tydzien 😅

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten deszczowy poranek. 😅 U mnie na weekend zapowiadają 0 stopni. 😱 Będę musiała powyciągać z szafy zimowe ciuszki ☃️ a zwłaszcza rękawiczki. 😂

Przez noc cycki zrobiły mi się bardziej pełniejsze niż wczoraj. 🙈 Co dziwne, zero bólu. Zobaczę, co będzie jutro i dalej. 😅
    KaJa wrote:

O to, to!
    Polać jej! 🍻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 06:33

Zuzlo , KaJa lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gorze wczoraj, na dole z dzisiaj. Jest lekko ciemniejszy ale wiadomo, że będzie to dopiero jutro bardziej miarodajne ☺️☺️☺️
    b638a554a1c6.jpg

Sparky, Zagadka919, monika16332, anka, Kira, MałaMi*, Ivanka93, Barbaritka84, paula876, Marti1984, Mel11, a.ky.ska, Gwiazdeczka 93, Blondyna.B, Kagu3, Moni**, Anciaancia, Moniquue, Milixx, KaJa, Ogusia, Czytoto, Itka lubią tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dzięki dziewczyny, może i macie rację! Ja chciałabym być fair, ale tak jak mówicie - narazie jest kolorowo, bo chodzę i pracuje. Chociaż podczas jednej rozmowy szef mi mówił tzn sam wyszedł z tą rozmową jakby sie bal 😂 że maja tu pracownice którą zatrudnił i okazało się ze zaszła w ciąże po kilku latach starań i nadal z nami pracuje i nikt już tego nie pamięta 😅 ale mimo wszystko!
    Powiem Wam, że po prostu jakoś na żołądku mi zle z tym, że bede to ukrywać i potem beda na pewno na mnie patrzeć krzywo! Ale jeszcze jest trochę czasu, nigdy nie wiadomo co wyjdzie z tego wszystkiego…

Ale jeszcze jedno pytanie! Nie ma czegoś takiego, że mogą mieć do mnie pretensje, że wiedząc o ciąży podpisałam z nimi umowę i nic nie powiedziałam? Bo wiadomo, że to nie bedzie 4 tydzien 😅[/QUOTE

Pracuje w kadrach i z własnego doświadczenia powiem Ci że nigdy nie patrz na pracodawcę! Nie mogą mieć pretensji bo to nieprofesjonalne. Ale niesmak może pozostać. Ale jak wrócisz do pracy po rodzicielskim to Ci powiem że nikt nie będzie o tym pamiętać. Teraz zrób tak żeby zabezpieczyć się finansowo a o resztę będziesz się martwić przed powrotem do pracy. Pamiętaj że to kawał czasu i może się zmienić kierownik, szef czy koleżanki więc wszystko pójdzie w zapomnienie. Sama w poprzedniej zachowałam się trochę nie fair a po powrocie nikt o tym nie mówił tylko cieszyli się że wróciłam 😉

Zagadka919, Zuzlo lubią tę wiadomość

Monika
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:

Ale jeszcze jedno pytanie! Nie ma czegoś takiego, że mogą mieć do mnie pretensje, że wiedząc o ciąży podpisałam z nimi umowę i nic nie powiedziałam? Bo wiadomo, że to nie bedzie 4 tydzien 😅
    A przypomnisz kiedy Ci się kończy ta umowa?
    Niestety to nie są łatwe decyzję, ja osobiście bym nie powiedziała o ciąży. Oczywiście zrób tak jak Ci serce podpowiada. Ale opcje są różne, zadbasz o pracodawcę a on nie podpisze z Tobą nowej umowy. Albo nie powiesz o ciąży, a potem się obrazi. Dużo zależy też od tego czy chcesz tam wrócić do pracy czy nie.
    Ja kiedys bym pierwsza broniła, żeby szczerze pogadać. Ale co się naogladalam i nasłuchałam różnych przypadków kombinowania to już taka mądra nie jestem....

Barbaritka84, Gosiaczkova, Zuzlo lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️ U mnie na szczęście za oknem piękny wschód słońca bez żadnego deszczu 🥰 Na temat pracodawcy się nie wypowiem, bo ja jestem parówą ostatnią i myślę o wszystkich tylko nie o sobie 🤦‍♀️😂
    Mam dzisiaj skok temp, więc już cała w stresie czy to to. Ale wczoraj biel vizira na teście, więc poleciałam się wysikać, żeby nie korciło. Cycki też jakoś dziwnie bolą po bokach. I śnią mi się pozytywne testy od wczoraj, ale to podejrzewam jak każdej z nas... Pewnie spadnę z wysokiego konia😂
    Jezu psycha mi wariuje haha

Miłego dnia wszystkim 💚💚💚

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Na gorze wczoraj, na dole z dzisiaj. Jest lekko ciemniejszy ale wiadomo, że będzie to dopiero jutro bardziej miarodajne ☺️☺️☺️
    b638a554a1c6.jpg

Ale już pięknie się dzieje 💚💚💚

Kira - no to kiedy sikniesz??? 🤔🤔 Jutro? ✊

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    A przypomnisz kiedy Ci się kończy ta umowa?
    Niestety to nie są łatwe decyzję, ja osobiście bym nie powiedziała o ciąży. Oczywiście zrób tak jak Ci serce podpowiada. Ale opcje są różne, zadbasz o pracodawcę a on nie podpisze z Tobą nowej umowy. Albo nie powiesz o ciąży, a potem się obrazi. Dużo zależy też od tego czy chcesz tam wrócić do pracy czy nie.
    Ja kiedys bym pierwsza broniła, żeby szczerze pogadać. Ale co się naogladalam i nasłuchałam różnych przypadków kombinowania to już taka mądra nie jestem....

Ja jestem na 9 miesięcznym stażu z PUP! Kończy mi się końcem listopada i chcą mi dać umowę od grudnia. Dlatego się tak stresuje! 😖
    Czyli mówicie żeby lepiej myśleć o sobie i wytrzymać jakoś!?

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Mel11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki, u mnie póki co słonecznie ☀️
    Kto tam dzisiaj sika? Trzymam kciuki ✊💚

Starania od 03.2020

06.2021- CB 💔

2CS: lametta+ovitrelle+duphaston

💙04.10.2021 ⏸
    💚05.10.2021 beta: 142,99
    💛07.10.2021 beta: 426,14
    🧡12.10.2021 beta: 4422,36
    ❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
    💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
    💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
    🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
    💛25.02.2022 683g.
    💚18.03.2022 1kg bobasa
    🧡08.04.2022 1529g
    💙25.04.2022 1926g kluseczki
    💜13.05.2022 2369g
    ❤️27.05.2022 2800g
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Zuzlo wrote:

Ale jeszcze jedno pytanie! Nie ma czegoś takiego, że mogą mieć do mnie pretensje, że wiedząc o ciąży podpisałam z nimi umowę i nic nie powiedziałam? Bo wiadomo, że to nie bedzie 4 tydzien 😅[/QUOTE

Pracuje w kadrach i z własnego doświadczenia powiem Ci że nigdy nie patrz na pracodawcę! Nie mogą mieć pretensji bo to nieprofesjonalne. Ale niesmak może pozostać. Ale jak wrócisz do pracy po rodzicielskim to Ci powiem że nikt nie będzie o tym pamiętać. Teraz zrób tak żeby zabezpieczyć się finansowo a o resztę będziesz się martwić przed powrotem do pracy. Pamiętaj że to kawał czasu i może się zmienić kierownik, szef czy koleżanki więc wszystko pójdzie w zapomnienie. Sama w poprzedniej zachowałam się trochę nie fair a po powrocie nikt o tym nie mówił tylko cieszyli się że wróciłam 😉

Ja mam codzienną walkę serca z rozumem 😂 chce być dobra dla kogoś, a potem dostanę po dupie znając życie!
    A powiedz mi te 33 dni przepracowania na umówię to liczą się weekendy itd? Nie dni robocze w które pracuje?

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ