Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
Odpowiedz

🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃

Oceń ten wątek:
  • Bridgett Koleżanka

Wysłany: 27 października 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Apropo stymulacji.
    Czy warto i stymuluje się jesli są potwierdzone owulacje?
    Stymuluje się jajniki w przypadku braku owulacji..
    A jeśli występuje to trzeba uważać bo można przestymulowac jajniki i efekt będzie odwrotny od zamierzonego
    Więc trzeba uważać
    Nie wiem jak do tego podchodzą ginekolodzy bo zapewne są różne leki stymulujące
    Musialabys zapytać gina

• smoothie Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jakiś czynnik zewnętrzny miał na to wpływ albo niedobór kwasu foliowego. Nie powinno się to powtórzyć ale właśnie dlatego biorę końską dawkę kwasu i trzymam się mojego lekarza ☺️

Rozumiem, ale metylowany też bierzesz?
    No i przy tej mutacji raz na jakiś czas warto zbadać kwas foliowy, witaminę b12 i homocysteinę :)

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Anciaancia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziewczyny przyłamałam… nie sądziłam ze podwyższony kwas foliowy to nie jest blacha sprawa…
    Wiecie czy powinnam zrobić to badanie na mutacje? Czy muszę mieć wszystkie 3 badania razem z homocysteina i b12?
    Nie wiem co robić… wizyty u gina zaplanowanej nie mam, jedynie co to u endo ale za 3 tygodnie prawie. Ktoś może doradzić?
    Dziwnie tez to opisali ze >24 nie wiem co o tym myśleć☹️☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 17:23

Starania od 06.2021

07.2021- cb💔
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anciaancia wrote:
    Ja się dziewczyny przyłamałam… nie sądziłam ze podwyższony kwas foliowy to nie jest blacha sprawa…
    Wiecie czy powinnam zrobić to badanie na mutacje? Czy muszę mieć wszystkie 3 badania razem z homocysteina i b12?
    Nie wiem co robić… wizyty u gina zaplanowanej nie mam, jedynie co to u endo ale za 3 tygodnie prawie. Ktoś może doradzić?
    Dziwnie tez to opisali ze >24 nie wiem co o tym myśleć☹️☹️

Pewnie mają taką skalę aczkolwiek faktycznie nie wiadomo czy masz 25 czy np 60.Może jakieś inne laboratorium podaje szczegółowy wynik? Ja w diagnostyce zawsze mam określoną liczbę.
    I nie łam się bo akurat kwas foliowy jest wydalany z kałem i moczem.
    Jak dopasowałam sobie dawkę metylowanego to po 3 tygodniach miałam piękny wynik.

Co do mutacji to zależy czy jest Ci to potrzebne do diagnostyki, starań itp.
    Ja trochę żałuje,że nie wiedziałam wcześniej .. no ale czasu nie cofnę.

Anciaancia lubi tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anciaancia wrote:
    Celina, widzę ze ogarniasz temat, mogę zapytać jeszcze o ten kwas foliowy?
    Czyli tak w skrócie jeśli mam nadwyżkę to może to oznaczać ze suplementuje ten kwas, ale on się nie wchłania, przez co w wynikach wychodzi ze mam go za dużo, a tak naprawdę mam niedobr dla organizmu bo on się nie wchłania czy jak to rozumieć?

I co z tym MTHFR? Czytałam już oczywiście u wujka Google i czy przy wysokim kwasie powinnam zrobić badanie na obecność mutacji?

Czy musiałabym mieć komplet badań razem z b12 i homocysteina?

MTHFR to mutacja, która mówi, że nie metylujesz niektórych witamin - jakby nie rozkladasz ich na części pierwsze, które się wchłaniają.

Warto zrobić kwas+homocysteine+B12, bo można zobaczyć cały obraz, u mnie wystarczyło zwiększyć B12, łykać B2 i B6 i homocysteina ładnie spadła. Lekarze podchodzą różnie, dla niektórych homo nie ma znaczenia, dla niektórych powinna być niska.

Nie powiem Ci czegoś takiego, że coś z badań powinnaś zrobić, bo to zależy od tego czy chcesz i co chcesz 😉 u mnie droga była taka:
    1. Kwas foliowy wyszedł za duży
    2. Zrobiłam B12 która była w normie ale niska
    3. Zrobiłam homocysteine, która była za wysoka do starań
    4. Zarlam suplementy, powtórzyłam wszystkie badania razem i wyszedl tylko kwas za wysoki (przy dawce 800metyli)
    5. Zmniejszyłam B12 w suplach, zmniejszyłam kwas i jest okej, ale za jakoś czas zbadam znowu, wtedy dostosuję dawki.

Wynik we krwi to nie jest też wynik tego co się do końca wchłonęło - tak jak z żelazem. Żelazo możesz mieć w normie (jak ja, przy górnej granicy) a ferrytyna się okazuje płacząca - czyli mogę jeść żelazo a ono nie wchodzi do komórek.
    Więc jeśli bierzesz tylko metyle, to nawet trochę podwyższony kwas (ja nie mówię o wartościach ogromnych) znaczy że jest go dużo, możesz wziąć go trochę mniej ale to wciąż forma która się wchłonie.
    Jak bierzesz zwykły kwas i on jest podwyższony albo dużo przekroczony, to dla mnie osobiście jest to info że on się nie wchłania tak, jak powinien. Czyli że jesz, ale go nie masz tyle ile trzeba, bo on krąży i tyle.

Ale jak mówię - ja nie jestem lekarzem.

smoothie, Anciaancia, Puszka09 lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    + edit.

Wszystko co robię, wszystkie wyniki badań czy coś to może być interpretowane na dwa sposoby. Można się tym przejac a można to olać. Wiec jeśli mam MTHFR, to mogę pomyśleć "dobra, część mówi tak a część inaczej" ale skoro nie boli mnie zmienia supli na metyle, to to robię, wiecie, to nie jest drastyczna zmiana. Może komuś nie zaszkodzi, może komuś zaszkodzi zwykły kwas, nie mi to oceniać. Dla mnie to bardzo prosta zmiana i w to poszłam. Wierzę że kubeczek menstruacyjny pomaga w zajściu w ciążę, więc metyle to kropla w morzu rzeczy których się chwytam żeby sobie pomóc.

smoothie lubi tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • biedronk@ Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Screenshot-20211027-160552.png
    Dziewczyny, spojrzycie proszę na moje dzisiejsze wyniki TSH, ferrytyny i Żelaza? Trochę pofolgowalam z dietą, jedlam pieczywo, w weekend coś słodkiego i od razu TSH w górę...biorę euthyrox 25, chyba muszę znowu wprowadzić regularne posiłki i dietę....chyba, że moja Pani Endo-ginekolog powie, że trzeba zwiększyć dawkę..😉

Pamiętaj tylko, ze w przypadku brania czegoś na tą ferrytyne, musisz zachować co najmniej kilkugodzinny odstęp między przyjmowaniem Euthyroxu a supli na żelazo. Żelazo i pochodne zmniejszają wchłanianie tyroksyny🤷🏻‍♀️ Ja brałam Euthyrox na godzinę przed śniadaniem, a po śniadaniu resztę tabsów. I strasznie się zdziwiłam jak po miesiącu moje TSH było na tym samym poziomie🤔🤔🤔. Okazało, ze Tardyferon, który brałam na podniesienie ferrytyny praktycznie neutralizował działanie Euthyroxu 🤦🏻‍♀️ Oczywiście endo nie raczyła mi o tym powiedzieć, dopiero kolejna lekarz zwróciła na to uwagę 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
    czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
    27.06.2022 ⏸ 12 dpo
    27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
    29.06.2022 beta 157🤞
    04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 196,9 🤞
    Zastanawia mnie tylko progesteron: 190,80 (norma do 141), co już dziś odczułam bo miałam zaparcia. Powinnam się martwić tym wynikiem?

biedronk@, Gwiazdeczka 93, abrakadabra, Zagadka919, niecierpliwa93, Blondyna.B, Paulina1106, Milixx, MMimi, myszajda, smoothie, MałaMi*, Miisia94, Gosiaczkova, milam, Vivian, Sparky, Moniquue, Olaola, karm3lka, paula876, Itka lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Celina bardzo dobrze napisałaś :D cieszę się bo właśnie zastanawiałam się jak to ująć w słowa a już nie muszę :D
    Zgadzam się z Tobą :)

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronk@ wrote:
    Pamiętaj tylko, ze w przypadku brania czegoś na tą ferrytyne, musisz zachować co najmniej kilkugodzinny odstęp między przyjmowaniem Euthyroxu a supli na żelazo. Żelazo i pochodne zmniejszają wchłanianie tyroksyny🤷🏻‍♀️ Ja brałam Euthyrox na godzinę przed śniadaniem, a po śniadaniu resztę tabsów. I strasznie się zdziwiłam jak po miesiącu moje TSH było na tym samym poziomie🤔🤔🤔. Okazało, ze Tardyferon, który brałam na podniesienie ferrytyny praktycznie neutralizował działanie Euthyroxu 🤦🏻‍♀️ Oczywiście endo nie raczyła mi o tym powiedzieć, dopiero kolejna lekarz zwróciła na to uwagę 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Coooo?!!! No to pięknie, a ja po godzinę po euthyroxie wypijałam szklane ferradropu 😮

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • biedronk@ Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Beta 196,9 🤞
    Zastanawia mnie tylko progesteron: 190,80 (norma do 141), co już dziś odczułam bo miałam zaparcia. Powinnam się martwić tym wynikiem?

Super!✊
    Może👶🏻👶🏻?
    Nudnej i zdrowej ciąży 🍀🍀🍀

27.06.2022 ⏸ 12 dpo
    29.06.2022 beta 157🤞
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Tsh duże, ja też biorę euthyrox 25 ale mi spada 😉 z tym, że przyjmuję jeszcze jod 😉 a z dietą jest różnie kolorowo i podłóżnie
    No właśnie jak brałam Euthyrox 25 z jodem,to z 4.6 w ciągu miesiąca spadło do 2.1,ale przeszło miesiąc nie biorę jodu,więc może najpierw sporobuje brać z jodem, dieta i spróbuję zbić bez zwiększenia dawki,bo u nas to w ciążę póki co wątpię.
    Mężowi,pomimo diety, przyjmowania suplementów, wyniki wyszły jeszcze gorsze.... czekamy co wyjdzie z posiewów.

Jeśli chodzi o starania to nie będziemy przestawać,ale póki co zluzujemy. Ja już przyjęłam do wiadomości, że starania mogą nam zająć kolejny rok albo i dwa.
    Czeka nas wizyta u Androloga i dowiemy się o co chodzi...
    Także będę się nadal udzielać i Wam kibicować 😊 oczywiście chętnie przejdę na listopadowy wątek,ale nie będę się zapisywać 😉

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronk@ wrote:
    Dziękuję Wszystkim dziewczynom za odpowiedź 😘 jeśli chodzi o ferrytyna i żelazo to niczym nie suplemetuje,chciałam sprawdzić czy mam ją ok😉

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Celina bardzo dobrze napisałaś :D cieszę się bo właśnie zastanawiałam się jak to ująć w słowa a już nie muszę :D
    Zgadzam się z Tobą :)

Wiesz, dużo tu pytań co trzeba, co powinnam, co wypada. Dużo tekstów "lekarz mówi że to nieważne" a drugi "to bardzo ważne". Ja sama byłam w ciągu ostatniego pół roku u jakichś 10 jak nie więcej ginekologów i tylko niektórzy potrafili powiedzieć "ja się w tym nie specjalizuję, niech pani idzie tu i tu" 🤷 reszta mnie zbywała że wszystko okej. Na cukier też mowili "wystarczy dieta" ale jeden powiedział "no dieta jak najbardziej, ale metformina ma większy odsetek poprawy, wdrażamy".

A cała reszta - ja jestem mocno zdeterminowana do zobaczenia ⏸️ na teście, co mogę to zrobię. Kosztuje mnie to mnóstwo czasu na czytanie, sprawdzaniem, pytanie, ale wiem że warto ❤️
    jak to nie są drastyczne pomysły tylko głupie witaminy, suple, leki czy kubeczek, to będę to robić, ale jak ktoś mówi "mój lekarz powiedział że to okej" a wszyscy mówią "to nie okej", to już czyjąś decyzja co z tym zrobi.

Ostatnio tu była dziewczyna z dupkiem przed owu, jest ktoś z TSH "ponad 2 to wciąż w granicach normy". No i może faktycznie, można to olac, ale ja się już chyba chwytam wszystkiego 😛

👰🏻‍M&M🤵🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

age.png
  • Anciaancia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina! Dziękuje, jesteś skarbnica wiedzy na tym forum! Na prawdę!!

Dziś już nie zdążyłam odebrać wyników b12, wiec myśle ze jutro rano odbiorę i zrobię ta homocysteine. Nie będzie to niemiarodajne, jeśli będzie 2 dni odstępu między badaniami?

Czyli wychodzi na to ze ta mutacja nie jest aż tak groźna jak pisze wujek Google? Jeśli się doprowadzi wszystkie te badania 3 do normy to będzie Ok? I czy powinnam odpuścić narazie starania? Dopóki one nie będą w normie?
    Przeczytałam gdzieś ze ta mutacje ma wiele kobiet tylko o tym nie wie🤔 jak to z tym jest?

Starania od 06.2021

07.2021- cb💔
  • Anciaancia Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny.. ja tak wypytuje was i sie martwię bo wpisałam ta mutacje w Google i pierwsze hasła jakie wyskoczyły „problemy z zajściem w ciąże” „poronienia” itp i nawet nie wiem czy to mam czy nie ale sie boje strasznie, ze ciagle coś…

Starania od 06.2021

07.2021- cb💔
  • AniMka Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff przeleciałam wpisy 🙆‍♀️ bo jakoś tak głupio mi wpadać nie będąc w temacie 🙈😅
    No i narazie napiszę tylko tyle bo resztę zapomniałam 🤭
    Braawooo dziewczyny👏 pięknie się znowu rozkręcacie pod koniec, oby tak dalej 💪😍🍀
    Mój bocian Bolcio też Was pozdrawia 😘🌱

Lat 39
    Starania od 2012
    AMH-5,23/Badania wzorowe, rurki drożne, plemniki są;) cykle i owulki jak w zegarku, więc o co do.. chodzi, że nie wychodzi?!😤
    IVF 02.2022 P.krótki
    25.02(12dc)punkcja(12p./7pobrano/6kom.zapł./2blastki z 5 doby❄️❄️2AB)
    24.03(16dc)-FET/c.sztuczny/embryoglue + AH
    Ciąża bezzarodkowa💔-poronienie niezupełne/12.05-zabieg😟
    10.08(18dc)-FET/c.nat/embryoglue🙏-Null😓
    IVF II P. krótki
    16.09(2dc)-start-28.09(14dc)-punkcja(15p./ estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷‍♀️🤯😥/ 1 jedyny blastek-ocalały
    ❄️421 😍... czeka🍍💖🍀
    ... i się doczekał ;) 04.03.23 FET/c.nat./embryoglue + AH
    Betka: 5dpt-24,34/7dpt-101,02/9dpt-246,96/11dpt-495,07/13dpt-1235,84/16dpt-5851,83/20dpt-20394,85
    16.03(16dpt)-jest pęcherzyk
    27.03(23dpt)-jest serduszko❤️

age.png
  • biedronk@ Ekspertka

Wysłany: 27 października 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anciaancia wrote:
    Wiecie dziewczyny.. ja tak wypytuje was i sie martwię bo wpisałam ta mutacje w Google i pierwsze hasła jakie wyskoczyły „problemy z zajściem w ciąże” „poronienia” itp i nawet nie wiem czy to mam czy nie ale sie boje strasznie, ze ciagle coś…

Nie bój się, bo wiedza tylko przybliży Cię do celu jakim jest ⏸ 🍀Ja właśnie czekam na wynik badania mutacji MTHFR. Trochę żałuje, ze tak późno, ale przez prawie 1,5 roku starań kolejno wykluczalam potencjalne nieprawidłowości (hormony, drożność jajowodów, problemy z nasieniem, brak owulacji). Jeżeli czujesz, ze to ten moment aby to sprawdzić to to się przebadaj. I nie martw się na zapas, martwić się można dopiero po otrzymaniu wyniku (i to tylko kiedy jest kiepski😉), ale pamiętaj, ze i z tymi mutacjami kobiety zachodzą w ciąże✊✊✊ medycyna na szczęście już sobie z tym radzi 😉

Anciaancia lubi tę wiadomość

27.06.2022 ⏸ 12 dpo
    29.06.2022 beta 157🤞
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Rozumiem, ale metylowany też bierzesz?
    No i przy tej mutacji raz na jakiś czas warto zbadać kwas foliowy, witaminę b12 i homocysteinę :)
    Biorę 5 mg zwykłego i normalną dawkę aktywnej formy w B-kompleks.
    Akurat o tym to wszystko wiem, bo przeczytałam pełno artykułów. Zawsze najważniejsza jest homocysteina jak jest w normie znaczy że wszystko jest ok z witaminami (chyba że ma się np wysoki cholesterol)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • AniMka Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Dziewczyny, i ja dolaczam :) dzisiaj miałam iui w 11dc. Czy jest tu jakas towarzyszka inseminacyjna? ;)

Obecnaa 😘

Lat 39
    Starania od 2012
    AMH-5,23/Badania wzorowe, rurki drożne, plemniki są;) cykle i owulki jak w zegarku, więc o co do.. chodzi, że nie wychodzi?!😤
    IVF 02.2022 P.krótki
    25.02(12dc)punkcja(12p./7pobrano/6kom.zapł./2blastki z 5 doby❄️❄️2AB)
    24.03(16dc)-FET/c.sztuczny/embryoglue + AH
    Ciąża bezzarodkowa💔-poronienie niezupełne/12.05-zabieg😟
    10.08(18dc)-FET/c.nat/embryoglue🙏-Null😓
    IVF II P. krótki
    16.09(2dc)-start-28.09(14dc)-punkcja(15p./ estradiol >5000/pobrano 2 kom🤷‍♀️🤯😥/ 1 jedyny blastek-ocalały
    ❄️421 😍... czeka🍍💖🍀
    ... i się doczekał ;) 04.03.23 FET/c.nat./embryoglue + AH
    Betka: 5dpt-24,34/7dpt-101,02/9dpt-246,96/11dpt-495,07/13dpt-1235,84/16dpt-5851,83/20dpt-20394,85
    16.03(16dpt)-jest pęcherzyk
    27.03(23dpt)-jest serduszko❤️

age.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ