🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Anciaancia wrote:Wiecie dziewczyny.. ja tak wypytuje was i sie martwię bo wpisałam ta mutacje w Google i pierwsze hasła jakie wyskoczyły „problemy z zajściem w ciąże” „poronienia” itp i nawet nie wiem czy to mam czy nie ale sie boje strasznie, ze ciagle coś…
-
Też uważam, to to są już nasze osobiste wybory co bierzemy, w jakich dawkach.
Co lekarz to inna opinia inaczej patrzą na wyniki bo nie bez powodu są widełki i jedna zajdzie w ciążę w wyższych granicach widełek i jak my wiemy do starań coś za wysokie a inna dopiero zajdzie jak doprowadzi do konkretnego poziomu 😉 -
Blondyna.B wrote:To tylko i aż przyswajanie witamin z grupy B. Najważniejsze nie doprowadzić do hiperhomocysteinemii i pilnować poziomów witamin. Za wysoka homocysteina podobno może i zajście w ciążę blokować ale na poronienie to nie ma wpływu ta mutacja
W takim razie jutro idę zbadać ta homocysteine i zobaczymy🤷🏼♀️
Czyli starań odkładać nie trzeba?
Starania od 06.2021
07.2021- cb💔 -
biedronk@ wrote:Super!✊
Może👶🏻👶🏻?
Nudnej i zdrowej ciąży 🍀🍀🍀 -
Lolita wrote:Dziękuję 😘 Ta perspektywa jest najbardziej optymistyczna spośród pozostałych diagnoz wujka Google (np. nowotwor jajników czy nadnerczy)...
Matko! Nawet o tym nie myśl! 😉 Ta beta ewidentnie świadczy o ciąży i pogódź się z tym🤣
Ja jestem z tych co jak powiedzą to się w większości spełnia, więc powiem tyle, że czuje nosem bliźniaki🤞🤞🤞starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
MałaMi* wrote:A ja za to uwielbiam gotować, piec i spędzać czas w kuchni 😁 relaksuje mnie to i odpręża. A jak jeszczę mąż zachwala to juz wogóle dostaję skrzydeł i moge tworzyć dalej 😁
Trochę Wam się wcisnę w rozmowę 🤪
Ja ogólnie gotować nie lubię gotować ale jak mojemu smakuje to aż mnie w brzuchu łaskocze 😁
Za to uwielbiam odkurzać 🤣 to dopiero relaks 😁 serio, mnie to mega odpręża i przy okazji chata ogarnięta 😁
Chyba się jeszcze wezmę na makramy albo szydełkowanie żeby trochę mózg czymś zająć
20 cs
👩🦳31
👨36 -
Anciaancia wrote:W takim razie jutro idę zbadać ta homocysteine i zobaczymy🤷🏼♀️
Czyli starań odkładać nie trzeba?Anciaancia lubi tę wiadomość
-
Puszka09 wrote:Trochę Wam się wcisnę w rozmowę 🤪
Ja ogólnie gotować nie lubię gotować ale jak mojemu smakuje to aż mnie w brzuchu łaskocze 😁
Za to uwielbiam odkurzać 🤣 to dopiero relaks 😁 serio, mnie to mega odpręża i przy okazji chata ogarnięta 😁
Chyba się jeszcze wezmę na makramy albo szydełkowanie żeby trochę mózg czymś zająćPuszka09 lubi tę wiadomość
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Lolita wrote:Beta 196,9 🤞
Zastanawia mnie tylko progesteron: 190,80 (norma do 141), co już dziś odczułam bo miałam zaparcia. Powinnam się martwić tym wynikiem?
Super! Gratulacje! ❤️
A proga w jakich wartościach masz podanych? -
Hej dziewczyny ja trochę was podczytuję ale nie bardzo mam czas na pisanie.
Chwilowo czekam na wyniki badań krzepliwości i wyniki badań nasienia męża. (do 5.11).Dodatkowo leczę się z infekcji pęcherza 😒 a właśnie mam płodne i pierwszy raz od bardzo dawna mam piękny śluz płodny, co daje mi nadzieję że po zmianie leków wszystko zaczyna działać właściwie w moim organizmie.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
abrakadabra wrote:U mnie norma jest w ng do 140 także myślę, że wporzadku. A moze i faktycznie to dwojeczka bedzie 😁😁😁
-
celina550 wrote:Prenatal ma w sobie zwykły kwas, może go nie metylujesz. Na wynikach nie miałaś dokładnego wyniku, więc nie wiem o ile jest podwyższony. Ja mam MTHFR więc biorę tylko metylowany. Nie chce mówić co musisz, bo sama sobie wybierasz co lykasz, ale ja odrzuciłam zwykły kwas.
Musisz podnieść i żelazo i ferrytyne. Mało żelaza - mało się może wchłonąć - mało ferrytyny. Myślę że nawet zwykły lekarz wystawi Ci jakas receptę na żelazo. A morfologia, hemoglobina np jak u Ciebie? Miałaś problemy z anemia kiedyś?
Za późno nie będzie, możesz sobie pić zakwas z buraka na przykład (ja wciąż nie mogę się przemoc więc nie wiem czy to dramat czy da się wypić), ono poprawia żelazowe kwestie. No i pamiętaj, że żelazo-lek jest w kilku dostępnych formach, każdy człowiek ma jakąś jedna-dwie które toleruje, może być tak, że przy jakimś będziesz miała zaparcia czy śmierdzące 💩 a przy innym będziesz miała 0 złych efektów ubocznych, więc się nie zniechęcaj 😉
I tak, warto zbadac homocysteine do tego i czekamy na tą B12.
Polecam zakwas, ja dodaje do niego czosnek i jest znośny. Niesamowicie poprawia włosy, skórę i paznokcie.Puszka09 lubi tę wiadomość
-
Puszka09 wrote:Trochę Wam się wcisnę w rozmowę 🤪
Chyba się jeszcze wezmę na makramy albo szydełkowanie żeby trochę mózg czymś zająć
Ja lubię i gotować i prać, do odkurzania nie mam siły, bo te cholerne nowe budownictwo sprzyja płacze kurzu. Zetrzesz i za godzinę to samo
Ale szydełkowanie bardzo polecam! Makramy też brzmią super! Planujesz jakieś warsztaty czy naukę na własnej skórze przy YouTube?
kropaa wrote:Polecam zakwas, ja dodaje do niego czosnek i jest znośny. Niesamowicie poprawia włosy, skórę i paznokcie.
Zdradzisz cały przepis? Z chęcią bym spróbowała, zwłaszcza ten efekt na włosy i skórę mnie interesuje :p -
910608 wrote:Zdradzisz cały przepis? Z chęcią bym spróbowała, zwłaszcza ten efekt na włosy i skórę mnie interesuje :p
Jasne, na kg buraków- 3/4 ząbki czosnku i przegotowaną, ale zimna woda. Buraki obierasz, kroisz na mniejsze kawałki i wrzucasz do naczynia - ja używam szklanego dzbanka na herbatę. Do tego wrzucasz obrane, ale w całości ząbki czosnku. Zalewasz wodą, tak aby przykryła całość. Przykrywasz pieluchą tetrową, bądź ja używam gazy takiej z apteczki, bandarza, ważne aby tkanina miała dziurki, była przewiewna. Następnie odstawiasz w zacienione miejsce na 6 dni, zaglądając codziennie, bo może się zbierać biały osad przechodzący w pleśń, trzeba to ściągać . Po 6 dniach przelewając przez lejek do butelki- najlepiej szklanej, po kubusiu. I kolejno każdego dnia rano na czczo wypijasz szklaneczkę. Ja tak pije 150ml ok i starcza mi na 4 dni. Po tym czasie robię następne i tak 3 razy. Po 3 seriach robię miesiąc przerwy. Jest zalecana.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w piciu. Znajomych córka miała tragiczną anemie. Dopiero po tym doszła do siebie.
Ps użyj rękawic do obierania. Strasznie buraki świnią ręce i ciężko zmyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 22:14
910608 lubi tę wiadomość