🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_45 wrote:Wczoraj robilam z porannego 10dpo (chyba, o ile nie bylo pozniej owulacji) wiec nie wiem czy dzisiaj cos wyjdzie nie wiem, jakbym miala dwa testy to jeden bym zrobila. A tak to wole sie chyba upewnic i zrobic jutro z rana
Ale dam znac na pewno ❤️
U mnie 11 dpo było bielutko, dopiero 14dpo się pojawiła druga kreska. Ja też bym zrobiła jutro, z porannego moczu. Trzymam kciuki 🤞 -
Blondyna.b, tylko_czytam, StrasznieNiecierpliwa zostałyście wywołane do tablicy!🧐 Jak sytuacja u Was z sikaniem? 🤞🍀
-
abrakadabra wrote:Może być juz widać serduszko u Ciebie
U mnie bylo 6+3 i tez było już i ladnie było wszystko słychać 😊
Byłoby cudnie jakby udało się usłyszeć serduszko! Marzę o tym! 🥰 Ja nie wiem kiedy miałam owulację, jakby ktoś dał mi mój wykres to bym powiedziała, że owulacji w ogóle nie było 🤷🏼♀️ na wizytę wychodzi mi od 5t5d do 6t1d, więc będzie niespodzianka.
Jakie to uczucie usłyszeć pierwszy raz serduszko? Co wtedy czułaś, jak zareagowałaś? Był przy tym Twój partner, abrakadabra? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 17:35
paula876 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Jak się czujecie? Ja za 3 dni mam pierwszą wizytę i już zaczynam świrować. Najchętniej przespałabym ten czas i obudziła się w środę 🤦🏼♀️
Od tygodnia 6+ jest u mnie masakra, zmęczenie na maksa, a pracy coraz więcej. Płaczę kilka razy dziennie, mąż doprowadza mnie do szału, bo hormony szaleją. Miałam już kilka krwotoków z nosa, ciągły głód, pryszcze, zaburzenia snu, bekanie, wzdęcia, nudności coraz częściej, choć na razie bez finału 🤮 No i zaczyna mi śmierdzieć wszystko, łącznie ze mną samą 😛
Zaczyna się robić wesoło, ale wszystko zniosę, byle tylko na USG było ok 🙏🏻😔
Celina, dziękówka ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 16:35
8cs o pierwsze 👶🏻🍀
10.10 11dpo ⏸️❤️
13.10 beta HCG 140,12 💫
15.10 beta HCG 322,29 ✨
21.10 beta HCG 4202,94 🌟
03.11 6t3d mamy ❤️
24.11 9t3d CRL 2.94cm, ❤️ 150
04.12 10t6d CRL 4.25cm, ❤️ 147
17.12 prenatalne: USG 👌🏻, Sanco: zdrowy synek 🧒🏻 💙
27.12 CRL 9.38cm, ❤️ 147, 120g syna 🤭
14.01 ❤️ 150, 201g
8.02 połówkowe: prawidłowe 💙, 400g
4.03 702g łobuza
1.04 1266g klopsika 😊
22.04 31t4d 1934g malucha
13.05 34t4d 2751g WaFelka ❤️
27.05 36t4d 3200g KartoFelka ❤️
23.06.2022 19:49 3380g 55cm
Feliks 😍
3cs 🍀
16.06.2024 12:14 3650g 54cm
Emma 🌸 -
Celina, ogromne podziękowania za prowadzenie wątku październikowego. Niech Twoje marzenie spełni się szybko, byłaś wspaniała prowadząca 🥰
910608 lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Blondyna.b, tylko_czytam, StrasznieNiecierpliwa zostałyście wywołane do tablicy!🧐 Jak sytuacja u Was z sikaniem? 🤞🍀
-
Blondyna.B wrote:Ja już dawno pisalam, że się pokomplikowalo po poronieniu itp ale Celina mnie nie wypisała
Ojeeżuprzepraszammm zapomniałam 🙈👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Cześć dziewczyny, cały czas Was podczytyje ale się nie udzielałam kilka dni. Musiałam zrobić sobie przerwę, bo zaczynałam wpadać w nie fajne stany, jakieś okropne stracho- leki i każda zła wiadomością się tak nakrecalam że musiałam chwilkę nabrać dystansu.
Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie nowe pozytywne testy i bety, ten październik był niesamowity pod tym względem, mam nadzieję że wątek listopadowy będzie jeszcze lepszy, Bolek zrobi co do niego należy 🤞
Ja mam wizytę u lekarza dopiero przed sobą, 5.11 i odchodzę od zmysłów czy wszystko będzie dobrze🙈 nie mam za bardzo mdlosci i zamiast się cieszyć to szczerze mówiąc mnie to martwi czy wszystko dobrze. Chciałabym obudzić się w piątek, ale jeszcze kilka dni mam nadzoeje że szybko miną.👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Kamczi, z takim zestawem objawów to nie ma wątpliwości, że ciąża pierwsza klasa 😀 mam nadzieję, że dużo zajęć w pracy sprawi, że czas do wizyty szybciej minie. No i że mąż wszystko dzielnie znosi 😋
Paula876, wizyta już tuż-tuż! Szybko minie, zobaczysz jak to się mówi jesień, Boże Narodzenie zleci, potem wiosna, znowu wakacje i porodówka będzie! 👶 mam nadzieję, że po wizycie będziesz spokojniejsza i brak objawów jeszcze będziesz mogła uznać za szczęście 😊
Celina, dołączam się do podziękowań! Wierzę głęboko, że za jakiś czas odezwiesz się do nas ze szczęśliwą wiadomością, że Twoje marzenie się spełnia ❤ -
paula876 wrote:Cześć dziewczyny, cały czas Was podczytyje ale się nie udzielałam kilka dni. Musiałam zrobić sobie przerwę, bo zaczynałam wpadać w nie fajne stany, jakieś okropne stracho- leki i każda zła wiadomością się tak nakrecalam że musiałam chwilkę nabrać dystansu.
Bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie nowe pozytywne testy i bety, ten październik był niesamowity pod tym względem, mam nadzieję że wątek listopadowy będzie jeszcze lepszy, Bolek zrobi co do niego należy 🤞
Ja mam wizytę u lekarza dopiero przed sobą, 5.11 i odchodzę od zmysłów czy wszystko będzie dobrze🙈 nie mam za bardzo mdlosci i zamiast się cieszyć to szczerze mówiąc mnie to martwi czy wszystko dobrze. Chciałabym obudzić się w piątek, ale jeszcze kilka dni mam nadzoeje że szybko miną.
Tez mam wizytę 5.11 😁 idziemy w to razem 😁
Którąś z dziewczyn tez ma w tym terminie ale nie pamietam kto 🙊Starania od 03.2020
06.2021- CB 💔
2CS: lametta+ovitrelle+duphaston
💙04.10.2021 ⏸
💚05.10.2021 beta: 142,99
💛07.10.2021 beta: 426,14
🧡12.10.2021 beta: 4422,36
❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
💛25.02.2022 683g.
💚18.03.2022 1kg bobasa
🧡08.04.2022 1529g
💙25.04.2022 1926g kluseczki
💜13.05.2022 2369g
❤️27.05.2022 2800g -
Celina również bardzo dziękuję za prowadzenie tego wątku 😊 przyniósł mi ogromne szczęście, które mam nadzieję będzie trwać ✊
Trzymam kciuki by dla reszty dziewczyn listopadowy wątek okazał się równie szczęśliwy ✊✊
A dla tych co muszą poczekać, by następny w którym będą się mogły starać okazał się "tym" ✊😊
U mnie serduszko było w 6+2 według usg. Jak je usłyszałam to się poplakałam 😅 byłam ja i lekarz 😉910608, paula876 lubią tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Mel11 wrote:Tez mam wizytę 5.11 😁 idziemy w to razem 😁
Którąś z dziewczyn tez ma w tym terminie ale nie pamietam kto 🙊
Ja mam wizytę 5.11 niestety nie ciążowa ale ważna bo będę miała wyniki badań swoich i nasienia męża. Do tego mam imieniny więc mam nadzieję że tego dnia wszystkie usłyszymy tylko dobre wieści 🤞🤞🤞paula876, Mel11 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
910608 wrote:Kamczi, z takim zestawem objawów to nie ma wątpliwości, że ciąża pierwsza klasa 😀 mam nadzieję, że dużo zajęć w pracy sprawi, że czas do wizyty szybciej minie. No i że mąż wszystko dzielnie znosi 😋
Paula876, wizyta już tuż-tuż! Szybko minie, zobaczysz jak to się mówi jesień, Boże Narodzenie zleci, potem wiosna, znowu wakacje i porodówka będzie! 👶 mam nadzieję, że po wizycie będziesz spokojniejsza i brak objawów jeszcze będziesz mogła uznać za szczęście 😊
Celina, dołączam się do podziękowań! Wierzę głęboko, że za jakiś czas odezwiesz się do nas ze szczęśliwą wiadomością, że Twoje marzenie się spełnia ❤
Oby tak bylo❤ inne objawy mam, bolące piersi, zmęczenie, większą wrażliwość na zapachu tylko mdlosci na razie mało co. Ale w sumie to dalej bardzo wcześnie.
Za Ciebiw również trzymam kciuki, będzie dobrze 🥰👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Mel11 wrote:Tez mam wizytę 5.11 😁 idziemy w to razem 😁
Którąś z dziewczyn tez ma w tym terminie ale nie pamietam kto 🙊
Oooo to też trzymam mocno kciuki ❤ tylko u Ciebie chyba sporo dni do przodu, więc już na pewno będzie serduszko ❤ to teraz byle do piątku;)👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Gosiaczkova wrote:U mnie serduszko było w 6+2 według usg. Jak je usłyszałam to się poplakałam 😅 byłam ja i lekarz 😉
Czytam to i się wzruszam 😭
Coś pięknego ❤Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Byłoby cudnie jakby udało się usłyszeć serduszko! Marzę o tym! 🥰 Ja nie wiem kiedy miałam owulację, jakby ktoś dał mi mój wykres to bym powiedziała, że owulacji w ogóle nie było 🤷🏼♀️ na wizytę wychodzi mi od 5t5d do 6t1d, więc będzie niespodzianka.
Jakie to uczucie usłyszeć pierwszy raz serduszko? Co wtedy czułaś, jak zareagowałaś? Był przy tym Twój partner, abrakadabra? 😊
Byłam sama akurat wtedy, a stres mialam taki, że serce malo co mi nie wyskoczylo. Z tego wszystkiego to mialam az cisnienie podwyższone ale jak juz sie położyłam na leżankę i jeszcze zbytnio nic nie było widać bo dopiero co wsadziła ta sonde ale od razu gin mi mowi ze super jest a ja taki oddech wstrzymany dalej i widziałam wszystko na duzym ekranie na przeciwko i byłam w sumie taka cala roztrzęsiona jak widziałam jak bije to serduszko, gdzie ono jest a później jak usłyszałam to całe to ciśnienie ze mnie zeszło i czułam taka ulge. Nie wiem w sumie nawet jak to opisać ale byłam cala w emocjach i chcialo mi się płakać i nie zwracałam uwagi na to co mowi ginka tylko patrzylam ciagle w ten ekran 🥺 Cudowne uczucie odetchnąć w koncu z ulgą i wiedzieć, że jest wszystko dobrze, że jest na swoim miejscu i że nic złego mu sie nie dzieje ❤️ Ciężko opisać to wszystko ale to najlepsze uczucie jakie może być 🥺910608 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Byłam sama akurat wtedy, a stres mialam taki, że serce malo co mi nie wyskoczylo. Z tego wszystkiego to mialam az cisnienie podwyższone ale jak juz sie położyłam na leżankę i jeszcze zbytnio nic nie było widać bo dopiero co wsadziła ta sonde ale od razu gin mi mowi ze super jest a ja taki oddech wstrzymany dalej i widziałam wszystko na duzym ekranie na przeciwko i byłam w sumie taka cala roztrzęsiona jak widziałam jak bije to serduszko, gdzie ono jest a później jak usłyszałam to całe to ciśnienie ze mnie zeszło i czułam taka ulge. Nie wiem w sumie nawet jak to opisać ale byłam cala w emocjach i chcialo mi się płakać i nie zwracałam uwagi na to co mowi ginka tylko patrzylam ciagle w ten ekran 🥺 Cudowne uczucie odetchnąć w koncu z ulgą i wiedzieć, że jest wszystko dobrze, że jest na swoim miejscu i że nic złego mu sie nie dzieje ❤️ Ciężko opisać to wszystko ale to najlepsze uczucie jakie może być 🥺
Aż mnie ciary przechodzą 😭 po takich opisach aż korci, żeby iść i sprawdzić fasolkę natychmiast, oj korci ☺
cieszę się, że mogłaś tego doświadczyć i odetchnąć i w ogóle. Niech kropeczek rośnie silny!🤞🍀
karm3lka, LilyoftheWater lubią tę wiadomość