🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia Dziewczyny, niech październik będzie Wasz!!!!
Zostawiam całe mnóstwo 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Gośka29, Czytoto, Sparky, MałaMi*, paula876, Zagadka919, Nati94, Namisa, Anjucha, Ultra-Dżasta, Gwiazdeczka 93, Kira, Ivanka93, Niebieska Gwiazda, Paulina1106, Mamma-mia lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Domi_naturelover wrote:Dzięki za odpowiedź dziewczyny! Zobaczymy co powie mój lekarz, gdyż wyszłoby na to, że Duphaston musiałabym brać jeszcze 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 09:11
SandraMaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:
Zrobb najlepiej progesteron -
🤰🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Zarażajcie się!
Czar:
Niech dwóch kresek będzie szał
bety rosną tak, że łał
do roboty się już bierzcie
i na wzajem sobą cieszcie!
Raz na dole, raz na górze
Wszystkim dzieci tutaj wróże!
KaJa, Sparky, paula876, Gośka29, MałaMi*, Milixx, Marti1984, Zagadka919, Kasiekkk, Blondyna.B, Mel11, Nati94, Namisa, Czytoto, BuBu90, a.ky.ska, Ultra-Dżasta, Gravity, Gwiazdeczka 93, Kira, AgaOs, Ivanka93, Britta, Niebieska Gwiazda, Paulina1106, Itka, milam lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Moze on sie serio zmniejsza... jeszcze czegoś takiego nie widziałam
Nie wiem o co z tym wgl chodzi. Dziwne dla mnie to wszystko serio. Tutaj jest ten drugi. Nigdy w ciążę nie zajde bo u mnie co cykl to cos sie dzieje takiego czego nigdy wcześniej nie miałam. Los nie chce żebym była w ciąży po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 09:19
-
Sparky wrote:Dziewczyny, jaki suplement dla faceta polecacie? Teraz mamy fertistim, ale ta śmieszna data ważności do końca października skutecznie mnie zniechęca przed kolejnym zakupem, szukam czegoś nowego z normalną datą 🙄
Mój stosuje Fertilman Plus i do tego kwasy omega 3.Sparky lubi tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:
Mozliwe ze ci nie pękł i zmalal . -
Ja w piątek lece na monitoring😁
W ogóle to szukałam innego lekarza, który mi zrobi monit bo u mojego wiecznie nie ma terminów. Jest dobrym lekarzem ale nie dam rady do niego chodzić. No i znalazłam jednego, który z opisu i opini mi sie bardzo spodobał i co ważne zajmuje sie konkretnie niepłodnością, przyjmuje w klinice w Warszawie. Duży plus, że ma certyfikaty do robienia usg więc jak już bede w ciąży to wszystkie badania moge zrobić u niego😁😜 także dobrze sie zaczął ten dzień i nawet jak sie okaże, że owu nie będzie to może zaproponuje jakieś leczenie i inne badania. U tego teraz to tak wszystko na czuja bo nawet nie mam jak skontrolować efektów stymulacji a widzę, że lametta słabo na mnie działa😏Marti1984, Nati94, Czytoto, Sparky, Zagadka919, Olaola, Gwiazdeczka 93, Kira lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
anka wrote:Tu są wgl malutkie pecherzyki zobaczyłam teraz u sb i mnie jest oznaczony widok cialka żółtego i yo niestety nie to... ciałko żółte to sa resztki po pękniętym oecherzyku moge ci pokazać jak u mnie yo wyglada.
Mozliwe ze ci nie pękł i zmalal .
Tez patrzyłam na moje wcześniejsze usg z ciałkiem żółtym i tam jest po prostu taka kulka wypełniona w środku. Nie wiem co robic w sumie bo albo bede czekać i zbadam proga albo po prostu pojde do tej mojej gin i ona w koncu będzie wiedziala co sie dzieje na pewno.
Malutkie pęcherzyki są bo podobno mam pcos ale tylko na prawym jajniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 09:27
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Tez patrzyłam na moje wcześniejsze usg z ciałkiem żółtym i tam jest po prostu taka kulka wypełniona w środku. Nie wiem co robic w sumie bo albo bede czekać i zbadam proga albo po prostu pojde do tej mojej gin i ona w koncu będzie wiedziala co sie dzieje na pewno
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Ja tez dołączam ale sie nie zapisuje bo nie wiem czy była w koncu ta owulka czy nie.
Byłam na kolejnym usg i teraz znowu jakieś cyrki, że ręce mi opadaja..
Endo w poniedziałek mialam 10, wczoraj wychodzi na to, ze jest 8 z kawałkiem. Ale jest też trojlinijne a to niby świadczy o przebytej owu.
Jeszcze jest na prawym jajniku jakiś pecherzyk 15 a w poniedziałek był ponoć 15.3 mm. A w lewym nagle nie ma tego 16 co byl. Jest tak jak ona to nazwała 'plama albo ślad' ale nie wie czy to brzeg jajnika taki czy to ciałko żółte. Jeszcze napisala mi na wywiadzie to ze znakiem zapytania 'ciałko żółte ?'🤦🏼♀️I to ma w sumie 18 mm.
Chyba po prostu zbadam proga w weekend żeby się upewnić bo już mi rece opadaja na to wszystko
U mnie z "nie było owulacji" i "raczej cykl bezowulacyjny" i proga około 9 7 dpo jest zdrowiutka ciąża. Wiem, że to trudne, ale postaraj się hm... zdystansować trochę od tego, co czasami mówią lekarze? -
Sparky mój brał:
fertilman plus
Maca
Naca (kazał androlog)
Q10 100 (też kazał androlog)
witaminę C (właściwości antyoksydacyjne u nas były wskazane plus wzmocnienie organizmu)
orzechy brazylijskie (kilka dziennie, też podjadałam)
Do tego zrezygnował z gorących kąpieli i namówiłam go na luźne gatki - teraz zachwala je pod niebiosa, dziękuje mi, że się uparłam, mówi, że nie wiedział, że to takie wygodne i fajne i od tamtej pory nie może założyć zwykłych bo mu w nich źle. I wcześniej miał bardziej siedzący tryb życia i zaczął się ruszaćSparky lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Kasiekkk wrote:U mnie z "nie było owulacji" i "raczej cykl bezowulacyjny" i proga około 9 7 dpo jest zdrowiutka ciąża. Wiem, że to trudne, ale postaraj się hm... zdystansować trochę od tego, co czasami mówią lekarze?
Ciężko sie zdystansować bo co cykl mam po prostu jakis cyrk tam w środku. Mimo ładnych owulacji po stymulacji to na koniec a to zrobi sie torbiel bo nie peknie, a to cos sie dzieje z pęcherzykami nie wiadomo co. A oni zamiast konkretnie sie po prostu wypowiedzieć to mowia, że nie wiedzą w sumie co to czy cialko żółte czy pęcherzyk wiec to mnie mocno irytuje bo nie mogę być spokojna po prostu tylko sie ciagle zastanawiam. Miałam brać dupka na druga faze a teraz nie biorę i czekam w sumie nie wiem na co.. -
Witam się z Wami z pracy mam chwilę, żeby Was nadrobić przy melisie zanim zacznę robić listy płac
Dziewczyny powiem Wam szczerze, że podziwiam Was za to wiedzę, którą macie odnośnie tych wszystkich badań, monitoringów i innych tematów z tym związanych. Mi do tej pory nie była ta wiedza potrzebna, szybko się udało zajść w 2 ciąże, mam nadzieję, że teraz też tak będzie ale nigdy nie wiadomo co los przyniesie.
Podziwiam Was za to Waszą cierpliwość pomimo niepowodzeń
Wiem, że moja wiedza jest na poziomie 0 i dużo Wam nie wniesie ale będę Was czytać
Miłego dnia :)Oby był lepszy dla Was niż mójWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 09:39
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny 3 dzień z katarem ale nie przejmujcie się nie rozsyłam wiruskow 😀
Dziś idę na po południe do pracy wiec leżę z kotełem w łóżku 😺
Starania od 03.2020
06.2021- CB 💔
2CS: lametta+ovitrelle+duphaston
💙04.10.2021 ⏸
💚05.10.2021 beta: 142,99
💛07.10.2021 beta: 426,14
🧡12.10.2021 beta: 4422,36
❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
💛25.02.2022 683g.
💚18.03.2022 1kg bobasa
🧡08.04.2022 1529g
💙25.04.2022 1926g kluseczki
💜13.05.2022 2369g
❤️27.05.2022 2800g -
Gośka29 wrote:Hej ☺️ mogę dołączyć?
Dziś 1dc i 13cs o rodzeństwo dla syna, który ma już ponad 4 lata.
Zamierzam zrobić badania hormonalne. Tu mam pytanie: czy mogę je zrobić jutro czy musi być koniecznie 3dc. I czy mogę razem z tymi zrobić od razu TSH?
✊ Za wszystkie wizyty, testowania ✊
Ja odwiozłam starszą do przedszkola, mąż kładzie młodszą i chwila spokoju 🤭
Ps chciałam Wam też odradzić testy facelle, mi też pokazywały bladą, widoczną kreską, normalnie różową. Coś jest z nimi nie tak (paskowe za to nic nie pokazaly więc może one są ok)- tak nawiązując do tych wrześniowych zawirowań z nimi, może ktoś przeczyta i dzięki temu nie narobi sobie zbędnej nadziei.
Co myślicie o testach z allegro sprzedawanych w pakiecie z horienami? Czy domówić nord testy, które mają dość dobre opinie- a może ktoś się na nich przejechał ?
Gośka29 lubi tę wiadomość