🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova wrote:Czekając na Celine może was o coś zapytam😊
Czy klucie jajników i czasem taki pulsujący ból podbrzusza jest normalny ? 😔
Bardzo się boję poronienia i każde ukłucie powoduje u mnie mini zawał i sprint do łazienki żeby sprawdzić czy nie krwawie 😖
Wiem, że wariuje, ale zwłaszcza dziś mam stres bo normalnie dziś bym miała 🙈.. wiec ten dzień będzie dla mnie bardzo trudny.Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Marti1984 wrote:W ciąży nic nie jest normalne, a zarówno wszystko jest 🤷♀️ może kłuć, może boleć. Nie zawsze jest to powód do zmartwień, ale nikt tego nie wykluczy. Obecnie jestem w 19dpo i wcześniej też czułam delikatne kłucia. Przed terminem 🐒 też mnie bolało jak na 🐒, chociaż rzadko kiedy boli, a tu dawało od 9-10 dpo 🤷♀️ teraz czuję rozciąganie raz z prawej, raz z lewej. Jak za szybko wstanę, to i podbrzusze powie : głupia, prrr, wolniej. Wiem, że to ciężkie, ale musisz przeczekać... ✊✊
Wyslalam Ci wiadomość
Dziękuję za odpowiedź 😊 postaram się cierpliwie czekać.
Jak narazie to mi podczas wstawania tylko kręci się w głowie 😅
Nie wiedziałam do teraz, że można na tym forum pisać prywatne wiadomości 😲😊Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Celina... Przecież wiesz, że cierpliwości i zdrowego rozsądku to u nas za grosz nie ma 🤦♀️
Gosiaczkova, KaJa, Zuzlo , Zagadka919, Kira lubią tę wiadomość
-
Marti1984 wrote:Celina... Przecież wiesz, że cierpliwości i zdrowego rozsądku to u nas za grosz nie ma 🤦♀️
Dokładnie😆🙈24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
A tak w ogóle to witam się z Wami dziewczyny podczytuje Was co nieco od miesiąca i chyba dołączę, choć nie chce być na 1 stronie, bo będę się spinać, a nawet nie wiem kiedy będę testować.
My ruszyliśmy ze staraniami o kolejną ciążę. U mnie z tym różnie. Raz udaje się zajść od razu, innym razem staramy się pół roku, rok i nic... Włączają leki doustne, zastrzyki, cud wianki i idzie lub nie 🤷♀️
Straciłam parę ciąż, w tym jedna miałam biochemiczną, także boję się i pewnie nawet jak znajdę szybkoz to odetchnę dopiero po 1 trym., wiadomo.
Mam endometrioze, hipoglikemię reaktywna, MIALAM IO i obecnie moja insulina trochę wariuje czasami, dlatego znowu mam glucophahe, poza tym niedoczynność tarczycy, Hashimoto, pcos i zbyt wysoki androstendion, mam też dwie mutacje genowe. Niedawno miałam robione hsg, z uwagi na zrosty, jestem też po badaniach immunologicznych.
Moje cykle to obszerna historia 😂 na tyle mi się bujają, że jak miałam kiedy @ co np. 180 dni, później co 45, dalej długo co 28-35 dni, tak po leczeniu endometriozy, cykle mi się skróciły jak nigdy, owulacja u mnie występuje jakoś pomiędzy 8 a 12 dc i np. dlatego ostatni cykl miał tylko 23 dni 🙈
Plusem jest to, że ja baardzo czuje owulacje, także wiem co i jak. Kiedy owulki wcale nie miałam, przez miesiące. Cieszę się, że od paru lat ją mam 😊 to jest komfort, naprawdę.
Działamy intensywnie. Teraz mam 11 dc. Wg ginekolog owulacja w tym cyklu będzie z 2 jajnikow, bo były 2 pokaźne pęcherzyki dominujące. Moim zdaniem jeden pękł mi wczoraj. Drugi pewnie jutro.Gosiaczkova, MartiMarti lubią tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:Zazwyczaj tak ja na początku ciąży zawsze tak mam, wręcz jest tak, że jestem pewna, że zaraz przyjdzie @, a tu jednak nie i nie mogę spać w nocy, a w dzień jestem senna 😂
Oo też tak mam 😊 najpierw za dużo myślę a potem mi się odechciewa spać do 24-2 a o 12 znowu chce spać 😅😂
Dziękuję za odpowiedź 😊Mamma-mia lubi tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Marti1984 wrote:Ale i tak myślę, że warto jutro lub we wtorek zrobić. Wiem, że urywanie się z pracy etc, ale usiedzisz w spokoju do soboty? 😉 A tak serio - spróbuj we wtorek ✊✊
Poproszę i urwę się z godzinkę wcześniej i pojadę do innego miasta tam jest do 16 labolatorium!Marti1984, Gosiaczkova, Czytoto lubią tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Piszecie dziewczyny tu o tych kluciach jajników, bólach podbrzusza. Ja mam takie obolałe podbrzusze i jak za szybko np wstanę to mnie meeega ciągną jajniki i to bardzo boli - dziwne uczucie, nawet nie umiem tego dokładnie opisać 😖córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Piszecie dziewczyny tu o tych kluciach jajników, bólach podbrzusza. Ja mam takie obolałe podbrzusze i jak za szybko np wstanę to mnie meeega ciągną jajniki i to bardzo boli - dziwne uczucie, nawet nie umiem tego dokładnie opisać 😖
Mi z kolei się kręci w głowie jak wstaję, ale wczoraj miałam dwukrotnie takie pulsowanie dziwne w podbrzuszu i jak wstałam i chwile pochodziłam to było lepiej. Mam nadzieję, że to nic dziwnego😊 z tego co dziewczyny piszą to nie ma się czym za bardzo przejmować tylko trzeba czekać .
Razem będziemy się z tym zmagać 😅 więc musi być dobrze 🤞🤞Zuzlo lubi tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Zuzlo wrote:Piszecie dziewczyny tu o tych kluciach jajników, bólach podbrzusza. Ja mam takie obolałe podbrzusze i jak za szybko np wstanę to mnie meeega ciągną jajniki i to bardzo boli - dziwne uczucie, nawet nie umiem tego dokładnie opisać 😖
Oj to też znam. I też wielokrotnie nie mogę opisać, o co mi chodzi 😂 tak jak ta piłeczka ping-pongowa w gardle 😂 no tak czuję no...Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Gosiaczkova wrote:Czekając na Celine może was o coś zapytam😊
Czy klucie jajników i czasem taki pulsujący ból podbrzusza jest normalny ? 😔
Bardzo się boję poronienia i każde ukłucie powoduje u mnie mini zawał i sprint do łazienki żeby sprawdzić czy nie krwawie 😖
Wiem, że wariuje, ale zwłaszcza dziś mam stres bo normalnie dziś bym miała 🙈.. wiec ten dzień będzie dla mnie bardzo trudny.
U mnie przed każdą owulacją, oprócz śluzu, nie występowały żadne objawy. Natomiast teraz, 2 po ❤ (seks chyba był w dzień owulacji lub przed - zaraz sprawdzę) tak mnie zaczęły kłuć jajniki 😱, myślałam, że oszaleje. I też miałam takie pulsy, raz na jakiś czas, nagły zryw - jeśli Ci się chce, to przeczytaj moje notatki od 26.09. ☺ Oprócz tego, od czasu do czasu, przypomina mi się lewy bok (jajnik, macica (?) nie wiem) od piątku, ale tak bardzo delikatnie. I też jestem cała opuchnięta a dziś podczas macania podbrzusza wyczułam, że jest twarde, myślę, że to wzdęcie ale będę obserwować dalej. No i cycki - nie bolą ale (!) Młody wyczaił, że są pełniejsze i jędrniejsze. 😂 A! I dużo sikam. Zawsze piłam dużo ale nie sikałam tak często jak teraz. 😅
Piszecie też o wstawaniu z łóżka, kurde, chyba też mam bóle. 🧐 Coś mnie zakłuło dzisiaj ale nie zwróciłam na to uwagi. Sprawdzę to jutro. 🤓
EDIT.: apka zmieniła mi owulke z 26 na 27.09 🤨, ale tak - kochaliśmy się 26 (bo miałam zaznaczoną owulację 😆) i w poniedziałek tak jakby się to wszystko rozkręcało a we wtorek to była ostra, bólowa jazda bez trzymanki. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 07:26
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Jeżeli chodzi o alko to ja zazwyczaj podczas okresu się resetuje 😃🥳🥳🤯 do owulacji na spokojnie jak zdarzy się okazja to nie odmawiam, natomiast po owulacji staram się zupełnie wykluczyć alkohol.
30.06.2018r. ❤️😘👰🤵
Ms. 26l Mr. 32l
Starania o pierwsze dzieciątko 💝💝🤞
Glukoza ✅
Tsh ✅
Prolaktyna ✅
Estradiol ✅
Cykle regularnie ✅ -
Dziewczyny, taka kula w gardle często jest przy zgadze albo z nerwów nawet jak niby sie nie denerwujecie. Może też tarczyca wam mocniej pracuje i dlatego😊 ja taką kule też miałam i to chyba taka ciążowa dolegliwość.
Mnie strasznie dzisiaj boli jajnik. Pewnie pęcherzyk drugi nie pękł😖24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Celina, przez Ciebie dziewczyny znowu będą marudzić, że tyle stron do czytania, no ale co mamy robić czekając? 😂😂😂
Gosiaczkova, Ultra-Dżasta, Kira, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
Marti1984 wrote:Celina, przez Ciebie dziewczyny znowu będą marudzić, że tyle stron do czytania, no ale co mamy robić czekając? 😂😂😂
Ploteczki przed Celinowym kibelkiem wskazane 🤣Marti1984, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Montek wrote:Ja to się stresuje tak samo gdybym ja to miała sikać 😂😂
No dokładnie, wszystkie sikańce nasze są 🤪Montek lubi tę wiadomość