🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivanka93 wrote:Kiry bada się tylko u kobiet ? A u faceta hla c? A te cytokiny to co to jest? Też coś z odrzucaniem zarodka ?
Tak, my KIRy, oni HLA, ale czasem nie trzeba nawet robić HLA (jak tak czy siak się dostaje accofil). Jest chyba z 6 KIRow odpowiedzialnych za implantację, ja to mam z jeden. Więc trochę dupsko. Ale accofil to też nie herbata ani nawet nie heparyna, to już takie grube leczenie, więc też mam wątpliwości.
Cytokiny to trochę tak jak piszesz - jeśli coś jest za wysoko, to odrzuca zarodek, jak coś jest za mało, to nie ma ochrony zarodka, pokazują stan zapalny, takie rzeczy.
Jest jeszcze immunofenotyp, on pokazuje komórki NK zwalczające zarodek czy limfocyty, które są przyczyną poronień i tym podobnych. U mnie on akurat jest okej 😶Olaola, Ivanka93 lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Nati94 wrote:Dziewczyny, zrobiłam wieczorem 3 testy - 2 x bobo od razu widoczne jasne kreski, horien medical 10 też jest kreseczka. To chyba sen 😭 rano powtarzam
Czekałam na tą wiadomość 😘Nati94 lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Co ja się namęczyłam, żeby wyłapać na zdjęciu te kreski. Pojawiły się od razu, chociaż zdjęcia zrobione teraz.
Wczoraj nie testowałam, byłam na poprawinach a wcześniej na weselu- przed nic nie wyszło. Dzisiaj aż mnie skręcało, bo w sobotę miałam ciągnięcia w podbrzuszu, które utrzymują mi się do dziś, szczególnie przy sikaniu. Na żywo kreski widać bez światłaKaJa, Olaola, Blondyna.B, Gwiazdeczka 93, Ely, Mel11, Namisa lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:Czekałam na tą wiadomość 😘
Zuzlo, gratuluję wzrostu bety, pięknie, może bliźniaki 😘Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:
Co ja się namęczyłam, żeby wyłapać na zdjęciu te kreski. Pojawiły się od razu, chociaż zdjęcia zrobione teraz.
Wczoraj nie testowałam, byłam na poprawinach a wcześniej na weselu- przed nic nie wyszło. Dzisiaj aż mnie skręcało, bo w sobotę miałam ciągnięcia w podbrzuszu, które utrzymują mi się do dziś, szczególnie przy sikaniu. Na żywo kreski widać bez światła
Ja widzę bez problemu😊 trzymam kciuki😍24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Hej dziewczyny, witam się w październiku. Dopiero 4ty a już ponad 90stron🙉 ja póki co nie zapisuje się bo jeszcze nie wiem kiedy owulacja będzie. Ale trzymam za wszystkie kciuki🤘Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Nati ja widzę delikatne cienie, jedynie ten paskowy jest rozmyty, ale to pewnie kwestia światła 😊
Nati94 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Sparky wrote:Ale jestem głupia 🙈 Uzbierałam naklejki na pluszaka z biedry i wysłałam dzisiaj mojego, żeby przyniósł mi bociana😂 Oczywiście wierzę, że ten bocian przyniesie mi bobo 😂
Sparky lubi tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:Dziewczyny, powiedzcie jak Wy wybieracie/chodzicie tzn do lekarza prywatnie czy jednak NFZ? W 1 ciąży chodziłam prywatnie, ale jak wiadomo wiąże się to z płatnymi badaniami i nie ukrywam, że teraz się zastanawiam co tu zrobić, czy nadal wybrać tego samego lekarza prywatnie?
-
Marti i Bubu trzymam kciuki za jutrzejsze badania i wizyty!
A ja mam pytanko do acardowiczek- odstawiacie jak idziecie na badania? Bo chciałabym sprawdzić jak tam parametry krzepnięcia i nie wiem czy to się normalnie na lekach robi?BuBu90 lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:W pierwszej ciąży chodziłam na nfz.W drugiej chodziłam prywatnie ,bo gin był dobry i na nfz bo badania.Przeważnie mieli zbliżone opinie co do badań.A i miałam dwie karty ciąży.
No właśnie w tym samym czasie chodziłaś na NFZ i prywatnie! I jak z badaniami? Robiłaś na NFZ i zabierałaś je na wizyty prywatne czy jak? 😀córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zagadka919 wrote:Moja kuzynka w ciąży chodziła do ginekologa prywatnie, a po badania poszła do swojego internisty na NFZ i tam wystawili jej takie zlecenie stałe, że przed każdą wizyta robiła badania już bez wizyty u lekarza.
Czyli może rodzinny wystawić te badania, tylko nie wiem jak z wynikami w takim przypadku jest. Tzn czy one nie idą do przychodni i trzeba je specjalnie wybierać?
A powiedzcie mi jeszcze! Czy np lekarz prywatnie mógłby wypisać badania na NFZ ? Jeśli pracuje w szpitalu i jest w nim ordynatorem 😜 bo tylko z tego względu chciałabym do niego chodzić, bo nie ukrywam, że podczas porodu zupełnie inaczej patrzą i położne i inni lekarze na ciężarna 😖 - mega przykre.
PS. Od tygodnia mam bezsenność w nocy, budzę się i nie mogę spać z dobre 2 godziny, a nad ranem umieram! 😬córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
anka wrote:Tak ale glukozowa tylko i inne badania które diabetolog mi xlecil
No to zdrówko glukozowe, ja też jadę 🤦♀️ -
Zuzlo wrote:Czyli może rodzinny wystawić te badania, tylko nie wiem jak z wynikami w takim przypadku jest. Tzn czy one nie idą do przychodni i trzeba je specjalnie wybierać?
A powiedzcie mi jeszcze! Czy np lekarz prywatnie mógłby wypisać badania na NFZ ? Jeśli pracuje w szpitalu i jest w nim ordynatorem 😜 bo tylko z tego względu chciałabym do niego chodzić, bo nie ukrywam, że podczas porodu zupełnie inaczej patrzą i położne i inni lekarze na ciężarna 😖 - mega przykre.
PS. Od tygodnia mam bezsenność w nocy, budzę się i nie mogę spać z dobre 2 godziny, a nad ranem umieram! 😬
Masz prawo każde badanie na nfz wziąć ze sobą. W sensie poprosić o wydrukowanie wyników czy zrobienie ksero. To nie jest tak, że Ci nie mogą dać 😉Zuzlo lubi tę wiadomość
-
No dobra, gdzie te sikaczki???? ⏸️
Gosiaczkova, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:No właśnie w tym samym czasie chodziłaś na NFZ i prywatnie! I jak z badaniami? Robiłaś na NFZ i zabierałaś je na wizyty prywatne czy jak? 😀
Bardziej zwróć uwagę na dwie karty bo jedna u dwóch różnych lekarzy często nie jest mile widziana. -
Ja też czekam na sikańce wasze😍24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Niebieska Gwiazda wrote:Dokładnie tak.Lekarz prywatny zlecał badania,szłam na nfz i jak przepisywał inne to jeszcze sugerowałam,że to i to i dostawałam większość.Przez całą ciążę może trzech nie dostałam,a robiłam dużo.
Bardziej zwróć uwagę na dwie karty bo jedna u dwóch różnych lekarzy często nie jest mile widziana.
Może i rodzinny by mi przepisał tylko to wszystko takie beznadziejne, że dzwonić można w godzinach porannych jak jestem w robocie 🤬
A nie rozumiem o co chodzi z ta jedna karta u dwóch lekarzy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 05:35
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨