W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Effiii wrote:Miałaś może monitoring ? Ciekawa jestem czy jest różnica w owulacji po ziołach, ja planuję w przyszłym cyklu spróbować jak znów nie wyjdzie.
Nie miałam, to co zauważyłam to jeszcze bardziej czuję pracę jajników przed owulacją mnie ogólnie boli jak pęcherzyk rośnie tak myślę, no i nie mam pmsu w ogóle a jestem 10dpo, atu ani cycki, ani brzuch ani plamienia. Naczytalam się mnóstwo opinni o tych ziołach więc stwierdzilam że nie zaszkodzą
@Lani trzymam kciuki 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 20:08
Lani, Effiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLani wrote:U mnie jest druga kreska ale 9dpo delikatna bardzo, nienachalna z popołudniowego 😆 no, ale do powtórki, bo ze mnie facelki lubią sobie robić jaja. Pocieszyłoby mnie jakby ktoś potrzymał kciuki żebym wytrzymała do poniedziałku, bo ostatni test rozgrzewa się w szufladzie 😆
Chyba tylko mnie w konia facelle nie zrobiły więc widocznie w moim przypadku do pustego to i Salomon nie naleje 🤣🤣
Kciuki ✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2023, 08:04
Lani lubi tę wiadomość
-
A i to co jeszcze mnie zaskoczyło to temperatura 7dpo, zawsze po owulacji temperatura mi rośnie stopniowo, a później trzyma się na jednym poziomie, a w tym cyklu 7dpo był ogromny skok więc domniemam że poziom progesteronu sięgnął zenitu 😆 chociaż ostatnio przy badaniu byl 20 z groszami bez ziół
Effiii, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Lani wrote:U mnie jest druga kreska ale 9dpo delikatna bardzo, nienachalna z popołudniowego 😆 no, ale do powtórki, bo ze mnie facelki lubią sobie robić jaja. Pocieszyłoby mnie jakby ktoś potrzymał kciuki żebym wytrzymała do poniedziałku, bo ostatni test rozgrzewa się w szufladzie 😆
Kciuki! Pokaż tę kreseczkę 😁
Btw u mnie też delikatna druga kreseczka na teście, niestety nie ciążowym a covidowym 🫠🤧Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 20:42
Lani lubi tę wiadomość
-
Effiii wrote:Tak na rozbawienie to Wam powiem, że jako że zaczęłam nowy cykl to sobie pomyślałam "nowy cykl nowa ja'', i ruszyłam na targ z myślą ale zrobię sobie pyszny obiadek. I tak o to miała być pieczona rybka z brokułem. Oczywiście kończąc obiad znalazłam jakiegoś białego robaczka, który również postanowił być fit i konsumowac mojego brokuła. W sumie to nie wiem czy to był mój brokuł czy jego, on w nim mieszkał pierwszy..,🤣🤣😎 chyba jednak wolę te marketowe pryskane warzywna niż dodatkową porcję białka
Hahaha mam za sobą równie APETYCZNE przeżycia 😂 kiedyś za gówniarza mama kupiła mi piękną, dużą pierś z kurczaka. Miała w zwyczaju je robić cienkie jak schabowe, więc kazałam jej tego nie robić tylko usmażyć takiego jak był bo takie lubię. To i wszystko fajnie, wzięłam sobie po szkole dosmażyłam tego podsmażonego fileta, taki panierowany bez żadnych ziemniaków czy innych dodatków. Obok na talerzu jedynie sos keczupowo-majonezowy 😁 włączyłam sobie film, nabiłam kurczaka na widelec i maczając w sosie tak sobie go jadłam, a że byłam wpatrzona w ten film to nie patrzyłam w ogóle na kurczaka. Po scenie która tak mnie wciągnęła, że chwilowo przestałam jeść, spojrzałam na kurczaka, żeby wiedzieć z której strony mam go teraz ugryźć. Widok zostanie mi już na całe życie przed oczami. W moim kurczaczku pełzały sobie larwy much. 😵🤢 nie chce wiedzieć ile z nich mi smakowało jak kurczak w ktorym były, ale na jakiś czas zrezygnowałam z jedzenia filetów 😅 nie wiem też jak one przetrwały smażenie, bo mięso było w środku usmażone 😶Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 21:01
👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
Kupiłam raz mięso w biedronce i zrobiłam mielone tego samego dnia. Następnego dnia po wyjęciu z lodówki miałam robactwo. Od tego czasu nie kupuję mięsa w Biedrze. 🤢👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
-
Lani wrote:U mnie jest druga kreska ale 9dpo delikatna bardzo, nienachalna z popołudniowego 😆 no, ale do powtórki, bo ze mnie facelki lubią sobie robić jaja. Pocieszyłoby mnie jakby ktoś potrzymał kciuki żebym wytrzymała do poniedziałku, bo ostatni test rozgrzewa się w szufladzie 😆
Trzymam kciuki !!!
Ja robiłam dwa testy z facelle i wyszły dodatnie, a potem potwierdzone betą, więc może i u Ciebie tak będzie ☺️Lani lubi tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
nick nieaktualnyGorąco ściskam za biele i witam nowe osoby 🤍💛
@Bee90 wiem co czujesz moja siostrzenica ma tak zaawansowaną ekspansję terytorialną, że nie zliczę ile razy skończyłam z jej tyłkiem przy twarzy
@Adirella
może faktycznie wyjaśnienie mu na czym polega nasza diagnostyka go przełamie. Myślę, że na razie bym go „za plecami” nie zapisywała, ale to ty go znasz. Albo bariera jest umówienie się i gdy zrobisz to za niego ulegnie, albo potraktuje to jak ujma na honorze…
@Madzialsm
chyba posłuchałabym jednak gilekologa, a najlepiej zasięgnęła opinii innego. Współczuję tak silnej alergii.
@Effiii
Uśmiałam się 😊 zrobiłaś mi wieczór. Ekstra białaczko.
@goska000
Przypomnisz proszę który jesteś DC?
@Lani
U mnie dokładnie tak się zaczęło 🫣 cień cienia 9dpo wieczorem
Co do pytań o 1 wizytę sama nie wiem… wszędzie różnie zalecają. Dziś jest raptem mój 13dpo wczoraj beta była dopiero te 43.
Ale przyrost mnie przeraża już w głowie widzę jakieś problemy, albo pozamaciczna (chociaż te są przy małych i nie rosnących)… zrobię betę w połowie przyszłego tygodnia i napiszę do mojego gina kiedy mogę przyjechać. Musze do niego jeździć o dziwo z większej do mniejszej miejscowości, ale bardzo go lubię i jakoś znoszę te „dojazdy”.
Mój mąż bardzo chciałby żeby tam było więcej niż jedno. Bardzo się nakręcił… wiedziałam, że tak będzie bo bardzo mu zależało, ale nawet w snach się tego nie spodziewałam.
Ja jednak nie mogę spać bo modle się, żeby cokolwiek nam się przydarzy bylo zdrowe…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 22:30
Effiii, Lani, Beige, MadziaIsm lubią tę wiadomość
-
Super. Gratuluję. Wrzucisz fotki testów ?Wojka wrote:Dziewczyny ! Ja tak na przyszłość.
Beta 42, a na testach średnia krecha (pink i facelle) nie "identyczna" jak kontrolna (czułość 10).
Z kolei ten o czułości 25 już ciemny
W razie wątpliwości idźcie na krew...
Viii myślę, że jeszcze raz pójdę dla pewności i za 2 tygodnie może już do giną? -
nick nieaktualnyEmimo wrote:Super. Gratuluję. Wrzucisz fotki testów ?
10dpo pół godziny później beta 8,23
https://zapodaj.net/plik-0fBDII8Ih9
12dpo beta 43,63
https://zapodaj.net/plik-AXfPUoMR5Q
A to są o czułości 10. 12 dpo ten z rossmana w pasku wyglądał jak ten co na zdjęciu.
Nie mam fotki tego o czułości 25, ale był „ładniejszy”Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 22:40
Lani, Emimo, MadziaIsm lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Zbadaj sobie też przy okazji żelazo i ferrytyne. Co do badania nasienia najlepiej robić w takim miejscu gdzie wykonują je od razu np. Klinika Bocian, Ovum i inne - wtedy badanie jest miarodajne, a nie gdy wozimy je po całym mieście;)
Pełną morfologię robię co 3 miesiące przy okazji mojej diety, wyniki w normie.
Dzięki 😉 -
Wojka wrote:10dpo pół godziny później beta 8,23
https://zapodaj.net/plik-0fBDII8Ih9
12dpo beta 43,63
https://zapodaj.net/plik-AXfPUoMR5Q
A to są o czułości 10. 12 dpo ten z rossmana w pasku wyglądał jak ten co na zdjęciu.
Nie mam fotki tego o czułości 25, ale był „ładniejszy”
Właśnie mój w 9dpo wygląda dokładnie jak twój w 10dpo mam wrażenie, że zaróżowiony delikatnie. 7cs u mnie aktualnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 22:52
👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
-
nick nieaktualnyLani wrote:Właśnie mój w 9dpo wygląda dokładnie jak twój w 10dpo mam wrażenie, że zaróżowiony delikatnie
To mój 9dpo wyglądał identycznie jak zdjęcie tego 10dpo (zdjęcie troszeczkę jaśniejsze się wydaje) + wiesz zdjęcie jest stabilne a my jak ruszamy testem wte i wewte pod światło to też więcej widzimy.
Zapowiada się obiecująco. Kiedy powtarzasz ???Lani lubi tę wiadomość
-
Witaj. Ja Ciebie pamiętam z poprzednich wątków
Cukruś wrote:Cześć dziewczyny, jeszcze się w tym wątku nie witałam a tu już widzę, że powoli się kończy.
Gratuluję wszystkim naszym październikowym mamusią 🫶
Nie wiem czy wszystkie mnie pamiętacie, widzę dosyć dużo nowych nicków 🙈
Musiałam odpocząć, ale nie wiem czy odpoczęłam czy nie. Nadal nie jestem w ciąży. Okres mi się spóźnia, jestem obecnie w 33 dc, ale ciążę w tym cyklu mogę wykluczyć więc nie wiem co tam się dzieje, że tak się to przesunęło.
Nadal jestem obrażona na suplementy i jakas zrezygnowana się czuje do tych starań.
Chyba od następnego cyklu wracam do testów owu tylko niech się ten nowy cykl w końcu zacznie.
Miło tu wrócić do Was dziewczyny. Postaram się być już na bieżąco i częściej się odzywać 💗 -
Cześć! Nie było mnie pare dni, bo po prostu nie miałam ochoty. Musiałam się pozbierać po tym wszystkim. Popłakałam, upadłam, wstałam, otrzepalam kolana i idę dalej.
Dziękuję wszystkim tym, które mnie poerw wsparły i gratulowały, a potem wirtualnie przytulały. Nie wiem, co się zadziało i nie chce wiedzieć. Test będę robic od tej pory dopiero po spóźnieniu się okresu. Za dużo emocji to później kosztuje.
Wczoraj przyszła 🐒. Nie mogłam się jej doczekać, bo brzuch bolal już od tygodnia. Nigdy tak nie miałam 😤 I dzień wcześniej paskudne plamienia.
Dziś przyjęłam 1 zastrzyk. Przede mną jeszcze 11... naklucie bolalo, mam siniaka ale samy rade.
Nie nastawiam się jiz na nic.
Postaram się jakoś nadrobić to, co się dzieje w wątku październikowym.Myszkaaa20, Chmurka21, Fiszerka, domi88, Beige, MadziaIsm, Pusshka, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
@Lani, ogromne kciuki 🤞🤞!Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Wojka wrote:Gorąco ściskam za biele i witam nowe osoby 🤍💛
@Bee90 wiem co czujesz moja siostrzenica ma tak zaawansowaną ekspansję terytorialną, że nie zliczę ile razy skończyłam z jej tyłkiem przy twarzy
@Adirella
może faktycznie wyjaśnienie mu na czym polega nasza diagnostyka go przełamie. Myślę, że na razie bym go „za plecami” nie zapisywała, ale to ty go znasz. Albo bariera jest umówienie się i gdy zrobisz to za niego ulegnie, albo potraktuje to jak ujma na honorze…
@Madzialsm
chyba posłuchałabym jednak gilekologa, a najlepiej zasięgnęła opinii innego. Współczuję tak silnej alergii.
@Effiii
Uśmiałam się 😊 zrobiłaś mi wieczór. Ekstra białaczko.
@goska000
Przypomnisz proszę który jesteś DC?
@Lani
U mnie dokładnie tak się zaczęło 🫣 cień cienia 9dpo wieczorem
Co do pytań o 1 wizytę sama nie wiem… wszędzie różnie zalecają. Dziś jest raptem mój 13dpo wczoraj beta była dopiero te 43.
Ale przyrost mnie przeraża już w głowie widzę jakieś problemy, albo pozamaciczna (chociaż te są przy małych i nie rosnących)… zrobię betę w połowie przyszłego tygodnia i napiszę do mojego gina kiedy mogę przyjechać. Musze do niego jeździć o dziwo z większej do mniejszej miejscowości, ale bardzo go lubię i jakoś znoszę te „dojazdy”.
Mój mąż bardzo chciałby żeby tam było więcej niż jedno. Bardzo się nakręcił… wiedziałam, że tak będzie bo bardzo mu zależało, ale nawet w snach się tego nie spodziewałam.
Ja jednak nie mogę spać bo modle się, żeby cokolwiek nam się przydarzy bylo zdrowe…
Dziś 3 dpo według aplikacji, moim zdaniem 4. Oczywiście tego co napisałam nie odbieram jako objaw ciążowy bo nie wierzę jakoś szczególnie w ten cykl09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
No i zaczęło się brązowe plamienie, więc w tym cyklu raczej doopa 😥 mam te plamienia przed @ od maja, a ginekolog totalnie je bagatelizuje i nie wiem co z tym zrobić
Alysa lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:Cześć! Nie było mnie pare dni, bo po prostu nie miałam ochoty. Musiałam się pozbierać po tym wszystkim. Popłakałam, upadłam, wstałam, otrzepalam kolana i idę dalej.
Dziękuję wszystkim tym, które mnie poerw wsparły i gratulowały, a potem wirtualnie przytulały. Nie wiem, co się zadziało i nie chce wiedzieć. Test będę robic od tej pory dopiero po spóźnieniu się okresu. Za dużo emocji to później kosztuje.
Wczoraj przyszła 🐒. Nie mogłam się jej doczekać, bo brzuch bolal już od tygodnia. Nigdy tak nie miałam 😤 I dzień wcześniej paskudne plamienia.
Dziś przyjęłam 1 zastrzyk. Przede mną jeszcze 11... naklucie bolalo, mam siniaka ale samy rade.
Nie nastawiam się jiz na nic.
Postaram się jakoś nadrobić to, co się dzieje w wątku październikowym.
Co do umawiania chłopa na badania bez jego wiedzy to ja bym się w to nie bawiła, wiem że tylko byśmy się o to pokłócili. Myślę że jeśli dojdziemy do takiego momentu że trzeba będzie zrobić badanie nasienia to mąż będzie musiał sam do tego dojrzeć.
Ja za to uświadomiłam sobie że my z Naszą częstotliwością 🔥 to za szybko bobasa nie spłodzimy, libido mi rośnie tylko w okolicach dni płodnych a mąż na ogół ma tyle zajęć w ciągu tygodnia a nawet i weekendu że często poprostu jest brak sił na serduszkowanie, teoretycznie powinno się co 2,3 dni przez cały cykl a Nam czasami wychodzi 2,3 razy na cały cykl 🤦🏼♀️ jak dzisiaj sobie to uświadomiłam to się załamałam i miałam ochotę usiąść i płakać 😞 może to poprostu przed okresowy nastrój ale jakoś mnie to dobiło 😞 wybaczcie ale musiałam to z siebie wyrzucić 😤Hach, Emimo, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Wojka wrote:To mój 9dpo wyglądał identycznie jak zdjęcie tego 10dpo (zdjęcie troszeczkę jaśniejsze się wydaje) + wiesz zdjęcie jest stabilne a my jak ruszamy testem wte i wewte pod światło to też więcej widzimy.
Zapowiada się obiecująco. Kiedy powtarzasz ???Wojka, Emimo lubią tę wiadomość
👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰