W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Musiałam się odciąc bo mi przykro że biel. Dziś zrobiłam ponownie w jest 12dpo miesiączka za 4dni.
Nie mam dzieci ale był u mnie bratanek na "nocowance" ja pierdziele dzieciak 5 lat. Spałam z nim na moim wielgachnym łóżku gdzie materac to 2.20x2 a on co 2 minuty przez sen się przemieszczał. Na każdej krawędzi w każdym rogu nade mną pode mną z lewej z prawej, wstawał gadał. A ja "czuwałam" bo się bałam że spadnie. Odkrywał się przykrywał, przytulał lub kopał. No dramat jak te mamuśki to ogarniają? mi gorąco chce się uwolnić od małego piekarnika ale jak się przytula to ... ciężko.
Inne dzieci mojego rodzeństwa wstawały i się kręciły ale ten to 2 minut nie leżał w jeden pozycji.
Pierwsza noc u mnie. Rano od zadowolony że wyspany a ja jak zombie nawet spał od 20.30 do 8 więc spoko. Mam nadzieję że do "swoich" dzieci jakoś łatwiej się przyzwyczaić.goska000 lubi tę wiadomość
-
Effiii wrote:Kobietki, czy któraś z Was ma lub miała problem z biegunka podczas @? Gdzieś wyczytalan że to wina stosunku estrogenów/ progesteronu . Ale nie mogę znaleźć jak sobie z tym poradzić. Już się cieszyłam że ten cykl bez problemu bo wczoraj był 1 DC , ale jednak dziś już znów niestety biegunka.
Biegunki lubią występować, gdy jest tyłozgięcie macicy lub endometrioza; biegunka podczas okresu zwykle jest w jeden dzień; gdy trwa dłużej chyba szukałabym przyczyny;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
@Wojka może akurat bliźniaki 😍 mój mąż by chciał gdyby był chłopak i dziewczyna 😅
My dopiero wstaliśmy i mamy leniwą sobotę, popijam kawusie a popołudniu przyjeżdża mój brat więc spędzimy sobie z nim czas😁
Miłego weekendu dla Was dziewczyny 💐🥰goska000, Bee90, Anka32, Wojka, Fiszerka lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Bee90 wrote:Hej dziewczyny. Musiałam się odciąc bo mi przykro że biel. Dziś zrobiłam ponownie w jest 12dpo miesiączka za 4dni.
Nie mam dzieci ale był u mnie bratanek na "nocowance" ja pierdziele dzieciak 5 lat. Spałam z nim na moim wielgachnym łóżku gdzie materac to 2.20x2 a on co 2 minuty przez sen się przemieszczał. Na każdej krawędzi w każdym rogu nade mną pode mną z lewej z prawej, wstawał gadał. A ja "czuwałam" bo się bałam że spadnie. Odkrywał się przykrywał, przytulał lub kopał. No dramat jak te mamuśki to ogarniają? mi gorąco chce się uwolnić od małego piekarnika ale jak się przytula to ... ciężko.
Inne dzieci mojego rodzeństwa wstawały i się kręciły ale ten to 2 minut nie leżał w jeden pozycji.
Pierwsza noc u mnie. Rano od zadowolony że wyspany a ja jak zombie nawet spał od 20.30 do 8 więc spoko. Mam nadzieję że do "swoich" dzieci jakoś łatwiej się przyzwyczaić.
Ja mam takie samo łóżko i kiedy Młody śpi u Nas ( robimy sobie czasami seans filmowy z Disney lub Pixar ) to rano jesteśmy nietomni. Śmieję się, że Leo w nocy zachowuje się jak ośmiornica, która szuka kluczy od samochodu. Wszystkie pozycje przerabia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 10:13
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
@Fiszerka, @czaranna jak u was wyglądają te plamienia przed okresem? To jest krew? Ile to trwa? Ja od kiedy skończyłam AH mam plamienia przed okresem, a raczej nawet brudzenia-1-3 dni. To jest taki brązowy śluz. Pytałam jednego lekarza to spytał czy miałam tak przed AH, ale ja nie pamietam bo brałam 8 lat.
@Wojka, tez pomyślałam o bliźniakach w Twoim przypadku
Kiedyś chciałam mieć bliźniaki, ale bhlam chyba młoda i naiwna wiadomo, jakby los tak chciał to trzeba by ogarnąć. 🤣Wojka lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Hej, ja zaczęłam dzisiaj dzień od badań ( progesteron, witamina D, B12 i kwas foliowy) w sumie to ich nigdy nie badałam, zobaczymy co wyjdzie🤨 jestem akurat 7 dni przed okresem. Jeszcze nie zatestowalam ale może pokuszę się jutro😆
Dziewczyny mam pytanie gdzie wysyłacie swoich facetów na badania nasienia? Wystarczy diagnostyka czy lepiej iść do kliniki od niepłodności oraz czy można to zrobić poza laboratorium i dowieść szybko?😅 mój już kręci nosem😂🤦♀️ -
Effiii wrote:Kobietki, czy któraś z Was ma lub miała problem z biegunka podczas @? Gdzieś wyczytalan że to wina stosunku estrogenów/ progesteronu . Ale nie mogę znaleźć jak sobie z tym poradzić. Już się cieszyłam że ten cykl bez problemu bo wczoraj był 1 DC , ale jednak dziś już znów niestety biegunka.
Ja również spod Bydgoszczy a co biegunek podczas @ ja miałam od zawsze. Pierwsza miesiączke dostałam miesiąc przed 10 urodzinami. Kolejną po jakimś pół roku ale co miesiąc od tego czasu miałam biegunki 🙈 lekarz tłumaczył że to pewnie pozbywanie się nadmiaru wody z organizmu. Teraz też mam w okolicy 1dc, wspominałam o tym ginekolożce i mówiła że to całkiem naturalneRezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Chmurka21 wrote:@Fiszerka, @czaranna jak u was wyglądają te plamienia przed okresem? To jest krew? Ile to trwa? Ja od kiedy skończyłam AH mam plamienia przed okresem, a raczej nawet brudzenia-1-3 dni. To jest taki brązowy śluz. Pytałam jednego lekarza to spytał czy miałam tak przed AH, ale ja nie pamietam bo brałam 8 lat.
@Wojka, tez pomyślałam o bliźniakach w Twoim przypadku
Kiedyś chciałam mieć bliźniaki, ale bhlam chyba młoda i naiwna wiadomo, jakby los tak chciał to trzeba by ogarnąć. 🤣
U mnie brązowe jasne, dzien przed okresem zabrudzone krwią takie hmm rdzawe, następnego dnia już okres.
W tamtym cyklu miałam, ale badałam prog i był ponad 20, wiec chyba to nie ten problem, chyba że może mam jakieś wahania hormonów i dlatego, trudno powiedzieć.
W tym cyklu jestem na ovarinie i ziołach Sroki może to pomogło trudno powiedzieć 🤷♀️
Co do tylozgiecia ja też mam, biegunek nie miewam w 1dc, za to odczuwam bardziej hemoroidy niestety, jak nie urok to sraczka 🤣🤣🤣 w tym cyklu od dwóch dni mam biegunkę ale przez dwa tygodnie zjadłam 5 różnych antybiotyków, zmasakrowalam jelita 🙉Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Anulek84 wrote:Hej, ja zaczęłam dzisiaj dzień od badań ( progesteron, witamina D, B12 i kwas foliowy) w sumie to ich nigdy nie badałam, zobaczymy co wyjdzie🤨 jestem akurat 7 dni przed okresem. Jeszcze nie zatestowalam ale może pokuszę się jutro😆
Dziewczyny mam pytanie gdzie wysyłacie swoich facetów na badania nasienia? Wystarczy diagnostyka czy lepiej iść do kliniki od niepłodności oraz czy można to zrobić poza laboratorium i dowieść szybko?😅 mój już kręci nosem😂🤦♀️
Mój Kuba był. Nie marudził, poszedł jakby to było coś normalnego. Pobrał materiał w domu i dowiózł, ale można też na miejscu. Chyba zależy od laboratorium/przychodni.Anulek84 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Anulek84 wrote:Hej, ja zaczęłam dzisiaj dzień od badań ( progesteron, witamina D, B12 i kwas foliowy) w sumie to ich nigdy nie badałam, zobaczymy co wyjdzie🤨 jestem akurat 7 dni przed okresem. Jeszcze nie zatestowalam ale może pokuszę się jutro😆
Dziewczyny mam pytanie gdzie wysyłacie swoich facetów na badania nasienia? Wystarczy diagnostyka czy lepiej iść do kliniki od niepłodności oraz czy można to zrobić poza laboratorium i dowieść szybko?😅 mój już kręci nosem😂🤦♀️
Z tego co sama zrozumiałam badanie nasienia trzeba wykonać na miejscu mój też sie trochę wzbraniał ale cieszy się że ma to za sobą i znamy wyniki.
Tak swoją drogą miałam wczoraj rozmowę z partnerem na temat diagnostyki i mowiłam o urologu/andrologu i zapisaniu go na USG. A on na to że nie pójdzie bo to wsytd 🤦♀️ i że go nie zrozumiem. Powiedziałam mu jak wygląda wizyta u ginga, opisałam jak wygląda badanie USG itd., że ma prawo się stresować, ale diagnostyka jest konieczna. Nie wiem czy go przekonałam, ale boję się że nie pójdzie w tym kierunku. Myślicie że powinnam go zapisać do lekarza za jego plecami?Anulek84 lubi tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Adirella wrote:Z tego co sama zrozumiałam badanie nasienia trzeba wykonać na miejscu mój też sie trochę wzbraniał ale cieszy się że ma to za sobą i znamy wyniki.
Tak swoją drogą miałam wczoraj rozmowę z partnerem na temat diagnostyki i mowiłam o urologu/andrologu i zapisaniu go na USG. A on na to że nie pójdzie bo to wsytd 🤦♀️ i że go nie zrozumiem. Powiedziałam mu jak wygląda wizyta u ginga, opisałam jak wygląda badanie USG itd., że ma prawo się stresować, ale diagnostyka jest konieczna. Nie wiem czy go przekonałam, ale boję się że nie pójdzie w tym kierunku. Myślicie że powinnam go zapisać do lekarza za jego plecami?
Lepiej chyba, żeby sam sie zdecydował. Mojego wysłałam do urologa i powiedział, że do niego więcej nie pójdzie 🙃🤦♀️ zrobił mu tylko usg. A z badaniem nasienia kręci nosem, że nie da rady 🙈 co laboratorium to coś innego mówią. Że jak w domu to trzeba w specjalnym jakimś pojemniku dowieść? -
Hej, jestem nowa.
Staramy sie o dziecko od ponad roku.
od lipca stwierdzone PCOS , leki CLO , w sierpniu pęcherzyk już sie pojawił i też ładnie pękł Owulacja była przyspieszona - mam ok.13dc
W kolejnym miesiącu niestety już okazało się, że pęcherzyk nie pękł.
mam przepisany lek metfomax. Zobaczymy jak będzie w kolejnym miesiącu.
Teraz pęcherzyk miał 26mm i podobno miał nie pęknąć. Internet jednak twierdzi, że jest nadzieja. Więc czekam, dziś 10dpo . Negatywny i co miesiąc jednak ta nadzieja, że może jeszcze za wcześnie...że jeszcze pojawi się ta druga kreska, i ta nadzieja, mimo, że lekarz nie kazał się nastawiać...
Nie mam za bardzo z kim pogadać....
a już wariuje, co cykl ta nadzieja i to samo mocne rozczarowanie, gdy przychodzi @.
Jak u was?Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
Anulek84 wrote:Lepiej chyba, żeby sam sie zdecydował. Mojego wysłałam do urologa i powiedział, że do niego więcej nie pójdzie 🙃🤦♀️ zrobił mu tylko usg. A z badaniem nasienia kręci nosem, że nie da rady 🙈 co laboratorium to coś innego mówią. Że jak w domu to trzeba w specjalnym jakimś pojemniku dowieść?
Mój mąż miał pojemnik sterylny na mocz.Anulek84 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Noheart93 wrote:Hej, jestem nowa.
od lipca stwierdzone PCOS , leki CLO , w sierpniu pęcherzyk już sie pojawił i też ładnie pękł Owulacja była przyspieszona - mam ok.13dc
Teraz pęcherzyk miał 26mm i podobno miał nie pęknąć. Internet jednak twierdzi, że jest nadzieja. Więc czekam, dziś 10dpo . Negatywny i co miesiąc jednak ta nadzieja, że może jeszcze za wcześnie...że jeszcze pojawi się ta druga kreska, i ta nadzieja, mimo, że lekarz nie kazał się nastawiać...
a już wariuje, co cykl ta nadzieja i to samo mocne rozczarowanie, gdy przychodzi @.
Jak u was?
Rozumiem Twoje comiesięczne rozczarowania. Nie mam co prawda takiej diagnozy jak Ty, ale zawsze ta biel na teście dołuje mnie na chwilę. Później zbieram się do kupy i z nową nadzieją i planem wchodzę w kolejny cykl. Jest to męczące, mocno obciąża, ale jakie mamy inne wyjście?Chmurka21 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Dzień dobry! Będę próbowała Was nadrobić dziś ale może być ciężko 😉
Ja jestem w kropce, rozmawiałam z moją alergolog i kazała nadał mimo ciąży brać Zyrtec a ginekolog powiedziała, że mam odstawić. Nie biorę go już trzy dni i moja alergia oczywiście uderzyła i leje mi się z oczu i nosa. Nie wiem jak przetrzymam te 8 miesięcy. I nie wiem, której zaufać...
I tym razem czuję się zdecydowanoe najgorzej w porównaniu do moich dwóch poprzednich ciąż. To, że jestem senna i zmęczona i mdłości to pikuś. Ale nie mogę jeść, jest mi słabo, kręci mi się w głowie pocę się jak szalona, no iohe serce ewidentnie nie wyrabia. Cóż takie chyba uroki ciąży " geriatrycznej"🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
goska000 wrote:Rozumiem Twoje comiesięczne rozczarowania. Nie mam co prawda takiej diagnozy jak Ty, ale zawsze ta biel na teście dołuje mnie na chwilę. Później zbieram się do kupy i z nową nadzieją i planem wchodzę w kolejny cykl. Jest to męczące, mocno obciąża, ale jakie mamy inne wyjście?
Dokładnie, dzień testowania rozczarowanie, ale jeszcze nadzieja nie zniknęła. Okres- dół. Ale jakoś człowiek sie szybko podnosi i walczy..goska000 lubi tę wiadomość
Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
2022 rok:
2023 rok:
22.04 beta 160
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
-
Witaj Noheart ❤️
Ja też niedawno dołączyłam i dużo mi lżej tu być, jest nas tu sporo wszystkie w jednym celu i się rozumiemy przede wszystkim
U mnie dziś też 10dpo,ale ja nie testuję już od 3 msc chyba mi z tym lżej, wcześniej wystarczyło że zrobiłam i @ od razu po teście 😆 chyba działa to na mnie okresopędnie 🤣
Rozumiem te rozterki, wiem co czujesz, wszystkie wiemy ...
Nie ma co tracić nadziei uda się w końcu nam wszystkim nie ważne z jakimi diagnozami, nie takie cuda się zdarzają 💗Anka32, Chmurka21, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoheart93 wrote:Hej, jestem nowa.
Jak u was?
Cześć 🤗
Ja też znalazłam się tutaj bo nie miałam z kim pogadać. Wiadomo, że mąż czy kumple mni3 nie zrozumieją tak jak inne kobiety w tej samej sytuacji 🥹
Póki co za nami 4 nieudane cykle, diagnostyka jakakolwiek dopiero przed nami. Ciągle wierzę, że uda się Nam obejść bez niej ale z każdą kolejną pojedynczą kreską na teście i kolejnym okresem nadzieję mam coraz mniejszą.. ale jestem dość twarda, życie już mi nieraz skopało tyłek więc mimo wszystko staram się wierzyć, że w końcu będzie dobrze 😀Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam trochę poczekać, w sumie jeszcze 5 dni do okresu ALe nie mogłam się doczekać
Tylko no nie powinnam sobie robić nadziei bo lekarz stwierdził, że pęcherzyk jest za duzy i już nie pęknie. 14dc i 26mm..
więc nie potrzebna była ta nadzieja i właściwie jeszcze jest..przez ten tydzień do @
Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
2022 rok:
2023 rok:
22.04 beta 160