W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Erdene wrote:Pięknie, każdego dnia kolejne kreski, to mi się podoba ♥️. Gratulacje!
@Pusshka, kurczę, ogólnie mam wrażenie, że teraz jest kryzys i problemy w wielu firmach... Dobrze, że jednak Cię nie zwolnili i oby tak dalej aż do L4 🤭.
A ja melduję wykonanie zadania, chłop dorwany i wykorzystany 😁. Bałam się, że będzie padnięty, bo był po całym dniu podróży z przesiadkami, jeszcze bagaż mu nie przyleciał i musiał to wyjaśniać na lotnisku... Ale na szczęście udało się podziałać wczoraj 🥰. Boję się, czy to nie za późno, ale zrobiliśmy, co mogliśmy.
Super że udało się podziałać, teraz pozostaje czekać 🥰👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyManiaaa. wrote:Dobra jutro rano zrobię 🫣 także proszę o mocne kciuki ✊ a w czwartek pójdę na betę i proga
Kciuki przyszykowane 😀
Też się wybieram na proga ale dopiero 19 października 😆
W ogóle czuję, że strasznie mi się będzie ciągnął ten miesiąc..
Pojutrze startuję z testami owulacyjnymi a do samej owulacji jeszcze ponad tydzień 😏Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Fiszerka wrote:Ekstra, że wszystko dobrze na badaniu! I te 3 pęcherzyki... nic tylko działać
Ja jestem jedną z tych, która się boi badania i którą czeka badanie, jeśli nic nie zaskoczy w tym cyklu 🙈 Ale boję się też, że wyjdzie nie po mojej myśli bardziej niż tego co się czuje w trakcie badania.
Ja przestałam juz na szczęście myśleć o pęcherzykach i nie napalam się. Odpuściłam. Po prostu czerpiemy przyjemność z ❤ i staramy się co dwa dni. Nie wiem kiedy będę miała owu. Lekarz mi mówił że w środę, a ja zawsze mam ok. 10 dc, czy wczoraj/dziś. Więc nie wiem co i jak.
Co do badania. Rozumiem. Ja się nie nastawiałam. Czy będzie bolalo czy nie, zrobic trzeba. Wiem natomiast, że jak się robi pod kontrolą rtg to wtedy badanie jest mniej przyjemne i używają innego cewnika. Najpierw muszą złapać szyjkę, żeby to wprowadzić i ponoć to mocniej boli.
Nie wiem jakie Ty będziesz miała badanie, ale jeśli sonoHSG to nie ma się czego bać.Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Jejku dziewczyny aż się popłakałam 😭 oczywiście że szczęścia ❤️ tak się cieszę ,że tak pięknie zaczełyście miesiąc ❤️ oby tak się sypały te dwie kreski ❤️
U mnie chyba coś się święci, bo zrobiłam się strasznie płaczliwa 🙄 wszystko mnie wzrusza 😅
Trzymamy kciuki 🤞Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hach wrote:Co do badania. Rozumiem. Ja się nie nastawiałam. Czy będzie bolalo czy nie, zrobic trzeba. Wiem natomiast, że jak się robi pod kontrolą rtg to wtedy badanie jest mniej przyjemne i używają innego cewnika. Najpierw muszą złapać szyjkę, żeby to wprowadzić i ponoć to mocniej boli.
Nie wiem jakie Ty będziesz miała badanie, ale jeśli sonoHSG to nie ma się czego bać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 10:16
Fiszerka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Pusshka wrote:Jeśli HSG ze zdjęciem RTG to też nie ma się czego bać Ja miałam to i bez żadnego znieczulenia czy tabsów przeciwbólowych i było ok. Zresztą wszystko kwestia indywidualna
Tak czy siak, badanie trzeba przetrwać 😔 faceci mają przyjemniejsze badania 🤣
Przy rtg trzeba pamiętać, że nie można soe w tym cyklu starac przez naświetlenia. A pod kontrolą usg można normalnie. To też ma duży plus. -
Megi_92 wrote:https://ibb.co/ynWYwFg
Podtrzymuje październikową passę swoimi nieśmiałymi dzisiejszymi kreseczkami 🫣🤭
😃 Ale pięknie! Gratulacje 🥳Wojka, Megi_92 lubią tę wiadomość
👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
nick nieaktualnyDziewczyny u nas wielki sukces 🥹 mąż miał właściwie niewykrywalne lh i fsh, włączył leczenie i dziś wyszło lh
0.3 i fsh troszkę powyżej 1.0. Wiem, że to wciąż malutko ale cieszę się bardzo, że cokolwiek ruszyło bo mamy szanse na naturalne. ❤️ Jeszcze tylko żeby wszystko z mojej strony działało. 😏Wojka, Anka32, Myszkaaa20, Cicha_gaduła, Maniaaa., Beige, Jagodecka, Fiszerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo tej pory w żadnym moim cyklu nie pojawił się pik na teście. Na każdym od 6dc do 16dc (tak mniej więcej zawsze zaczynam) są kreski, ale nigdy równe a tym bardziej mocniejsze.
W pierwszym linku moje testy do wczoraj, drugi z dziś ( 9:40, 4 godziny po pobudce, 3 godziny bez picia i jedzenia).
Czy to już pik? Oczywiście zrobię dla pewności jeszcze po pracy i wieczorem (Któraś ze staraczek radziła robić nawet 3 razy jak paski zaczną ciemnieć, bo możliwe, że mi po prostu umykał).
https://ibb.co/h8GcfKc
https://ibb.co/s6t98S6 -
@Hach, no właśnie, my się musimy bardziej poświęcać 😅
@Jagoda19, super wieści. Do przodu!
@Wojka, moim zdaniem na drugim zdjęciu zdecydowany pik, ale nie jestem aż tak obeznana z testami owu. Ale faktycznie też czytałam, że gdy krecha ciemnieje, to warto robić nawet 2-3 razy w ciągu dnia.Wojka lubi tę wiadomość
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
nick nieaktualnyWojka wrote:Do tej pory w żadnym moim cyklu nie pojawił się pik na teście. Na każdym od 6dc do 16dc (tak mniej więcej zawsze zaczynam) są kreski, ale nigdy równe a tym bardziej mocniejsze.
W pierwszym linku moje testy do wczoraj, drugi z dziś ( 9:40, 4 godziny po pobudce, 3 godziny bez picia i jedzenia).
Czy to już pik? Oczywiście zrobię dla pewności jeszcze po pracy i wieczorem (Któraś ze staraczek radziła robić nawet 3 razy jak paski zaczną ciemnieć, bo możliwe, że mi po prostu umykał).
https://ibb.co/s6t98S6
Ten z drugiego linku to już jak dla mnie pozytyw 🙂
Ale tak jak moja przedmówczyni i ja nie mam za dużego doświadczenia w ich robieniu chociaż podstawy podstaw znam 🤣
-
nick nieaktualny@Pusshka
No właśnie ja robię te testy bardziej orientacyjnie. Gin mi mówił, że po odstawieniu antykoncepcji cykle bezowulacyjne się po prostu zdarzają, a tu pierwszy z takim wyraźnym paseczkiem.
No nic. Męża dopadam i tak regularnie. Zobaczymy
@Jagoda19
Takie sukcesy trzeba celebrować super
@Anka32
Czyli nie tylko ja to tak interpretuję No to trzeba działać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 11:14
-
Na drugim zdjęciu pik zdecydowanie U mnie pik objawia się ciemniejszą kreską i robię dziennie tylko jeden test w godzinach późnopopołudniowych.
Wojka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Megi_92 wrote:https://ibb.co/ynWYwFg
Podtrzymuje październikową passę swoimi nieśmiałymi dzisiejszymi kreseczkami 🫣🤭
Pięknie! Gratulacje! 🎉Megi_92 lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
@Wojka rozumiem, to ten pik tym bardziej cieszy 😍 Trzymam kciuki w takim razie!
Wojka lubi tę wiadomość
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Cześć, czytam forum od dawna, ale poczułam potrzebę aktywnie przezywać z Wami te wszystkie chwile.
10 cykli starań za nami, niestety bezskutecznie.
Proszę o zapisanie na 07.10 na testowanko ☺️
Proszę o podpowiedz gdzie ustawić swoją stopkę? Szukałam, ale to jakiś wyższy level 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 11:50
Jagodecka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 l.
👱🏼♂️ 34 l.
Starania od 12/2022 -
nick nieaktualnyWojka wrote:Do tej pory w żadnym moim cyklu nie pojawił się pik na teście. Na każdym od 6dc do 16dc (tak mniej więcej zawsze zaczynam) są kreski, ale nigdy równe a tym bardziej mocniejsze.
https://ibb.co/s6t98S6
Też myśle ze drugie zdjęcie to pik
Wojka lubi tę wiadomość