X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • Viii Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonassola z ciekawości zapytam, jaką przeciwzapalną dietę stosujesz na Endo, co to konkretnie oznacza?

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś intensywny dzień w pracy miałam, po pracy ogarnianie "życia" i dopiero teraz tu zajrzałam, a Wy tyle stron napisałyście 😮 ale udało mi się nadrobić.

Odnośnie mówienia o staraniach i problemach innym - my nie mówiliśmy, ale raczej większość bliskich się domyślała, jednak nie pytali, nie udzielali rad i za to jestem wdzięczna.

Do dziewczyn, które mają dziś gorszy dzień - nie traćcie nadziei! My staraliśmy się od września zeszłego roku, podstawowe badania wszystkie ok, naturalne owulację itd, a nie wychodziło. Aż w końcu zobaczyłam te wyczekane i wymarzone 2 kreski!

Dziś wracam z pracy, a mąż mi otworzył drzwi z przepięknym bukietem kwiatów 🥺🥺

Jutro też zabiegany dzień, więc pewnie dopiero po południu tu zajrzę - mam nadzieję z pozytywnym wynikiem bety. Dobrej nocy

domi88, bonassola, karola_b, Bulbasek, Chmurka21, Jagodecka, MadziaIsm, Anka32, Pusshka, Effiii, KarolinaJ0702, Mysza_Polna lubią tę wiadomość

age.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Rozumiem. Ale Jagodecka słusznie zauważyła, że zdrowa para bez żadnych problemów ma tak naprawdę 25% szans, jednym zajmuje to dłużej, innym krócej. Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że nie ma żadnego głębszego problemu, tylko wskazana jest cierpliwość i działanie 🥰

Tak wiem :) z cierpliwością u mnie kiepsko ;) dzięki za wszystkie dobre słowa ☺

Pusshka lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Bonassola z ciekawości zapytam, jaką przeciwzapalną dietę stosujesz na Endo, co to konkretnie oznacza?

Dietę mam od dietetyka, ale w sumie chodzi o to, by nie jeść rzeczy, które są prozapalne, np tluste mięsa (wołowina nie jest polecana przy endo), smażenie, panierki, chipsy, słodycze... A zamiast tego warzywa, kurczak, indyk, orzechy, kasze, oliwa. Wpiszesz w google to będzie dużo artykułów o tym :)

Viii lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dobrej nocy Dziewczyny 🤗 🌙 Proszę jutro o kciuki za ładny progesteron :)
    Trzymam mocno! 🫠

goska000 lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka27 wrote:
    Nie jesteś podła, wydaje mi się, że to dość naturalne myśli. Szczegolnie jak starasz sie o makuszka i czekssz na 2 kreski
    Szczególnie jeśli to osób, która lubi być w centrum uwagi i być fsworyzowana...
    Sama pamiętam, zeszły rok co chwilę ktoś w ciąży był ( siostra, przyjaciółka, koleżanki w pracy) dookoła same brzuchy 🫣pewnego dnia nie wytrzymałam, otworzyłam wino i płakałam (wyłam) skulona pod ścianą- ze złości, ze smutku, z zazdrości... każda z nas ma prawo, więc nie czuj się winna ze źle myślisz. To zdrowszego niż udawanie/wmawianie sobie ze jest ok.

Dziekuje za słowa wsparcia 🥰

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stary siedzi w salonie obrazony, nie dawno z pracy wrocil ja juz w lozku. Przykro mi, bo oczywiscie apka mi na dzis wyznaczyla owulacje 😒 a monitoring w tym miesiacu odpuszczam. W piatek jedziemy do Polski i w sobote pierwsze spotkanie w klinice leczenia nieplodnosci... Zaczynam sie stresowac, a jego milczenie mnie nie uspokaja.

Dobrej nocy wszystkim 😴

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 🙌
    Kupiłam wczoraj dwa testy i dzielnie wyczekuje poranka.
    Niestety innych niż pink nie było w Hebe a piszecie, że nie poakaza wcześnie ⏸️

Ja też dziś miałam napięty dzień. Przysnęłam z małą i obudziłam się żeby nadrobić czytanie 🙌
    Dobrej nocy wszystkim życzę jeśli ktoś jeszcze nie śpi jak ja 🤭
    Jagodecka wrote:
    Emimo testujesz jutro? 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 01:19

Jagodecka lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Fiszerka Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2023, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Znów mam dziś kryzys 😕 20dc, a mnie już pobolewa brzuch. Masakra ;/ obecnie jestem bliska płaczu

A propos świat to u mnie tez będzie ciężko… Siostra męża niedługo rodzi. A to jest taka atencjuszka, ze masakra. Mam z nią trudne relacje, a teraz jeszcze dziecko u niej. Wiem- jestem podła. Ale nie umiem tego uczucia zahamować. Nie mam nic do tego dziecka, po prostu czuje niesprawiedliwość. Jakaś masakra :/

Rozumiem Ciebie i nie, nie jesteś podła. Wiele razy czuje to samo. Jak wtedy, kiedy znajoma na Insta ogłosiła, że spodziewa się trzeciego dziecka. Kiedy w mojej pracy jest baby boom ale ja nie jestem w tym gronie. Kiedy spaceruję z psem i mija mnie mnóstwo świeżo upieczonych mam, maszerujących z wózkami.
    Popłakuje sobie czasem i pytam dlaczego znowu nam się nie udało. Dobrze, że mam męża który przytuli a nie zbagatelizuje mojego nastroju, bo bym oszalała.

Emimo lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 32 lata
    PCOS, IO.
    Starania od 11.2022
    I cykl z Lamettą, CB💔
    II cykl Fostimon + Zivafert❌️
    III - IV cykl - bez wspomagania❌️
    V - Fostimon + Zivafert❌️
    VI- obecnie - bez wspomagania❌️

Suple/leki:
    - Metformax 1000 SR
    - Omega-3
    - Metylo-B12 500
    - D3 4000j
    - Sanprobi

🧔🏻35 lat
    Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
    Badanie nasienia, morfologia:
    - żywe plemniki - 70.0%
    - koncentracja komórek okrągłych - 0
    - koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
    Ruchliwość plemników:
    - Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
    Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
    Badanie krwi:
    - Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
    Suple/leki:
    - Tribulus
    - D3 2000j
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluesky wrote:
    Dziś intensywny dzień w pracy miałam, po pracy ogarnianie "życia" i dopiero teraz tu zajrzałam, a Wy tyle stron napisałyście 😮 ale udało mi się nadrobić.

Odnośnie mówienia o staraniach i problemach innym - my nie mówiliśmy, ale raczej większość bliskich się domyślała, jednak nie pytali, nie udzielali rad i za to jestem wdzięczna.

Do dziewczyn, które mają dziś gorszy dzień - nie traćcie nadziei! My staraliśmy się od września zeszłego roku, podstawowe badania wszystkie ok, naturalne owulację itd, a nie wychodziło. Aż w końcu zobaczyłam te wyczekane i wymarzone 2 kreski!

Dziś wracam z pracy, a mąż mi otworzył drzwi z przepięknym bukietem kwiatów 🥺🥺

Jutro też zabiegany dzień, więc pewnie dopiero po południu tu zajrzę - mam nadzieję z pozytywnym wynikiem bety. Dobrej nocy

Jak miło z tymi kwiatami 🥹🥰
    Gdy uda mi się zajść w ciążę to odgapię od Ciebie pomysł że skarpetkami i testem bo to mega urocze ❤️
    A o pierwszej ciąży poinformowałam męża (wtedy jeszcze narzeczonego właściwie) w taki beznadziejny sposób, że za tym drugim razem już zrobię to lepiej 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo ;) czekamy na dobre info 😊😊
    Gośka krew spuszczona na progesteron 🩸?
    Emimo kciuki mocno ściśnięte!

goska000, Emimo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Tak wiem :) z cierpliwością u mnie kiepsko ;) dzięki za wszystkie dobre słowa ☺

Ja też z tych niecierpliwych, wszystko bym chciala nq teraz.. Wczoraj nawet przeczytałam mężowi właśnie to co napisała Jagodecka i prosiłam żeby mi wyliczył jakie to nam rocznie daje szanse 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Tak 🙌
    Kupiłam wczoraj dwa testy i dzielnie wyczekuje poranka.
    Niestety innych niż pink nie było w Hebe a piszecie, że nie poakaza wcześnie ⏸️

Ja też dziś miałam napięty dzień. Przysnęłam z małą i obudziłam się żeby nadrobić czytanie 🙌
    Dobrej nocy wszystkim życzę jeśli ktoś jeszcze nie śpi jak ja 🤭

Kciuki za testowanie 🥹✊️🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jak miło z tymi kwiatami 🥹🥰
    Gdy uda mi się zajść w ciążę to odgapię od Ciebie pomysł że skarpetkami i testem bo to mega urocze ❤️
    A o pierwszej ciąży poinformowałam męża (wtedy jeszcze narzeczonego właściwie) w taki beznadziejny sposób, że za tym drugim razem już zrobię to lepiej 🤣

A co to za beznadziejny sposób?

Mój widział ten cienia że mną.
    Z resztą on się tak wkręcił, że jakbym wam odpowiedziała to byście się za głowę łapały.
    Tak czy siak teraz jak dostałam pierwszą betę nie mógł nawet odebrać bo był na spotkaniu😂, ale zalał mnie tysiącem smsów żebym mu już napisała bo siedzi jak na szpilkach.
    Podobno jak odczytał to mu łzy leciały, a tak jak mówię był na konferencji pełnej starych wyjadaczy 😂😊😂

Pusshka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Stary siedzi w salonie obrazony, nie dawno z pracy wrocil ja juz w lozku. Przykro mi, bo oczywiscie apka mi na dzis wyznaczyla owulacje 😒 a monitoring w tym miesiacu odpuszczam. W piatek jedziemy do Polski i w sobote pierwsze spotkanie w klinice leczenia nieplodnosci... Zaczynam sie stresowac, a jego milczenie mnie nie uspokaja.

Dobrej nocy wszystkim 😴

Ja wiem, se czasem faceci potrafią nas zirytować totalnie ale.. może jednak warto wyciągnąć rękę na zgodę? 🤗
    Mam nadzieję, że się pogodzicie przed piątkiem bo zawsze to lepiej stresować się z kimś niż samemu 🥹❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    A co to za beznadziejny sposób?

Mój widział ten cienia że mną.
    Z resztą on się tak wkręcił, że jakbym wam odpowiedziała to byście się za głowę łapały.
    Tak czy siak teraz jak dostałam pierwszą betę nie mógł nawet odebrać bo był na spotkaniu😂, ale zalał mnie tysiącem smsów żebym mu już napisała bo siedzi jak na szpilkach.
    Podobno jak odczytał to mu łzy leciały, a tak jak mówię był na konferencji pełnej starych wyjadaczy 😂😊😂

Po prostu zrobiłam test jak już wyszedł do pracy i jak zobaczyłam dwie kreski to zadzwoniłam żeby mu powiedzieć, że są! 🤣

Eh, wrażliwe te nasze chłopy 😍
    Mój sobie w kalendarzu zapisał wtedy "Ania jest w ciąży :D".
    Jak podjęliśmy decyzję o drugim dziecku to wygrzebał ten swój kalendarz żeby mi to pokazać 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 06:29

Wojka, bonassola, Effiii, Pusshka, Jagodecka lubią tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    To u mnie dziś tez bezsilność. Może biomet niekorzystny?
    Mam podobnie do Ciebie, ja jeszcze mam czarne myśli, ze może to u męża problem… ale obiecał, ze w grudniu pójdzie na testy nasienia. Zobaczymy. U Twojego męża wszystko ok?
    Ogółem tez się zastanawiam, bo czytam tu na wątku, ze ciagle ktoś jakieś leki przyjmuje (nie mówię o suplach). Ja mam te plamienia brązowe, na razie nic nie wykryto, a byłam u dwóch lekarzy od nieplodnosci w wawie. W przyszłym cyklu może pójdę do tego szpitala na endokrynologie.

Pisałam wcześniej że mi plamienia jakiekolwiek w tym cyklu wyeliminowal ovarin + ziolka sroki. Poplamilam tylko wczoraj od rana i wieczorem okres a to 1 cykl picia :) może spróbuj a nóż pomoże napewno nie zaszkodzi, ja badam szyjkę i 7dpo czasami już śluz potrafił byc podbarwiony a tu nic.

@jagodecka - @ wczoraj wpisz mnie proszę..

Mnie też prześladują ciężarne jestem przedstawicielem handlowym i dużo jeżdżę jak jest ładna pogoda to jest totalny wysyp .. i niestety robi się przykro.

Chmurka21, Kasia111 lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2023, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Mnie też prześladują ciężarne jestem przedstawicielem handlowym i dużo jeżdżę jak jest ładna pogoda to jest totalny wysyp .. i niestety robi się przykro.

Myślałam, że tylko ja je ciągle widzę 🤣
    Mąż mi zawsze mówi, że ciężarne były cały czas tylko po prostu przed staraniami nie zwracałam na nie uwagi 😅

Lani lubi tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wrocilam po pracy do domu, a w moim salonie stoi nowa kanapa, pytam co za akcja w zasadzie stara nie była taka zła, a mój stwierdził, że ta nam szczęście przyniesie, bo na tamtej było cmentarzysko nasienia i stąd pech 🤣🤣🤣

Dziewczyny trzymam kciuki za II i progesteron dajcie znać ❤️

Myszkaaa20, Viii, Bulbasek, Anulek84, Chmurka21, Anka32, Sarka94, Fiszerka, domi88, Jagodecka, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Myślałam, że tylko ja je ciągle widzę 🤣
    Mąż mi zawsze mówi, że ciężarne były cały czas tylko po prostu przed staraniami nie zwracałam na nie uwagi 😅

No u mnie to nie ma dnia żebym jakiejś z wózkiem albo z brzuszkiem nie przepuszczała na pasach .. i tak sobie wtedy myślę i marzę 🙈

Swoją drogą prowadziłam ciążę w klinice niepłodności ze względu na swietnych lekarzy bo miałam strasznie duzo problemów i pamiętam ten wzrok par na moim brzuchu, to było straszne, a teraz sama w takiej sytuacji się znalazłam ze patrzę z zazdrością ..

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ