W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosiagosia wrote:Hej. Napisałam już na innym wątku, ale widzę, że tu są dziewczyny starające się obecnie. Chętnie się przyłączę. Starania od około roku. Choruję na pcos. W tym cyklu czekają mnie badania hormonów oraz monitoring owulacji. Biorę metforminę, suplementuję d3, omega, cynk, od czasu do czasu piję fertistim. I nic. 😔
Witaj 💛 Widzialam ze pisalas ze w tym miesiacu juz nie bedziesz testowac, wiec trzymam kciuki za listopad 😉
MUSZka wrote:Cześć, melduję @
😢🫂🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
@MUSZka, tulę
@Małgosiagosia, cześć Ze swojej strony podpowiem, że Fertistim warto byłoby pić codziennie x2 a nie od czasu do czasu. Od kiedy się suplementujesz? PCOS u Ciebie stwierdzone na podstawie usg, tak? Masz swoje owulacje?
Wydaje mi się, że gdzieś już tu na forum pojawił się temat, że jeden dzień w badaniach to ok 🤔 Ale ja bym chyba przesunęła na 3 dc tak dla porządkuStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Kasia111 wrote:Gratulacje dziewczyny
Mi przeszło plamienie, więc zrobiłam teścik, ale wynik nie zaskoczył - biało 😥 eh, 11 cykl here we go..Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
Kwiecień 2016 - strata 5 tydzień 👼
Maj 2016 - test pozytywny 💕
13.02.2017 - urodził się nasz synek 🥰
Sierpień 2018 - rozpoczęcie starań o drugi nasz cud 💓
Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
16.10.2023 - pozytywny test... czekamy co dalej, pełni nadziei 🤞😶🌫️ -
MadziaIsm wrote:Dzwoniłam do mojej lekarki po tej wczorajszej becie. Powiedziała, że wobec tego " kończymy to, proszę odstawić leki i czekać na krwawienie"
Ja zapytałam co z USG za tydzień, że przecież taki był plan. Powiedziała, że jak bardzo chcę, to proszę bardzo mogę zrobić ale żebym już nie leżała, bo jak płodu nie ma to się od leżenia magicznie nie pojawi.
Zabiła moją nadzieję
Bierz dalej leki (ja bym brala) I poszłabym do innego specjalisty na konsultacje i badanieMarzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
goska000 wrote:Zarówno ja jak i większość dziewczyn z tego co pamiętam robiły hormony w 3dc ( prolaktyna, LH, FSH, estradiol, coś jeszcze? ) więc nie wypowiem się czy 4dc będzie ok. Jest tutaj dużo mądrych głów więc z pewnością otrzymasz od kogoś odpowiedź na swoje pytanie
-
Jagodecka wrote:😢🫂
goska000 lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:@MUSZka, tulę
@Małgosiagosia, cześć Ze swojej strony podpowiem, że Fertistim warto byłoby pić codziennie x2 a nie od czasu do czasu. Od kiedy się suplementujesz? PCOS u Ciebie stwierdzone na podstawie usg, tak? Masz swoje owulacje?
Wydaje mi się, że gdzieś już tu na forum pojawił się temat, że jeden dzień w badaniach to ok 🤔 Ale ja bym chyba przesunęła na 3 dc tak dla porządku
Będę badać też glukozę i insulinę. Wiecie może czy powinnam odstawić metforminę? Zapomniałam zapytać lekarkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 23:25
-
A jeszcze wam opiszę jedną sytuację. Może któraś z was miała podobnie? Nie biorę ani nigdy nie brałam środków antykoncepcyjnych. Jakiś czas temu miałam polip. Pobrano fragmenty endometrium do badania i w wyniku wyszło, że mam cechy terapii progesteronem. Lekarz nie mógł uwierzyć, że nie biorę antykoncepcji. Miała któraś z was taką sytuację? Zastanawiam się skąd ten podniesiony progesteron u mnie.
-
Co za dzień, co za historie... Dziewczyny przytulam Was wszystkie bez wyjątku ❤️
Eniana lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Znów zaczęłam plamić, pojawiają się małe skrzepy, ale bez żadnego bólu brzucha czy krzyża ( znalazłam takie objawy poronienia w internecie). Chyba wezmę cyclonaminę, i jeśli nic nowego się nie wydarzy, to zrobię ta betę jutro, chyba już tylko po to, żeby się przekonać, że nie rośnie jak powinna i muszę się pogodzic z realiami. To chyba koniec mojego szczęścia
Spotkamy się zapewne w listopadzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 03:08
czaranna lubi tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
MadziaIsm wrote:Znów zaczęłam plamić, pojawiają się małe skrzepy, ale bez żadnego bólu brzucha czy krzyża ( znalazłam takie objawy poronienia w internecie). Chyba wezmę cyclonaminę, i jeśli nic nowego się nie wydarzy, to zrobię ta betę jutro, chyba już tylko po to, żeby się przekonać, że nie rośnie jak powinna i muszę się pogodzic z realiami. To chyba koniec mojego szczęścia
Spotkamy się zapewne w listopadzie👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Dziewczyny ja jestem w szoku jak czasem czytam wasze historie, kiedyś całkiem inaczej to sobie wyobrażałam, że zobacze 2 kreski na teście i będę płakać z radości a rzeczywistość jest jednak inna, niczego nie można być pewnym 😔👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Hejka dziewczyny,
Tak jak pisałyście wcześniej, nadrobić cały dzień nie jest łatwo. Też już nie odpisuje na każdy wpis osobno bo później nie mogę się odnaleźć 🤐🫣 a z każdą z was jestem myślami 💓
@karola_b - Tule mocno 🫂jestem z tobą , badz dobrej myśli 💋💞💕💕
@Nomeolvides - daj sobie chwilę na płacz, później głowa do góry i do przodu dziewczyno ‼️Tule mocno i wierzę, że szybko zobaczysz upragnione dwie kreski 💓
@Chmurka21 - na mnie osobiście ie zadziałały zioła od sierpnia zaczęłam razem z mężem co wieczór brać myo-inozytol w proszku i po miesiącu @ przyszla regularnie (książkowo) a w październiku test pozytywny. Więc osobiście polecam 🥰
@czarna - piękny wpis 💕 daje wiele nadziei i pokazuje jaka jesteś silna i wspaniała. Przeżyłaś horror‼️ i zgadzam się z Tobą w 100% - walczyć do końca i szukać opinii u kilku specjalistów
@Alysa - trzymam kciuki mocno 🤞po zabiegu napisz co u Ciebie
@Madzialsm - Tule mocno, strasznie to nie sprawidliwe, że tyle trzeba przejść żeby mieć wymarzone maleństwo w ramionach🫂 jestem z Tobą myślami 💕
@koktajlowa - niech ta małpa przyjdzie jak najszybciej
@MUSZka - przesyłam tulaczki 🫂
A u mnie, wczoraj byłam na wizycie i usg. Jest zarodek cale 2 mm💕i widoczne echo . Wedlug badania 5t i 3 dni . Jestem trochę spokojniejsza ale wiem, że do pierwszego prenatalnego będę się martwić i stresować z tyłu głowy 🤐 Jednak staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się wiadomościami 💕
Lekarz wprowadził dodatkowo heparyne i progesteron 2xdziennie oraz dalej zazywac polocard i encorton.
Myszkaaa20, Megi_92, Chmurka21, Mysza_Polna, karola_b, Bulbasek lubią tę wiadomość
Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
nick nieaktualnyHejka dziewczyny, a jak tak podpytam z innej strony. Tuż przed testowaniem zakupiłam możliwie wszystkie suplementy, które mamy wypisane tutaj na pierwszej stronie i testy owu (pełen pakiet na nowy cykl) łącznie z czymś dla Małża. stwierdziłam, że jak zobaczę pierwsze USG to wystawię je na OLX (bo jednak zapłaciłam 250 zł i szkoda w szafce trzymać żeby termin minął). Zamawiałam wszystko z apteki Gemini żadnej drogerii.
Jakby któraś z was planowała zaopatrzyć sobie skrzyneczkę na nowy cykl to mogę wystawić przez olx i puścić całość stówke taniej, albo pojedyncze jakby wam czegoś brakowało.Manka27, Eniana lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Ok, teraz wszystko jasne. 😀 Widzisz tak sobie wbiłam do was, a o przeczytaniu pierwszego posta nie pomyślałam.
Dziewczyny, chcę zbadać praktycznie wszystkie hormony płciowe (no oprócz progesteronu). Zapisałam się na badania w 4 dniu cyklu, ale później gdzieś przeczytałam, że np. estradiol powinien być w 3 dc. I już sama nie wiem, powinnam przełożyć? Czy ten 4 dc będzie ok?
@KarolinaJ0702 miałam takie samo wyobrażenie, a okazuje się że po pierwsze nie jest tak łatwo zajść w ciążę a potem jeszcze ją utrzymać 🙏
@Madzialsm strasznie mi przykro i cały czas jestem z Tobą myślałami, cały czas mam nadzieję że kropek dzielnie walczy 🙏
@Manka27 cudownie 💕potrzebne są Nam tutaj takie wiadomości ❤️
Ja wczoraj zaopatrzyłam się w owulaki Facelle i dzisiaj lub jutro zaczynam testować 💪 proszę o kciuki żeby udało się wyłapać PIK, bo niestety mogę testować dopiero popołudniu/i wieczorem bo w pracy może być ciężko 🤔KarolinaJ0702, Jagodecka lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Jestem zwarta i spakowana na jutro do szpitala, teraz tylko uspokoić nerwy. Chociaż z tym u mnie ciężko. Dzisiaj rano obudziłam się taka znerwicowana że to już jutro że pul miałam ponad 100, czułam jakby mi serce miało wyskoczyć. Co ma być to będzie. Jedno jest pewne, będę się denerwować i płakać. Trzymajcie kciuki.
Powodzenia dzisiaj 🙂🍀
MUSZka wrote:Cześć, melduję @
Tulę 🫂
Małgosiagosia wrote:Hej. Napisałam już na innym wątku, ale widzę, że tu są dziewczyny starające się obecnie. Chętnie się przyłączę. Starania od około roku. Choruję na pcos. W tym cyklu czekają mnie badania hormonów oraz monitoring owulacji. Biorę metforminę, suplementuję d3, omega, cynk, od czasu do czasu piję fertistim. I nic. 😔
Witaj 🤗 rozgość się 🍀
MadziaIsm wrote:Znów zaczęłam plamić, pojawiają się małe skrzepy, ale bez żadnego bólu brzucha czy krzyża ( znalazłam takie objawy poronienia w internecie). Chyba wezmę cyclonaminę, i jeśli nic nowego się nie wydarzy, to zrobię ta betę jutro, chyba już tylko po to, żeby się przekonać, że nie rośnie jak powinna i muszę się pogodzic z realiami. To chyba koniec mojego szczęścia
Spotkamy się zapewne w listopadzie
Eh, aż nie wiem co napisać. Bardzo mi przykro Madzia 🥺
-
Hej Dziewczyny 🌼
Madzia, tak mi przykro... Trudno cokolwiek napisać, jestem z Tobą myślami 🩷🩷🩷MadziaIsm lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Znów nadrobiłam wczorajsze posty.
Nazbierało się.
@Alysa trzymam kciuki, nie taki diable straszny jak go malują
@madzialsm przykro mi, ale mi ginekolog kiedyś powiedział że plamienie na początku ciąży nie zawsze jest złym objawem.
Dziewczyny my to musimy być mega silne, nie jedna z Nas ma takie przeżycia że jest to aż nie wiarygodne ile musimy znieść. Jak to mówią wstać , poprawić koronę i iść dalej.
A ja mam taką depresję w tym miesiącu, że chyba sama sobie będę winna jak w listopadzie nie wyjdzie, bo sama się dołuje a wiem, że jajeczku to nie pomaga, prolaktyna pewnie znów przez stres poszybowała w górę i będzie dupa, błędne koło...
Dajcie znać czy można pić zakwas jak nie zna się poziomu ferrytyny, czy może to zaszkodzić ? A po za tym jak go pijecie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 07:55
MadziaIsm lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔