X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Hej. Napisałam już na innym wątku, ale widzę, że tu są dziewczyny starające się obecnie. Chętnie się przyłączę. Starania od około roku. Choruję na pcos. W tym cyklu czekają mnie badania hormonów oraz monitoring owulacji. Biorę metforminę, suplementuję d3, omega, cynk, od czasu do czasu piję fertistim. I nic. 😔

Witaj 💛 Widzialam ze pisalas ze w tym miesiacu juz nie bedziesz testowac, wiec trzymam kciuki za listopad 😉

MUSZka wrote:
    Cześć, melduję @ :(

😢🫂

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MUSZka, tulę

@Małgosiagosia, cześć :) Ze swojej strony podpowiem, że Fertistim warto byłoby pić codziennie x2 a nie od czasu do czasu. Od kiedy się suplementujesz? PCOS u Ciebie stwierdzone na podstawie usg, tak? Masz swoje owulacje? :)
    Wydaje mi się, że gdzieś już tu na forum pojawił się temat, że jeden dzień w badaniach to ok 🤔 Ale ja bym chyba przesunęła na 3 dc tak dla porządku

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Manka27 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Gratulacje dziewczyny :)

Mi przeszło plamienie, więc zrobiłam teścik, ale wynik nie zaskoczył - biało 😥 eh, 11 cykl here we go..
    Tule mocno 🫂

Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
    Kwiecień 2016 - strata 5 tydzień 👼
    Maj 2016 - test pozytywny 💕
    13.02.2017 - urodził się nasz synek 🥰
    Sierpień 2018 - rozpoczęcie starań o drugi nasz cud 💓
    Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
    16.10.2023 - pozytywny test... czekamy co dalej, pełni nadziei 🤞😶‍🌫️
  • Manka27 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Dzwoniłam do mojej lekarki po tej wczorajszej becie. Powiedziała, że wobec tego " kończymy to, proszę odstawić leki i czekać na krwawienie"
    Ja zapytałam co z USG za tydzień, że przecież taki był plan. Powiedziała, że jak bardzo chcę, to proszę bardzo mogę zrobić ale żebym już nie leżała, bo jak płodu nie ma to się od leżenia magicznie nie pojawi.
    Zabiła moją nadzieję
    Nie poważna. Bez USG taki osąd. Może idź jeszcze do innego lekarza ?
    Bierz dalej leki (ja bym brala) I poszłabym do innego specjalisty na konsultacje i badanie

Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Zarówno ja jak i większość dziewczyn z tego co pamiętam robiły hormony w 3dc ( prolaktyna, LH, FSH, estradiol, coś jeszcze? ) więc nie wypowiem się czy 4dc będzie ok. Jest tutaj dużo mądrych głów więc z pewnością otrzymasz od kogoś odpowiedź na swoje pytanie :)
    Już doczytałam, że między 3 a 5 dniem będzie ok. 🙂 Nawet lekarka mi tak napisała na skierowaniu. 3 dc wypada mi jutro i spóźniłabym się do pracy. O wiele wygodniej będzie mi to załatwić w sobotę.

⏸️ 28.11.23
    Termin porodu: 07.08.24 ❤️

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 26 października 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    😢🫂
    Bardzo dziękuję i też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny tutaj.

goska000 lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 26 października 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @MUSZka, tulę

@Małgosiagosia, cześć :) Ze swojej strony podpowiem, że Fertistim warto byłoby pić codziennie x2 a nie od czasu do czasu. Od kiedy się suplementujesz? PCOS u Ciebie stwierdzone na podstawie usg, tak? Masz swoje owulacje? :)
    Wydaje mi się, że gdzieś już tu na forum pojawił się temat, że jeden dzień w badaniach to ok 🤔 Ale ja bym chyba przesunęła na 3 dc tak dla porządku
    Cześć ☺️ Jeśli chodzi o fertistim to piłam go codziennie dość długo (wypiłam kilka opakowań to na pewno). Ale złapało mnie już obrzydzenie na niego i około 2 miesiące temu przestałam pić. Jednak wracam powoli do niego. Suplementuję się już dość długo, myślę że około 1,5 roku. Długo stosowałam Thyroset i chyba do niego wrócę. Ma fajnie podobierane witaminy. Pcos stwierdzone na podstawie usg (głównie lewy jajnik) jak i amh (wynosi około 7). Owulacje mam, bo nieraz ginekolog mi mówił, ale nie zawsze. Często jestem pewna, że miałam, a usg jednak pokazuje co innego, więc zaczynam to monitorować. Pora podejść do problemu na poważnie.

Będę badać też glukozę i insulinę. Wiecie może czy powinnam odstawić metforminę? Zapomniałam zapytać lekarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 23:25

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png

Wysłany: 26 października 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam opiszę jedną sytuację. Może któraś z was miała podobnie? Nie biorę ani nigdy nie brałam środków antykoncepcyjnych. Jakiś czas temu miałam polip. Pobrano fragmenty endometrium do badania i w wyniku wyszło, że mam cechy terapii progesteronem. Lekarz nie mógł uwierzyć, że nie biorę antykoncepcji. Miała któraś z was taką sytuację? Zastanawiam się skąd ten podniesiony progesteron u mnie.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień, co za historie... Dziewczyny przytulam Was wszystkie bez wyjątku ❤️

Eniana lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów zaczęłam plamić, pojawiają się małe skrzepy, ale bez żadnego bólu brzucha czy krzyża ( znalazłam takie objawy poronienia w internecie). Chyba wezmę cyclonaminę, i jeśli nic nowego się nie wydarzy, to zrobię ta betę jutro, chyba już tylko po to, żeby się przekonać, że nie rośnie jak powinna i muszę się pogodzic z realiami. To chyba koniec mojego szczęścia

Spotkamy się zapewne w listopadzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 03:08

czaranna lubi tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2023, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Znów zaczęłam plamić, pojawiają się małe skrzepy, ale bez żadnego bólu brzucha czy krzyża ( znalazłam takie objawy poronienia w internecie). Chyba wezmę cyclonaminę, i jeśli nic nowego się nie wydarzy, to zrobię ta betę jutro, chyba już tylko po to, żeby się przekonać, że nie rośnie jak powinna i muszę się pogodzic z realiami. To chyba koniec mojego szczęścia

Kochana, mi jest tak przykro, to jest straszne że kobieta musi tyle przejść 😔 tyle myśli, złych sytuacji to strasznie wpływa na psychikę😔 niewiem może lepiej jechać do szpitala?

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2023, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem w szoku jak czasem czytam wasze historie, kiedyś całkiem inaczej to sobie wyobrażałam, że zobacze 2 kreski na teście i będę płakać z radości a rzeczywistość jest jednak inna, niczego nie można być pewnym 😔

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Manka27 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2023, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,

Tak jak pisałyście wcześniej, nadrobić cały dzień nie jest łatwo. Też już nie odpisuje na każdy wpis osobno bo później nie mogę się odnaleźć 🤐🫣 a z każdą z was jestem myślami 💓

@karola_b - Tule mocno 🫂jestem z tobą , badz dobrej myśli 💋💞💕💕

@Nomeolvides - daj sobie chwilę na płacz, później głowa do góry i do przodu dziewczyno ‼️Tule mocno i wierzę, że szybko zobaczysz upragnione dwie kreski 💓

@Chmurka21 - na mnie osobiście ie zadziałały zioła :( od sierpnia zaczęłam razem z mężem co wieczór brać myo-inozytol w proszku i po miesiącu @ przyszla regularnie (książkowo) a w październiku test pozytywny. Więc osobiście polecam 🥰

@czarna - piękny wpis 💕 daje wiele nadziei i pokazuje jaka jesteś silna i wspaniała. Przeżyłaś horror‼️ i zgadzam się z Tobą w 100% - walczyć do końca i szukać opinii u kilku specjalistów

@Alysa - trzymam kciuki mocno 🤞po zabiegu napisz co u Ciebie

@Madzialsm - Tule mocno, strasznie to nie sprawidliwe, że tyle trzeba przejść żeby mieć wymarzone maleństwo w ramionach🫂 jestem z Tobą myślami 💕

@koktajlowa - niech ta małpa przyjdzie jak najszybciej

@MUSZka - przesyłam tulaczki 🫂

A u mnie, wczoraj byłam na wizycie i usg. Jest zarodek cale 2 mm💕i widoczne echo . Wedlug badania 5t i 3 dni . Jestem trochę spokojniejsza ale wiem, że do pierwszego prenatalnego będę się martwić i stresować z tyłu głowy 🤐 Jednak staram się myśleć pozytywnie i cieszyć się wiadomościami 💕
    Lekarz wprowadził dodatkowo heparyne i progesteron 2xdziennie oraz dalej zazywac polocard i encorton.

Myszkaaa20, Megi_92, Chmurka21, Mysza_Polna, karola_b, Bulbasek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, a jak tak podpytam z innej strony. Tuż przed testowaniem zakupiłam możliwie wszystkie suplementy, które mamy wypisane tutaj na pierwszej stronie i testy owu (pełen pakiet na nowy cykl) łącznie z czymś dla Małża. stwierdziłam, że jak zobaczę pierwsze USG to wystawię je na OLX (bo jednak zapłaciłam 250 zł i szkoda w szafce trzymać żeby termin minął). Zamawiałam wszystko z apteki Gemini żadnej drogerii.

Jakby któraś z was planowała zaopatrzyć sobie skrzyneczkę na nowy cykl to mogę wystawić przez olx i puścić całość stówke taniej, albo pojedyncze jakby wam czegoś brakowało.

Manka27, Eniana lubią tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malgosiagosia witaj u nas 💗

@Madzialsm jestem z Tobą, trzymaj się ❤️ jakbyś czegoś potrzebowała, pamiętaj że jesteśmy 🫂

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ok, teraz wszystko jasne. 😀 Widzisz tak sobie wbiłam do was, a o przeczytaniu pierwszego posta nie pomyślałam.
    Dziewczyny, chcę zbadać praktycznie wszystkie hormony płciowe (no oprócz progesteronu). Zapisałam się na badania w 4 dniu cyklu, ale później gdzieś przeczytałam, że np. estradiol powinien być w 3 dc. I już sama nie wiem, powinnam przełożyć? Czy ten 4 dc będzie ok?
    Witaj 💐

@KarolinaJ0702 miałam takie samo wyobrażenie, a okazuje się że po pierwsze nie jest tak łatwo zajść w ciążę a potem jeszcze ją utrzymać 🙏

@Madzialsm strasznie mi przykro i cały czas jestem z Tobą myślałami, cały czas mam nadzieję że kropek dzielnie walczy 🙏

@Manka27 cudownie 💕potrzebne są Nam tutaj takie wiadomości ❤️

Ja wczoraj zaopatrzyłam się w owulaki Facelle i dzisiaj lub jutro zaczynam testować 💪 proszę o kciuki żeby udało się wyłapać PIK, bo niestety mogę testować dopiero popołudniu/i wieczorem bo w pracy może być ciężko 🤔

KarolinaJ0702, Jagodecka lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2023, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Jestem zwarta i spakowana na jutro do szpitala, teraz tylko uspokoić nerwy. Chociaż z tym u mnie ciężko. Dzisiaj rano obudziłam się taka znerwicowana że to już jutro że pul miałam ponad 100, czułam jakby mi serce miało wyskoczyć. Co ma być to będzie. Jedno jest pewne, będę się denerwować i płakać. Trzymajcie kciuki.

Powodzenia dzisiaj 🙂🍀
    MUSZka wrote:
    Cześć, melduję @ :(

Tulę 🫂

Małgosiagosia wrote:
    Hej. Napisałam już na innym wątku, ale widzę, że tu są dziewczyny starające się obecnie. Chętnie się przyłączę. Starania od około roku. Choruję na pcos. W tym cyklu czekają mnie badania hormonów oraz monitoring owulacji. Biorę metforminę, suplementuję d3, omega, cynk, od czasu do czasu piję fertistim. I nic. 😔

Witaj 🤗 rozgość się 🍀

MadziaIsm wrote:

Eh, aż nie wiem co napisać. Bardzo mi przykro Madzia 🥺

• Anulek84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jagodecka wpisz mi 🐵 zaczaiła się w nocy nawet nie testowalam, nie ma po co🙈
    Listopad jest nasz🔥❤️

• goska000 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🌼

Madzia, tak mi przykro... Trudno cokolwiek napisać, jestem z Tobą myślami 🩷🩷🩷

MadziaIsm lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów nadrobiłam wczorajsze posty.
    Nazbierało się.
    @Alysa trzymam kciuki, nie taki diable straszny jak go malują
    @madzialsm przykro mi, ale mi ginekolog kiedyś powiedział że plamienie na początku ciąży nie zawsze jest złym objawem.

Dziewczyny my to musimy być mega silne, nie jedna z Nas ma takie przeżycia że jest to aż nie wiarygodne ile musimy znieść. Jak to mówią wstać , poprawić koronę i iść dalej.
    A ja mam taką depresję w tym miesiącu, że chyba sama sobie będę winna jak w listopadzie nie wyjdzie, bo sama się dołuje a wiem, że jajeczku to nie pomaga, prolaktyna pewnie znów przez stres poszybowała w górę i będzie dupa, błędne koło...

Dajcie znać czy można pić zakwas jak nie zna się poziomu ferrytyny, czy może to zaszkodzić ? A po za tym jak go pijecie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 07:55

MadziaIsm lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ