W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Nomeolvides wrote:@alysa No to masz przymusowy pobyt w średnio luksusowym przybytku. obyś szybko mogła wyjść i nic się tam więcej złego nie działo.
Ja po wizycie u pani doktor - trochę z przypadku ale z super opiniami. Wypytała o badania, historie itp, pytała gdzie się leczę i z tej mojej dwójki powiedziała, że lepsza jest moja poprzednia lekarka, nie ten doktor z Gdyni. Co ciekawe od wszystkich lekarzy (czy to gin w luxmedzie, czy endo słyszę, że to dobra lekarka). Moja torbiel według dzisiejszej pani doktor nie jest torbielą tylko mam luf (przerośnięty pęcherzyk), który może być skutkiem zbyt szybkiego przyjęcia progesteronu (ten nieszczęsny duphaston od 16 dc chyba). U niej na usg jest mniejsza o ponad 1cm niż wczoraj (sprawdzane pod różnymi kątami, rożny nacisk itp). Śluz płodny widoczny, ale mówi, że na lewym jajniku nie widzi dominującego pęcherzyka, a na prawym coś by chciało, ale ten przerośnięty nie pozwala.
Wczoraj dostałam zalecenie by brać przez 15 dni 2x1 tabletki primolut
Dzisiaj wytyczne by zasuszyć to co mi tam urosło i przez 28 dni brać endovelle.
Mówiła tez, że moje wyniki cukrów na czczo są bardzo dobre i że nie powinno robić się krzywej biorąc glucophage bo to zaburza totalnie wyniki i przy tych wynikach które miałam na czczo ona by sugerowała zmniejszyć dawkę metforminy (doktor z Gdyni kazał zwiększyć z 1500 do 2000 na podstawie wyników insuliny po 1h).
Powiem wam, że nie mam pojęcia co robić. Czy któraś z Was brała któreś z tych leków? Macie może jakieś rady? Jestem coraz bliżej umówienia się do kliniki niepłodności, może tam moja głowa w końcu poczuje się „bezpiecznie” i zaopiekowana pod każdym katem.💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Nomeolvides wrote:@alysa No to masz przymusowy pobyt w średnio luksusowym przybytku. obyś szybko mogła wyjść i nic się tam więcej złego nie działo.
Ja po wizycie u pani doktor - trochę z przypadku ale z super opiniami. Wypytała o badania, historie itp, pytała gdzie się leczę i z tej mojej dwójki powiedziała, że lepsza jest moja poprzednia lekarka, nie ten doktor z Gdyni. Co ciekawe od wszystkich lekarzy (czy to gin w luxmedzie, czy endo słyszę, że to dobra lekarka). Moja torbiel według dzisiejszej pani doktor nie jest torbielą tylko mam luf (przerośnięty pęcherzyk), który może być skutkiem zbyt szybkiego przyjęcia progesteronu (ten nieszczęsny duphaston od 16 dc chyba). U niej na usg jest mniejsza o ponad 1cm niż wczoraj (sprawdzane pod różnymi kątami, rożny nacisk itp). Śluz płodny widoczny, ale mówi, że na lewym jajniku nie widzi dominującego pęcherzyka, a na prawym coś by chciało, ale ten przerośnięty nie pozwala.
Wczoraj dostałam zalecenie by brać przez 15 dni 2x1 tabletki primolut
Dzisiaj wytyczne by zasuszyć to co mi tam urosło i przez 28 dni brać endovelle.
Mówiła tez, że moje wyniki cukrów na czczo są bardzo dobre i że nie powinno robić się krzywej biorąc glucophage bo to zaburza totalnie wyniki i przy tych wynikach które miałam na czczo ona by sugerowała zmniejszyć dawkę metforminy (doktor z Gdyni kazał zwiększyć z 1500 do 2000 na podstawie wyników insuliny po 1h).
Powiem wam, że nie mam pojęcia co robić. Czy któraś z Was brała któreś z tych leków? Macie może jakieś rady? Jestem coraz bliżej umówienia się do kliniki niepłodności, może tam moja głowa w końcu poczuje się „bezpiecznie” i zaopiekowana pod każdym katem.
Cześć, ja tych leków nie brałam, ale zaintrygowało mnie co to za lekarka? Podzielisz się może? I ten poprzedni lekarz z Gdyni? Umówiłam się na wizytę do Gdyni do nowego lekarza a nie chciałabym z deszczu pod rynnę trafić 😁Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Dziewczyny chyba nie nadrobię wszystkich wiadomości 🥺 Macie tempo jak szalone 😍 Cieszę się z przyrostów bety i trzymam dalej mocno kciuki 😘 A tak z innej beczki, do dziewczyn które mają stwierdzone PCOS i IO, jakie objawy i jakie badania robiliście aby potwierdzić diagnozy?🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -
nick nieaktualny
-
Mysza_Polna wrote:Dziewczyny chyba nie nadrobię wszystkich wiadomości 🥺 Macie tempo jak szalone 😍 Cieszę się z przyrostów bety i trzymam dalej mocno kciuki 😘 A tak z innej beczki, do dziewczyn które mają stwierdzone PCOS i IO, jakie objawy i jakie badania robiliście aby potwierdzić diagnozy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 21:43
-
Sarka94 wrote:Cześć, ja tych leków nie brałam, ale zaintrygowało mnie co to za lekarka? Podzielisz się może? I ten poprzedni lekarz z Gdyni? Umówiłam się na wizytę do Gdyni do nowego lekarza a nie chciałabym z deszczu pod rynnę trafić 😁
Od lat chodziłam do doktor Hanny Olszewskiej w Gdańsku i nigdy nie mogłam na nią narzekać. Potem w luxmedzie trafiłam do dr Mariusza Piątkowskiego i przeszłam do niego bo on ma udokumentowane doświadczenie w leczeniu niepłodności, pracował w klinice itp. Ale nie wiem czy nie wrócić do Hanki. Już sama nie wiem nic. -
Nomeolvides wrote:Od lat chodziłam do doktor Hanny Olszewskiej w Gdańsku i nigdy nie mogłam na nią narzekać. Potem w luxmedzie trafiłam do dr Mariusza Piątkowskiego i przeszłam do niego bo on ma udokumentowane doświadczenie w leczeniu niepłodności, pracował w klinice itp. Ale nie wiem czy nie wrócić do Hanki. Już sama nie wiem nic.
Dziękuję, nad dr Piatkowskim się też zastanawiałam, ostatecznie umówiłam się jeszcze do innego..
A ta dr z przypadku u której teraz byłaś?Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Nomeolvides wrote:Od lat chodziłam do doktor Hanny Olszewskiej w Gdańsku i nigdy nie mogłam na nią narzekać. Potem w luxmedzie trafiłam do dr Mariusza Piątkowskiego i przeszłam do niego bo on ma udokumentowane doświadczenie w leczeniu niepłodności, pracował w klinice itp. Ale nie wiem czy nie wrócić do Hanki. Już sama nie wiem nic.
Też do niej chodziłam i byłam zadowolona, po przeprowadzce do Wawy nie mogę sobie znaleźć stałego ginekologa 😞
U mnie @, lubi ostatnio przyjść w piątek, żeby 3dc wypadał w niedzielę 😒 a muszę zrobić badania grr -
@Nomeolvides, ojej to faktycznie chyba dobrym pomysłem będzie dać sobie w weekend czas na przemyślenia i ułożenia w głowie wszystkiego
@Kasia111, badania w 4dc w poniedziałek też powinny być ok
@Mysza_Polna, ja nie mam IO, tylko samo PCOS - u mnie objawy to policystyczny obraz jajników na usg, brak owulacji, trądzik, łojotok, nadmiar sebum.
@Alysa, trzymaj się! Może to dobrze, bo będziesz pod opiekąStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Ależ mnie mój mąż wkurzył. Zrobił mi awanturę, że nie wyszłam z psem od razu jak poprosił (robiłam paznokcie i jak skończyłam to o 15 wyszłam, pies zazwyczaj wychodzi ok. 14). Teraz zmienił narrację, że jednak jest zły, bo „nie szanuję tego, że on pracuje zdalnie”, ponieważ uwaga - nie posprzątałam kuchni jako pierwszą rzecz z rana (naczynia z poprzedniego dnia - też mógł posprzątać wcześniej), a go takie rzeczy drażnią i rozpraszają 🤯 I jest o to obrażony i nie odzywa się do mnie od wczoraj… 🥸
Dostałam okres, jest mi przykro, a ten tu takie jazdy odwala jakby on miał okres 😩 faceci…
Pusshka, w poniedziałek nie mogę niestety, umówiłam na wtorek, trudno, musi być 5dc 🤷🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 22:23
-
Kasia111 wrote:Ależ mnie mój mąż wkurzył. Zrobił mi awanturę, że nie wyszłam z psem od razu jak poprosił (robiłam paznokcie i jak skończyłam to o 15 wyszłam, pies zazwyczaj wychodzi ok. 14). Teraz zmienił narrację, że jednak jest zły, bo „nie szanuję tego, że on pracuje zdalnie”, ponieważ uwaga - nie posprzątałam kuchni jako pierwszą rzecz z rana (naczynia z poprzedniego dnia - też mógł posprzątać wcześniej), a go takie rzeczy drażnią i rozpraszają 🤯 I jest o to obrażony i nie odzywa się do mnie od wczoraj… 🥸
Dostałam okres, jest mi przykro, a ten tu takie jazdy odwala jakby on miał okres 😩 faceci…
Pusshka, w poniedziałek nie mogę niestety, umówiłam na wtorek, trudno, musi być 5dc 🤷🏻♀️👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Dziewczyny, wszystko przeczytałam, ale jestem tak zmęczona tym dniem, że nie mam siły odpisywać. Za duża kumulacja ostatnio. Lecę spać bo ledwo widzę. Dobrej nocy i do jutra :* Ciekawe ile zobaczę pozytywnych testów po przebudzeniu 💕 Trzymam kciuki za Was 🌼
Chmurka21 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
MadziaIsm wrote:Bardzo Ci dziękuję, ja za Ciebie też trzymam kciuki!
Tak, USG i wizyta w piątek, więc cały tydzień niepewności jeszcze.
U nas też będzie film, herbatka i gotowana ciecierzycą ( dla męża, to przysmak z jego ojczyzny) a dla mnie mieszanka studencka 😁
Bedziesz robic jeszcze bete? Beta rośnie wiec jest dobrze.
A cieciorka z jakimi przyprawami? -
Dobry wieczór Dziewczyny Ja jestem dopiero od 2h po pracy, więc nadrobiłam sobie na spokojnie.
Bee90 wrote:
U mnie dziś w pracy koleżanka poszła na l4 ciążowe. Ma 44 lata, nie mierzyła bety ani nic. Zapytalam jej który to tydzień a ona że 6 wychillowana udalo jej sie za 1 razem.
Ale widocznie wszystko tam u góry zapisane jest.
Myślę, że pomijając problemy zdrowotne, takie podejście sprzyja zapłodnieniu xd ale z drugiej strony, wydaje mi się, że jak się udaje za 1 razem to można czuć luz. Ja zupełnie inaczej myślałam o zachodzeniu w ciążę, zanim zaczęłam próbować. Kiedyś to brałam AH i jeszcze używalismy prezerwatyw, a i tak miałam schizę, że jestem w ciąży 🤯 Potem słyszałam od koleżanek, że odstawiły pigułki i nie dostały okresu tylko od razu ciąża, więc byłam pewna, że i u mnie będzie tak samo xd
MadziaIsm wrote:Kochane dziękuję za wszystkie kciuki 😊 Jest wzrost chociaż niezbyt duży, ale wg kalkulatora nadal w normie z 9611 na 11604
https://ibb.co/DtxCvnx
Super!!! Mega wiadomość! Dobrze, że nie posłuchałaś tamtej lekarki.
goska000 wrote:Ja z kolei mam kiepskie popołudnie/wieczór. Czuję w kościach, że się nie udało. Niby wiedziałam, że szanse marne i starałam się nie nastawiać no ale... Do okresu 5-7 dni, dopóki się nie skończy to będzie kiepski czas, a później druga inseminacja jeśli z prawej strony będzie dominujący pęcherzyk. Ech. Do dupy z tym wszystkim. Czas na wieczór filmowy we trójkę 🥰🎥 Chyba tylko dzięki tym moim Chłopakom jeszcze jakoś daję radę...
Kurcze, nie myśl tak! Przecież wszystkie widziałyśmy Twoją kreskę. Dobrze, że masz swoich chłopaków :*
@Nomeolvides
Ja mam podobnie z lekarzami, w pewnym momencie konsultowałam się u trzech. Teraz w ogóle przestałam chodzić i nie wiem czy dobrze robię... Widzę, że Ty ładnie działasz z diagnostyka Ja byłam u dwóch lekarzy od niepłodności, dosyć znanych w Wawie, powiedzieli mi, że jakieś takie mocniejsze badania mam robić po roku. Też bym chciała szybciej, ale nie chcę wymuszać xd Jeden z nich to mi powiedział, żeby z tym nasieniem też poczekać, żeby sobie takiej az presji nie narzucać. Nie wiem czy to dobre podejście czy wręcz przeciwnie.
Dobrej nocy wirtualne Koleżanki. Ja niestety jutro cały dzień w pracygoska000 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
@Bee ugotowana do miękkości, odcedzona i bardzo dużo soli, i w Azerbejdżanie jedzą to jak u nas ja wiem? Orzeszki, chipsy, taka przegryzka. Ja generalnie lubię tą kuchnię i gotuje tak w domu, ale ta ciecierzyca mi nie podeszła 😉
Tak, beta będzie jeszcze dwa razy w przyszłym tygodniu, i w piątek wizyta. Moja teściowa zaangażowała całą dalszą i bliższą rodzinę do modlenia się za nas, więc musi być dobrze!
@Chmurka21 tak, po prostu posłuchałam swojej intuicji. Teraz widzę, że trochę plamię, ale biorę ten duphaston i staram się wierzyć, że wszystko będzie ok
Jakaś spokojniejsza jestem po tej dzisiejszej becie. Szału nie ma, ale rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 00:22
Chmurka21 lubi tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
JaMiNi wrote:Widzę ze masz wysoka bete, czy lekarka znalazła pęcherzyk ciążowy w macicy? Jeśli nie to lec gdzie indziej, nawet na izbę żeby wykluczyć ciąże pozamaciczna, pęcherzyk powinno być widać w macicy przy becie powyżej 1000, albo poszukaj gina z super sprzętem.
Bo same plamienia mogą nic nie znaczyć, ja plamilam przed zrobieniem testu do 8tc dzien w dzien mimo duphaston, luteiny podjezykowej i dopochwowego progesteronu.
Nie jestem w stanie odszukać tych informacji ale jesli masz taka wysoka bete a brak pęcherzyka w macicy to trzeba szybko działać, jesli pęcherzyk jest w macicy i obraz wyglada dobrze to nie znaczy ze ciąża się nie utrzyma. Trzymam kciuki 🤞
Pęcherzyk w macicy, trochę się schował w rogu, ale jestMyszkaaa20 lubi tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
@Madzialsm cudownie ❤️ to wspaniała wiadomosc, cały czas o Tobie myślę, i tak bardzo bym chciała żeby było wszystko w porzadku💗 i bardzo wierzę w to że tak właśnie będzie 🥰
MadziaIsm lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Ja biorę metforminę w dawce 1850 mg. Samą insulinę i glukozę mam w normach, ale już na krzywych coś jest nie tak, ale się na tym nie znam. Sama nie mam przekonania czy powinnam to brać, bo nic się nie zmieniło odkąd biorę. Moja lekarka powiedziała, że to też na pcos. A poniżej moje wyniki krzywej:
Glukoza
Na czczo: 81,7 mg/dl
Po godzinie: 77,8 mg/dl
Po dwóch: 70,2 mg/dl
Insulina
Na czczo: 8 uIU/ml
Po godzinie: 44,6 uIU/ml
Po dwóch: 31,8 uIU/ml
Jakie Ty masz wyniki? Mi endo zalecała 2000, ale sama sobie trochę „ujęłam”.start: 06.2021
05.2024 💔 cb
Niedrożny lewy jajowód
❌❌❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
17.10 ⏸️
19.10 8dpt: 93,9
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
28.10 GS 6mm
31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm -
Roszponka wrote:Przepraszam że wtrace, ale 2000 przy takich wynikach??? 🤯🤯🤯 krzywe minimalnie zaburzone, to ja dostaję 1500 przy insulinie w 1h prawie 200 i w 2h 140 a cukrach podobnych jak u Ciebie... Szok, czasem myślę że lekarze rozdają te leki jak cukierki. Jeśli nic się nie zmieniło, to tym bardziej bym tego nie brała. Po co niszczyć wątrobę. Ale to moje zdanie, lekarzem nie jestem🫣
Roszponka lubi tę wiadomość