X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • Minia95 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie ciśnienie w ciąży? Ja ostatnio 132/76 i zastanawiam się czy nie za wysokie choć lekarz nic nie mówił...

Synuś - 1.07.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia95 wrote:
    Dziewczyny jakie macie ciśnienie w ciąży? Ja ostatnio 132/76 i zastanawiam się czy nie za wysokie choć lekarz nic nie mówił...

Ja mam skoki 150/90 -100/50(to moje normalne) kazał tylko obserwować przy skokach i na razie nic nie wdrożył. Na kolejnej na pewno będę z nim mówić o ciśnieniu to podpytam o normy i procedury i dam znać 😃

Minia95 lubi tę wiadomość

• Minia95 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Ja mam skoki 150/90 -100/50(to moje normalne) kazał tylko obserwować przy skokach i na razie nic nie wdrożył. Na kolejnej na pewno będę z nim mówić o ciśnieniu to podpytam o normy i procedury i dam znać 😃
    Super dobrze byłoby coś wiedzieć!
    Słuchajcie byłam pewna że można robić inhalacje ziołowe w ciąży i robiłam trzy razy z szałwii i rumianku a teraz doczytałam że szałwia przeciwwskazana w ciąży ;_; co prawda nie pilam tylko robiłam tzw parówki ale nozawsze ja pitole... :( teraz schizuje.

Synuś - 1.07.2024 ❤️
  • Minia95 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już cokolwiek nie włożę do ust będę sprawdzać sto razy czy można :< nawet o inhalacji się okazuję powinnam bardziej doczytać:((

Synuś - 1.07.2024 ❤️
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Wszystkie o Tobie pamiętamy i się martwimy. Czy masz wsparcie w bliskich? Czy mąż jest na miejscu?
    Czy ktokolwiek powiedział ci cokolwiek dlaczego tak się stało? Mam nadzieję, że wzięłaś dłuższe zwolnienie w pracy żeby dać sobie czas. Chyba że należysz do osób, które w ramach zapomnienia rzucają się w wir.
    Próbuj sobie z tym poradzić jak tylko potrafisz i patrz tylko na siebie.
    Wiem, że to denne, ale czas jest kluczowy.
    Zawsze w takich chwilach powtarzam, że będzie cholernie ciężko i będziesz o tym myśleć każdego dnia, ale nagle przyjdzie taki dzień gdzie pod koniec, wieczorem, zorientujesz się, że dziś nie czułaś smutku i to nie będzie zle.
    Tulę mocno 🫂
    Niestety nie wiemy dlaczego tak się stało.. tętno było podwyższone i niski wynik pappa. 27 lutego mamy odebrać wyniki może coś wiecej się dowiemy. Lekarki (dziwne że były tam same kobiety) próbowały nas pocieszać że czasem donoszone dzieci bez powodu rodzą się martwe...ale to nie było pocieszenie ze jakaś kobieta traci zdrowe dziecko zaraz przed tym jak ma je poznać...
    Nie umiałabym wrocić teraz do pracy i każdemu tłumaczyć czemu nie ma już brzucha :( Pracuje w małej firmie a na zwolnieniu byłam prawie od początku wiec informacja szybko się rozniosła...
    Myślę tylko o kolejnym dziecku chociaż teraz miała to być ostatnia szansa... Nie wiem dlaczego mnie to spotyka po raz kolejny a teraz zaraz po przekroczeniu tej bezpiecznej granicy...

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Niestety nie wiemy dlaczego tak się stało.. tętno było podwyższone i niski wynik pappa. 27 lutego mamy odebrać wyniki może coś wiecej się dowiemy. Lekarki (dziwne że były tam same kobiety) próbowały nas pocieszać że czasem donoszone dzieci bez powodu rodzą się martwe...ale to nie było pocieszenie ze jakaś kobieta traci zdrowe dziecko zaraz przed tym jak ma je poznać...
    Nie umiałabym wrocić teraz do pracy i każdemu tłumaczyć czemu nie ma już brzucha :( Pracuje w małej firmie a na zwolnieniu byłam prawie od początku wiec informacja szybko się rozniosła...
    Myślę tylko o kolejnym dziecku chociaż teraz miała to być ostatnia szansa... Nie wiem dlaczego mnie to spotyka po raz kolejny a teraz zaraz po przekroczeniu tej bezpiecznej granicy...

Może wyniki z 27 lutego przyniosą jakieś kluczowe informacje, których poprzednie twoje straty nie ukazały. To nic złego, że myślisz co z kolejnym, ale nie traktuj tej sytuacji jako „ostatniej szansy”. Na chwilę obecną wiele wad, które prowadzą do strat lekarze są w stanie zlikwidować jeszcze na poziomie ciąży, ale niestety muszą wiedzieć z czym się zmagają. Czasami jest tak, że nie wiedząc czego trzeba szukać nie znajduje się tego. Myślę, że wyniki w lutym powiedzą coś więcej i lekarze będą wiedzieli jak to ugryźć przy kolejnej próbie.
    Jeśli chodzi o pracę to dobrze, że nie wróciłaś. Bardzo mi przykro, że po raz kolejny cię to spotyka. Jeśli to pomoże to chciałam Ci tylko powiedzieć, że moja przyjaciółka w pierwsza ciążę zaszła i donosiła bezproblemowo, a po roku gdy zaczęli się starać o drugie znalazła się w dokładnie takiej sytuacji jak dziś… i niestety dwie straty już były wysoko. U niej skończyło się na tym, że ma drugą córeczkę z różnica 6 lat.
    Życzę ci z całego serduszka, żebyś się nie poddawała. Miała okazję zrozumieć co się dzieje w Twoim organizmie i doczekała się swojego tęczowego skarbu.

Eniana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia95 wrote:
    Super dobrze byłoby coś wiedzieć!
    Słuchajcie byłam pewna że można robić inhalacje ziołowe w ciąży i robiłam trzy razy z szałwii i rumianku a teraz doczytałam że szałwia przeciwwskazana w ciąży ;_; co prawda nie pilam tylko robiłam tzw parówki ale nozawsze ja pitole... :( teraz schizuje.

Myślę, że mimo wszystko nie faszerowałaś się chemią tylko czymś „niewskazanym”. Wiele rzeczy w ciąży jest szkodliwych i wszystko zależy też od dawki. Jak się dziś czujesz?

• Beige Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:

Eniana tak mi przykro 🙁 pozwól sobie na smutek, dobrze że nie wróciłaś do pracy, może za jakiś czas będzie to lepsze rozwiązanie żeby zająć czymś głowę, ale teraz zwróć uwagę na siebie, a tak jak Wojka pisze może luty da jakąś odpowiedź i chociaż w minimalnym stopniu będzie łatwiej ♥️♥️

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Beige Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce wam donieść, że w pepco są cudne bodziaki z bawełny organicznej, fajnie zapinane za zakładkę 🙂

Bluesky, MamaGai lubią tę wiadomość

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu planuję wybrać się na zakupy, bo już w żadne spodnie się nie mieszczę, a leginsy, które mam do tej pory były traktowane jako "po domu", więc trzeba coś ogarnąć.
    Właśnie się obawiam, że zboczę też na dziecięce ciuszki, a z zakupami chciałabym poczekać do połówkowych jak płeć będzie bardziej pewna. Chyba, że jakieś neutralne kolory.. 🤭

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień po wizycie (19 tydzień) mam zamiar skoczyć na miasto z mężem coś już kupic z ciuszków.
    Mąż nie może się doczekać. Próbował mnie namówić na bodziaki w neutralnym kolorze, ale chce kupić z intencją dla dziecka jeśli wiecie o co chodzi. Mam nadzieję, że dowiemy się już jaka płeć…

Beige, Bluesky lubią tę wiadomość

• Minia95 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Myślę, że mimo wszystko nie faszerowałaś się chemią tylko czymś „niewskazanym”. Wiele rzeczy w ciąży jest szkodliwych i wszystko zależy też od dawki. Jak się dziś czujesz?
    Też tak myślę, no nic już nie popełnię tego błędu. Myślę że kiedyś kobiety nie miały dostępu do informacji i niejednokrotnie coś niewskazanego jadły czy się nawdychaly czegos. Tym się pocieszam. Inhalacje przynajmniej uchroniły mnie może przed koniecznością zastosowania czegoś mocniejszego od lekarza :') już mi lepiej, dziękuję:)

Wojka lubi tę wiadomość

Synuś - 1.07.2024 ❤️
  • Minia95 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że już jestem tak ciekawa kto zamieszkuje mój brzuch że szok :) już bym tak chciała wiedzieć!!!

Synuś - 1.07.2024 ❤️
  • Minia95 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was czuje już ruchy? Bo ja nic a nic póki co :(

Synuś - 1.07.2024 ❤️
  • MamaGai Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy od 15+0 już tak regularnie :)

Minia95 lubi tę wiadomość

26.06.24- Zoja na świecie! ❤️

15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
    19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
    04.12- 23mm dzidzia ❤️
    13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
    02.11- 20dpo
    📈 Beta- 1635 mIU/ml
    31.10- 18 dpo
    📈 Beta- 618.60 mIU/ml
    28.10.23r- 15 dpo ⏸️

👩 28 lat
    🧔 33 lata
    👧 3 lata
    👧

🎂moje- 18.12
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia95 wrote:
    Powiem wam że już jestem tak ciekawa kto zamieszkuje mój brzuch że szok :) już bym tak chciała wiedzieć!!!

A kiedy się dowiesz?
    Ja dziś leżałam z pieskiem i czułam łaskotanie. 2 razy sięgnęłam żeby się „odłaskotać” i przy 3 zorientowałam się że to łaskotanie jest od środka 🥹
    Te ruchy to lekkie smyrnięcia, które za każdym razem z niedowierzaniem zrzucam na jelita. Tylko co do niektórych nie mam wątpliwości że to to.

Minia95, Beige lubią tę wiadomość

• Minia95 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    A kiedy się dowiesz?
    Ja dziś leżałam z pieskiem i czułam łaskotanie. 2 razy sięgnęłam żeby się „odłaskotać” i przy 3 zorientowałam się że to łaskotanie jest od środka 🥹
    Te ruchy to lekkie smyrnięcia, które za każdym razem z niedowierzaniem zrzucam na jelita. Tylko co do niektórych nie mam wątpliwości że to to.
    29/01 idę teraz na wizytę. A Ty już wiesz?:)

Synuś - 1.07.2024 ❤️
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia95 wrote:
    Czy ktoras z was czuje już ruchy? Bo ja nic a nic póki co :(
    Ja 14 plus ileś regularnie oprócz jednej sceny 😂
    ale ogólnie do 20ktoregos zależnie gdzie się przeczyta można poczuć pierwszy raz także ogólnie masz czas jeszcze :) u mnie tak szybko, bo 5ta ciąża, mam słabe mięśnie brzucha i skórę cienką, bo z rozstępami. Czasami to też kwestia ułożenia łożyska .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 21:46

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia95 wrote:
    Powiem ci, że ja bym nie chciała nawet na tym etapie. W 15 plus coś tygodniu dowiedziałam się, że dziewczynka, a w 20tym urodziłam chłopca ;)
    Teraz wiem, że jest dziewczynka i czekam na koniec miesiąca, mam 29.01 wizytę to będzie ok. 20tego tygodnia i zależy mi się dowiedzieć czy nadal dziewczynka, ale słabo to widzę, bo muszę teraz zmienić lekarza i idę do poradni przyszpitalnej, a tam ponoć ma mnie przyjąć ordynator oddziału ginekologiczno położniczego o którym opinie są „kawał gnoja” także czekam na moją przygodę 🫣

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    preg.png
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziewczyny ostatnio detektor tętna.
    Myślałam nad tym dawno, ale tyle razy słyszałam, że mogą być z tego problemy typu, że się nie rozróżni swojego tętna od dziecka, albo się nie znajdzie i będzie panika. I dałam sobie wtedy spokój.
    Ale ostatnio jak czułam bardzo delikatnie coś w brzuchu, nie byłam pewna czy to ruchy i trwało to przez 4dni, a moje dziecio kopie na co dzień solidnie…
    No i w związku też z tym co przeszłam, czyli brakiem tętna w poprzedniej ciąży wtedy zdecydowałam się na zakup. Udało mi się złapać za 60zl używany. No i jestem spokojna. On nie zawsze zlicza mi dobrze tętno, ale ja słyszę i umiem odróżnić kiedy słychać szybsze bicie serca dziecka. Czasami też zlicza głośniejsze moje tętno ale ja słyszę w tym samym czasie częstsze od dziecka wtedy wiem, że gdzieś się tam chowa ;)
    Były dwa razy kiedy tak się ukryło, że nie znalazłam, ale obrałam strategię żeby nie robić paniki tylko próbuję wtedy później na wieczór- dziecio się odnajduje.

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    preg.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ