W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam dzisiaj mega zabiegany dzień jak na osobę bezrobotną 🤣
Zaraz Was nadrobię 😀
Dzisiaj się wzruszyłam 🥰
Jakiś czas temu wróciła moda na Pokemony. Mój mąż czasem w Smyku kupuje karty, niby dla naszego dziecka 🤣 Moja córka wie, że uwielbiam Jigglypuffa. Dzisiaj wybiega ze świetlicy i krzyczy "mamo, mam coś dla Ciebie!". Grzebie w plecaku i wyciąga kartę z Jigglypuffem. Mówi, że specjalnie dla mnie zdobyła od koleżanki 🥹😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 17:19
goska000, Maniaaa., Sarka94, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Mam dzisiaj mega zabiegany dzień jak na osobę bezrobotną 🤣
Zaraz Was nadrobię 😀
Dzisiaj się wzruszyłam 🥰
Jakiś czas temu wróciła moda na Pokemony. Mój mąż czasem w Smyku kupuje karty, niby dla naszego dziecka 🤣 Moja córka wie, że uwielbiam Jigglypuffa. Dzisiaj wybiega ze świetlicy i krzyczy "mamo, mam coś dla Ciebie!". Grzebie w plecaku i wyciąga kartę z Jigglypuffem. Mówi, że specjalnie dla mnie zdobyła od koleżanki 🥹😍
O tak, dzieci są cudowne 😍09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyMarikamb wrote:Dziewczyny wpadłam tylko przypomnieć, ze jest październik, czyli miesiąc badania naszych pięknych biustów 🥰
Ja idę jutro, akurat badam co pół roku, bo mam jednego guza w prawej piersi, nazwałam go Alfred 🙈
Dzięki za przypomnienie 🥰
Mam wizytę u gina pod koniec listopada to poproszę o skierowanie. Chociaż po cichu liczę, że na tą wizytę to już pójdę w ciąży 🤣
Myszkaaa20 wrote:Ja wstyd się przyznać ale w maju miałam swoje pierwsze USG piersi 🙊 jakoś zawsze się tego bałam, zupełnie nie wiem dlaczego 🤦🏼♀️ ale byłam wszystko ok, będę chodziła regularnie raz w roku 💪
Dzisiejsze badania okresowe poszły sprawnie i szybko więc za wszystkie kciuki dziękuję ❤️
Super, że poszło szybko 🥰
Beige wrote:Dziękuję 😊 Bardzo dobrze (odpukać), żadnych objawów w sumie nie wiem kiedy one się pojawiają, ale nie chce się przekonywać zwłaszcza do 🤢😅
Bardzo się przestraszyłam, jak zobaczyłam drugi wynik bo myślałam, że za mało 🫣 osiwieje do 20.10 - pierwsza wizyta 🙂
Pięknie rośnie beta 😍Beige lubi tę wiadomość
-
Beige wrote:Dziękuję 😊 Bardzo dobrze (odpukać), żadnych objawów w sumie nie wiem kiedy one się pojawiają, ale nie chce się przekonywać zwłaszcza do 🤢😅
Bardzo się przestraszyłam, jak zobaczyłam drugi wynik bo myślałam, że za mało 🫣 osiwieje do 20.10 - pierwsza wizyta 🙂
Qle piękny masz ten przyrost!! Super. Oby tak pozostało do końca twojej ciąży, oby była nudna! Super! Trzymam kciuki. Mam nadzieję że dotrwasz do tego 20.10, choć na bank będzie się dlizuc 🤣 myślisz że będzie słychać już serduszko wtedy?Beige lubi tę wiadomość
-
Do wizyty zawsze czas ciągnie się jak flaki z olejem, ale jestem pewna, że wytrzymasz 🤗Beige lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Wybieram się na badania jutro. Znalzalam w pakiecie poniższe. Myślicie żeby coś jeszcze dorzucić? Bardziej chodzi mi o badania które koniecznie trzeba w 3 dc, mam 12.10 termin w klinice więc resztę już zrobie co lekarz zaleci, ale nie chce kolejny miesiąc czekać na początek cyklu więc wolę zrobić już teraz te podstawowe hormony żeby na wizytę już mieć.
Tarczycowe wszystkie robiłam jakoś 2 miesiące temu, więc już powatarzac nie będę tylko to tsh bo jest w pakiecie.
FSH, LH, Prolaktyna, TSH, Estradiol, Testosteron, DHEA-SO4, SHBG.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Bulbasek wrote:Wybieram się na badania jutro. Znalzalam w pakiecie poniższe. Myślicie żeby coś jeszcze dorzucić? Bardziej chodzi mi o badania które koniecznie trzeba w 3 dc, mam 12.10 termin w klinice więc resztę już zrobie co lekarz zaleci, ale nie chce kolejny miesiąc czekać na początek cyklu więc wolę zrobić już teraz te podstawowe hormony żeby na wizytę już mieć.
Tarczycowe wszystkie robiłam jakoś 2 miesiące temu, więc już powatarzac nie będę tylko to tsh bo jest w pakiecie.
FSH, LH, Prolaktyna, TSH, Estradiol, Testosteron, DHEA-SO4, SHBG.
A badalas moze ferrytyne? Za niska tez moze blokowac zajscie w ciaze.
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Hach wrote:Qle piękny masz ten przyrost!! Super. Oby tak pozostało do końca twojej ciąży, oby była nudna! Super! Trzymam kciuki. Mam nadzieję że dotrwasz do tego 20.10, choć na bank będzie się dlizuc 🤣 myślisz że będzie słychać już serduszko wtedy?
Mam nadzieję, że tak. To będzie dokładnie koniec 6 tygodnia. Jeśli nie to chociaż niech mi cokolwiek powie ten lekarz 😂Hach lubi tę wiadomość
👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
klaudia_23 wrote:A badalas moze ferrytyne? Za niska tez moze blokowac zajscie w ciaze.
Ferytyny nie, ale ja raczej wysokie żelazo zawsze mam. Ogólnie czytam że nawet na czczo nie trzeba być do badania więc chyba zostawię to na wizytę w klinice, wiem że na miejscu tez w trakcie wizyty można zrobić badania i mają od razu wyniki. Nie chce tez przesadzać narazie żeby nie zwariować. Tym bardziej że mam za grube i nierównomierne endometrium czy jakoś tak do dalszej kontroli i zakładam że pewnie problem hormonalny bo mam dziwne cykle ostatnio. A że jestem już po operacji - miałam potworniaka na jajniku, cięcie jak do cesarki to bardziej celuje w zrosty po operacji i niedrożne jajowody. Wiec tak chyba najpierw wole wykluczyć te kwestie a potem ewentualnie szukac dalej, choć mam nadzieję że nie będzie już trzebaStarania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Bulbasek wrote:Ferytyny nie, ale ja raczej wysokie żelazo zawsze mam. Ogólnie czytam że nawet na czczo nie trzeba być do badania więc chyba zostawię to na wizytę w klinice, wiem że na miejscu tez w trakcie wizyty można zrobić badania i mają od razu wyniki. Nie chce tez przesadzać narazie żeby nie zwariować. Tym bardziej że mam za grube i nierównomierne endometrium czy jakoś tak do dalszej kontroli i zakładam że pewnie problem hormonalny bo mam dziwne cykle ostatnio. A że jestem już po operacji - miałam potworniaka na jajniku, cięcie jak do cesarki to bardziej celuje w zrosty po operacji i niedrożne jajowody. Wiec tak chyba najpierw wole wykluczyć te kwestie a potem ewentualnie szukac dalej, choć mam nadzieję że nie będzie już trzeba
Tylko, ze zelazo moze byc wysokie a ferrytyna niska i wtedy wlasnie moze blokowac zajscie w ciaze i trzeba szukac przyczyny niskiej ferrytyny
11.12 ⏸️
klaudia_23 wrote:Tylko, ze zelazo moze byc wysokie a ferrytyna niska i wtedy wlasnie moze blokowac zajscie w ciaze i trzeba szukac przyczyny niskiej ferrytyny
A to nie wiedziałam, myślałam że to powiązane jest ze sobą. Dzięki za info.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Bulbasek wrote:A to nie wiedziałam, myślałam że to powiązane jest ze sobą. Dzięki za info.
Tak samo nie wiem czy badalas, ale warto zbadac tez glukoze, insuline na czczo, lipidogram zrobic, wit B12, kwas foliowy, wit D, no i oczywiscie piatke tarczycowa.
Na wiekszosc z tych badan rodzinny powinien wystawic skierowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 19:08
11.12 ⏸️
nick nieaktualnyKończę moją relacje-owulacje
https://ibb.co/MZTrgzW
Rzeczywiście trzeba być czujną żeby ją uchwycić. Uważam to moje pierwsze testowanie za udane. Melduje też, że udało mi się dorwać męża i wczoraj wieczorem i dzisiaj z rana. ❤️🔥
Jeżeli mam testować za 10 dni to mój test wypada idealnie w dniu mojego ślubu. Pozostaje tylko trzymać kciuki za piękny prezent ślubny. ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 19:09
Anka96, klaudia_23, Sarka94, goska000, Anka32, Beige, Hach, Bulbasek, Jagodecka, Wojka, Myszkaaa20, Cicha_gaduła, Bee90, Megi_92, Aśka, MadziaIsm lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:U mnie było dziwnie, bo ginekolog po pół roku starań naturalnych skierował na HSG sam z siebie (chyba dlatego, że mąż zrobił badanie nasienia przed moją wizytą u gina i wszystko było ok). Ale w szpitalu przy wywiadzie przed HSG były komentarze innego lekarza, że po co tak szybko, że jak to itd.
Mój mąż też przed wizytą zrobił badania, też ok, a nadal mieliśmy czekać do magicznego roku.
Przy okazji torbielki zmieniłam lekarza - miałam już dosyć silne objawy, a mój lekarz daleki kalendarz.
Przy zmianię trochę nagięłam ten rok i dopiero dostałam skierowanie na badania.
Uważam, że pół roku to zdecydowanie wystarczająco...Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
nick nieaktualnyJagoda19 wrote:Kończę moją relacje-owulacje
Rzeczywiście trzeba być czujną żeby ją uchwycić. Uważam to moje pierwsze testowanie za udane. Melduje też, że udało mi się dorwać męża i wczoraj wieczorem i dzisiaj z rana. ❤️🔥
Jeżeli mam testować za 10 dni to mój test wypada idealnie w dniu mojego ślubu. Pozostaje tylko trzymać kciuki za piękny prezent ślubny. ✊🏻
Byłby piękny prezent ślubny 😍
Kciuki ✊️
-
Beige wrote:Mam nadzieję, że tak. To będzie dokładnie koniec 6 tygodnia. Jeśli nie to chociaż niech mi cokolwiek powie ten lekarz 😂
-
Jagoda19 wrote:Kończę moją relacje-owulacje
Jeżeli mam testować za 10 dni to mój test wypada idealnie w dniu mojego ślubu. Pozostaje tylko trzymać kciuki za piękny prezent ślubny. ✊🏻 -
klaudia_23 wrote:Tak samo nie wiem czy badalas, ale warto zbadac tez glukoze, insuline na czczo, lipidogram zrobic, wit B12, kwas foliowy, wit D, no i oczywiscie piatke tarczycowa.
Na wiekszosc z tych badan rodzinny powinien wystawic skierowanie
Tak ogólne badania robie regularnie, też mam świeże niedawno zrobione wiec nie będę powtarzać narazie. Kwasu foliowego nie robiłam w sumie to może dokupie też jutro.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
nick nieaktualnyJagoda19 wrote:Kończę moją relacje-owulacje
Jeżeli mam testować za 10 dni to mój test wypada idealnie w dniu mojego ślubu. Pozostaje tylko trzymać kciuki za piękny prezent ślubny. ✊🏻
Faktycznie. Myślę, że nikt by tego prezentu nie przebił
-
Jagoda19 wrote:Kończę moją relacje-owulacje
Ale super❤ trzymam kciuki żeby się udało😊
A jak przed ślubem stresik jest czy na luzie?Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia