W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia_23, Myszkaaa20 jest to mój 33 dzień cyklu (mam takie32-35 dni zazwyczaj) apka pokazuje 11dpo, ale zaczynam czuć podbrzusze... Test robiłam po południu, a kreska - jej cień pojawiła się poczasie, więc nie biorę tego wyniku na serio..
Zrobię jeszcze rano test, bo mi kilka zostało 😇
Nie nastawiam się dziewczynki za bardzo, bo to dwa lata jak się staramy i cienie czasami się już pokazywały lub jakieś inne anomalia 😂
Nie ukrywam, że w którymś momencie po przytulaskach miałam takie uczucie że to jest ten raz w którym się udało hahah 🤞 gdzieś we wrześniowym pisałam o tym... ale rzeczywistość swoje hehe
W ciągu tych dwóch lat przeszłam wszystkie fazy staraczki, nawet zniknelam na kilka miesięcy żeby wyluzować 😁
Ustaliliśmy że po 24 miesiącach starań jedziemy do kliniki, żeby zajęli się nami jacyś porządni lekarze, więc na luzie 😉😉 po @ zakasujemy rękawy i działamy 🤞🤞Bee90 lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 19:32
Anka96, Hach, Anka32, MimiM29, Marikamb, Myszkaaa20, Jagodecka, Wojka, Bee90, Beige, Pusshka, Aśka, Bulbasek, siesiepy, Miminka, Minoux3 lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Poprzednie usg miałam 22.09. Wtedy na lewym jajniku byk pęcherzyk 29mm i on musiał pęknąć. Prawy miał liczne drobne pecherzyki.
27.09 dostałam @, od 3dc zaczęłam brać miovelie nać 3x1 przez 5 dni i podejrzewam, że ta torbiel może być od tego mam wysokie amh i to podobno powoduje, że trzeba z rozwaga podchodzić do stymulacji jajników.
Dobrze wiedzieć 😏 mi AMH wyszło w okolicach 5-5.5 to myślisz, że też powinnam uważać czy to jeszcze nie jest aż tak wysokie?
-
Jagoda19 wrote:Dobrze wiedzieć 😏 mi AMH wyszło w okolicach 5-5.5 to myślisz, że też powinnam uważać czy to jeszcze nie jest aż tak wysokie?
A jakie masz widełki w labie?“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
MimiM29 wrote:Piękny pik, aż świeci. Trzymam kciuki 🤞👍
Siesiepy czekam na taki twój test ciążowyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 19:34
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Nomeolvides wrote:Dziewczyny nadrobię Was wieczorkiem, ale muszę się na szybko wyżalić.
Jestem po wizycie u gina i mam torbiel 6cm na prawym jajniku 😔 mówił, że grozi nawet wizytą na sorze a my przecież ten ślub i wakacje… Dał receptę na duphaston i mam brać od dzisiaj (a mam 9dc). Lewy jajnik mam napisane ze jest „normechogeniczny po owulacji”, płynu w zatoce douglasa nie ma.
Zwiększył mi tez dawkę glucophage z 1500 do 2000, bo mimo tego że insulina na czczo jest okej, to po obciążeniu jest wywalona w komos. Jestem załamana 😔 dla nas październik stracony.
wchłonie się zobaczysz!
A to dobry gin? Ja bym sprawdziła jeszcze u innego. Kiedyś znaleźli mi guza na jajniku miałam badanie z kontrastem lekarz mowil że takiego wielkiego to nie widział i że jajnik do wycięcia
Dał mi namiar na lekarza który miał to potwierdzić i który specjalizuje się w takich operacjach
szybko prywatnie poszłam i okazało się że to fale tak się odbijały a jajnik jest czysty..
goska000 lubi tę wiadomość
-
Bulbasek wrote:Hej, dostałam wyniki i kolorowo nie jest. W sumie to trochę się spodziewałam po tym co się ostatnio dzieje z moimi cyklami.
TSH - 2.22
FSH - 5.26
LH - 9.31
Estradiol - 61.50
Prolaktyna - 43.40
Testosteron - 0.523
Stosunek u mnie LH/FSH - 1.77😥
Tak czy siak mam chyba lekką załamke teraz, bo spodziewałam się że może coś być nie tak, a tu wszystko jest nie tak.
Goska000 masz już wyniki?
Mam nadzieje ze u Ciebie będzie lepiej niż u mnie
[N55] Progesteron 1,590 nmol/l
faza folikularna 0,181 — 2,840
Progesteron (jedn.tradyc.) 0,499 ng/ml faza folikularna 0,057 — 0,893
[N59] Prolaktyna ↑ 1071 mU/l
127 — 637 b1 -norma
[O41] Testosteron 1,43 nmol/l
0,22 — 2,90 b1 - norma
[L69] TSH 2,430 mU/l
0,270 - 4,200 norma
[K99] Estradiol 124,0 pmol/l
faza folikularna : 114,0 — 332,0
Estradiol (jedn.tradyc.) 33,85 pg/ml faza folikularna: 30,90 - 90,40
[L65] FSH 5,60 U/l
faza folikularna: 3,50 — 12,50
[L67] LH 11,90 IU/l Faza folikularna: 2,40 — 12,60 -
Bee90 wrote:[N55] Progesteron 1,590 nmol/l
faza folikularna 0,181 — 2,840
Progesteron (jedn.tradyc.) 0,499 ng/ml faza folikularna 0,057 — 0,893
[N59] Prolaktyna ↑ 1071 mU/l
127 — 637 b1 -norma
[O41] Testosteron 1,43 nmol/l
0,22 — 2,90 b1 - norma
[L69] TSH 2,430 mU/l
0,270 - 4,200 norma
[K99] Estradiol 124,0 pmol/l
faza folikularna : 114,0 — 332,0
Estradiol (jedn.tradyc.) 33,85 pg/ml faza folikularna: 30,90 - 90,40
[L65] FSH 5,60 U/l
faza folikularna: 3,50 — 12,50
[L67] LH 11,90 IU/l Faza folikularna: 2,40 — 12,60
Prolaktyna na pewno do zbicia, tsh tez mozna, zeby bylo max 2, a z tego co dziewczyny pisaly im blizej 1 tym lepiej. No i stosunek lf/lsh bardzo wysoki a jak z jajnikami na usg? lub AMH robilas? masz pcos?11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Anka32 wrote:@Jagodecka u mnie było słonecznie ale strasznie wiało 🫢 ale póki jest słońce to nie narzekam, marudzenie sobie zostawię na zimę 🤣
Opowiesz coś na temat życia w Szwecji? 😍
Pizdziernik nas nie oszczedza 😕 Ale i tak jest stosunkowo cieplo wiec ja tez sie staram nie narzekac.
W Szwecji juz mieszkam 10 lat i szwedzi mnie traktuja jak swoja, ale ja czuje ze nie do konca pasuje. Tak samo jest w Polsce, ze nie do konca juz sie czuje jak w domu 🤔 Ale to chyba problem wiekszosci emigrantow.
Tutaj jest wspaniale zycie blisko natury, podejscie do dzieci w przedszkolu i szkole oraz to ze ich jest tak malo a kraj jest ogromny (ja mieszkam w bardzo znanej miejscowosci turystycznej, ale nawet w szczycie sezonu nie ma korkow, a plaza mozesz chodzic godzinami i spotkasz max dwie osoby). To ze szwedzi sa zimni przy pierwszym spotkaniu i ciezko sie z nimi zaprzyjaznic, ale jesli to sie uda to sa niewiarygodnie cieplymi ludzmi😍 Lubie to, ze juz od dawna nie widzialam gotowki i nawet na wyprzedazy garazowej moge zaplacic karta 😉 Nigdy tez nie poznalam szweda, ktory uwazalby sie za lepszego od innych ze wzgledu na zawartosc portfela, wykonywany zawod czy posiadany samochod.
Nie lubie w Szwecji baaaardzo wysokich podatkow, bardzo wysokich cen w sklepach (ale to w calej Skandynawii) i problemow z emigrantami w duzych miastach. Nie podoba mi sie, ze idac z mocno przeziebionym dzieckiem do lekarza wiem ze nie przepisza zadnych lekow i chociaz beda bardzo mili to patrzec beda na mnie jak na hipohondryczke. Wkurza mnie ze Szwedzi nie sa spontaniczni 🙄 Wczoraj nas sasiedzi zaprosili za cztery tygodnie w piatek na kolacje....
Chyba jednak jest wiecej plusow niz minusow 😄
@MimiM29 To siknij jutro i wyslij nam zdjecie, to pomozemy ocenic co i jak 💖Trzymam kciuki!klaudia_23, Anka32, Pusshka, Bulbasek lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagodecka wrote:Pizdziernik nas nie oszczedza 😕 Ale i tak jest stosunkowo cieplo wiec ja tez sie staram nie narzekac.
W Szwecji juz mieszkam 10 lat i szwedzi mnie traktuja jak swoja, ale ja czuje ze nie do konca pasuje. Tak samo jest w Polsce, ze nie do konca juz sie czuje jak w domu 🤔 Ale to chyba problem wiekszosci emigrantow.
Tutaj jest wspaniale zycie blisko natury, podejscie do dzieci w przedszkolu i szkole oraz to ze ich jest tak malo a kraj jest ogromny (ja mieszkam w bardzo znanej miejscowosci turystycznej, ale nawet w szczycie sezonu nie ma korkow, a plaza mozesz chodzic godzinami i spotkasz max dwie osoby). To ze szwedzi sa zimni przy pierwszym spotkaniu i ciezko sie z nimi zaprzyjaznic, ale jesli to sie uda to sa niewiarygodnie cieplymi ludzmi😍 Lubie to, ze juz od dawna nie widzialam gotowki i nawet na wyprzedazy garazowej moge zaplacic karta 😉 Nigdy tez nie poznalam szweda, ktory uwazalby sie za lepszego od innych ze wzgledu na zawartosc portfela, wykonywany zawod czy posiadany samochod.
Nie lubie w Szwecji baaaardzo wysokich podatkow, bardzo wysokich cen w sklepach (ale to w calej Skandynawii) i problemow z emigrantami w duzych miastach. Nie podoba mi sie, ze idac z mocno przeziebionym dzieckiem do lekarza wiem ze nie przepisza zadnych lekow i chociaz beda bardzo mili to patrzec beda na mnie jak na hipohondryczke. Wkurza mnie ze Szwedzi nie sa spontaniczni 🙄 Wczoraj nas sasiedzi zaprosili za cztery tygodnie w piatek na kolacje....
@MimiM29 To siknij jutro i wyslij nam zdjecie, to pomozemy ocenic co i jak 💖Trzymam kciuki!
Mój Szwagier od kilku lat mieszka w Norwegii. Tzn pół roku jest tam, pół roku w PL i ma bardzo podobne zdanie do Twojego na temat krajów skandynawskich, ludzi tam mieszkających i podejścia do wielu spraw. On mieszka wysoko na północy gdzie nawet garaży nie ma na wynajem ,a co dopiero aby kupić lub wynająć mieszkanie Życie nie jest tam drogie ( mieszkają tam tylko miejscowi, turystyka leży ). Do sklepów, szpitali, wszędzie mega daleko i w sierpniu 10 stopni Celsjusza ( podziękuję ). Wszędzie są plusy i minusy. Chociaż bardzo pasuje mi kultywowany przez nich zimny chów i spędzanie całych dni na zewnątrz. Również preferuję taki tryb życia z Mężem i MłodymWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 20:44
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyJagodecka wrote:Pizdziernik nas nie oszczedza 😕 Ale i tak jest stosunkowo cieplo wiec ja tez sie staram nie narzekac.
@MimiM29 To siknij jutro i wyslij nam zdjecie, to pomozemy ocenic co i jak 💖Trzymam kciuki!
Świetny opis , dziękuję 😍Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Pik jak bum cyk cyk 😊Eniana lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
klaudia_23 wrote:Prolaktyna na pewno do zbicia, tsh tez mozna, zeby bylo max 2, a z tego co dziewczyny pisaly im blizej 1 tym lepiej. No i stosunek lf/lsh bardzo wysoki a jak z jajnikami na usg? lub AMH robilas? masz pcos?
Na USG jedna mini torbiel endometrialna poza tym wszystko ok. Torbiel od dawna się nie powiększa.
AMH jest ok.
AMH * 3.46 ng/ml
norma
0,711 -7,59
Mam IO i ostatnio pofolgowałam sobie i ostatnie 1.5 miesiaca znowu zboże stało się moim przyjacielem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 21:34
-
Witam się w środku nocy, ale ja mam problem z zaśnięciem przed 2, ale rano budzę się bez problemu. Długo Was podczytuję I jakoś nie mogłam się zebrać, żeby napisać. Mam 43 lata dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa (24 i 14 lat) i drugiego męża, młodszego o prawie 13 lat. Kwiecień to był ostatni miesiąc zażywania tabletek antykoncepcyjnych, bo 11 miałam usuwany pęcherzyk żółciowy i musiałam chwilę odczekać po. Czyli tak właściwie staramy się od maja, chociaż moja ginekolog twierdzi, że jego nie bierzemy pod uwagę ze względu na to, że to pierwszy miesiąc bez tabletek. W tym cyklu miałam monitoring i owulacja była w 10dc. Dziś robiłam proga, czekam na wyniki. Testować będę 14 a przynajmniej taki mam zamiar 😁
Ja, z racji mojego wieku, jestem bardzo zmotywowana, bo czas nieubłaganie płynie i boję się, że w końcu będę za stara na dziecko.
TSH, ft3, ft4, i antyTPO w normie, estradiol też, PCOS nie mam, prolaktyna po metoklopramidzie z 35 skoczyła do 209 i od miesiąca bierze raz w tygodniu pół tabletki dostinexu. Mucha ok. Więc teoretycznie wszystko powinno być ok.
Oby ten cykl był owocny 🙏bonassola, Bee90, Pusshka, Bulbasek, Chmurka21, Jagodecka lubią tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
Hej dziewczyny 🙂 melduje się po kilku dniach nieobecności, miałam ostatnio ciężkie dni i pełno pracy. Dopadła mnie chyba jakaś klątwa staraczki. Postanowiłam w tym cyklu dodatkowo robić testy owu, a mój organizm płata mi figle 🤣 Temp skacze jak szalona, jajniki bolą, śluz raz jest raz go nie ma a testy owu pokazują blada kreskę. Jeszcze mąż nabawił się kontuzji i trzeba uważać podczas przytulanek coby jej nie pogłębiać 🤣😄 Chyba będę musiała się przepisać w tym miesiącu na wolnego strzelca, to ewidentnie nie jest nasz cykl 😮💨23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Cześć Dziewczyny. Podsyłam wyniki. Swoje spostrzeżenia mam, ale zawsze fajnie usłyszeć zdanie innych
https://zapodaj.net/plik-PCRzUTlb2109.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
MimiM29 wrote:Melduje, że moj wczorajszy cień był kreską testową 😅 miłego dnia 🌞🌞☺️
To pewnie widzimy się w wątku listopadowym u mnie przez wyniki badań nie liczę na owulkę.
Madzialsm witam! i 3mam kciuki żeby się udało.
Facet 13lat młodszy to złoto. Gdy większość leży na kanapie i stęka że go bolą plecy, młodszy mobilizuje do fajniejszej aktywności.
Mam młodszego męża choć tylko 2 lata :pMimiM29 lubi tę wiadomość