X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tylko pdrzucę w ten niedzielny wieczór - że oprócz mega ważnego wydarzenia jakim są wybory, dziś jest obchodzony europejski dzień walki z rakiem piersi. Badajcie się dziewczyny 😊

goska000, klaudia_23, Bulbasek, domi88, Wojka, Myszkaaa20, koktajlowa, Anka32, Vivi00, Mysza_Polna, Cicha_gaduła, Jagodecka lubią tę wiadomość

age.png
  • Vivi00 Znajoma

Wysłany: 15 października 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny byłyście na wyborach? Przyznam szczerze że ten temat dzisiaj fajnie odciągnął moja głowę od starań. Plus bardzo fajnie widzieć tyle głosujących tych młodych kobiet. Jakoś tak ten dzisiejszy dzień pozytywnie mnie podbudował 😉

Bluesky, Myszkaaa20, Bulbasek, goska000, Anka32, domi88, Cicha_gaduła, Rosalia_, Jagodecka lubią tę wiadomość

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że byłam, to jest Nasz obowiązek, a kto nie był niech nie narzeka jak to źle w tym kraju 😏
    Ja weekend miałam trochę wyjęty z życia w sobotę rano obudziłam się z takim atakiem AZS że do teraz nie umiem sobie z tym poradzić😞 nie mam pojęcia z czego to bo nic innego nie jadłam ani nie miałam stresu totalnie nic, a mam na ciele, teraz nawet i już twarzy takie piekące placki i nic nie pomaga 😞przez to humor nie ten i nawet nie mam ochoty na jakieś przytulanki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2023, 20:55

Anka32 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybory zaliczone!
    Zdziwiły mnie te kolejki ale to super;) mieszkam na osiedlu w miarę nowym, wiele młodych ludzi, sporo mieszkań na wynajem i zawsze były luzy, a dzisiaj mega długie kolejki do komisji i tak cały dzień.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi00 wrote:
    Właśnie dziewczyny byłyście na wyborach? Przyznam szczerze że ten temat dzisiaj fajnie odciągnął moja głowę od starań. Plus bardzo fajnie widzieć tyle głosujących tych młodych kobiet. Jakoś tak ten dzisiejszy dzień pozytywnie mnie podbudował 😉

Oczywiście. Chodzę i nie zamierzam tego zmieniać. To obowiązek :) I podzielam Twoje zdanie, mnóstwo młodych kobiet, w ogóle młodych ludzi. Budujący obrazek :)

Anka32 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Oczywiście że byłam, to jest Nasz obowiązek, a kto nie był niech nie narzeka jak to źle w tym kraju 😏
    Ja weekend miałam trochę wyjęty z życia w sobotę rano obudziłam się z takim atakiem AZS że do teraz nie umiem sobie z tym poradzić😞 nie mam pojęcia z czego to bo nic innego nie jadłam ani nie miałam stresu totalnie nic, a mam na ciele, teraz nawet i już twarzy takie piekące placki i nic nie pomaga 😞przez to humor nie ten i nawet nie mam ochoty na jakieś przytulanki...

Współczuję ☹️ Obyś szybko doszła do siebie 🌷

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 15 października 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi00 wrote:

Pewnie że tak 😊 i prawda glowa troszkę odciążona, tym bardziej że jutro badanie u partnera. Ja dopiero w listopadzie na hormonalne. Zastanawiam się też nad monitoringiem cyklu w tym miesiącu ale mam problem z dostępem do ginga :/

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - azoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy 😊 Piękna frekwencja. Najwyższa od 1989 roku.

Wojka, Vivi00, goska000 lubią tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Myszkaaa20
    Z tym AZS różnie bywa. Ja mam na przykład problem z wodą. Będąc na urlopie w innym mieście muszę być gotowa na mycie twarzy i delikatnych części ciała wodą z butelki…
    Może tym razem u ciebie tez przyczyniły się zewnętrzne bodźce, a nie wewnętrzne. Nowy płyn, albo woda się gorsza trafiła? Ja raz jak nie domyłam pleców po odżywce do włosów, która podczas spłukiwania została na plecach. Co to było…. A ile się goniło… szkoda gadać!
    Co stosujesz na plamy?

#wybory
    Oczywiście, że byłam 🤍
    Super dziewczyny ze nawet w naszej grupce tutaj aktywność jest bardzo przyzwoita!

Sama głosowałam na wsi gdzie widziałam w mObywatel, że prawo do głosu ma 700 osób z okolicznych wsi i powiem szczerze, że tez spotkałam się z kolejka!! I o dziwo! 3/4 kolejki stanowiły młode dziewczyny, które poszły na wybory z koleżankami!
    Super!

Ja ten weekend ciężko przeszłam :( chyba zjadłam coś nie halo i był jelitowy dramat.
    Jestem 7dpo i o dziwo zawsze suchy (w tym terminie) śluz postanowił być w tym czasie cyklu rozciągliwy. I jest go cholernie dużo! Nie ogarniam 🫣
    Od wczoraj czuje tez ból w okolicy macicy, ale tak bardzo blisko przedniej ściany brzucha (nie promieniuje do pleców). Wczoraj myślałam ze to kwestia moich problemów z jelitami, ale dziś już nie mam wątpliwości, że to zupełnie inny rodzaj bólu.

Powiem szczerze, że po raz pierwszy przepełnia mnie taka motywacja… czekałam już na kolejny cykl. Ten spisalam na straty, ALE jutro lecę na proga i sama sobie tym razem powiem:
    Póki nie ma 🐒 piłka w grze!🤍

Anka32, Bulbasek, Myszkaaa20, goska000 lubią tę wiadomość

• MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka, trzymam mocno kciuki 🍀🍀🍀

Wojka lubi tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi00 wrote:

Byliśmy 😀
    I bardzo mnie cieszą wyniki 😁

Wojka, MadziaIsm, Jagodecka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wojka kciuki 😍
    Śniły mi się dwa pozytywne testy ciążowe więc jeszcze drugi musi się trafić bo jeden już w ostanich dniach sie pojawił 😀

Wojka, MadziaIsm lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wojka trzymam kciuki żeby małpa jednak nie przyszła😊

Wojka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Mysza_Polna Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi00 wrote:
    Oczywiście 🇵🇱

🙋29 🤵33

2019 - 👧

23.11.23 ⏸️
    28.11.23 beta 253
    30.11.23 beta 506
    05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
    21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ☺️ na wstępie gratuluję wszystkim którym udało się doczekać dwóch kreseczek a za pozostałe mocno trzymam kciuki, że na każdą z Nas przyjdzie pora 💪Przez parę miesięcy nieśmiało doglądałam forum bez udzielania się. Tym razem z wielkim uśmiechem dołączam do grona starczek. To nasz pierwszy cykl starań. Proszę o wpisanie mnie na testowanie 31.10 ☺️

Emimo, Wojka, Myszkaaa20, Bulbasek, Jagodecka lubią tę wiadomość

• Emimo Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim ⏸️ kresek i mam cichą nadzieję, że zostanę już na tym forum.
    Dawno mnie nie było, ale moja dwulatka jest mocno absorbująca i późno zasypia, więc padam z Nia i nie miałam kiedy Was podczytywać. Ale trochę nadrobiłam.
    Planuje testować 10 dpo czyli 25.10

MadziaIsm, Myszkaaa20, Pauli1995 lubią tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2023, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za trzymanie kciuków i przyjmuje wszystkie życzenia 🤍

@Pauli1995
    Witamy ponownie 😎

@Emimo
    👋👋
    Pamiętaj ze 10dpo może ci jeszcze wyjść negatyw bo droga zarodka i implantacja to czasowo bardzo indywidualna kwestia. Gdyby ci się biel napatoczyła powtórz test dwa dni później 😊

MadziaIsm, Anka32, Emimo, Pauli1995 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My też byliśmy wczoraj na wyborach, mąż wyciągnął mnie praktycznie z samego rana tu po mszy. Ja nie lubię wtedy iść bo kolejki są ogromne ale jakoś sprawnie poszło - mimo iż u nas z jednej komisji zrobiono dwie obok siebie i ciężko było się połapać gdzie glosujemy🙄 powiem Wam że zaczynam się trochę stresować jutrzejszą wizyta u ginekologa, do tego aplikacja zmieniła mi się owulacji z 13 na 12, minmo iż 13 temp była jeszcze niska i wychodzi na to że przytulanki mogłyby być dzień przed owu i dzień po😄 mam nadzieję że ten mój wynik proga to na prawde jakaś super owu a małżonek też dał z siebie co najlepsze 🤣

Jagodecka lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli1995 wrote:
    Cześć dziewczyny! ☺️ na wstępie gratuluję wszystkim którym udało się doczekać dwóch kreseczek a za pozostałe mocno trzymam kciuki, że na każdą z Nas przyjdzie pora 💪Przez parę miesięcy nieśmiało doglądałam forum bez udzielania się. Tym razem z wielkim uśmiechem dołączam do grona starczek. To nasz pierwszy cykl starań. Proszę o wpisanie mnie na testowanie 31.10 ☺️
    Emimo wrote:
    Gratuluję wszystkim ⏸️ kresek i mam cichą nadzieję, że zostanę już na tym forum.
    Dawno mnie nie było, ale moja dwulatka jest mocno absorbująca i późno zasypia, więc padam z Nia i nie miałam kiedy Was podczytywać. Ale trochę nadrobiłam.
    Planuje testować 10 dpo czyli 25.10

Cześć Dziewczyny 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 07:15

Emimo, Pauli1995 lubią tę wiadomość

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    @ Myszkaaa20
    Z tym AZS różnie bywa. Ja mam na przykład problem z wodą. Będąc na urlopie w innym mieście muszę być gotowa na mycie twarzy i delikatnych części ciała wodą z butelki…
    Może tym razem u ciebie tez przyczyniły się zewnętrzne bodźce, a nie wewnętrzne. Nowy płyn, albo woda się gorsza trafiła? Ja raz jak nie domyłam pleców po odżywce do włosów, która podczas spłukiwania została na plecach. Co to było…. A ile się goniło… szkoda gadać!
    Co stosujesz na plamy?

#wybory
    Oczywiście, że byłam 🤍
    Super dziewczyny ze nawet w naszej grupce tutaj aktywność jest bardzo przyzwoita!

Sama głosowałam na wsi gdzie widziałam w mObywatel, że prawo do głosu ma 700 osób z okolicznych wsi i powiem szczerze, że tez spotkałam się z kolejka!! I o dziwo! 3/4 kolejki stanowiły młode dziewczyny, które poszły na wybory z koleżankami!
    Super!

Ja ten weekend ciężko przeszłam :( chyba zjadłam coś nie halo i był jelitowy dramat.
    Jestem 7dpo i o dziwo zawsze suchy (w tym terminie) śluz postanowił być w tym czasie cyklu rozciągliwy. I jest go cholernie dużo! Nie ogarniam 🫣
    Od wczoraj czuje tez ból w okolicy macicy, ale tak bardzo blisko przedniej ściany brzucha (nie promieniuje do pleców). Wczoraj myślałam ze to kwestia moich problemów z jelitami, ale dziś już nie mam wątpliwości, że to zupełnie inny rodzaj bólu.

Powiem szczerze, że po raz pierwszy przepełnia mnie taka motywacja… czekałam już na kolejny cykl. Ten spisalam na straty, ALE jutro lecę na proga i sama sobie tym razem powiem:
    Póki nie ma 🐒 piłka w grze!🤍

Stosuje maść Protopic ale przestaje już na mnie działać, Pharmaceris corneo sensilium i maść octenisept na popękaną i łuszczącą się skórę, ale patrząc na to co się dzieje chyba muszę poszukać czegoś innego i zwrócić większą uwagę np. Na jedzenie.
    Trzymam kciuki żeby 🐒 nie przyszła ✊

Mi oczywiście dzisiaj znowu śniło się testowanie i wynik oczywiście był pozytywny, ciekawe co wyjdzie w rzeczywistości 😂

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ