W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa wrote:Właśnie dostałam wynik progesteronu, jednak zdecydowanie wcześniej niż pisali tylko nie wiem co myśleć.
Wynik to 22.5 ng/ml a normy dla fazy lutealnej to 1.2-15.9 ng/ml. O teraz się zastanawiam czy to zbyt wysoki progesteron czy wczesna ciąża. Żałuję że bhcg nie zrobiłam. Chociaż 7dpo byłoby za wcześnie -
Alysa wrote:Nie nakręcam się, władnie bardziej mi do tej drugiej strony że nic z tego bo od 10 cykli nic. Z moimi przygodami to prędzej za duży poziom progesteronu i albo mam torbiel albo zaczyna się pcos. W ostatnich dwóch cyklach jajnimki bolały mnie tuż po @ i to tak jednego dnia na zmianę. We wtorek idę do ginekologa, zobaczę co mi powie.
Ja dziś badałam proga i mam 20,50 przy tej becie 105, więc może i u Ciebie jest tak pozytywnie jak u mnie? ☺️🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
MadziaIsm wrote:Ja dziś badałam proga i mam 20,50 przy tej becie 105, więc może i u Ciebie jest tak pozytywnie jak u mnie? ☺️
@Erdene właśnie zdaje sobie sprawę że to raczej nie ciąża. Tym bardziej że czuję sie jakbym miała zaraz dostać okresu. Martwię się raczej tym żeby to nie oznaczało jakiejś kolejnej choroby.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Raczej za wcześnie u mnie na betę. To dopiero 7dpo i dopiero było by zagniezdzenie.
@Erdene właśnie zdaje sobie sprawę że to raczej nie ciąża. Tym bardziej że czuję sie jakbym miała zaraz dostać okresu. Martwię się raczej tym żeby to nie oznaczało jakiejś kolejnej choroby.
Ja dzis 9dpo a od 5dpo czuje sie jakbym zaraz okres miala dostac 😅 a jak narazie cisza11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
MimiM29 wrote:Dziewczyny pije zioła ojca sroki nr 3... Dopadło mnie chorobsko, 38', dreszcze ból gardła itp... mam pytanie czy w trakcie przeziębienia mogę je pić? Czy lepiej odstawić, zamierzam także zażyć paracetamol...
MimiM29 lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
goska000 wrote:Marika, jak się czujesz? Plamienia miałaś/masz?
Jeszcze troszeczkę mam, ale bardzo delikatne, ale brzuch dalej obolały.
Ogólnie całe podbrzusze itp boli mnie tak samo jak po lyzeczkowaniu.
A jak u Ciebie? Jakie podejście do starań w tym cyklu?🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
MimiM29 wrote:Dziewczyny pije zioła ojca sroki nr 3... Dopadło mnie chorobsko, 38', dreszcze ból gardła itp... mam pytanie czy w trakcie przeziębienia mogę je pić? Czy lepiej odstawić, zamierzam także zażyć paracetamol...
Kurczaki nie wiem nie pilam, ale dziewczyny mowia, ze ziolka taki bardziej uspokajajacy efekt maja niz jakis inny... A jak tam u Ciebie w ogole bo sie nic nie odzywalas? 🐒 przyszla czy wciaz czekasz?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Hej!
Wpiszcie mnie na 25.10🙂 W końcu po 5 miesiącach przyszła owulacja!🩷🤞🏻Jagodecka, Bee90, MadziaIsm, Anka32, Bulbasek, Lani, domi88, Eniana, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Alysa wrote:Raczej za wcześnie u mnie na betę. To dopiero 7dpo i dopiero było by zagniezdzenie.
@Erdene właśnie zdaje sobie sprawę że to raczej nie ciąża. Tym bardziej że czuję sie jakbym miała zaraz dostać okresu. Martwię się raczej tym żeby to nie oznaczało jakiejś kolejnej choroby.
Choroby raczej nie, dziewczyny jak wstawiają wyniki, to często mają w okolicach 20 😊 ciesz się, bo owulka była dobra, trzymam kciuki za testowanie -
nick nieaktualnyHejka! Mam dylemat. Może któraś z was miała taka sytuacje.
Zaczęłam 27dc.
Teoretycznie spodziewałabym się 🐒 jutro/pojutrze, ale wprowadziłam do aplikacji pozytywny test owulacyjny w 19dc i aplikacja wydłużyła mi cykl do 35 dni.
Odkąd odstawiłam anty nie miałam tak długiego cyklu, poprzednie 7 było równych 27-29 dni.
Zgłupiałam i nie wiem kiedy zatestować. Planowałam dzień/dwa po spóźnionej 🐒, ale teraz planowaną mam w 35dc.
Miałyście tak może przy regularnych cyklach?
Wiem, że owulka może się przesunąć i wydłużyć cykl bo faza lutealna trwa stały okres czasu, ale mi się to nigdy nie zdarzyło.
Może u mnie ta faza trwa po prostu tak krótko 🤔
Z tego co pamietam to tez kiepska sytuacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2023, 00:20
-
Niereanimuj wrote:Hej!
Wpiszcie mnie na 25.10🙂 W końcu po 5 miesiącach przyszła owulacja!🩷🤞🏻
Zapisane 😍 Ciesze sie i trzymam kciuki!
@Kasia111 a jak u Ciebie? Pisalas, ze masz krotsze cykle, jak to w tym miesiacu wyglada?Niereanimuj lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Wojka wrote:Hejka! Mam dylemat. Może któraś z was miała taka sytuacje.
Zaczęłam 27dc.
Teoretycznie spodziewałabym się 🐒 jutro/pojutrze, ale wprowadziłam do aplikacji pozytywny test owulacyjny w 19dc i aplikacja wydłużyła mi cykl do 35 dni.
Odkąd odstawiłam anty nie miałam tak długiego cyklu, poprzednie 7 było równych 27-29 dni.
Zgłupiałam i nie wiem kiedy zatestować. Planowałam dzień/dwa po spóźnionej 🐒, ale teraz planowaną mam w 35dc.
Wiem, że owulka może się przesunąć i wydłużyć cykl bo faza lutealna trwa stały okres czasu, ale mi się to nigdy nie zdarzyło.
Z tego co pamietam to tez kiepska sytuacja.
Hmmmm.. moze zatestuj tak jak mialas w planach, ale jesli nic nie bedzie to odczekaj kilka dni i ponownie 💛Wojka, Eniana lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
@Wojka też bym tak zrobiła jak powiedziala Jagodecka. Testuj a później zawsze możesz zrobić kolejny. Przy takich owulach faktycznie miesiączki dostawałam po 32-35
dniach.
U mnie testowanie będzie formalnością.
Tempka znowu się utrzymuje tak jak zawsze mam czyli 35.9 w 1 fazie mam 35.4. Nie znałam przypadku gdzie mimi niskich temperatur zaszło się w ciążę także szukam dobrego endo.
Właściwie czy w przypadku wysokiej prolaktyny to wystarczy ginekolog czy endokrynolog przymusowo? Do tego co chciałam wizyta na NFZ była na 2025 rokWojka lubi tę wiadomość
-
@Bee90 ja bym szła do endokrynologa, jeśli nie ma endokrynologa-ginekologa.
A robiłaś pełne badania tarczycy i insuline? To często podnosi prolaktyne, więc lepiej to najpierw wykluczyć. U rodzinnego nie powinno być problemu ze skierowanie na to.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Bee90 wrote:@Wojka też bym tak zrobiła jak powiedziala Jagodecka. Testuj a później zawsze możesz zrobić kolejny. Przy takich owulach faktycznie miesiączki dostawałam po 32-35
dniach.
U mnie testowanie będzie formalnością.
Tempka znowu się utrzymuje tak jak zawsze mam czyli 35.9 w 1 fazie mam 35.4. Nie znałam przypadku gdzie mimi niskich temperatur zaszło się w ciążę także szukam dobrego endo.
Właściwie czy w przypadku wysokiej prolaktyny to wystarczy ginekolog czy endokrynolog przymusowo? Do tego co chciałam wizyta na NFZ była na 2025 rok
O matko, takie niskie masz temp? Ogolnie temp w I fazie powinna byc minimum 36,2 bo nizsza wlasnie oznacza problemy z tarczyca. Takze ja bym na twoim miejscu zrobila piatke tarczycowa i umowila sie do endo. Co do wysokiej prolaktyny to ja tez kiedys mialam i endo powiedziala ze jesli bede chciala sie kiedys starac to po prostu musze przyjsc do niej po tabletki na zmniejszenie prolaktyny. Cale szczescie nie musialam bo sama mi spadla 😅11.12 ⏸️
Marikamb wrote:Jeszcze troszeczkę mam, ale bardzo delikatne, ale brzuch dalej obolały.
Ogólnie całe podbrzusze itp boli mnie tak samo jak po lyzeczkowaniu.
A jak u Ciebie? Jakie podejście do starań w tym cyklu?
Długo Ciebie trzyma. Ja żadnych bóli nie miałam po zabiegu i nie mam do teraz. Lekkie plamienie do wczoraj ( ale u mnie zapewne po ostrzykaniu macicy taki efekt ). Ciekawe jak będzie dzisiaj.
Do owulacji nam kilka dni. Najczęściej mam ją między 16,a 18 dniem cyklu. Będziemy działać bo przeciwwskazań nie ma, ale dominujący pęcherzyk jest w lewym jajniku ( w lewym jajowodzie jest dużo gorszy przepływ ) więc jakiś wielkich złudzeń w tym cyklu nie mam, ale przytulaski na pewno nie zaszkodzą.
Wracaj szybko do pełni sił 🤗09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Wojka wrote:Hejka! Mam dylemat. Może któraś z was miała taka sytuacje.
Zaczęłam 27dc.
Z tego co pamietam to tez kiepska sytuacja.
Ja bym na twoim miejscu zatestowala i tak tego 18.10, a jesli bedzie bialo to po jakis 2 dniach ponownieWojka lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
Jagodecka wrote:Zapisane 😍 Ciesze sie i trzymam kciuki!
@Kasia111 a jak u Ciebie? Pisalas, ze masz krotsze cykle, jak to w tym miesiacu wyglada?
Właśnie chyba jestem Ok. 1-2 dpo, ale jutro zmierzę jeszcze raz temperaturę, żeby potwierdzić, że wzrosła, także możesz mnie wpisać na 24.10. na testowanie 🤞🏻 dzięki, że pytaszJagodecka lubi tę wiadomość
-
Jagodecka wrote:Kurczaki nie wiem nie pilam, ale dziewczyny mowia, ze ziolka taki bardziej uspokajajacy efekt maja niz jakis inny... A jak tam u Ciebie w ogole bo sie nic nie odzywalas? 🐒 przyszla czy wciaz czekasz?
Przepraszam, faktycznie nie napisałam że małpa 🐒 się do mnie doczepiła, w sumie już się kończy 😇 dziękuję że pytasz )
Tak z nowości to zaczęłam pić ziółka zresztą razem z panem przyszłym ojcem mojej gromadki dzieci 😂🤞.. z nadzieją że pomogą - taka ostatnia deską ratunku na własną rękę 😅
I ogólnie chyba cos tam działają te ziółka, bo boli mnie w plecach czasami czuję jajniki... Nie wiem czy to dobrze...Starania od : 10.2021